logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2019 > UFO-Mail nr. 279

UFO-Mail nr. 279
8. januar 2019


Er et nyt ufoprojekt på vej?

 
Den 8. januar 2019 begynder en ny drama-serie på HISTORY om Project Blue Book. At dømme ud fra en af de officielle trailere er serien meget dramatisk og har meget lidt at gøre med virkelighedens Project Blue Book.
(Illustration: Gofobo)

I år er det 50 år siden, at der blev lukket og slukket for det amerikanske ufoundersøgelsesprojekt, Project Blue Book. Nu påstås det, at et nyt regeringsfinansieret ufoprojekt er under opsejling.

Tim Printy skriver i det seneste nummer af SUNlite, at Luis Elizondo (se Nye spor i Pentagon-sagen) har fortalt journalisten George Knapp (se også Skinwalker Ranch: Verdens mest uhyggelige UFO-hotspot), at Pentagon muligvis vil oprette en ny gruppe til at studere ufooplevelser.

Af en eller anden grund tror Knapp, at Elizondo ved, hvad der foregår i Pentagon. Hans tidligere arbejde i Advanced Aviation Threat Identification Program (AATIP) gør ham åbenbart til en slags intern kilde, men Elizondo har ingen tilknytning til Pentagon længere. Uanset, hvad han eventuelt skulle få af informationer fra sine tidligere kolleger i forsvarsministeriet, så er de ikke officielle og kan sagtens være et udslag af ønsketænkning og rygter.

Pentagon er næppe interesseret i endnu engang at bruge skatteyderpenge på ufomyten, og det er der flere grunde til.

For det første er der erfaringerne fra Projekt Blue Book. Det er tvivlsomt, at nogen skulle ønske at gentage fortidens fejltagelser (se også Resultatet af Project Blue Book).

For det andet er forsvaret mere interesseret i eventuelle trusler fra russiske fly i nærheden af det amerikanske luftrum end rapporter om ufoer, som ikke synes at udgøre nogen trussel overhovedet.

Og for det tredje: Hvis ufoer, som nogle ufoorganisationer påstår, udgør en trussel for luftfarten, så er det ikke forsvarets ansvar, men en sag for Federal Aviation Administration (FAA). Der er stadig intet bevis for, at ufofænomener har forårsaget flyulykker, så hvorfor skulle FAA være bekymret og bruge ressourcer på det?


 
Tabellen viser, hvor mange rapporter det amerikanske flyvevåben undersøgte hvert år. Flyvevåbnet indsamlede over 12.000 rapporter i årene 1947-1969, og 701 af beretningerne blev kategoriseret som uidentificerede, uopklarede eller ukendte. Da Project Blue Book lukkede, blev alt arkivmateriale fløjet til Alabama og placeret i flyvevåbnets historiske arkiv på Maxwell Air Force Base. I dag kan alle gennemlæse rapporterne på bluebookarchive.org. Amerikaneren Tim Printy har i sit e-nyhedsbrev „Skeptical UFO Newsletter“ (SUNlite) artikelserien „701 club“, hvor han analyserer og efterforsker Blue Books 701 uopklarede sager. Det er forbavsende så mange af de gamle, uopklarede Blue Book-sager, det er lykkedes Printy at finde meget sandsynlige og naturlige forklaringer på.
Resultatet af Project Blue Book

I perioden 1947-69 indsamlede og undersøgte det amerikanske flyvevåben ufooplevelser fra den amerikanske befolkning. Den 17. december 1969 blev projektet officielt lukket. Forud for lukningen havde et universitetsprojekt gennemgået rapportmaterialet.

University of Colorado påtog sig opgaven under ledelse af den prominente fysiker dr. Edward U. Condon.

Condon-kommissionens arbejde blev finansieret af flyvevåbnet og havde et budget på 525.000 dollars. Den 1. juni 1968 havde kommissionens stab afsluttet sine analyser af rapportmaterialet, og medarbejderne gik i gang med at skrive det, som skulle blive til en 1.485 sider lang rapport og udgivet i bogform med titlen Scientific Study of Unidentified Flying Objects.

Den 8. januar 1969 blev rapportens konklusioner bakket op af National Academy of Sciences (NAS), så dagen derpå kunne flyvevåbnet offentliggøre resultatet.

Condon-kommissionens rapport er ikke resultatet af et gedigent, videnskabeligt arbejde, men Condon leverede den vare, som flyvevåbnet havde brug for. Den 17. december 1969 blev Project Blue Book erklæret for nedlagt - efter at have spenderet 20 millioner dollars på ufoerne - med følgende konklusion:

  1. „Ingen ufo, som er blevet indrapporteret til, undersøgt og vurderet af flyvevåbnet har nogen sinde udgjort den mindste fare for vores nationale sikkerhed.
  2. Der er ikke fremkommet det mindste bevis - sendt til eller indsamlet af flyvevåbnet - for, at observationer kategoriseret som ‚uidentificerede’ repræsenterer en teknologisk udvikling eller bygger på principper, som overgår vore dages videnskabelige formåen.
  3. Der er findes ingen beviser for, at observationer kategoriseret som ‚uidentificerede’ er ikke-jordiske fartøjer.“

Det amerikanske flyvevåben ville - efter at have konstateret, at der hverken var tale om en militær trussel eller en invasion fra det ydre rum - ikke spilde yderligere ressourcer, men kvitte ufoerne helt og få befolkningen til at bekymre sig om mere jordnære ting, men man kan i dag godt få den tanke, at netop det faktum, at myndighederne engang tog sagen alvorligt nok til at afsætte ressourcer til nærmere undersøgelser, fik den stik modsatte effekt.

At dømme ud fra eftertidens vedvarende ufointeresse har mange mennesker konkluderet: Der må jo være noget om snakken - dvs. ufoerne er nok alligevel besøg fra rummet - når verdens største militærmagt gennem så mange år beskæftigede sig med fænomenet. Man kan sige, at det amerikanske flyvevåben ufrivilligt har forstærket troen på besøg fra det ydre rum og gennem sin til tider amatøragtige og uvidenskabelige tilgang til fænomenet har givet konspirationstilhængere rigeligt med stof til deres tankespind.


(Kilde: UFOer - Myter og viden).Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2019. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted