logo
Danmarks UFO Forening 

Observatørerne fortæller:

Nymølle, 3520 Farum. 22. december 1975.
It was in NYMOLLE in december 1975. I have seen a UFO while I was going to the station bus to go back at home in Farum where I lived at that time.
It was about 23 PM when I got out from the farm of my girl-friend family. I went about 100 meters when I heard a dog who yelped to death. When I looked to the direction where was the dog I saw a white UFO standing just over the farm where was the dog. About 20 meters over the farm, standing still. It was about 5 meters diameter and had a round form. After some few minuters the UFO went slowly and passed just over the house of my girl friend's parents.
The UFO were going to 2/3 kilometers just in face of me during 200/300 meters, very slowly then it maded a angle of 90 degrees and an other of about 120 and disapeared to the horizon in 3/4 seconds. It was amazing. After I went to take the bus at NYMOLLE Station in direction of Farum.
I tooked the bus to about 23PM30, and after about 500 meters the bus stopped suddenly, the lights went off and the 4/5 others persons included the conductor were scotched at the „head“ (I don't remeber the name in english) of the bus, looking in the air while a UFO (the same?) were standing over the bus. We standed like that during several minuters and the bus went on again. 3/4 persons went down a little bit farther and I stayed alone with the conductor until the Ruter Bil Station of Farum. There the conductor where very exited and said to some one „jeg har set en flyvende tallerken, jeg har set en flyvende tallerken!“
For my part I did'nt spoke danish at that time but I could inderstand some words. This evenement happened about the 20/22 of december 1975 but maybe about the 15/20. It is more than 27 years now it happened so I can't really remember the right date of that night. But I'm sure it was in december 1975. I have always wished to meet the driver of the bus since I came back to France or to correspond with him because I would have liked to compare what we both saw and what I saw just before to take the bus. But I guess it's to late now because the driver was 40/50 years old at that time. I want to thank you for reading me. I have by the past tried to contact you by writing you without succes. I hope you will receive that mail because my observation is true. I wish you a good day and I want to thank you for your work.


4060 Kirke Såby. 5. maj 1995.
Efter at have set jer i MorgenTV har jeg besluttet, at indsende en beretning, hvilket jeg har tænkt på mange gange, men aldrig fået gjort.
Den 5. maj 1995 dagen efter 50 års dagen for Danmarks befrielse, (hvor der aftenen før havde været en „happening“ i Kirke Såby, og som sluttede med et kæmpe fakkeltog med omkring tusinde mennesker med fakler).
Næste dag ville min mand og jeg spise frokost ude i haven, og på et tidspunkt rejste min mand sig for at hente noget inde i huset, og jeg sad og slappede lidt af, tilbagelænet i stolen. Mens jeg sad der, betragtede jeg „noget“ oppe i luften og tænkte dovent, det var da en sjov helikopter. Den lignede nærmest toppen af en gammel Nilfisk støvsuger. Så sad jeg og kiggede på den vel 20 - 30 sek. hvorefter jeg sprang op af stolen, og tænkte „hvad er det du kigger på“, for der var ingen lyd på, og den var så lavt nede i horisonten, at den var at betragte mellem de 2 nederste ledninger mellem vores gadelyslamper, altså vel en 30 - 40 grader over jorden, og ikke mere end nogle hundrede meter væk, og over den sydlige himmel.
Det gik pludselig op for mig, at det absolut ikke var hverken helikopter eller et fly, for vi har så tit fly ind over os fra Roskilde Lufthavn, så jeg ved, hvor langt væk vi kan høre de små fly. Jeg råbte på min mand, at han skulle komme ud med kikkerten, men han nåede kun at se den med det blotte øje, for pludselig lavede den 90 graders drejning mod øst og flyttede sig lige så hurtigt, som vort øje kunne opfange den. Vores genbo kunne høre os snakke højt om det ude i haven, så hun spurgte selvfølgelig, hvad det var, og vi stod helt ophidsede og fortalte hende det. Pludselig kom den til syne igen lige over vores genbos hus i den nordlige retning, og jeg råbte „der er den, der er den“.
Nu så vi den alle 3, den lignede igen denne „Nilfisk top“ var meget meget lavt nede, og pludselig nærmest tiltede den, så vi kunne se bunden, men da blev formen pludselig langagtig og trekantet at se på, og den fløj lydløst meget langsomt hen over kanten af vores udstykning i retning nord mod syd.
Den fløj så lavt, at vi alle nærmest råbte i kor „nu lander den - hvor lander den“, da den forsvandt ude af syne bag hustagene i den del af vores udstykning, der vender mod syd.
Hele forløbet havde min mand denne gang fulgt i kikkerten, og han fortalte, at den nærmest var brunlig i denne trekantlignende bund og så massiv at se på, at han faktisk ikke kunne beskrive materialet, men den tætteste beskrivelse var en „meget brun finharvet jord“, for den havde nærmest en „opkrattet“ bund i længdegående striber, men stadig det der meget massive materiale at se på. Vi har rigtig mange gange talt om, at vi gad vide, hvad det var, vi havde set, og om der den dag var en prøveflyvning af de nye lavtgående amerikanske fly, og at der måtte være andre, der havde set det, da det var af 2 omgange, og netop fordi det gik så lavt, men totalt lydløst og ingen lys at se, men det var selvfølgelig også solskin fra en skyfri himmel.


4220 Korsør. 3. april 2003.
Jeg skulle lige hen og tjekke, om det var stjerneklart (som det så var) så jeg kunne kigge stjerner. Men jeg så noget, der lignede en satellit. Den var lige under Sirius med en fart af, hvad et normalt jetfly har, så jeg tog min kikkert, som er 7*50, og kikkede lidt nærmere på den. Men jeg kunne ikke se noget, da lyset var for skarpt (jeg prøvede også med mit teleskop, men kunne ikke nå at fange den).
Jeg opdagede nu, at den begynde at skifte kurs og ændre farten. Jeg har rimeligt meget forstand på fly, og jeg ved, at det ikke var et landinglys fra et fly. Min tanke om, at det var en satellit, ændrede sig, da ufoet begynde at sig sakke og standse en gang imellem. Det gjorde den så i et stykke tid, og så begyndte lyset at forsvinde for til sidst blive helt væk.
Da jeg er meget interesseret i emnet gik jeg straks ind på jeres hjemmeside og skrev en raport. Jeg ved, at det ikke var en komet, for det fløj den for langsomt til, og en komet sakker heller ikke for så at stoppe et stykke tid. Det kan næppe være en laser eller anden form for lyskaster, for det var en torsdag aften. Jeg har ingen videnskabelig forklaring på det.


2990 Nivå. 4. april 2003.
I nat, den 4. april, ca. kl. 01:15 sad jeg og en god ven ved Nivå havn og snakkede i hans bil og betragtede stjernerne. Det var vindstille, himlen var helt skyfri og der var ikke noget bylys, så det var meget stjerneklart.
Bilen var parkeret på en lille mole (omkring 1 m. over havets overflade), der havde en form som en stor halvcirkel. Det var meget mørkt, så man kunne kun se silhuetten af molen, og silhuetten af en skraldespand, som var den eneste genstand på molen.
Jeg sad helt optaget af en samtale, da min ven pludselig knep øjnene sammen og rykkede sig længere frem mod bilruden og sagde, „nu ser jeg syner“.
Da jeg kiggede ud mod molen, så jeg noget fudstændig surealistisk. Helt ude ved kanten af molen ca. 20 meter fremme, kunne jeg se en silhuette af en ubeskrivelig form,„blinke“ og flakke frem og tilbage på et areal af ca. 3 meter. Det stod på i omkring 7 sek.
Formen blev nu til en foroverbøjet lille skikkelse (ca. 160 cm), der rykkede sig med samme hastighed som et menneske, der går meget hurtigt. Skikkelsen rykkede sig ca. 7 meter til ventre og forsvandt med ét omkring 1 meter før den nåede skraldespanden.
Jeg sad selvfølgelig helt måløs og rystet, og lignede et stort spørgsmåltegn.
Min ven og jeg blev enige om, at vi havde obseveret det samme. Han havde dog set noget lyst kubelligende 5 meter foran bilen, lige før den anden obsevation havde fundet sted.
Det skal siges, at vi også så et stjerneskud et par min. før observationen af de mørke skikkelser. Det jeg så i nat vil jeg aldrig glemme.


5600 Fåborg. 20. april 2003.
Var ude på terrassen lørdag nat og ryge med svigerfar - arkitekt, et menneske af få ord og gammel sømand. Han har set alt muligt og tror ikke på noget som helst.
Lige inden vi går ind, fanges mit blik af noget i bevægelse - ret langt nede, måske 40 grader over horisonten. Fire-seks lysprikker i en slags formation. Ligner fuldstændig et stjernebillede, der har „revet sig løs“. Formationen jager afsted over os og er væk på få sekunder, måske endda mindre end de fem sekunder. Jeg peger og råber „se, se!“. Svigerfar kigger op og når lige at se dem, før de forsvinder over os, bag hustaget. Tilsyneladende hastighed kun en lille smule langsommere end meteorer.
Hvis det var fugle, må de have været meget få meter væk. Størrelsen cirka som stangen i Karlsvognen og overraskende uforanderlig i.f.t. den store bue, jeg nåede at se dem. Der var absolut ingen lyd og lysintensiteten var den samme hele tiden, som stjerner. Ingen udstrækning, kun prikker. Selv syntes jeg det mærkeligste var den måde, de gled på. Den er svær at beskrive. Flugten lignede slet ikke noget organisk - overnaturlig hurtigt, mere „suget“ end skubbet, slet ikke nogen kendt måde at flyve på. Svigerfar kender alt til fugle og himmelfænomener, men har aldrig set noget lignende.


2400 København NV. 23. april 2003.
Jeg talte i telefon, da jeg kiggede ud over byen fra mit vindue. Pludselig dukker et rødt lys op, og jeg siger til min kæreste i telefonen, at nu er der en, der har skudt en nødraket af. Jeg tager det for en nødraket på grund af dens skarpe røde lys. Et øjeblik efter skifter lyset imidlertid farve til skarp hvid - og begynder nu med uregelsmæsiggt mellemrum at skifte mellem de to farver.
Jeg fortæller min kæreste, at jeg ikke tror det er en nødraket, men noget andet, og jeg observerer i de næste par minutter UFOens bevægelser.
Lysprikken - for jeg så den ikke som andet, den var for langt væk, og det var ved at være tusmørke - bevæger sig lidt rundt, frem og tilbage, men mest imod højre. Pludselig slukkes den - for mindre end 20 sekunder senere at tændes igen, lidt længere til venstre end den forsvandt. Højden var stort set konstant, men bevægelsen i det vandrette plan virkede meget tilfældig. Til sidst slukkedes lyset, nærmest som et gammelsdags tv der slukkes - den blev mindre og mindre, og forsvandt.
Jeg forsøgte at kontakte SUFUI på telefonen, men der var intet svar. (Jeg troede, det var en hotline...? Men jeg går ud fra, at der ikke er så meget status i UFO-jagt, som da jeg var dreng... der var jeg selv en ivrig UFO jæger...)
Ummidelbart vil jeg tro, at det jeg så kunne være et plasmafænomen af en eller anden karakter. Bevægelsen i det vandrette plan virkede som sagt for tilfældig til, at kunne være et fartøj styret af et tænkende væsen. Jeg er stor tilhænger af Eugen Semitjovs bog »De Ufattelige UFO'er«, og jeg er enig i hans tanker vedrørende plasmafænomener.


4000 Roskilde. 7. maj 2003.
Jeg sad i min stue og kiggede ud af vinduet mod NV, da jeg så, hvad jeg først troede var en helikopter. Min kone og jeg gik ud i haven for at kigge nærmere efter. Der var IKKE tale om en helikopter - den flyvende genstand havde ingen rotor, ligesom den ikke udsendte motorlyd eller lys.
Vi var temmelig forundrede, og jeg hentede min kikkert for at tage objektet i nærmere øjesyn. Det mærkeligste var, at det så ud som om, der fra objektet flagrede en slags vimpler. Nogle ville måske mene, at der var tale om en flok fugle - men det var afgjort ikke tilfældet. Objektet fløj ganske lydløst fra NV mod NØ - næsten lige end over vores hus.
Min kone og jeg kunne ikke identificere objektet med noget, vi hidtil har set eller oplevet. De 2 efterfølgende dage har jeg grundigt studeret aviser og internet for at se, om andre skulle have observeret samme fænomen eller om, der muligvis skulle være en fornuftig forklaring. Men jeg har ikke haft held med mine bestræbelser.
Det var en meget besynderlig oplevelse - jeg håber andre har set fænomenet og kan forklare, hvad det er vi har set.


Jeg står på vores trappesten ud mod vores have og kikker op på en næsten skyfri aftenhimmel. Jeg observerer først et langsomt bevægende objekt, der flyver med en hastighed ca. som en flyver. Den flyver fra syd mod nord. Jeg tror først, det er en satellit, selvom den flyver væsentlig langsommere end satelitter normalt gør. Men efter 3-5 sekunder begynder objektet at tiltage i lysstyrke. På ca. 2 sekunder stiger lysstyrken fra lysstyrken af en af stjernerne, der tegner storebjørn, til lysstyrken som Venus om morgenen!!
Jeg tror nu, at jeg ser en bolide, (kraftigt stjerneskud), hvilket jeg før har set, men denne her flyver bare alt for langsomt!?, desuden ender den heller ikke med at eksplodere eller ender brat i et lysglimt, som bolider ofte gør, i stedet aftager lysstyrken hurtigt efter 1-2 sekunder og fortsætter med svagere lysstyrke, end da jeg fik øje på den, herefter flyver den videre i ca. 5 sekunder og forsvinder.
Under hele observationen holder genstanden samme fart og hastighed og strækker sig over ca. 5 grader på himlen (svarende til en stragt knytnæve).
Jeg har ofte observeret nattehimlen (amatør astronom) og kender de fleste naturlige eller menneskelige lysfænomener, lige fra bolider til blinkende russiske sattelitter mv., men jeg har aldrig oplevet noget, der opførte sig ligesom, det jeg så i aftes.
Jeg er derfor også glad for, at jeg forholdsvis hurtigt fandt denne side på nettet, og jeg håber at I vil kunne give mig et svar på min observation.
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted