logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2023 > UFO-Mail nr. 381

UFO-Mail nr. 381
24. februar 2023


Er der noget nyt om ufoerne?

Skal vi vente os en endelig opklaring på ufogåderne, eller bliver der atter en gang kogt suppe på en pølsepind? Hvad er der af nyt denne gang?

(Illustration: KELLEPICS/Pixabay)

Ovenstående spørgsmål får man svar på, når Ole J. Knudsen under Forskningens Døgn 2023 holder foredraget Er der noget nyt om ufoerne?.

 

I foredraget giver Ole J. Knudsen et overblik over sagen, som den ser ud i øjeblikket, hvor pressen næsten koger over, og hvordan den har set ud tidligere, hvor pressen også kogte over!

Ole J. Knudsen holder også foredrag om mange andre spændende emner. Det kan du læse mere om på stjerneklar.dk.

 


„Jeg véd, hvor de flyvende tallerkener kommer fra“, påstår foredragsholder Ole J. Knudsen, som er en fremragende formidler af naturvidenskab, og så ved Ole J. Knudsen også en hel del om ufomyten. Ole J. Knudsen var i en årrække et meget aktivt medlem af SUFOI's repræsentantskab. Gennem 14 år varetog han dygtigt arbejdet i Alarmcentralen, hvor borgere kunne ringe ind med deres ufooplevelser.
(Foto: Ole Henningsen)

 

Forskningens Døgn er en landsdækkende videnskabsfestival, der skaber mødesteder mellem forskere og borgere.

Festivalen foregår hvert år i slutningen af april (uge 17). Forskningens Døgn 2023 finder sted i perioden 21.-28. april.

 


Ole J. Knudsens tre foredrag under Forskningens Døgn 2023 er:
  1. Er der noget nyt om ufoerne?
  2. Tilbage til Big Bang og hjem igen
  3. Selvfølgelig er Jorden flad!


Så er der igen aliens på programmet

Millioner af mennesker fascineres af muligheden for, at vi ikke er alene i universet, og at skabninger fra andre verdener måske en dag kommer her eller allerede er her. Romaner, noveller, hørespil, tegneserier og skuespil har fortalt historier om rumvæsner, der besøger os. Film og tv er en del af denne tradition, og det er emnet for bogen The Aliens Are Here, som handler om de besøgende, hvordan rumvæsnerne reagerer på os, og hvordan vi reagerer på dem.

Menneskets frygt for det ukendte og angsten for trusler udefra får frit løb i fiktionen, men nutidens nyhedsmedier og sociale medier giver os også dagligt en dosis af en skræmmende verden. Der står konstant mennesker på spring for at fodre os med netop deres frygt- og bekymringspassion, hvad enten det handler om det farlige her og nu, de skjulte farer eller en skrækkelig fremtid.
(Illustration: LionFive/Pixabay)

 
Fraser A. Sherman: „The Aliens Are Here - Extraterrestrial Visitors in American Cinema and Television“, illustreret i s/h, omfattende stikordsregister, 243 sider, McFarland 2022.

„De er immigranter, angribere og flygtninge, erobrere, elskere og helte. Søde væsner, der vil have vores slik. Monstre, der vil spise vores kød. Voldtægtsforbrydere, der ønsker at befrugte kvinderne. Strenge onkler, der vil redde os fra at ødelægge os selv. De kommer her ved et uheld. De kommer, fordi de ikke kan andet. Vi drager ud i rummet og bringer dem med os tilbage. De er aliens. Rumvæsner. Rummænd. Små grønne mænd. EBE'er. De Grå. Reptilerne. ET'er. Mænd fra Mars.

Det første tegn på, at de er ankommet, er ofte en meteor, der stryger hen over himlen og lander kun få kilometer fra hovedpersonerne. For publikum er det indlysende, at meteoren ikke er en meteor, så vi venter spændt på, at rollebesætningen indser sandheden.

I andre film er det et umuligt blip på radarskærmen eller en nyhedsreportage om flyvende tallerkener. Hvis rumvæsnerne lander et sted isoleret - en polarforskningsstation, en lille by i Californien - kan menneskene være alene, uden nogen de kan kontakte for at få hjælp. Hvis en ufo svæver over Washington eller andre storbyer, er det en national krise, der muligvis starter en verdenskrig ...“

Sådan indledes The Aliens Are Here - Extraterrestrial Visitors in American Cinema and Television. Det er en læseværdig bog for science fiction-film-entusiaster. Den detaljerige bog udfolder hele filmkataloget af rumvæsenstyper, og hvordan de har udviklet sig over tid.

Hvert kapitel sætter fokus på en specifik film eller tv-serie, tilbyder sammenlignende analyser og beskriver billedsprog, temaer og klichéer.


Læs mere
Det evige mysterium

 
„Andy Bruno: Tunguska - A Siberian Mystery and Its Environmental Legacy“, illustreret i s/h, mange noter, omfattende bibliografi, 324 sider, Cambridge University Press 2022.
Den 30. juni 1908 eksploderede et eller andet over Tunguska i Sibirien. Det var den største eksplosion af ikke-jordisk oprindelse i nyere tid. Det anslås, at over to tusinde kvadratkilometer russisk taiga blev hærget. Millioner af træer blev væltet, og sporene efter eksplosionen kunne ses i årtier efter.

Der er skrevet mange bøger om Tunguska-mysteriet. Den seneste, jeg har læst, er Tunguska - A Siberian Mystery and Its Environmental Legacy. Det er en meget grundig bog, som forsøger at samle alt det, vi ved om mysteriet - med særlig fokus på mysteriets betydning i miljøhistorien. Derfor er noterne, bibliografien og stikordsregisteret også særdeles omfattende.

Mange titler i bibliografien er russisksprogede, ligesom forfatteren, Andy Bruno, fremhæver det russiske site Tunguska Phenomenon som en af hovedkilderne. Billedmaterialet - ikke mindst kortene - er meget interessant, og en del er ikke set før i udgivelser om emnet.

Trods grundigheden giver bogen ikke en løsning på gåden. Der vil stadig være rum for spekulationer og konspirationsteorier. En del tyder på, at den voldsomme begivenhed skyldtes en stump af en komet, som eksploderede flere kilometer over det øde område i Sibirien, eller at eksplosionen kan være forårsaget af en jernmeteoride på størrelse med et fodboldstadion. Meteoriden er passeret gennem Jordens øvre atmosfære og er opvarmet hurtigt for derefter at blive afbøjet og forsvinde ud i Solsystemet igen. Chokbølgen fra den meget nære passage resulterede i de mange væltede træer.


Læs mere

YouTube vrimler med både seriøse og en hel del skøre videoer om Tunguska-mysteriet. Søg på „tunguska event“.Tilbud på bøger

Køb to af SUFOI's mest populære bøger og spar penge.

Danske X-filer - Forhistorien og UFO'er - Myter og viden er SUFOI's to seneste bogudgivelser. Begge bøger er i A4-format, indbundne og med mange farveillustrationer. Køb bøgerne og forkæl dig selv med mange timers god læsning:

  • Om Danske X-filer - Forhistorien skriver UFO-Sverige: ... „Målet har været at forsøge at få et så fuldstændigt billede af det danske forsvars arbejde med ufo-spørgsmålet, herunder hvordan det blev håndteret over for offentligheden, og hvilke undersøgelser man gjorde af selve fænomenet ... Ole Henningsen er den helt rigtige til at tage sådan en udfordring op. Med mange års erfaring er han en grundig og vidende efterforsker uden forudfattede meninger om det materiale, han beskæftiger sig med. Samtidig har han en kritisk, undersøgende pen, som hjælper læseren med at sætte tingene i deres rette sammenhæng ... indholdet er førsteklasses, og giver et godt billede af, hvordan det danske forsvar og de tidlige danske ufo-grupper forholdt sig til fænomenet“ ...
  • UFO'er - Myter og viden anbefales af Dansk BiblioteksCenter: „... Spændende og flot bog ... Bogen udstråler, at forfatterne har stort engagement og passion for mange af de myter og historier som omgiver UFO'er, og den virker samtidig både saglig og velresearchet. Bogen er velskrevet og layoutet er lækkert udført. De mange flotte fotografier og illustrationer fuldender værket ...“


Læsetips om ufo-ballonerneLæs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2023. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted