logo
Danmarks UFO Forening 

Observatørerne fortæller:

5250 Odense SV ca. 1987
Denne observation har plaget mig i mange år.
Jeg har tænkt meget over, hvad det var jeg så. Jeg var på vej til aftenskole. Året har været 1986 eller 1987, dog er jeg næsten sikker på, at det var i 1986. Det var ihvertifald efterår.
Jeg kom cyklende ned af Fuglebakken og drejede ud på Tarupvej. Jeg kunne se på afstand, at lyskurven lige var ved at skifte til rød. Jeg sagtnede farten, og kiggede op på den ene lyskurve, for at se om den blev grøn.
Lige oppe over hang denne besynderlige ting, og jeg blev så bange, at jeg kørte ind i kantstenen, og var ved at falde af min cykel. Jeg kiggede op igen, men tingen var væk. Der havde overhovedet ingen lyde været. Alt var stille. Men objektet har jeg kunnet se for mit indre blik lige siden. Det er som om, det brændte sig fast. Det lignede en trekant, men med buede sider. Disse sider buede indad. I hvert hjørne sad der noget, der lignede store runde glas. Om der var lys i, husker jeg ikke, men de var tydelige at se.
Objektet hang ret langt nede, jeg vil skyde det til at have hængt ca. 1-2 meter over lyskurven. Objektet virkede ikke voldsomt stort, jeg mener der ca. var 2-3 meter, mellem de 3 „hjørner“. Der stod en lysmast ret tæt på, og jeg husker objektet som mørkt eller sølvfarvet.


8800 Viborg ca. 1987
Jeg synes, at jeg vil berette om 2 observationer, som jeg har haft i min barndom i Viborg. Den første er som følger:
Jeg var på vej hjem efter svømning en tirsdag aften, da en fløjtende/hvislende lyd fik mit blik til at glide opad. Det var rimeligt stjerneklart, kun nogle få skyer. Over mit hoved i nordlig retning, fik jeg øje på noget, som jeg ikke havde set før. Et eller andet bevægede sig hen over himlen. Otte lysende prikker som tilsammen udgjorde et H. De bevægede sig i en langsom fart, så jeg tænkte, at det var nok et fly. Men i løbet af et par sekunder, samlede de sig nærmest og ændrede retning og fart. De forsvandt med høj fart mod øst. Jeg er ikke klar over hvor langt væk de var, men et halvt minut efter kom der et rutefly, og det virkede, som om at det var tættere på end objektet. Der stod en mand og ventede på bussen, og jeg spurgte ham, om han også havde set det, og det havde han.
Den anden observation står meget klart i min erindring, fordi vi var otte kammerater/fætre, der så dette objekt på en fisketur ved Søndersø i Viborg.
Ålefiskeriet gik ikke så godt, så vi sad og snakkede, da min ene fætter gjorde opmærksom på noget, som nærmede sig fra NØ. Et lavtgående mørkt objekt nærmede sig. Størrelsemæssigt virkede det som et stort fly, som var på vej til landing, men der er ikke nogen landingsplads i nærheden. Da det passerede hen over hovedet på os, kunne vi se lys under bunden og objektet så trekant-formet ud. Der var ingen lyd fra objektet, og farten var relativ lav. Da det havde passeret, sad vi og snakkede om, hvad vi havde set, og en af kammeraterne var sikker på, at vi havde set et af disse STEALTH fly, som amerikanerne har, men der er ikke nogen, som kan fortælle om disse fly har fløjet i dansk luftrum og så lavt.


2300 København S ca. 1996.
Min kæreste og jeg lå nyforelsket og kælede i en seng med et vindue op til. Vi havde åbnet vinduet helt op, og vi begge lå og kiggede på den stjerneklarer himmel. Jeg husker, at jeg drejede hovedet imod min kæreste og skulle til at kysse hende, da hendes ansigt pludselig blev lyst op af en skarp blå/hvid farve. (Lidt ligesom farven i en blå halogen lampe.) Jeg vendte hurtigt hovedet imod vinduet og så noget uforklarligt.
To trekantlignende vinkler, lidt forskudt af hinanden, kom farende hen ad himlen og ligesom dykkede i en blød bue ned mod jorden og så direkte ud i rummet. Det gik så stærkt, at jeg satte mig op, kiggede på min kæreste og spurgt hende, hvad hun havde set. Hun havde set lidt mere end mig. Hun havde set, at de ligesom fløj i bølger ned mod jorden og ud mod rummet et par gange, og pludselig fløj de direkte ud i rummet.
Vi var begge 16 år, og vi raporterede det aldrig, da vi ligesom bare puttede det i glemmebogen. Men af og til når vi kigger op på en klar himmel håber vi, at man atter får et glimt af det igen.


8660 Skanderborg 2. april 2005.
Jeg tror faktisk, at jeg har været så svineheldig at se meteoret i min 10 tommer F5 Newton kikkert! Lørdag d. 2. om aftenen var jeg netop i mit observatorium og kiggede på de mange galakser i Virgo hoben bag stjernebilledet Løven. Lige med et så jeg tre ildkugler, (mener det var tre i formation), med hale efter sig.
Jeg fik et helt chok, da det lyste meget kraftigt op, jeg kiggede så bort fra okularet og op på himlen, men nu var her ikke mere at se. Jeg fik ikke noteret noget tidspunkt, men 22:06 som I skriver kan godt passe. Positionen derimod er jeg temmeligt sikker på, den har været ca. 12h30 min/+13grader Dek., (målt på stjerne kortet ). Min Newton har et felt på ca. 1 1/2 grad, og da jeg kiggede i et 42 mm 2 tommer okular, har jeg stort set udnyttet hele feltet.


7000 Fredericia 2. april 2005.
I forbindelse med ildkuglen den 02.04.05, jeg så den fra vores stue vindue, som vender mod øst, går jeg ud i haven og står derude for evt. at se efter røgspor fra ildkuglen, og lytte efter evt. lyd.
Da jeg har stået ude i haven i ca. 8-9 min., kommer der 5 lysende prikker frem på himlen lige over mit hoved. De kommer i retning sydvest og flyver mod nordøst, de 4 på lige linie med ens indbyrdes afstand den 5 i samme retning, ca. mellem nr. 2 og 3 og på venstre side af rækken med den 4. Den indbrydes afstand mellem 1 - 4 var ens og nr. 5 ca. i dobbelt afstand ude til venstre.
Jeg har set mange satellitter og fly, vi bor på indflyvnings ruten til Billund. De kom som 5 satellitter i temmelig høj fart og forsvandt som satellitter plejer at gøre, de blev svagere og svagere.
Der var ingen lyd. Jeg stod derude i ca. 10 min mere. Da jeg bruger briller, kiggede jeg op og så dem, og tænkte hvad pokker er det. Jeg kigger væk og kigger op igen, og de var der stadig, der var heller ingen synlige blink som fra fly.
Hvis ikke mine øjne snyder mig, så de umiddelbart til at være meget højt oppe, fugle plejer ikke at flyve med så præsis indbyrdes afstand. Farven var svag hvid/gul som solbelysning på satellitter.


5250 Odense SV 11. juni 2005.
Jeg var gået ud i haven, for at sætte en klapvogn i læ, da de havde lovet regn næste dag. Jeg kiggede op på himlen og blev ret overrasket over, hvor stjerneklart det var. Jeg besluttede mig for at studere himlen lidt. Vi har en god udsigt til sydvest og nordøst.
Jeg stod og kiggede på en meget klar stjerne, den var lige over min genbos hustag. Jeg stod ca. 8 meter fra hans husmur. Jeg kiggede på stjernen og vendte mig om for at kigge lidt mod NØ. Der var da stjerner på himlen, men ikke noget udsædvanligt. Jeg vendte mig om, for at kigge på stjernen over min genboes hus igen, og der ser jeg noget ret underligt.. Jeg når lige at tænke: „hvad.. før var der da kun 1 klar stjerne, men nu er der altså 3“. De 2 nye „stjerner“ lyste dobbelt så kraftigt som den stjerne, jeg lige havde stået og studeret. Lyset var meget smukt hvidt. Størrelse mæssigt var de i samme størrelse som den rigtige stjerne. Den stjerne, som normalt er på himlen stod nederst og oppe over stod de 2 nye.
Det lignede faktisk en trekant der stod på spidsen. Så begyndte de 2 KRAFTIGT lysende objekter at bevæge sig lodret op i luften. De fulgtes ad med nøjagtig samme afstand imellem, hele vejen op, samtidig med at lyset i begge blev svagere og svagere. Det gik meget langsomt. Så var de væk. Jeg var helt rundt på gulvet og fór ind for at hente noget papir til at tegne på, og jeg kiggede også på klokken.
Jeg håber der er andre der har set objekterne, for det var et utroligt flot syn.


1430 København K 30. juni 2005.
Jeg var netop kommet hjem fra nat-arbejde og gik ud på min altan på 4. sal over Bodenhoffs Plads, da jeg observerede et orange lys komme svævende ned ad Bodenhoffs Plads ca. 30-40 meter oppe. Da det sejlede forbi mig, vil jeg anslå, at jeg var omkring 10 meter fra det. Genstanden var på størrelse med en fodbold, muligvis større, hvis jeg havde været en meter fra den.
Den skinnede med et kraftigt rødorange lys, som gav den form som en såkaldt morgenstjerne eller julestjerne, dvs takket. Den bevægede sig stille og lysløst op ad gaden, passerede mig og fortsatte ud over Københavns havn. Hastigheden var ca. 15 km i timen. Da den var omkring Kongens Nytorv ændrede den stille kurs mod vest. I samme øjeblik kom en magen til fra samme sydøstlige retning, og den opførte sig helt identisk med den første, hvad angår i højde, hastighed, lysstyrke, stilhed og kurs. Den fulgte nøjagtig samme bane som den første. Begge „ufoerne“ var meget smukke. De var tydeligvis sammen.
Her er ikke tale om fejlobservationer af meteorer. De flyver ikke så langsomt eller så langt nede - i så fald ville København have ligget i ruiner. Det var heller ikke nødblus. De bevæger sig højt oppe på himlen, hvorefter de falder. De to ufoer fløj horisontalt i samme højde over København, mens jeg kunne følge dem. Bodenhofss Plads er meget stille om natten. Man kan høre en knappenål falde, og det er 100 pct. sikkert, at genstandene var helt lydløse. Det kan heller ikke have været balloner, hvis de havde haft motor, ville jeg have hørt det, og hvis de bare var fyldt op med helium og en brænder, ville de ikke kunne holde så steady en kurs, men ville være blevet rusket i af vinden. De blev helt klart drevet frem af noget hidtil ukendt. Og jeg er ikke Christianshavns landsbytosse. En ildkugle eller kuglelyn kan heller ikke bevæge sig så determineret, dvs følge en helt fastlagt kurs, hvori der indgår et sving til venstre, som ligeledes blev udført ens.
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted