logo
Danmarks UFO Forening 

Observatørerne fortæller:

4733, motorvejen ved Tappernøje. 10. juli 2001.
Netop kørt på motorvejen ved Tappernøje-tilkørslen og på vej til mit arbejde i København. Klokken er lidt over 8, vejret er fint ca. 20 grader og med spredte skyer. Ved et tilfælde får jeg til venstre i forruden, ret langt væk, øje på et skinnende objekt. Umiddelbart synes jeg det ligner et fly. Og tænker ikke mere og det, før jeg kigger ud af mit sidevindue. Objektet har ikke flyttet sig meget, måske en anelse nordpå. Nu meget sikker på at det ihvertfald ikke er et fly.
Selvom jeg kører på motorvejen, prøver jeg at dæmpe hastigheden, men det er svært at holde observationen. Det er derfor ret svært at bedømme afstanden (måske 3-4 km væk) og se yderligere detajler. Blot at objektet er skinnende og ovalt/aflangt. Noget jeg aldrig har set før. Der ligger sandsynligvis en god forklaring bag dette objekt, men hvilken. Det kunne være interessant, at høre om andre på motorvejen denne morgen har set noget lignende.


7130 Juelsminde. 15. juli 2001.
Vi stod mange og ventede på at et fyrværkeri skulle begynde, og vi stod og kiggede op mod himlen. Vejret var klart, og jeg fik pludselig øje på 3 orangerøde lys der i høj fart fløj over himlen. Det er svært at bedømme hvor højt de var oppe, men jeg vil skyde på ca. 10-20 km. Af form syntes de trekantede, og de fulgtes som om, de var i formation ved siden af hinanden. Vi fulgte dem i ca. 5-10 sekunder, hvorefter den nordligste, i et meget skapt drej, drejede mod nordvest.
I løbet af ganske kort tid forsvandt de alle tre. Det så ud som om de i meget høj fart fløj ud i atmosfæren. Der må absolut være flere blandt de ca. 1000 tilskuere, der har set det samme, og jeg kan med sikkerhed sige, at der ikke var tale om fly, dertil var hastigheden for stor og den retningsændring, den ene foretog, var alt for skarpt.


7500 Holstebro. 19. juli 2001.
Der kommer et objekt flyvende hen over den klare nattehimmel, klokken er ca. 2:30. Det kommer fra nord/vest, først med meget stor fart, som et stjerneskud, men det er meget større, større end noget stjerneskud, ca. 1/10 del af solen. Så begynder objektets fart at falde. Objektet er nu mod vest, men står helt stille. Jeg tænker på, om det er et fly, som er gået i brand, og hvornår det styrter ned. Pludselig begynder objektet at flyve mod vest, men højden stiger. Det forsætter, indtil jeg ikke kan se den mere.
Da objektet stod stille, lignede det virkelig en kæmpe brand / sol på himlen mod vest. Den er altså meget større end noget andet jeg har set.
Da objektet forsvinder i horisonten mod vest, er det som højden stiger og stiger, altså ikke som et fly ville gøre!!


5220 Odense SØ. 21. juli 2001.
Klokken ca. 2 natten til lørdag den 21/7 observerer jeg et rødt-gult-grønt flaksende lys ca. 3 km. fra min bopæl i Fraugde med retning ind over Odense i vestlig retning. Højden vil jeg vurdere til ca. 500 m. Genstanden udsender et uregelmæssigt blinkende farvet lys, som farverne i et prisme. Jeg mente først, det måtte være en helikopter, men de små hurtigt bevægelser. som genstanden foretog. kunne ikke stamme fra en sådan.
Jeg observerer genstanden i 30 minutter, hvor min kone ligeledes ser genstanden, som „flakser“ frem og tilbage på nattehilmen med skiftende positioner.
Herefter tager jeg min bil for at køre over imod genstanden. Da jeg kommer til et højt punkt tæt på min vurderede position for genstanden, stiger jeg ud for at finde lyset igen. Desværre kan jeg ikke længere se noget og vil køre igen. Pludselig dukker et hvidt lys op på himlen meget tæt på mig (min vurdering er ca. 500 m.) og i det område, hvor jeg observerede det farvede lys. Det hvide lys har karakter af en „kæmpe lommelygte“, hvor lyskeglen drejes fra nord og ned på mig, dog ikke så der skete en oplysning af jorden. Jeg regnede med, at nu MÅ det være et fly, men da lyset vender mod mig, er det væsentligt stærkere end lys fra noget fly. Lyset „peger“ et øjeblik på mig, hvorefter det drejer op og væk mod syd. Desværre er der ingen aktivitet dette sted kl. 02.30, så der er ikke yderligere vidner til observationen.


6800 Varde. 19. august 2001.
Lørdag aften den 18-08-01 var vi (min kone, vores tre børn, og en veninde til vores datter) til gadefest på Frydendalsvej 2, Hostrup. Kl. ca. 01.00 besluttede vi os til at gå hjem. Vi skulle trække med vores cykler, da vi ingen lys havde på. Vores to drenge og en kammerat var allerede taget hjem ca. kl. 23.00.
Da vi var kommet udenfor, beundrede vi den flotte stjernehimmel. Efter, at have gået 100 m, så min kone noget, der drejede rundt bag et læhegn (øst for vejen). Hun mener først, at det var Nordlys, hvilket det jo ikke var. Fænomenet var små ca. 1 m. i diameter hvide „skypletter“, lys, i to cirkler, ca. 12-15 i den yderste cirkel og ca. 8-10 i den inderste cirkel. Cirklerne drejede rundt om sig selv.
Det kom nærmere mod os i en lav højde, lige over vores hoveder stoppede det, imens det drejede først mod uret, for derefter pludselig at skifte retning og dreje rundt med uret. Vi stoppede alle 4 op for at kigge på dette. Fænomenet var ca 15-20 meter over jorden. Det var fladt, der var intet imellem disse „lysskyer“ eller oven over, og man kunne intet høre. Vi fortsatte med at gå. Fænomenet begyndte at flyve mod øst igen, og et øjeblik hældte det ca. 45 grader.
Efter at vi havede gået nu ca. 200 m, så vi det komme tilbage mod os, vi var nu ude på Sønderskovvej. Det fulgte os fra øst 500 m og var over os igen lige efter Hostrup, igen kom det fra øst og standsede lige over vores hoveder. Vi kiggede på hinanden og prøvede på ikke at gøre pigerne bange. Vi fortsatte med at gå. Fænomenet fløj igen mod øst hen over ådalen, vi kunne hele tiden se det. Efter at have gået yderligere 200 m vendte det tilbage over vores hoveder. Vi stoppede op, kiggede på det. Besluttede os for at skynde os. Det forsvandt igen mod øst, og vi begyndte at cykle - da vi drejede til højre på Varde Landevej.
Da vi havde cyklet 300 m, drejede vi ned til højre ad vores „lille vej“. Fænomenet kom nu tilbage og standsede igen lige over vores hoveder. (Det var nu blevet overskyet). Vi cyklede nu de sidste 400 m hjem, mens det fløj mod sydøst.
Hjemme i vores gårdsplads kom det igen tilbage. Hele tiden drejede det rundt om sig selv. Vores store søn og en kammerat kom nu også ud. Alle kiggede vi op mod fænomenet. Kent gik nu ind for at ringe til oplysningen og fik tlf.nr. på Flemming Poulsen, Odense. Han fik beskrivelsen af fænomenet. Vi prøvede, at tage billeder (der var intet på dem, da de blev fremkaldt). Nogle gange fløj det hen over marken mod øst,(imens vi hele tiden kunne se det), for igen at vende tilbage. Min kone gik ned til naboen, ca. 80 m, fænomenet fulgte med, og var lige over hendes hoved. Da hun senere spurgte børnene om, hvor det havde været i forhold til dem, svarede de på deres venstre hånd, når de kiggede mod øst.
Det hele stoppede kl. 01.50, da det pludselig forsvandt. Vi har tegnet hele ruten ind på et kort. Det skal oplyses, at der lørdag nat var byfest i Starup/Tofterup 6 km væk - mod øst. Om det kan have været lys derfra, kan vi slet ikke få til at hænge sammen, der var overhovet ikke tale om laserlys, og havde det været lys fra en spejlkugle, hvordan kan det så være så koncentreret på så lang en afstand og i ca. 20 meters højde med ikke helt fladt terræn og store træer/skov, og hvordan kan disse „lysskyer“ følge os hele vejen hjem og derefter forblive stort set over vores ejendom i ca. 20 minutter.


Tirstrup. 24. august 2001.
Fredag den. 24/8 kl. 21,14 ringede min datter hjem fra Tirstrup. Både min datter Tanja og hendes kusine Nadja var begge ret rystede, og ville have at jeg skulle give en forklaring på, hvad de lige havde oplevet. Det kunne jeg ikke.
De fortalte, at de kom kørende fra Balle (Djursland) mod Tirstrup (Djursland), hvor der pludselig kom en knallert kørende lige imod dem i deres side af vejen, de sagtnede farten, og en anden bil begyndte at overhale dem. Inden han havde overhalet dem, opdagede de, at det ikke var en knallert, men et rundt lys, der kom farende imod dem, og at den den bilist, som også så det, så helt forkert ud i hovedet. Lyset fortsatte mod dem, og som Nadja udtaltedet: „Jeg kørte sgu over lyset“, derefter drejede det ud over marken og forsvandt.
Hvad pokker kan det have været, jeg tænkte på kuglelyn, men de opfører sig da ikke sådan? Ifølge deres oplysninger var der to andre billister inkl. den overhalende, der så fænomenet.


Motorven ved Ringsted. 5. september 2001.
På vej hjem ad motorvejen fra København mod Odense, observerede jeg kort efter afkørslen til Bårse og før Ringsted et metalligende objekt i sydøstlig retning. Dette kunne jeg observere i ca. 20-30 sekunder, imens jeg kørte. Efter det var det væk, kunne jeg samtidig følge et andet fly længere ude i horisonten flyve i østlig retning.
Dette objekt, eller hvad det nu er, har jeg set 2 gange tidligere næsten det samme sted. Første gang var om morgen på vej til arbejde, dvs. mod København, hvor jeg lige efter Ringsted observerede et objekt langt væk, dette kunne jeg følge i ca. 30-40 sekunder, hvorefter det forsvandt. Retningen var her mere østlig.
Anden gang var der, hvor jeg så det hersen metalligende objekt på en nærmere distance. Denne gang var jeg også på vej hjem fra arbejde. Observationen var her ca. 20 sekunder. Denne gang var det som om det stod stille på himlen i ca. 18 sekunder, derefter var det, som om det vendte eller drejede, og ca. 2 sekunder efter kunne jeg ikke se det mere. Dette forekom her i sidste uge, jeg kan ikke huske den præcise dato.
Men alt i alt, så kan jeg kun gætte mig til, hvad det kan være, men det kunne være rart og vide hvad det er. Nu ved jeg, at der ligger en svæveflyvebane vest for Ringsted, men disse fly kan du normalt følge når de svæver. I forbindelse med en observation d. 10 juli, som beskrevet her nær Tappernøje, kunne dette have en forbindelse.. ?


Mølleløkkevej, Odense. 8. september 2001.
Jeg gik ud på min kærestes altan, som er i stueetagen i en stor boligblok, fordi der var nogle naboer der spillede høj tyrkisk musik, som jeg ville have dæmpet.
Jeg så da et mærkeligt fænomen, som jeg først troede var en stjerne, men jeg har da aldrig set en så stor trekantet stjerne med lys i alle tre kanter. Den så ud til at være langt ude og bevægede sig ikke i den halve time, jeg observerede den, men der kom af og til noget rødt lys i længere tid i venstre side (ikke som en flyvemaskine). Ligeledes var der nogle små hvide lys, der sværmede omkring den (kunne godt minde om flylys), men der kom ikke en lyd fra nogle af objekterne. Jeg kunne bedømme dette, da tyrkerne holdt op med at spille. Det trekantede objekt virkede halvt så stor som månen, men så ud til at være langt væk. Jeg gik ind og ville se om der var noget særligt i fjernsynet, og da jeg kom ud, var der ikke noget. Det kan måske skyldes skydække.


Vallensbæk. 13. september 2001.
Var netop steget ud af A-toget fra København (ankomst 21.25) og gik ned ad Højstrupparken mod stranden. Gik og nød at det var stjerneklart og fik øje på Carlsvognen. Jeg stoppede op og kiggede på stjernebilledet og kort tid efter bevægede 3 svagtskinnende orange „prikker“ hurtigt hen over himlen i retning mod Carlsvognen.
De 3 prikker fløj i samme retning, men de zig-zaggede i skarpe ryk uafhængigt af hinanden. Der var ingen lyd at høre, og jeg kunne se almindelige fly på himlen karakteriseret ved deres røde og hvide blinken og langsomme færden over himlen. Afstanden var ikke til at bedømme, idet det gik meget hurtigt. Da jeg stoppede op for at se på stjernerne, løb en mand i træningsdragt forbi, men han var væk, inden jeg så de 3 orange prikker.
Jeg kom til at tænke på om det var hemmelige fly som patruljerede himlen nu i forbindelse med det amerikanske terrorangreb?


Motorvejen mellem Næstved og København. 16. september 2001.
Vi kørte i bil på vej mod København, da jeg opdagede noget skarp lys på himlen. Slog det hen med at det nok var et fly der ventede på landingstilladelse, men vi blev nysgerrige, da det stod helt stille i luften, og det var som om, det kom tættere på os.
Det var tydeligt at se 4 hvide lys, og to blå lys samt et rødt lys som gik fra det ene hvide lys til det andet. Tre - fire forskellige røde lys. Vi konkluderede, at det måtte være helikoptere, men lyset kom fra undersiden, og var gik lige fra side til side og bevægede sig ikke rundt, som hvis der havde været et rødt lys på en helikopter.
Pludselig begyndte det at bevæge sig meget stærkt og fløj ud til højre, hvor vi opdagede et underligt fænomen mere. De fløj meget stærkt ved siden af os, men var langt væk. Vi kunne på et tidspunkt se, at det så firkantet ud, nærmest som em rombe. Pludselig satte det ene farten op og fløj væk fra os, og forsvandt bare....
Da opdagede vi, at der var en mere, og den var ret tæt på. Vi kunne nærmest se en lyskegle fra det, og det holdt helt stille. Alle tre var helt ens med de blå, hvide og røde lys. Rombeformede og ret store, selvom de sikkert var langt fra os. Vi kunne ikke høre nogen lyd, selvom vi rullede vinduet ned og sagtnede farten. Men vi var også på motorvejen.
De skiftevis stod stille på himmelen og satte farten meget op. De var på himlen ret tidligt på motorvejen, og de sidste to forsvandt først omkring København, hvor vejen begyndte at være oplyst. Jeg tror ikke på ufo'er, men det er meget mystisk. Vi håber, der er andre der har set det også, og at vi kan få en logisk forklaring på fænomenet.(Kan det være svenske krigsfly? Jeg har hørt om disse fly der er svære at finde på radar og vist nok skulle være firkant-agtige.)
Jeg kan ikke svare på, hvilken retning de havde, men de fløj på vores højre side fra Næstved mod Kbh. Den som forsvandt fløj væk i samme retning.
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted