logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2016 > UFO-Mail nr. 217

UFO-Mail nr. 217
15. juni 2016


Vogt dig for efterligninger!

Fra tid til anden bliver vi i SUFOI gjort opmærksom på en hjemmeside, som giver sig ud for at være en hjemmeside, vi står bag, fordi der er gengivet observationsrapporter og andet indhold fra www.ufo.dk. Men der er naturligvis tale om pirateri og tyveri af vores arbejde. SUFOI står bag www.ufo.dk og www.sufoi.dk og ingen andre hjemmesider.

Vi har gennem årene oplevet, at nogle (ganske få) vil nasse på foreningens arbejde og renommé i stedet for selv at udføre et stykke ærligt arbejde. Fx har vi set dårligt producerede blade, som har heddet noget med ufo-et-eller-andet, og hvor væsentlige dele af indholdet var planket fra vores tidsskrift UFO-Nyt. I mange tilfælde har den håbefulde bladsmører haft gang i en kopimaskine og direkte lavet kopier af udvalgte UFO-Nyt-artikler, så det i det mindste var let at genkende kilden.

I vores såkaldte digitale tidsalder er det blevet meget let at lege udgiver på andres bekostning. Vi ser både hjemmesider, som:

  • har lavet biblioteker med SUFOI’s gratis e-bøger og har reklameindtægter på denne downloadservice
  • gengiver indhold fra www.ufo.dk uden tilladelse
  • har et domænenavn, der er identisk med eller meget tæt på særegne begreber og titler tilknyttet SUFOI – sikkert med det formål at opnå en forveksling og dermed tillokke besøgende.

Sidstnævnte kategori af kriminelle er ofte meget bevidste om, at de krænker SUFOI’s rettigheder, hvilket afsløres, når de tilbyder, at vi da kan købe det pågældende domænenavn for et „passende beløb“. I sådanne tilfælde har vi haft den tvivlsomme ære at være i nærkontakt med en af nettets domænehajer.

 
SUFOI har et varemærkebeskyttet logo og rettighederne til bl.a. navnet UFO-Nyt

I det omfang vi opdager krænkelserne, kontakter vi de pågældende hjemmesiders ejere og beder dem om at holde sig til loven og fjerne det ulovlige indhold. Sker det ikke, tager vi retslige skridt.

Vores henvendelser til kopipiraterne skyldes ikke, at vi skal beskytte en millionforretning (som bekendt drives foreningen af ulønnede frivillige og har begrænsede indtægter ved materialesalg og støttebeløb), men:

  • Vi bryder os grundlæggende ikke om tyveri. Det er faktisk strafbart, og manglende kendskab til loven kan ikke bruges som undskyldning.
  • Foreningens medlemmer har siden 1957 opbygget et brand, som vi ikke vil have, at andre misbruger eller nasser på. Der er igennem mange år lagt mange menneskelige og økonomiske ressourcer i at skabe velrenommerede tidsskrifter som UFO-Nyt og UFO-Vision, udgive utallige bøger og hæfter og producere velresearchet og seriøst indhold om ufomyten på www.ufo.dk. Det brand vil vi ikke have ødelagt eller svækket.

Lovgivningen vedr. ophavsret og domænehajer er ganske klar – og vi kender paragrafferne. I øjeblikket er flere af nettets platugler i kikkerten.

Skriv gerne til Skandinavisk UFO Information - SUFOI, hvis du støder på en hjemmeside, som gengiver indhold fra www.ufo.dk, eller som på anden måde krænker SUFOI’s ophavsret.

Vi antager, at langt de fleste ufo-interesserede netbrugere er ganske fornuftige og lovlydige. Hvis du i en eller anden sammenhæng gerne vil linke til eller gengive indhold fra www.ufo.dk, så skriv til os. Det er god skik altid at spørge om tilladelse til at citere, og vi skal nok finde en løsning. En væsentlig del af SUFOI’s formål og arbejde handler jo om at give offentligheden velinformeret viden om ufomyten.Nyt fra SUFOI’s Fotoafdeling

5250 Odense SV 17. januar 2016

Jeg tog en søndag et par fotos af nogle pudsige „striber“ på himlen. Billederne taget søndag ved solnedgang fra Dalum, Odense SV.
Det stod tilsyneladende helt stille - som på billederne - i lang tid (mere end 5 min) opadrettet - i modsætning til flyene, der bevæger sig på kryds og tværs hele tiden - jeg skrev til Planetariet for at høre om de vidste hvad det var, men de henviste mig til SUFOI :-) Måske I har et kvalificeret gæt?

Sådan lød henvendelsen fra en observatør i Dalum sydvest for Odense.

De to modtagen fotos (her det ene vist med indsat udsnitsforstørrelse) viser begge ovenstående aftegning. Fotografen har zoomet kraftigt ind på aftegningen.
SUFOI’s Fotoafdeling er ikke i tvivl om, at der er tale om contrail (kondensstribe) fra et fly med kurs nogenlunde på vej mod fotografen (deraf den tilsyneladende „lodrette“ bevægelsesretning) og kraftigt belyst af den nedgående sol. Ud fra fotografiernes exif-data og fotografens tidsangivelser er der med stor sandsynlighed tale om et Ryan Air fly på vej fra Bruxelles til Stockholm i godt 11 kilometers højde.


4760 Vordingborg 9. januar 2016

Henvendelsen fra observatøren lød:

Hej jeg så et underligt glimt lørdag nat, har også filmet det. Det var ikke en stjerne eller noget.
Har i evt. lagt mærke til noget mærkeligt???

I en følgende mail hed det bl.a.:

Jeg skrev jo en mail til jer, at jeg har set noget mystisk på himlen lørdag nat omkring kl.23. 

Jeg bor udenfor Vordingborg. - Jeg Sad og lyttede til musik, da mine hunde gøede, så jeg kiggede ud af vinduet for at se om der var nogen. 

Der var så ikke nogen, men jeg kom til at kigge om på nattehimlen og tænkte, hvor er det flot med alle de stjerner, da jeg synes en skilte sig ud. Den var meget lysere og lidt større og grunden til at jeg så tog min mobil telefon og optog det var, at den stod og blinkede underligt, sådan gør en stjerne jo ikke.

Jeg tog mobiltelefonen og zoomede ind alt det, jeg kunne og optog det. - Jeg har 3 optagelser af det, men sender den, hvor jeg ikke lige råber af hundene på.

Senere da jeg ved 01.30 tiden ca. kiggede, ud af vinduet i ren nysgerrighed, så var det blinkende objekt kommet højere op på himlen, som om det var på vej højere op eller væk.

På denne sammenstilling af 4 enkeltbilleder fra det modtagne videomateriale ses, hvorledes lyset ser ud til at ændre sig og skifte farve.

 

Udskrift fra planetarieprogrammet Starry Night viser den stærktlysende planet Jupiter på den position på himlen, som af observatøren er nævnt i rapporten til SUFOI.

Observatøren nævner endvidere:

Senere da jeg ved 01.30 tiden ca. kiggede, ud af vinduet i ren nysgerrighed, så var det blinkende objekt kommet højere op på himlen, som om det var på vej højere op eller væk.

Dette bekræfter netop, at der er tale om et astronomisk fænomen, i dette tilfælde: Planeten Jupiter.

Det er ganske almindeligt, at både stjerner og planeter ”blinker” på himlen. På visse tidspunkter mere end andre. Helt afhængig af bl.a. vejrforholdene.

Der kan læses mere herom i:
„Når du ser et stjerneskud“www.ufo.dk – Himlens fænomener:
http://www.sufoi.dk/e-boger/hefter/Naar%20du%20ser%20et%20stjerneskud.pdf


 
 

Planeter på himlen

I den senere tid har SUFOI’s Fotoafdeling modtaget flere andre henvendelser om observationer og optagelser af lys på himlen. Optagelser fra november og december 2015 har eksempelvis nemt kunnet identificeres som planeten Venus, ligesom nyere optagelser fra maj/juni 2016 skyldes planeterne Jupiter (på vesthimlen) og Saturn på sydhimlen.

Læse om lyse nætter og planeterne på himlen i juni på Tycho Brahe Planetariums site:
http://planetariet.dk/artikel/lyse-n%C3%A6tter-og-planeter-i-juni?utm_source=AstroNyt&utm_campaign=7f400f8e31-RSS_EMAIL_CAMPAIGN&utm_medium=email&utm_term=0_d3f45f5000-7f400f8e31-338981225.


Jeg og min ven rejser rundt i Indonesien. Min ven tog dette billede og synes det ser besynderligt ud. Jeg modtager i forvejen jeres nyhedsbrev og synes det er spændende og relevant. Har selv skrevet min srp om ufo'er og roswell fænomenerne i gymnasiet.
Billedet er nok omkring 2-3 uger gammelt. Det taget ved stranden, Ujung Genteng, Vest Java, Indonesien.
Det er taget med et kamera fra en IPhone 5S. Ingen effekter eller noget som helst er tilføjet.
Håber på en forklaring fra jer på hvad det kan være. Også selvom det ikke er noget udover det sædvanlige.
Glæder mig til at høre fra jer!

 


SUFOI’s konklusion

Der er tale om en refleks i kameraets objektiv forårsaget af det skarpe lys fra Solen.

Hvis man forsyner originalfotoet med diagonalstreger for at markere billedets midtpunkt, kan man diametralt modsat midtpunktet se årsagen til den blå aftegning = Solen.

Vi har i årenes løb modtaget flere lignende optagelser taget med forskelligartede kameraer.
Visse af optagelserne er omtalt i UFO-Mail, bl.a.:
http://www.ufo.dk/ufo-mails/um-2013/um13-155.php.

Effekten optræder også i en anden fotosag fra 19. september 2009 fra Anholt. Omtalen kan ses på adressen:
http://www.sufoi.dk/ufo-mails/um-2010/um10-114.php
samt http://www.sufoi.dk/ufo-mails/um-2011/um11-125.php.


7470 Karup 27. maj 2016

SUFOI’s Fotoafdeling har modtaget en lille videosekvens til undersøgelse, og observatøren anfører bl.a.:

Jeg stod op i nat og kiggede ud af min terrassedør. Oppe på himlen så jeg et stort rundt lysende objekt (grøn/blå). Ikke så højt oppe.
Objektet havde en fast kurs. Jeg åbnede terrassedøren, og kunne ikke høre noget støj fra objektet, blot en form for susende lyd. Er tidligere konstabel i flyvevåbenet. Derfor er jeg/vi vant til at se diverse flyvemaskiner, og dette var ikke noget fly.

Jeg har filmet objektet med min mobil. Kunne i have interesse i at undersøge dette nærmere? Jeg er af den opfattelse, at jeg her har oplevet et uidentificeret flyvende objekt??

Stillbillede fra den modtagne videosekvens med ændrede lys- og kontrastforhold for at tydeliggøre det observerede og filmede lys på himlen.

I en opfølgende mail beretter observatøren bl.a.:

Ja det er desværre ikke filmet særlig godt. Det er om natten 27. maj og kl. er ca. 00:35 - 00:40. Objektet kommer flyvende fra sydvest og forsvinder i sydøstlig retning, som jeg lige kan placere det. Den virker til at holde en fast kurs samt højde og hastighed. Jeg vil estimere varigheden af observationen til at være ca. 45 sek. - 1 min. Flyvehøjden er svær at klarlægge, men omkring sky højde. Måske lidt højere. Der kommer ikke motor lyd fra objektet, men nærmere en susende måske sugende lyd. Fornemmer den flyver let og ubesværet hen over himlen. Objektet er meget skarpt oplyst og virker rundt.


SUFOI’s konklusion og kommentarer

På en meget rystet videooptagelse ses et lille lidt utydeligt lys på en mørk himmel. Selve den modtagne fil er meget lille, så lyset omfatter kun ganske få pixels. Dette giver naturligvis meget få data at arbejde med rent teknisk.
Til gengæld har observatøren været så nøjagtig i de fleste af angivelserne, at det ligger lige for at kunne identificere lyset på himlen som værende ISS, Den Internationale Rumstation.

 

Som det ses af disse data fra Heavens Above kunne ISS observeres på sydhimlen bevægende sig fra ca. sydvest til ca. sydøst denne dato på nøjagtigt det tidspunkt, hvor vor mand i Karup havde sin observation.

Læs mere om observationer af ISS og sitet Heavens Above:
http://www.sufoi.dk/arkiv/arkiv-hn/iss-obs.php
og http://www.heavens-above.com/.Løst og facts

Jens Martin Knudsen på Mars-kortet

 
Jens Martin Knudsen ved foredrag i Stormarkskirken, Nakskov, 5. oktober 2004.
Foto: Ole Henningsen

Den legendariske danske Marsforsker Jens Martin Knudsen er blevet hædret af NASA ved at få opkaldt et område på planeten Mars efter sig.

Det fortæller lektor Morten Bo Madsen, leder af Mars-gruppen på Niels Bohr Institutet ved Københavns Universitet. Han har arbejdet sammen med Jens Martin Knudsen siden starten af den danske Marsforskning midt i 1990’erne.

Stedet får navnet Knudsen Ridge og har en meget smuk beliggenhed ved Endeavour Krateret tæt ved ækvator. Det er NASA, der i anledning af 12 års jubilæet for Mars Exploration Roveren, Opportunity ønsker at ære mindet om Jens Martin Knudsen.

Læs mere på Nils Bohr Institutets site om Jens Martin Knudsen og Morten Bo Madsens nuværende Marsforskning og arbejdsopgaver for NASA:
http://www.nbi.ku.dk/Nyheder/nyheder_16/sted-paa-mars-navngives-efter-mars-forsker-jens-martin-knudsen/#


DR om UFO’er i den amerikanske valgkamp
og ny bogudgivelse

P1 Eftermiddag

Sendt i DR P1, 11 maj 2016, kl. 14:03-16:00

Det kan godt være, at Europa sidder og ryster lidt i buksen ved tanken om Donald Trump som USA's næste præsident. Men Hillary Clinton er nu også god for de skæve indfald. Nu har hun for eksempel luftet sin overbevisning om, at der har været væsener fra andre planeter på Jorden og lovet, at hun vil åbne USA's rigtige X-files, hvis hun bliver præsident. Og det er populært i landet, hvor mange er sikre på, at „der er noget derude“. Vi dykker ned i Clintons tanker og den amerikanske UFO-sjæl...


15:04 USA/UFO

En ny spiller har meldt sig på banen i den amerikanske valgkamp. Egentlig har denne spiller spøgt i den amerikanske bevidsthed i årtier, og det er selvom han - eller hun eller hen eller dét - slet ikke er herfra planeten. Da Hillary Clinton var gæst hos talkshow­værten Jimmy Kimmel for en måneds tid siden, sagde hun blandt andet, at hun ikke kan afvise, at rumvæsener har været forbi jorden. Hun vil gerne se på, hvilke informationer myndighederne ligger inde med og lægge dem frem for offentligheden. Hvis hun altså bliver præsident. Vi taler om besøg fra det ydre rum. Har de været her, rumvæsenerne. Og er der i så fald nogen, der ved det, men holder det hemmeligt for offentligheden? Medvirkende: Thomas Ærvold Bjerre; lektor ved Amerikanske Studier på SDUI, Tobias Selnæs Markussen; fotograf. Værter: Jesper Dein og Karen Secher.

Hør radioindslaget:
http://www.dr.dk/radio/ondemand/p1/p1-eftermiddag-2016-05-03#!/Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2016. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted