logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2019 > UFO-Mail nr. 286

UFO-Mail nr. 286
7. maj 2019


SUNlite fylder 10 år

 
Forsidebilledet på SUNlite Vol. 11, No.3, viser opsendelsen af Dragon-rumfartøjet fra Cape Canaveral set fra Jacksonville i Florida.
(Foto: Tim Printy/SUNlite)
Amerikaneren Tim Printy har i begyndelsen af maj 2019 udsendt et nyt nummer af SUNlite og kan dermed markere, at det er 10 år siden, at han begyndte at producere sit skeptiske og meget læseværdige, gratis e-magazine. Vi bringer her Tim Printys leder fra SUNlite Vol. 11, No. 3.

Dette nummer markerer 10-årsdagen for SUNlite. SUNlite 1-1 blev udgivet i maj 2009, og nærværende udgivelse er nummer 61 i rækken. Min oprindelige hensigt var at skrive om ufologien og diskutere de seneste ufologiske nyheder. Jeg var også interesseret i at gå tilbage i tiden og kigge på ældre hændelser.

Efter et par års skrivning blev det tydeligt for mig, at ufologien kan lide at gentage sig selv ved at promovere de samme gamle argumenter og ikke afprøver nye metoder i indsamlingen af beviser. Mens listen over de bedste hændelser vokser, forbliver resultaterne de samme. Mange ufotilhængere synes ikke at være interesserede i at fravige det sensationsprægede i de samme gamle historier. I mellemtiden ser det ud til, at de sager, der synes at være lidt kød på, ikke på samme måde virker så overbevisende for folk uden for de ufologiske kredse.

Jeg er blevet lidt træt af at se på gamle tilfælde, som ufologer af en eller anden grund finder overbevisende. I de fleste tilfælde er beviset begrænset til en anekdotisk og ikke-verificerbare rapport fra en enkelt person. Endnu værre er sagerne, som baseres på rygter. Hvorfor er ufotilhængere så interesserede i at fremme sådanne svage tilfælde? Det burde ikke være nogen overraskelse, at folk uden for de ufologiske kredse ser skeptisk på disse historier.

På grund af min faldende interesse for denne type sager er SUNlite blevet lidt tyndere med årene. Man kan ikke bruge meget tid på at „slå fluer ihjel“. Jeg fortsætter mine bestræbelser på UFO Evidence-sagerne [ufooplevelserne beskrevet i NICAP's klassiske bogudgivelse fra 1964] for at vise, at det ikke er en samling af så overbevisende sager, som fortalere mener. Det er fortrinsvis en samling af ufooplevelser, som efter en nærmere analyse er knapt så overbevisende. Mens nogle få tilfælde er interessante, er flertallet bare „fyld“. Det ville have været bedre, hvis NICAP blot havde nævnt deres bedste tyve tilfælde i stedet for at skyde med spredehagl.

Mine andre bestræbelser på at undersøge de uopklarede sager fra Project Blue Book og se med nye øjne på Blue Book-filerne - et arbejde, som jeg forventer, vil at tage yderligere fem år at fuldføre, er lige så udfordrende. Så ufoerne keder mig ikke helt til døde endnu. Jeg er bare ikke så fascineret af det meste af det, som ufologien i øjeblikket har at tilbyde, så det arbejde, der oftest udmønter sig i tre artikler i hvert nummer af SUNlite, tager meget af min tid.

„Interessen for uidentificerede flyvende objekter udspringer måske ikke så meget af videnskabelig nysgerrighed som fra uopfyldte religiøse behov. Flyvende tallerkener ser ud til for nogle mennesker at erstatte de guder, som videnskaben har afsat. Med deres fjerne og eksotiske verdener og deres pseudovidenskabelige overbygning er kontaktpersonernes beretninger acceptable for mange mennesker, der afviser de ældre religiøse rammer. Men netop fordi folk så intenst ønsker, at uidentificerede flyvende objekter har en venligsindet, intelligent og ikke-jordisk oprindelse, må det retfærdigvis kræves af undersøgelserne af observationerne, at man kun accepterer den mest stringente logik og de bedste beviser. På nuværende tidspunkt er der intet, som beviser, at de forskellige observationer af flyvende tallerkener og kontaktberetninger entydigt kan kobles sammen med ikke-jordisk intelligens.“

- astronomen Carl Sagan (1934-1996), den 29. juli 1968

Læs mere:


Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2021

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 250 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725 og anfør navn, adresse og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 3 titler:
 

 
Fjerne kloder - Historien om opdagelsen af exoplaneter og jagten på verdener som vores

Der er milliarder af planeter i Universet, og mange af dem ligger i et lunt smørhul, hvor de potentielt kan huse liv. Denne opdagelse er en af de største i den moderne astronomi, og vi er kun lige begyndt at forstå, hvad der egentlig gemmer sig derude i kosmos af bizarre kloder.
Vælg bog A
 
 
Konspirationsteorier (fagbog for børn og unge)

Der findes en sandhed, som er skjult for os. Det siger folk, som tror på konspirationsteorier. Nogle teorier er usandsynlige og handler fx om øglemennesker, som styrer verden. Andre er måske sande, men ingen kan bevise det. Sprøjter fly gift ned over os, så vi bliver syge? Er Jorden flad? Har nogen sluppet coronavirus løs med vilje? Ja, mener konspirations-teoretikerne, men mange siger dem imod. Kampen om sandheden foregår især på nettet.
Vælg bog B
 
   
 
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2019. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted