logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2022 > UFO-Mail nr. 346

UFO-Mail nr. 346
3. januar 2022


En rundtosset Flyvende Tallerken, del 2

Forsøger folkene bag podcasten Flyvende Tallerken at manipulere med lytterne? Hvorfor deltager ingen fra SUFOI i Flyvende Tallerken?

(Foto: MaxWdhs/Pixabay)

Som det vil være mange bekendt, har man siden den 23. november 2020 kunnet lytte til podcastserien Flyvende Tallerken produceret for DR af Firkantede Øjne IVS med Frederik Dirks Gottlieb som både tilrettelægger og vært og astrofysiker Anja C. Andersen som medvært.

Da de første 15 episoder var udsendt, offentliggjorde vi på ufo.dk artiklen „En rundtosset Flyvende Tallerken“. Artiklen affødte to vrede læserhenvendelser: Den ene person var meget kritisk over for Frederik Dirks Gottliebs podcasts og mente, at han manipulerede med lytterne, hvilket vi burde påtale. Den anden var positiv over for Flyvende Tallerken og gav i kraftfulde vendinger udtryk for, at den kritiske tone i min artikel „En rundtosset Flyvende Tallerken“ blot viste, hvor tøsefornærmet undertegnede var over ikke at være inviteret til at deltage.

Jeg kan næppe tro, at Frederik Dirks Gottlieb eller andre bag podcasten har til hensigt at manipulere med lytterne. Jeg tror nærmere, at podcastholdet er blevet tryllebundet af deres fortolkning af det aktuelle ufologiske verdensbillede og egen fortælling, som har vokset sig stor i den Flyvende Tallerkens ekkokammer. Som tiden går med podcast efter podcast som perler på en snor, og man konstant bekræftes i sin verdensopfattelse, kan det blive stadigt vanskeligere at indrømme, at man måske er blevet snøret af en gruppe smarte amerikanere med dunkle motiver. Under alle omstændigheder har Flyvende Tallerken-holdet valgt at køre linen helt ud. For eksempel har podcasten bl.a. helt ukritisk dyrket Phoenix Lights fra 1997 og Nick Pope, som af Flyvende Tallerken bliver kaldt „virkelighedens Fox Mulder“ og „supertroværdig“:

er åbenbart ikke blevet registreret på Frederik Dirks Gottliebs journalistiske radar, eller også er den fejlbehæftet, ligesom AESA-radarerne på den amerikanske flådes F/A-18 Super Hornet-jagerfly.

Men hvad så med SUFOI's manglende deltagelse i Flyvende Tallerken?

Frederik Dirks Gottlieb kontaktede undertegnede pr. mail den 19. oktober 2020 og fortalte om ideen med den kommende podcast. Senere samme dag havde jeg en længere telefonsamtale med Frederik. Her blev det tydeligt, at Frederik Dirks Gottlieb var blevet fascineret af ufoer og mente, at de tre Pentagon-ufo-videoer var sensationelle. Der var efter hans mening et nybrud på vej i myndighedernes tilgang til emnet!

Frederik havde læst et prøvenummer af UFO-Nyt fra begyndelse af 1960'erne og var tydeligvis skuffet og overrasket over at høre, at SUFOI i dag ikke er den samme forening som for 60 år siden. Jeg måtte fortælle, at vi i SUFOI på ingen måde kunne dele hans begejstring for de omtalte videoer.

Samtalen afslørede, at Frederik Dirks Gottlieb allerede havde lagt sporet for sine podcasts, hvilket fik mig overbevist om, at Flyvende Tallerken næppe ville inddrage SUFOI eller vores indgang til ufomyten i podcasten - men derimod fravælge mere end 60 års indsamlet viden og erfaringer. Frederik Dirks Gottlieb har da heller ikke efterfølgende kontaktet SUFOI for at få os til at deltage - formentlig for ikke at få ødelagt en god historie, når nu han allerede havde planlagt interviews med blandt andre Elizondo og Leslie Kean.

Jeg gjorde opmærksom på, at ud fra det, jeg på daværende tidspunkt havde læst om Elizondo, ville jeg ikke købe en brugt cykel af ham, og om Kean, kunne jeg oplyse, at hun havde sjusket med kildekritikken i sin bog UFOs - Generals, Pilots, and Government Officials Go on the Record. Det havde Frederik Dirks Gottlieb kun en overbærende latter til overs for.

 

Frederik Dirks Gottlieb har valgt en vinkel og en historiefortælling, som SUFOI måske kunne have bakket op i 1960'erne, men slet ikke i dag, hvor tiden, vores viden og erfaringer samt vores tilgang til emnet er en helt anden.

Vi har indset, at det ikke er gennem Flyvende Tallerken, at den virkelige Pentagon-ufohistorie skal fortælles. Flyvende Tallerken er ikke interesseret i at formidle, hvad vi faktisk ved om ufomyten i dag, men vil genopfinde og genfortælle en 60 år gammel myte om, at vi får besøg, og at myndighederne skjuler det. Det er da også en underholdende, men naiv konspirationsteori, som har mange tilhængere. Den er samtidig nem at formidle, for den kræver ingen nytænkning eller dybdeborende research.

„Smart people sometimes believe dumb things. They may be highly educated, well-read, and quick-witted and yet still harbor some very wrong ideas.“ - Michael Shermer 

SUFOI Årsrapport 2022

SUFOI's arbejde med at informere om ufomyten bakkes hvert år op af trofaste støttemedlemmer, der hver yder et økonomisk bidrag på minimum 250 kroner.

Udover at støttemedlemmerne ved, at de dermed hjælper os med at fortsætte arbejdet med at udforske ufomyten og informere om den, giver medlemskabet af SUFOI's Støttekreds dem også mulighed for at få en gratis bog, ligesom de får tilsendt et printeksemplar af SUFOI Årsrapport.

SUFOI Årsrapport 2022 er denne gang på 22 farveillustrerede sider. Indholdet repræsenterer et lille udvalg af de mange artikler, som har været offentliggjort på ufo.dk i det forgangne år.

Du kan downloade SUFOI Årsrapport 2022 som pdf her.

Vil du gerne hjælpe SUFOI? Så læs Sådan kan du hjælpe.Skal USA have to statslige
ufo-projekter?

Hvis svaret er ja, er det en sejr for blandt andre Tom DeLonge, Luis Elizondo, Christopher Mellon, Robert Bigelow, Harold E. „Hal“ Puthoff og deres medsammensvorne, som med hjælp fra journalisterne Leslie Kean og Ralph Blumentahl og en naiv verdenspresse siden den 16. december 2017 med dygtigt lobby-arbejde har påvirket offentligheden og ikke mindst en række amerikanske politikere til at etablere et ufo-projekt, som kan kanalisere penge videre til de paranormale plattenslagere.

(Foto: Pixabay)

Den 9. december 2021 offentliggjorde den amerikanske senator Kirsten Gillibrand sit 15 sider lange lovforslag (et tillæg til forsvarsbudgettet for 2022) om at oprette Anomaly Surveillance and Resolution Office (ASRO).

Kirsten Gillibrands site kan man læse: „I dag udgør UAP'er en betydelig udfordring for vores nationale sikkerhed, idet de optræder i følsomt amerikansk luftrum og omkring militært personel. Gillibrand har arbejdet sammen med senator Marco Rubio (R-FL) og kongresmedlem Ruben Gallego (AZ-07) for at oprette et kontor, der skal erstatte den nuværende Unidentified Aerial Phenomena Task Force og have adgang til UAP-relaterede data hos Forsvarsministeriet og efterretningsverdenen. Ved at gøre dette vil kontoret have bemyndigelse til at foretage en koordineret indsats for at rapportere og reagere på UAP'er, forbedre dataudvekslingen mellem agenturer om UAP-observationer væsentligt, adressere nationale sikkerhedsproblemer og rapportere sundhedseffekter, som folk kan opleve i forbindelse med UAP-hændelser. Kontoret vil blive administreret i fællesskab af forsvarsministeren og direktøren for National Intelligence og vil give militært og civilt personel, der arbejder for Forsvarsministeriet og efterretningstjenesterne, mulighed for at indrapportere hændelser og information, der involverer UAP'er.“

Den nye afdeling skal indsamle observationsrapporter, analysere dem og aflægge rapport til Kongressen hvert halve år. Den første rapport skal være Kongressen i hænde senest den 31. oktober 2022 og den sidste den 31. oktober 2026.

De amerikanske lovgivere skal også briefes om UAP'er, der ser ud til at komme op fra havet, dvs. Unidentified Submarine Object (USOs). ASRO skal udarbejde både uklassificerede og klassificerede rapporter med resultaterne. Et rådgivende udvalg skal bestå af medlemmer fra NASA, FAA, National Academies of Sciences, National Academy of Engineering og Harvard Universitys Galileo-projekt, som studerer „udenjordiske teknologiske signaturer“.

Det er senator Kirsten Gillibrands ambition, at ASRO skal være den højeste autoritet ifm. undersøgelse af UAP'er.

ASRO skal videreføre de opgaver, som tidligere lå hos Unidentied Aerial Phenomena Task Force (UAPTF) oprettet af Forsvarsministeriet den 14. august 2020. Derudover vil ASRO udpege eksisterende organisationer - formentlig Office of Naval Intelligence, Air Force Intelligence og andre - til at udføre feltundersøgelser af observationer på ASRO's vegne. Afdelingen vil også etablere procedurer for rapportering af UAP'er, koordinering med andre føderale agenturer og afdelinger, herunder Federal Aviation Administration (FAA), NASA, Department of Homeland Security, Department of Energy og National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA).

En uge efter Gillibrands offentliggørelse af sit forslag blev Forsvarsministeriets budget (National Defense Authorization Act, NDAA) for 2022 vedtaget. Forsvarsministeriets samlede budget for 2022 lyder på 768 milliarder dollars og blev godkendt af præsident Biden mandag den 27. december 2021.

National Defense Authorization Act (NDAA) 2022

  • Repræsentanternes Hus godkendte forsvarsbudgettet på 768 milliarder dollars den 7. december 2021 med stemmetallet 363-70.
  • Senatet godkendte budgettet den 15. december med stemmetallet 88-11.
  • Præsident Joe Biden satte sin underskrift på forsvarsbudgettet den 27. december 2021.

Teksten om UAP-initiativet har overskriften „Sec. 1683. Establishment of office, organizational structure, and authorities to address unidentified aerial phenomena“ og kan læses side 578-583 her.

Kilder: Statement by the President on S. 1605, the National Defense Authorization Act for Fiscal Year 2022 (The White House) og Biden signs $768 billion defense bill (The Hill).

Inden senator Kirsten Gillibrands lovforslag kunne drøftes og efterfølgende vedtages, annoncerede Pentagon den 23. november 2021 oprettelsen af sin egen UAP-undersøgelsesenhed: Airborne Object Identification Management and Synchronization Group (AOIMSG) som afløser for Unidentied Aerial Phenomena Task Force (UAPTF).

Mange har opfattet Forsvarsministeriets pludselige oprettelse af en UAP-undersøgelsesgruppe som et forsøg på at spænde ben for de politikere, som ikke vil have ufo-undersøgelserne begrænset til kun at omfatte Special Use Airspace, dvs. bl.a. militære øvelsesområder (som den nuværende AOIMSG omfatter), men også vil fokusere på hændelser nær baser med atomvåben - samt sundhedseffekterne af UAP på observatørerne.

Lige nu ser det ud til, at Forsvarsministeriet kan ende med at have mere end én UAP-undersøgelsesenhed.

ASRO får også til opgave at teste „materialer“ relateret til ufoer. Der findes pt. ingen veldokumenterede fund af rester fra et formodet, fremmed rumskib. De gange, hvor observatører har set noget falde til jorden ifm. en ufooplevelse, har nedfaldet senere vist sig at være jordisk industriaffald eller andet naturligt forekommende materiale.

Det amerikanske militær har faktisk tidligere fået undersøgt formodede rester af det påståede Roswell-rumskib. Ufo-kommentatoren og forfatteren Jason Colavito skriver bl.a.:

„I 2019 fik Elizondos og Mellons daværende arbejdsgiver, Blink-182 frontmand og ufolog Tom DeLonge, en kontrakt for at få hæren til at teste nogle af de formodede Roswell-vragdele med den bagtanke, at disse metalklumper kunne revolutionere flyindustrien ... Den nuværende ‚ekspert’ i nedstyrtede tallerkendele er Garry Nolan, en Stanford-mikrobiolog og nær kollega til Mellons og Elizondos kreds af ufo-entusiaster. Nolan er mest berømt for at teste, om en mumificeret dødfødsel fra Chile var et ægte miniature-rumvæsen. (Spoiler: Det var det ikke). Han arbejder i øjeblikket med at teste, kopiere og genskabe teknologi fra påståede flyvende tallerken-vragdele sammen med den velhavende paranormale entusiast Jacques Vallée, som i sin nye bog (TRINITY: The Best-Kept Secret, læs anmeldelsen af Kevin Randle/red.) påstår, at ikke-jordiske væsner med vilje kolliderede med Jorden ...“

Jason Colavito påpeger, at oprettelsen af ASRO bliver en sejr for Tom DeLonge, Luis Elizondo, Christopher Mellon, Robert Bigelow, Harold E. „Hal“ Puthoff m.fl. Gruppen har med hjælp fra journalisterne Leslie Kean og Ralph Blumentahl og en naiv verdenspresse siden den 16. december 2017 påvirket offentligheden og ikke mindst en række amerikanske politikere, som er blevet skræmte over, at det amerikanske flyvevåben tilsyneladende ikke har styr på, hvad der flyver rundt over hovederne på indbyggerne i Guds eget land. Den effektive og vellykkede lobby-virksomhed har øget Bigelows & co's chancer for at få nye lukrative leverandørkontrakter med Pentagon, så de kan fortsætte med at analysere stumper fra nedstyrtede rumskibe ( = industriaffald) og jage spøgelser og varulve (jf. Skinwalkerranch).

Billedet viser fra venstre Tom DeLonge, Luis Elizondo og Christopher Mellon. De er sammen med blandt andre Robert Bigelow og Harold E. „Hal“ Puthoff en del af en subkultur, som i årevis har drevet gæk med Pentagon og det politiske establishment i USA. Med hjælp fra journalisterne Leslie Kean og Ralph Blumentahl og en corona-træt medieverden - der i den grad har trængt til en anden form for breaking news end de sædvanlige historier om en dødbringende pandemi - har de skabt årtiers største mediestunt i deres bestræbelser på at få statslige kontrakter, sponsoropmærksomhed og snablen ned i amerikanske skatteyderes lommer.
(Foto: skeptoid.com)

Amerikanske plattenslagere kan igen spinde guld på ufomyten

Lyt til tre podcasts, som belyser, hvem bagmændene er, deres motiver, metoder og resultater:

Selv om det umiddelbart ser ud til, at en gruppe smarte, paranormale plattenslagere med gode politiske forbindelser i de kommende år stille og roligt og på helt lovlig vis kan malke den amerikanske statskasse for millioner af dollars, afslutter Jason Colavito sin artikel i The New Republic med de håbefulde ord:

„Uanset Kongressens hints og forslag giver lovgivningen forsvarsminister Lloyd Austin og direktør for National Intelligence, Avril Haines, fuldmagt til at bestemme, hvem der skal arbejde på ufo-projektet, og fastlægge retningslinjerne for den forskning, der skal udføres ...“

Kilder:Mystisk UFO-video skaber debat

Videoklippet er 53 sekunder langt og optaget i 39.000 fod over Det sydkinesiske Hav den 24. november 2021. (Foto: YouTube)

Sådan lød overskriften på bl.a. Avisen.dk, som også linker til videoen på World Conspiracy Daily:

Som det også nævnes i speaken til videoen, er der tale om flares, dvs. lyskugler der skydes ud fra fly som værn mod varmesøgende missiler.

Læs mere:


Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2022. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted