SUFOI - Skandinavisk UFO Information

logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > Artikler > UFO-observationer

UFO-observationer

Et mexicansk jagerfly har under en rutinepatrulje filmet 11 uidentificerede flyvende objekter på himlen.
En familie i Bjæverskov på Sjælland så den 7. maj 2000 mellem kl. 12 og 14 en masse „kugler“ på himlen. Fænomenet blev videofilmet i over 8 minutter, indtil videokameraet løb tør for strøm.
I 1980erne var der meget stille på den europæiske ufo-scene. Stilheden varede til den 9. oktober 1989, da det sovjetiske nyhedsbureau TASS søsatte en historie om en ufolanding i en park i Voronezh omkring 500 km sydøst Moskva. Ifølge rapporterne steg et par treøjede uhyrer og en mekanisk dværg ud af det landede fartøj og skød med et laservåben mod en dreng, der blev usynlig.
Uddrag af danske ufo-rapporter.
SUFOI modtager fortsat mange indberetninger om observationer. De fleste kommer ind via vores hjemmeside. Begrænsede ressourcer forhindrer os imidlertid i at foretage en egentlig behandling og undersøgelse af rapporterne - omend enkelte udvalgte sager bliver undersøgt nærmere.
Den 30. og 31. marts 1993 var mere end hundrede observatører i Storbritannien vidner til en serie ufo-observationer. Mange af observatørerne var politifolk og militærpersoner. Ufoen fløj direkte over to RAF-baser. Det følgende er den usædvanlige historie om det, som er blevet kaldt „Det britiske ufo-mysterium“.
Et halvt århundrede er gået, siden Skandinavisk UFO Information (SUFOI) blev dannet, og arbejdet med at indsamle beretninger om observationer af ufoer begyndte. Siden da har SUFOI undersøgt adskillige tusinde rapporter gennem et ihærdigt og ofte møjsommeligt arbejde, der - i lighed med de øvrige aktiviteter i SUFOI - har været båret af en frivillig og ulønnet indsats fra en bred kreds af personer.
Det var overskriften i Ekstra Bladet torsdag den 8. januar 2009. En stor vindmølle i Lincolnshire i England havde på mystisk vis mistet en 20 meter lang vinge og fået en anden bøjet natten til søndag den 4. januar 2009.
Mennesket har behov for at skabe orden i kaos. Vi har brug for en historie - en tidslinje, ligesom en tørresnor, hvor skelsættende begivenheder kan hænges op, så vi har en begyndelse, en fortid, nutid og en fremtid. Ufologien er ingen undtagelse.
Er der en sammenhæng mellem uddannelse og troen på det overnaturlige? Astronomiprofessor Carl Sagan skrev i 1995 i bogen »The Demon-Haunted World«, at „videnskaben er et lys i mørket“. Kun sund, videnskabelig uddannelse kan bekæmpe mørkets dæmoner: pseudovidenskab og overtro.
„Vi bliver forfulgt af et kraftigt lys på vores styrbords side - samme højde - samme hastighed! Vi kan ikke identificere noget, kun en lyskugle, en stor lyskugle!“ Sådan lød det over radioen fra kaptajn Kahn i en Hawker Siddeley 748 fra Guyana Airways.
Lørdag den 24. juni var aftenen lun. Det var næsten vindstille i Nordjylland, og mange nød det gode vejr udendørs. Derfor lagde en del mærke til nogle tydelige lys, der bevægede sig langsomt på den skyede himmel kort efter kl. 23.30.
Flyvevåbnets såkaldte „X-Files“ i form af en brevordner med 329 sider uforapporter fra perioden 1978-2002 blev offentliggjort den 28. januar 2009.
Civile og militærpersonel iagttager uafhængig af hinanden samme lysfænomen på himlen. Desuden er radar og jagerfly involveret i en spændende sag fra 1976. Blandt utroligt mange relativt uinteressante sager i FTK's åkaldte „ufo-mappe“ er der i det mindste én med en del mere substans i.
Spændende indberetninger fra Flyvestation Tórshavn, fra Politiet på Thule Air Base og fra andre grønlandske politimyndigheder.
Det hævdes ofte, at både astronauter og kosmonauter har set ufoer i rummet. Det er påstande, som tilsyneladende bakkes op af mange videoklip på YouTube.
Kort efter observationen af ejendommelige lysfænomener på himlen, underrettede en 24-årig journaliststuderende Skandinavisk UFO Information, om sine iagttagelser den 31. juli 2004.
Mystisk missilopsendelse har vakt opstandelse og undren i USA. Virkeligheden var formentlig også en helt anden.
En lokal radiostation og en avis i Valley, Alabama, har modtaget 6 farvefotos, der viser en „rumkapsel“ over en mark.
De fleste af UFO-Nyts læsere har sikkert hørt om ufo-fænomenet i Hessdalen.
Nogle hjemmesider udmærker sig ved at være meget enkle og kortfattede mht. tekst og diverse pynt. Det kunne være udmærket, hvis ikke informationerne lige dreje de sig om angiveligt sensationelle videooptagelser af ufoer.
Om aftenen den 25. august 1951 fløj en vingeformet formation af 18 blålige objekter med stor hastighed hen over byen Lubbock i Texas.
Ifølge avisen The Sun den 1. juni 2001 har Sharon Rowlands, 44 år, fået 20.000 £ af det amerikanske tv-selskab Kiviat Productions for en video, som hun optog sidste år af en gigantisk ufo.
Den canadiske jagerpilot Robert Childerhose tog den 27. august 1956 kl. 18.20 lokal tid et foto af et lysende objekt. Trods mange forsøg på at finde en forklaring er det fotograferede fænomen stadig en gåde.
Beretningen om Almind-rumskibet i ufo-nyt nr. 3 burde for udenforstående måske gøre min beretning overflødig, men, men, men, så let slipper I nu ikke.
I maj 1950 tog farmeren Paul Trent i McMinnville (Oregon) to billeder af et usædvanligt objekt. Billederne har siden været undersøgt af det amerikanske flyvevåben og utallige ufologer.
Observationer af „umulige“ fartøjer set på himlen er meget almindelige. De bliver også almindeligvis ignoreret. De bliver i hvert fald ignoreret af de officielle kanaler og magthaverne.
Dette spændende foto er taget fra et ledsagerfly den 16. juli 1988 over Hemet i Californien.
Den 11. maj 2004 fandt mange mexicanske og udenlandske aviser de store overskrifter frem for at bringe historien om, at et mexikansk militærfly havde filmet 11 ufoer.
NASA forsøger i øjeblikket at identificere et lille objekt, der blev filmet af besætningen om bord på den internationale rumstation ISS torsdag morgen den 12. juni 2003.
Stanford, Californien, 29. juni 1998 - I den første uafhængige undersøgelse af ufo-fænomenet siden 1970 konkluderer et panel af naturvidenskabsmænd, at nogle observationer er ledsaget af fysiske beviser, som er værd at undersøge videnskabeligt.
Retur til artiklens begyndelse