logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2023 > UFO-Mail nr. 386

UFO-Mail nr. 386
3. maj 2023


Det amerikanske forsvar har lukket sit ufo-kontor

Eller kunne lige så godt gøre det. Det mener de mange believers, som havde håbet på at få bevis for både aliens, ufovrag og andre fantastiske sandheder ved ufohøringen den 19. april 2023. Men i stedet vidste det sig, at det var nogle helt andre „aliens“, de fremmødte senatorer spurgte ind til.

(Foto: David James Henry/Creative Commons)

 
Dr. Sean Kirkpatrick, direktøren for AARO (All-domain Anomaly Resolution Office), som jeg i øvrigt synes, kommer til at ligne dr. J. Allen Hynek (fra Project Blue Book) mere og mere, for hver gang jeg ser ham.
(Foto: Screenshot fra høringen)

Forventningerne var store i ufokredse, da det amerikanske senats følgegruppe for forsvarets ufokontor AARO - All-domain Anomaly Resolution Office - havde sat kontorets direktør dr. Sean Kirkpatrick i stævne den 19. april 2023. Formålet var at få en status på kontorets arbejde og de mere end 600 indrapporterede ufoobservationer, som er modtaget indtil nu. Primært fra piloter hos den amerikanske flåde og flyvevåbnet.


Aliens behøver ikke have udenjordisk oprindelse

I stedet for at spørge ind til klare beviser på udenjordisk oprindelse eller til de ufovrag og aliens, som mange mener, at det amerikanske forsvars gemmer på, spurgte de deltagende senatorer om, hvorvidt den uforklarlige del af de lidt over 600 indrapporteringer kunne have russisk eller kinesisk oprindelse.

Altså synes AARO's primære formål i dag at være ændret, så fokus ligger på at opdage ukendte kinesiske og russiske luftfartøjer, som spionerer på amerikanske militærinstallationer - eller på anden måde udgør en eller anden form for trussel mod USA eller dets allierede.

 
Senator Kirsten Gillibrand er forperson for den følgegruppe i det amerikanske senat, som har været med til at skaffe finansiering til AARO's arbejde.
(Foto: screenshot fra høringen)

Det var altså slet ikke rumvæsner, tidsrejsende eller dimensionsrejsende, som senatorerne var interesserede i at høre om. Men dr. Sean Kirkpatrick nåede dog i en bisætning at nævne, at de indkomne uforapporter heller ikke synes at give bevis for „extraterrestrials“.

Samtidig lovede dr. Sean Kirkpatrick, at AARO nok skulle vende tilbage til de mere end syv årtiers ufoobservationer, som de også var blevet bedt om at se nærmere på. Men lige nu prioriterede de amerikanernes sikkerhed højere.


Velkendte konklusioner

Samtidig kunne dr. Sean Kirkpatrick meddele, at AARO's videnskabsfolk i behandlingen af de indkomne 600 uforapporter indtil videre var kommet frem til:

  • At hovedparten af de indsendte ufoobservationer skyldes naturfænomener eller menneskeskabte genstande som fx fly, balloner og droner set under usædvanlige forhold. Eller er forårsaget af fejl på de avancerede sensorer, radarudstyr og anden elektronik, som forsvaret anvender på deres fly og skibe.
  • At det uden de nødvendige detaljer er umuligt at komme frem til en holdbar konklusion på mange af observationerne, simpelthen fordi billeder og videoer er for utydelige. Eller på grund af de førnævnte fejl på sensorer og anden elektronik.

Det er stort set de samme konklusioner, som SUFOI er nået frem til gennem behandlingen af tæt på 18.000 danske uforapporter gennem de små 66 år, foreningen har eksisteret.

Som eksempel på disse konklusioner fremviste Sean Kirkpatrick et par videoer, som kontoret havde modtaget, hvor:

  • Det på den ene video var svært at se tydeligt nok, hvad det var, som var optaget.
  • Årsagen til den anden var en uventet opførsel af det kamerasystem, som optog videoen.

Undervejs i gennemgangen af videoerne lød dr. Sean Kirkpatrick i øvrigt præcis, som det panel vi har siddende i SUFOI til at analysere de videoer og fotos, som vi modtager på hjemmesiden og i SUFOI's diskussionsforum på Facebook. Samtidig kunne vi se, at de brugte nogle af de samme teknikker og fremgangsmåder, som vi også selv anvender.


Men ikke alt kan forklares

Tilbage blev en meget lille procentdel af indrapporteringer, som udviste kendetegn, der med rimelighed kunne beskrives som „unormale“. Eller hvor der ikke var detaljer nok til, at der kunne træffes en klar afgørelse om, hvad der var tale om.

Disse var ufokontoret nu i gang med at undersøge nærmere, ligesom de løbende modtog nye indrapporteringer, som blev undersøgt. Efterforskerne anvender en videnskabelig fremgangsmåde, hvor konklusionerne bliver sendt i „peer-reviews“ hos flere forskellige eksperter, før der bliver truffet en beslutning.

Og det var så her, de fremmødte senatorer valgte at spørge ind til, om der var fundet bevis for, at de endnu uopklarede observationer kunne skyldes russiske og kinesiske fartøjer frem for rumskibe.


De tre nedskydninger i februar blev endnu mere mystiske

Et sted lykkedes det dog dr. Sean Kirkpatrick - sikkert ganske ufrivilligt - at tænde et håb hos dem, som havde håbet på sensationelle afsløringer under ufohøringen.

For undervejs kommer de selvfølgelig også ind på de tre nedskudte objekter, som fulgte i kølvandet på den nedskudte kinesiske spionballon. De var blevet opdaget, fordi forsvaret havde „skruet op“ for følsomheden på deres radarer og andre overvågningssystemer.

Her viste det sig, at dr. Sean Kirkpatrick selv havde været med i det panel af eksperter, militærfolk og embedsmænd, som havde set nærmere på de uidentificerede objekter, før der blev truffet beslutning om at skyde dem ned med milliondyre missiler.

Altså virker det til, at selv nogle af det amerikanske forsvars største eksperter til at identificere ukendte flyvende objekter ikke kunne se, hvad det var, de havde med at gøre.

Det åbner jo op for en helt flok nye konspirationsteorier om, hvad der blev skudt ned. Særligt, når amerikanerne efterfølgende opgiver at finde vragresterne.


Selv eksperter kan se forkert

Så sensationelt tror vi dog ikke, det har været. I stedet ser vi hos SUFOI hele historien om nedskydningen af de tre objekter i februar som et rigtig godt eksempel på, at selv eksperter og rutinerede piloter kan snydes af menneskabte objekter - samt at hverken flåde eller flyvevåben har kendskab til alt, hvad kommercielle og private organisationer og foreninger sender op i luftrummet over USA.

Derudover ser vi det også som et eksempel på, at selv de mest avancerede systemer kan tage fejl - hvilket den ene video, som dr. Sean Kirkpatrick gennemgår under høringen, også giver et klokkeklart eksempel på.

Nå ja, eller også handler det i virkeligheden om en præsident, der havde brug for at vise hurtig og resolut handlekraft, efter at være blevet beskyldt for at være for lang tid om at beslutte sig for at skyde den kinesiske spionballon ned.

Men fordi amerikanerne har opgivet at finde vragresterne, får vi aldrig et endegyldigt svar. Måske af den simple grund, at svaret ville være for pinligt.


En sort onsdag for alverdens ufo-believers

Hvorom alting er, blev ufohøringen med dr. Sean Kirkpatrick en sort onsdag for alverdens ufo-believers. For afsløringen af den store sandhed, som der har været håbet på i mere end 75 år, blev endnu en gang skudt ned (også den!). Eller i hvert fald udeladt fra høringen, hvis du spørger konspirationsteoretikerne.

Ja, nogen har ligefrem kaldt ufohøringen lige så nedslående som den Condon-rapport, der endegyldigt lukkede forsvarets gamle ufoundersøgelse Project Blue Book i 1969. Mens andre som sagt mener, at amerikanerne lige så godt kan lukke AARO, når de alligevel ikke kan - eller ikke må eller vil - finde bevis for besøg fra rummet.

Men så katastrofalt tror vi ikke, at høringen bliver for AARO's overlevelse. For den amerikanske regering og det amerikanske forsvar har fået nogle nye „aliens“, som de skal holde øje med. Om end de ikke kommer fra rummet, men blot fra den anden side af Stillehavet

.


Har dr. Kirkpatrick stukket hånden i et hvepsebo?

Det kunne godt se ud til, at dr. Sean Kirkpatrick fik stukket hånden i et hvepsebo i forbindelse med sin statusrapport til kongressens følgeudvalg.

I hvert fald et det efterfølgende væltet frem med udsagn fra diverse ufokendisser om, at dr. Kirkpatrick - ifølge dem helt bevidst - har udeladt at nævne de mange whistleblowers, som har aflagt vidneudsagn under ed til AARO om deres deltagelse i forskellige mørklagte ufoprojekter, hvor der efter sigende skulle være foregået „reverse engineering“ ud fra indsamlede vragdele fra nedfaldne ufoer. Eller hvor der har været undersøgt fundne aliens.

Således har Daily Mails Josh Bosweell skrevet en længere artikel om sagen, og i den seneste episode af Ross Coultharts og Bryce Zabels podcast´-serie Need to know harcelerer de to ufopersonligheder også over udeladelsen af disse vidneudsagn. Endelig fik Christopher Sharp taletid i den danske podcast Flyvende Tallerken.

Men helt forbigået blev disse whistleblowers dog ikke. For sandsynligvis er det disse „vidner“, som dr. Kirkpatrick henviser til i en tak til kommissionsforpersonen Kirsten Gillibrand:

„Tusind tak for alle de vidner, som De har henvist til os indtil nu. Det sætter jeg pris på. Vi har modtaget næsten to dusin indtil videre.“

Samtidig bad han også om folks forståelse for, at AARO havde fokuseret på den seneste tids sikkerhedsmæssige udfordringer for USA frem for at beskæftige sig med de gamle ufosager.

Så enten har de ikke haft tid til at undersøge de omkring 24 vidneudsagn ordentligt endnu - eller også er der bare ikke noget i dem, som dr. Sean Kirkpatrick har fundet belæg for at nævne.

Men ifølge samtlige af de nævnte ufokendisser ovenfor skulle vi blive meget klogere efter den næste høring. Eller den næste. Eller...

Læs mereTilbud på bøger

Køb to af SUFOI's mest populære bøger og spar penge.

Danske X-filer - Forhistorien og UFO'er - Myter og viden er SUFOI's to seneste bogudgivelser. Begge bøger er i A4-format, indbundne og med mange farveillustrationer. Køb bøgerne og forkæl dig selv med mange timers god læsning:

  • Om Danske X-filer - Forhistorien skriver UFO-Sverige: ... „Målet har været at forsøge at få et så fuldstændigt billede af det danske forsvars arbejde med ufo-spørgsmålet, herunder hvordan det blev håndteret over for offentligheden, og hvilke undersøgelser man gjorde af selve fænomenet ... Ole Henningsen er den helt rigtige til at tage sådan en udfordring op. Med mange års erfaring er han en grundig og vidende efterforsker uden forudfattede meninger om det materiale, han beskæftiger sig med. Samtidig har han en kritisk, undersøgende pen, som hjælper læseren med at sætte tingene i deres rette sammenhæng ... indholdet er førsteklasses, og giver et godt billede af, hvordan det danske forsvar og de tidlige danske ufo-grupper forholdt sig til fænomenet“ ...
  • UFO'er - Myter og viden anbefales af Dansk BiblioteksCenter: „... Spændende og flot bog ... Bogen udstråler, at forfatterne har stort engagement og passion for mange af de myter og historier som omgiver UFO'er, og den virker samtidig både saglig og velresearchet. Bogen er velskrevet og layoutet er lækkert udført. De mange flotte fotografier og illustrationer fuldender værket ...“Læsetips mellem himmel og jord

Under denne overskrift forsøger vi at udvælge de mest interessante af tidens historier med relation til ufomyten. Der vil forhåbentlig blive gengivet historier af en vis underholdningsværdi og historier, som vi alle kan blive klogere af - måske begge dele samtidig.

(Foto: Pexels)


Skinwalker Ranch - afsløret!


 
Adamski producerede mange fotos, som skulle dokumentere hans historier om frelsende rumbrødre. Et af hans billeder af et cylinderformet moderskib omgivet af mindre fartøjer pryder forsiden af dette genoptryk, som rummer Adamskis to bøger „Flying Saucers Have Landed“ og „Inside The Space Ships“ udgivet af GAF International/Adamski Foundation.
Læs mere:


Er astrofysiker inspireret af ufoprofet?

Den medieglade astrofysiker Avi Loeb overvejer i artiklen Physical Constraints on Unidentified Aerial Phenomena (se „Avi Loeb og Sean M. Kirkpatrick udgiver videnskabeligt papir om ufoer“ ) muligheden for, at et kunstigt interstellart objekt ( = Oumuamua, som ifølge Avi Loeb kan være et solsejl konstrueret af intelligensvæsner et sted i Mælkevejen) kunne være et moderfartøj, der frigav mange små sonder under sin tætte passage af Jorden eller andre exoplaneter.

Har vi ikke hørt om dette før? Jo, for over 70 år siden berettede fotosvindleren og ufoprofeten George Adamski (1891-1965) om cigarformede moderskibe, der i kredsløb om Jorden udsendte små sonder (droner) kaldet „telemeterskiver“ og mindre, bemandede rumskibe (kaldet „scout ships“) for at skabe kontakt med jordmennesker (altså ufoprofeter som Adamski) og frelse menneskeheden fra atomar udslettelse og andre ulykker.


Læs mere:Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2023. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted