logo
Danmarks UFO Forening 

Observatørerne fortæller:

7770 Agger. Ca. 1972.
I 1972, eller deromkring, måske lidt senere, var vi som kærestepar på aftenvandring til Vesterhavet ved Agger nord for Limfjorden. Desværre har vi glemt datoen; men det var en meget mørk aften, og derfor med sikkerhed i vinterhalvåret. Årstallet kan snyde os noget; men 1972, måske 73 vil være tæt på.
Vi stod i klitten og hørte havets brusen, for se havet, det kunne man ikke, det var faktisk bælgmørkt. Pludselig, og det var faktisk ret pludselig, dukkede et meget kraftigt lys op, for mig at se næsten i strandkanten, min mand husker afstanden som ca. ved yderenden af de byggede høfter, dog er vi enige om præciseringen til mellem høfte 89 og 90; men tættest på 90.
Det skarpe lys fremtræder i min erindring, som en rund/oval-liggende lysende kugle med stor strålekraft - ganske tæt på jord- eller vandoverfladen. Der var ingen bevægelse. Farven husker vi ikke; men for mit indre øje kan jeg genskabe billedet med rød-gule varme farver. Min mand hælder mere til den anskuelse, at farven måske var mere lys til hvid. Om fænomenet var at skue i 5 minutter er ligeledes vanskelig at vurdere i dag; men vi tror i hvert fald ikke det var der længere. OG. Det er ganske vist, at der ikke var noget lys, da vi kom til havet.
Der var ingen lyde i forbindelse med obeservationen. Kun bølgebrus. Og. Der var absolut ikke tale om fiskerbåde eller andet naturligt fænomen, som blot lagde til land. Og, der var heller ikke tale om store bølger, som ville kunne skjule et større skibsfartøj mellem eventuelle bølger - ind imellem. Der var overhovedet ikke blæst den pågældende aften.
Vi undrede os gevaldigt over det, vi havde set, og har mange, mange gange sidenhen talt om episoden, som vi fortsat står ganske uforstående overfor. Selv med vore bedste indfaldsvinkler har vi aldrig kunnet komme på een eneste naturlig forklaring på fænomenet.
Som barnefødt ved -, og opvokset nabo til Vesterhavet, var vi begge kendt med det fænomen som vi kalder ild i havet eller morild, som det vist også kaldes. Dét har vi observeret adskillige gange både før og efter den omtalte hændelse, som på ingen måde minder det mindste om morild. Måtte vore iagttagelser, selv om de har været arkiveret i vore hoveder gennem mange år, kunne bruges i opklaringsarbejdet om ufoer, ville det glæde os, og vi hører naturligvis gerne, om man har et bud på, hvad vi evt. i virkeligheden har set. Vi er i dag henholdsvis 50 og 51 år, og har talt om episoden så sent som i dag ved eftermiddagskaffen.


Inaja Memorial Park, San Diego. 7. januar 1990.
On the above date I accidentally captured in one photo 10 triangular shaped objects hovering over the San diego river valley. One of the objects has the same spike like projection 2/3rds up its left side that also appears on 3 other UFO photos as well as ancient artifacts crop circles and the Nazca Lines in Peru. The story has already made the cover of 3 newspapers and magazines.


2830 Brede Sø. Medio november 1997.
Jeg stod på broen ved Brede Sø og kikkede på stjernehimmelen på vej hjem fra DTU.
En lysende kugle kom svævende fra nord (Virum) med 30-50 km/t og fortsatte sydover ind mod København. Den lignede en rund, mat glasskugle med en 30 W lyspære i midten (hvid-gul).
Da jeg ikke kunne bedømme afstanden, kunne jeg heller ikke bedømme størrelsen nøjaktigt, men den må have været mellem 40 cm og 150 cm i diameter. Den kunne også beskrives som lignende en rislampe. Den var mindre end 150 meter væk, for jeg kunne se træerene 150 m i baggrunden, og mere end 40 meter (kom til syne bag nogle huse) Kuglen fløj i ca. 10-20 meters højde (terrænnet varierer meget i dette området). Den var helt lydløs.
Da den næsten var ude af min synsrækkevidde, så det ud som om den accelererede kraftigt opad, til jeg ikke længere kunne se den.
Jeg har meget godt syn, og er fulstændig sikker på, at det ikke var nogen form for kendt flyvende objekt. Jeg var ikke under påvirkning af rusmidler.


Kviteseid, Telemarken, Norge. Høst 1998.
Vi var 3 venninner på kanotur. Det var mørkt, da vi la til land på en ensom øy. Vi tente bål og la oss så på stranden i soveposer. Vi lå og snakket, da et objekt plutselig kom til syne over en ås i nærheten. Det blinket med røde og grønne lys. Det forflyttet seg meget raskt.
Det kom en ballformet ildkule ut fra farkosten, den var liksom festet med noen slags tråder til farkosten. Denne „ildkulen“ var på størrelse med en stor ball. Kulen eksploderte noen meter ifra oss. Det gikk meget fort. Så kom det masse småstjerner på himmelen, der hvor objektet befant seg, og det forflyttet seg til et sted litt lenger borte. Så forsvant objektet over himmelen på en vinglete måte. Litt etter fulgte en svært dyp og mørk dur. (Jeg har aldri hørt en så mørk dur siden).
Før på natten hadde det vært overskyet. Rett etter farkostens forsvinnelse forsvant skyene over der vi lå, og det ble helt stjerneklart i en klar sirkelform rett over oss. Hendelsen varte kanskje bare et par minutter. Vi hadde alle 3 sett det samme. Vi var forundret men la oss til å sove.
Da vi kom tilbake til skolen dagen etterpå var det ingen som tok dette seriøst. Siden har vi ikke fortalt det til noen,noe jeg angrer på, da dette var en meget spesiell opplevelse. Grunnen til at jeg skriver nå,er at jeg idag tilfeldigvis kom over en side om norske UFO observasjoner. Her stod det at en mann i Telemark hadde blitt forskrekket da en ildball eksploderte like ved siden av han!!


5771 Stenstrup. 2. januar 2001.
Ikke i luften, men på jorden. På min mors græsplæne i Stenstrup, Sydfyn, var der den 2. januar 2001 syv tydelige ringe, 30 cm i diameter og 1,5 cm i tykkelse. Det så ud som noget havde ligget der i flere dage, græsset var trykket ned og vissent. Der var ikke noget at se den l. januar. Ringene var spredt over plænen, men ikke i noget mønster og kun, hvor der var frit opefter - ikke under træerne. Har der mon været træf af minifartøjer, eller hvad kan det mon være? Ærgeligt at der ikke var nogen der så, hvordan de blev til.


6300 Gråsten. 9. januar 2001.
På vej på arbejde i Gråsten, ca. halvejs mellem Broager og Egernsund, ser vi (jeg selv + 2 amerikanere) en lysende rektangel på himlen. Den er helt rektangulær med skarpe hjørner og fremstår skarpt på himlen. Det er helt mørkt og meget skyet, kun det nederste stykke i horisonten er skyfrit. Der er ingen måne at se, og iøvrigt intet i nærheden der kan forklare dette underlige lysende rektangulære felt. Vi har alle tre set det, og observeret det en tid før en spørger, hvad det dog kan være.
Vi kan ikke finde nogen forklaring, og pludselig er det som om den går i opløsning. Den skrumper nærmest ind til ingen ting. Som om den fordamper udefra og ind. Det tager måske 10 - 15 sekunder, så er den væk. Vi fortæller om det, da vi kommer på arbejde, men ingen har tilsyneladende set det samme som os.
De følgende dage er vi meget opmærksomme på omgivelserne og månens position omkring det sted hvor vi observerede fenomenet, for om muligt at finde en logisk forklaring, men vi har ikke kunnet finde en. Mon der er andre der har set det samme som vi??!!


6400 Sønderborg. 9. januar 2001.
While driving to Graasten from Sonderberg for business (A Dane was driving with 2 Americans), I noticed a large bright rectangular light in the sky, on the right side of the road. It was a dark and very foggy morning, yet this large rectangular light was clearly visible and clearly defined. It seemed clearly out of place, since I had driven this road many times.
At first I thought it to be a sign atop a building, but it was too high in the sky and there are no tall buildings in this area. I then asked if it could be the sun or moon shining through the clouds somehow. But it was much too dark for the sun, and the moon was far away from the light. We observed it for approximately 5 minutes and then it appeared to compress from the top and bottom until it simply vanished.
For the next 3 days we carefully traced our route and observed the moons positions and looked for any rational explanation for what we had seen. There are none. The Dane who was driving checked the local newspapers for any reports of this sighting and there were none. We were also unable to find any other witnesses. When I arrived back in the US yesterday I decided to search the web for any similar sightings.


8600 Silkeborg. 12. januar 2001.
4 stk. runde orange farvede lysende objekter, der bevægede sig to og to langsomt i flere retninger og på et tidspunkt drejede rundt om hinanden.
Vagthavende officer ved Flyvertaktisk kommando kontaktet kl. 22.15, hvor jeg fik jeres tlf.nr, som jeg ringede til kl. 22.17, men der blev ikke svaret.... På vej fra Silkeborg til Lemming kl. ca. 22.25 fløj Cimbrer Air fra KBH. mod Karup over Lemming-Kjellerup området, måske har de også observeret noget.
Det var frost og stjerneklart...... Der har måske været tale en luftspejling i iskrystaller eller hvad..???? Det var ikke noget, jeg nogensinde har oplevet før og har gjort et indtryk på mig. Jeg hører gerne nærmere om, hvad I finder ud af, så jeg ikke skal gå og tænke på den oplevelse hele livet.


8600 Silkeborg. 12. januar 2001.
Kl. ca. 23 gik min kone i seng. Forinden kigger hun gerne ud ad skråvinduet mod syd. Hun kom ned i stuen, hvor jeg sad og læste, og fortalte, at der var 2 UFO'er. Vi kiggede begge ud ad stuevinduet mod syd og så 2 røde lys (skiftende rød/orange) hængende ved siden af hinanden ca. 20 grader over stjernen Sirius. (Ca. lige så højt over Sirius som Sirius over horisonten).
Jeg fik straks øje på endnu 2 røde lys længere nede (under Sirius). Jeg tog min prismekikkert og løb op i soveværelset, åbnede skråvinduet og fangede de røde lys i kikkerten. De hang tilsyneladende stille. Der var absolut ingen lyd, og det var ikke 4 flyvemaskiner. Det kunne være balloner i stille vejr. Men det er ikke almindeligt, at balloner har lys på. De 2 nederste lys forsvandt ned bag nogle træer. De 2 øverste hang tilsyneladende stationært, men efterhånden kunne jeg i forhold til de omgivende stjerner se, at de langsomt fjernede sig mod syd eller syd-sydøst.
Jeg havde den sidste i kikkerten ca. 10 min., indtil den til sidst også gik ned bag træerne. Den havde (som de øvrige) et rødt lys uden udstrækning og let blafrende nu og da over i det orange. Jeg har aldrig set noget tilsvarende og kan ikke rigtigt forestille mig, hvad det er.


4733 Tappernøje. 26. marts 2001.
Jeg så tre objekter med grønt - gult- orange lys flyve, set med mine øjne ca. 8 km. fra observationsstedet. Hvis der havde været tale om et fly, ville lyden fra disse have været tydelig.
Jeg bor højt oppe op, og på dette tidspunkt af døgnet er der totalt ro. De tre objekter fløj med en afstand set i luftlinie med ca. 1000 meter, henholdsvis roligt om med moderat hastighed henover himmelen, hvorefter det så ud som om, de faldt mod jorden for derefter at stige til et niveau, der lå højere end det første observerede, de fulgtes ikke parallelt ad, da dem ene steg pludseligt og forsvandt øst over. De andre fulgte en parallel linie og forsvandt også mod øst. Jeg kan ikke se dem lægere end nogle 100 meter mod øst, da vores hustag dækker for videre udsyn.
Jeg har været i flyvevåbnet, og har aldrig i min tid set noget, der kan forveksles med det sete. De kunne ikke forveksles med et fly/helikopter eller andet flyvende objekt, som jeg har kender til. Jeg understreger endnu engang absolut ingen lyd.
Jeg er er ikke overtroísk tror ikke på andre væsener, men med det, jeg har observeret i dag, har jeg skiftet mening.
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted