logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2019 > UFO-Mail nr. 301

UFO-Mail nr. 301
21. december 2019


For 50 år siden blev besøg fra rummet aflivet af det amerikanske flyvevåben

Den 17. december 1969 meddelte det amerikanske forsvarsministerium, at ufoundersøgelsesafdelingen Project Blue Book ville blive lukket ned. Det lille ufokontor fortsatte dog med at modtage ufooplevelser fra den amerikanske offentlighed til udgangen af januar 1970. Men derefter var det også slut. Eller var det?

Jubilæet er bl.a. blevet markeret med en god artikel i magasinet Popular Mechanics: 50 Years Ago, the Air Force Tried to Make UFOs Go Away. It Didn't Work - skrevet af M.J. Banias, forfatter til bogen The UFO People - A Curious Culture.

Illustration i artiklen 50 Years Ago, the Air Force Tried to Make UFOs Go Away. It Didn't Work.

I Popular Mechanics-artiklen citeres blandt andre Mark O'Connell, forfatter til bogen The Close Encounters Man: How One Man Made the World Believe in UFOs:

„Trods alle projektets mangler og fejltrin er Project Blue Book 50 år senere en konstant påmindelse om, at regeringen i det mindste har taget ufoer alvorligt. Og hvis det er okay, at regeringen er interesseret i fænomenet, burde det også være okay, at alle andre er interesseret. Jeg tror, at der også er en grundlæggende følelse blandt mange ufoentusiaster af, at vi kunne have gjort det bedre, end flyvevåbnet gjorde. Så for mange repræsenterer Blue Book både en form for stor succes og de mange missede muligheder.“

Project Blue Books historie er grundigt behandlet i SUFOI's bogudgivelse UFO'er - Myter og viden, ligesom vi her på ufo.dk har omtalt projektet i følgende artikler:

På gensyn i 2020

Vi håber, at du fortsat finder vores arbejde værd at følge. Hvis du gerne vil støtte foreningens arbejde økonomisk, kan du blive medlem af SUFOI's Støttekreds.

Glædelig jul og et godt nytår!

Kim Møller Hansen
Formand for SUFOI
Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2019. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted