logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2021 > UFO-Mail nr. 344

UFO-Mail nr. 344
8. december 2021


Jorden er blevet invaderet
gennem 120 år

I fantasiens og drømmenes verden har vi, siden H.G. Wells' science fiction-roman War of the Worlds (Klodernes Kamp) udkom i 1898, levet i konstant frygt for at blive invaderet, forulempet eller udslettet af væsner udefra. Selv nutidens bizarre historier om aliens, der bortfører uskyldige jordboere og gør syge ting ved dem, har svært ved at matche science fiction-forfatternes opfindsomhed, når der i første halvdel af 1900-tallet skulle skabes nye fortællinger til et stadigt voksende underholdningsmarked med fans i alle aldre.

I slutningen af 1950'erne havde de flyvende tallerkener invaderet den populære del af kulturlivet i USA. Hverdagsgenstande fra salt- og peberbøsser til kaffekopper blev udsmykket med flyvende tallerkener. Populære sange handlede om flyvende tallerkener. Legetøj, tyggegummikort, bøger og tegneserier (pulp magazines) viste flyvende tallerkener og helte med ballonmuskler og iført stramtsiddende tøj. Dette blev i 1997 fint dokumenteret i den flotte, gennemillustrerede bog Saucer Attack!, hvor forfatterne Eric og Leif Nesheim bl.a. skriver i forordet: „Beskrivelserne af de flyvende tallerkener er et produkt af den tid, hvori de blev skabt. Som en metafor på epokens håb og frygt, kan de fortælle os noget om os selv...“

Science fiction-fortællingerne i USA var med til at forme ufomyten. Her ses et opslag i bogen „Alien Invasions! The History of Aliens in Pop Culture“.

 

Som det ses af læseforslagene i Læs mere-listen nedenfor, findes der efterhånden en del læsestof, som giver baggrundsviden om, hvordan ufomytens historie og science fiction-fortællinger i film- og tv-produktioner gensidigt har påvirket hinanden. Men der er bestemt plads til flere udgivelser om emnet - specielt når det gøres så flot som i Alien Invasions! The History of Aliens in Pop Culture. Bogen er redigeret af Michael Stein og har bidrag af dygtige skribenter, heriblandt Ron Miller, som i 2017 udgav bogen Aliens - Past, Present and Future.

Michael Stein (red.): „Alien Invasions! The History of Aliens in Pop Culture“, 176 sider, over 200 illustrationer, IDW Publishing 2020.

Når man læser „Alien Invasions! The History of Aliens in Pop Culture“, virker det helt overvældende, hvor mange amerikanske sci-fi-tegneseriemagasiner og dygtige tegnere, der har eksisteret gennem tiderne. Det vidner om både overvældende kreativitet og et stort marked for underholdning, der taler til fantasien og vores fascination af det ukendte. Tegnerne boltrede sig og kunne uden tvivl sætte sjove tanker i gang hos mangen en ungersvend - ikke mindst fordi sci-fi-fortællingerne ofte var krydret med sexede kvinder i meget lidt tekstil.


Læs mere:

Ligger man inde med de 55 originale Mars Attacks-tyggegummikort, som Topps begyndte at udgive i 1962, kan de indbringe en mindre formue på eBay.Den uendelige Pentagon-historie

Pentagon-ufo-problematikken fylder stadig en del i medierne - især de amerikanske - og vi forsøger her på ufo.dk at dække virakken, så godt ressourcerne rækker. For at gøre det lettere for besøgende på ufo.dk at finde SUFOI's artikler om sagen, har vi nu oprettet kategorien Pentagon-ufoerne, som du finder her.

(Foto: Pixabay)

Pentagon-sagen rummer mange uklarheder og løse ender, påfaldende personsammenfald, vennetjenester, tvivlsomme økonomiske transaktioner, navneforvirring, manglende kildekritik og manipulerende mediefolk.

En del af dette komplekse sammensurium forsøger John Greenewald, Jr. fra The Black Vault at redegøre for i videoen „AAWSAP & AATIP: Why Confusion Continues To Reign and Questions Continue To Linger“. John Greenewald, Jr. tager udgangspunkt i bogen Skinwalkers at the Pentagon: An Insiders' Account of the Secret Government UFO Program i en længere (ca. en time og 30 min.) og interessant gennemgang af sagen.


[]Pentagon opretter ny afdeling til undersøgelse af ufooplevelser

Den 23. november 2021 udsendte det amerikanske forsvarsministerium en pressemeddelelse med følgende ordlyd:

„I dag har viceforsvarsminister Kathleen Hicks i tæt samarbejde med direktøren for National Intelligence bedt Under Secretary of Defense for Intelligence & Security om at oprette Airborne Object Identification and Management Synchronization Group (AOIMSG) under Office of the USD(I&S) som efterfølger til den amerikanske flådes Unidentified Aerial Phenomena Task Force. AOIMSG vil koordinere indsatsen på tværs af afdelingerne for at opdage, identificere og registrere interessante objekter i Special Use Airspace (SUA) og vurdere og afbøde eventuelle tilknyttede trusler mod flysikkerheden og den nationale sikkerhed. For at føre tilsyn med AOIMSG pålagde viceforsvarsministeren også USD(I&S) at lede et Airborne Object Identification and Management Executive Council (AOIMEXEC), der skal bestå af repræsentanter fra forsvarsministeriet og efterretningstjenesterne, og være et mødested for personer på tværs af myndigheder.

Indtrængen af luftbårne objekter i USA's Special Use Airspace skaber sikkerhedsmæssige bekymringer ifm. flyvning og operationer og kan udgøre nationale sikkerhedsudfordringer. Forsvarsministeriet tager rapporter om indtrængen - af enhver luftbåren genstand, identificeret eller uidentificeret - meget alvorligt, og efterforsker hver enkelt hændelse. Denne beslutning er resultatet af en planlægningsindsats og et samarbejde udført af OUSD(I&S) og andre regeringsinstanser under ledelse af viceforsvarsminister Hicks for at løse de udfordringer, der er forbundet med at vurdere UAP, der forekommer på eller i nærheden af forsvarets træningsområder og -installationer, fremhævet i DNI's foreløbige rapport indsendt til Kongressen i juni 2021. Rapporten påpegede også behovet for at foretage forbedringer i processer, politikker, teknologier og træning for at forbedre vores evne til at forstå UAP.

I de kommende uger vil afdelingen udsende en implementeringsvejledning, som vil indeholde yderligere detaljer om AOIMSG's ledelse, organisationsstruktur, ansvarsområder og ressourcer.“


Kilde:

DoD Announces the Establishment of the Airborne Object Identification and Management Synchronization Group (AOIMSG).


 
Viceforsvarsminister Kathleen Holland Hicks er den højest rangerende kvinde i det amerikanske forsvarsministerium. Oprettelsen af Airborne Object Identification and Management Synchronization Group (AOIMSG) som afløser for flådens Unidentified Aerial Phenomena Task Force er blevet tolket som Pentagons forsøg på at tage fuld kontrol over ufo-forskningen og neutralisere senator Kirsten Gillibrands initiativ til større åbenhed om ufoer.
(Foto: U.S. Army photo by Leonard Fitzgerald)


Læs mere:Om rumskibstroendes tunnelsyn

I UFO-Mail 343 omtalte jeg Jack Brewers anbefalelsesværdige bog Wayward Sons - NICAP and the IC, der handler om den amerikanske ufoorganisation NICAP og relationerne til personer i den amerikanske efterretningsverden i artiklen „Opfandt CIA den største ufoforening i USA's historie?“. Nu har bogen også fået en meget fin anmeldelse med titlen „Spooks and Saucers“ på Magonia Review of Books. På Magonia skriver anmelderen Nigel Watson bl.a. følgende:

„ ... Som Brewer påpeger, er det naivt af folk at forvente en offentliggørelse af alle hemmelige ufo-dokumenter, da de kan afsløre de kilder og metoder, som bruges til at indhente denne viden. Radardata kan meget vel afsløre følsomheden og svaghederne i et opsporingsnetværk over for enhver fjende, eller observationer kan være knyttet til hemmelige amerikanske operationer som fx de klassificerede U-2-flyvninger eller Mogul-ballonoperationerne. Det er i den nationale sikkerheds bedste interesse, at sådanne oplysninger beskyttes, og ikke fordi nedstyrtede ufoer er sikret og deres teknologi kopieret i Area 51. Rumskibstroendes ufo-tunnelsyn kan ikke acceptere dette synspunkt, og det har betydet, at den amerikanske regering til stadighed bliver opfordret til at give os ET-beviset, som de formodes at skjule ...“

(Foto: Pawel86/Pixabay)


Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2021. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted