logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2022 > UFO-Mail nr. 369

UFO-Mail nr. 369
27. september 2022


Ufo styrtet ned i Faxe Kalkbrud

En ufo er styrtet ned i Faxe Kalkbrud. Det skete den 16. september 2022 om aftenen. Styrtet benægtes af den hemmelige statslige institution STYG, som i årevis har kæmpet for at holde ufoernes tilstedeværelse hemmelig.

Nedstyrtningsstedet i Faxe Kalkbrud.
(Foto: Marcus Mørk)

Temaet og storytellingen bag årets tema i Det Danske Spejderkorps' Nathejk er som taget ud af en episode af X-files. Eller kunne stamme fra tidens amerikanske ufo-scene. Og som det fremgår af billedet, er også udseendet på den styrtede ufo og de tilhørende aliens helt efter bogen.

Selv beskrev spejderne temaet for „Vi er ikke alene“-nathejket sådan her:

„Der foregår mærkelige ting omkring os, og der går rygter om, at der er set ufoer rundt omkring i Danmark. Særligt går der i disse dage et rygte om, at der måske er faldet en ufo ned på Sjælland.

Mange af øjenvidneberetningerne samles sammen af foreningen Vi Er Ikke Alene, der tror på, at der findes andet liv i rummet, og som gerne vil have sandheden frem om ufoer og liv i rummet. Alt dette benægtes dog af statens hemmelige organisation STYG, som med magt prøver at holde al information om ufoer og andre mystiske fænomener hemmelig.“

Det stort opsatte arrangement løb af stablen fra sent fredag den 16. september 2022 med start i Faxe, og sluttede søndag den 18. september i Ringsted.

Et i sandhed flot og stort arrangement bygget op omkring den holdning til ufoer, som har fået nyt liv, efter medierne - også herhjemme - er begyndt at interessere sig mere og mere for, hvad der sker på ufo-fronten i den amerikanske kongres og hos Pentagon i USA.

Du kan se flere billeder fra årets Nathejk på Facebook.
Dansk ingeniør bruger kvart årsværk på at se nærmere på Bob Lazar

Bob Lazar har delt vandene, siden han dukkede op i slutningen af 1980'erne og fortalte om sine meritter på Area 51 og det tilhørende site S4. Overraskende nok spiller Lazar fortsat en stor rolle på særligt den amerikanske ufo-scene her over 30 år senere. Men er der virkelig noget om hans oplevelser og spændende teorier?

 
Ingeniør Flemming Hansen med sin 112 sider lange rapport om Bob Lazar og hans teorier.
(Foto: Frederik Dirks Gottlieb)

Robert Scott „Bob“ Lazar er en i ufo-kredse kendt amerikansk konspirationsteoretiker og selverklæret fysiker. Han hævder, at han i slutningen af 1980'erne var ansat på et hemmeligt laboratorium på Area 51 og det tilhørende Site S4, som arbejdede på at omdanne udenjordiske teknologier fra nedstyrtede ufoer til noget, som kunne anvendes her på jorden. Spørgsmålet har dog altid været, hvor troværdig Bob Lazars historie og tilhørende teorier var.


Har brugt et kvart årsværk på Bob Lazar

Det er den danske civilingeniør og ph.d. Flemming Hansen dykket ned i. Ja, faktisk har han brugt, hvad der svarer til et kvart akademisk årsværk af - formodentligt - hans fritid på at skrive en 112 siders rapport på engelsk om Bob Lazar, de teorier han er fremkommet med, og hvordan det går med dem, når de bliver holdt op mod den gængse fysik.

Med Flemming Hansens baggrund hos bl.a. DTU Space har han en solid teoretisk baggrund at vurdere det på. Og lad os bare sige det sådan: Det bliver ikke noget kønt møde for Bob Lazars troværdighed.


For mange uoverensstemmelser og forkerte fysiske antagelser

Kort fortalt konkluderer Flemming Hansen, at „Historien er meget smart og konsekvent opbygget, og har mange tekniske detaljer. Men laver man en dybdegående analyse af den, holder den ikke vand. Hvis du graver dybere ned i den, er der for mange uoverensstemmelser og forkerte fysiske antagelser i fortællingen til at retfærdiggøre nogen grad af troværdighed i Bob Lazar-historien.“

Du kan høre mere om rapporten i episode 38 af podcasten Flyvende Tallerken. Her gennemgår Flemming Hansen rapportens findings sammen med Frederik Dirks Gottlieb og medvært og astrofysiker Anja C. Andersen. Du kan høre episoden her og downloade hele rapporten her


LæsetipSvensk ufo-litteratur fortæller vigtig historie

Den svenske ufolog og journalist Clas Svahn har samlet alle sine anmeldelser af svenske ufo-bøger, som han har læst over de seneste næsten 50 år, i en bog. Det er blevet til en gennemgang af mere end 700 bøger på i alt 226 sider - bøger, som enten handler om eller omtaler ufo-fænomenet på en eller anden måde. Nu har jeg læst bogen, og anmeldelsen kommer her.

Faktisk bragte vi allerede i UFO-Mail 367 en snak med Clas Svahn om netop denne bog, og det store projekt Archives for the Unexplained, som han er formand for, og som også er udgiver af denne bog. Nu har jeg så haft mulighed for at læse bogen igennem. Så hvad er det egentlig for en bog? Og hvad fik jeg ud af at læse den?


Et omfattende katalog over svenske ufobøger

 
Clas Svahn (tv.) er næstformand i UFO-Sverige, og formand for verdens største ufo-arkiv, Archives for the Unexplained (AFU). Til daglig arbejder han som journalist. Følg ham på hans blog.
(Foto: Still fra filmen „Ghost Rockets“)

Kort fortalt indeholder bogen korte anmeldelser af alle de ufo-bøger og bøger, som berører ufo-fænomenet, og som er udkommet fra 1908 og frem til i dag. Eller i hvert fald alle dem, som Clas Svahn selv har læst.

Til hver bog finder du både ISBN-nummer på samtlige udgaver, som er udgivet af bogen - hvis det findes - samt et billede af forsiden på rigtig mange af bøgerne.

Det er et imponerende antal, og faktisk er der nok nærmere 720-730 bøger omtalt - og Clas Svahn har allerede fundet flere bøger siden udgivelsen. Det er væsentlig flere bøger, end jeg tror, der nogensinde er udgivet på dansk, hvor ufoer indgår - enten omtalt eller som hovedemnet.


Rigtig mange svenske ufobøger med religiøst islæt

En af de ting, jeg lægger mærke til under gennemlæsningen af bogen, er, at der er rigtig mange svenske bøger med et religiøst eller new age islæt, hvor ufoer eller besøgende fra rummet spiller en central rolle.

Det var et emne, der også blev berørt en del i de første årgange af UFO-Nyt. Og har spillet en central rolle hos en forening som IGAP herhjemme. Vi havde også en dommedagssekt med dybe rødder i den danske ufo-verden, nemlig Orthon-bevægelsen tilbage i 1967, som jeg har skrevet historien om i UFO-Nyt nr. 3-2002.

Men derudover er der - så vidt jeg er bekendt med - ikke mange andre udgivelser af denne type på dansk.

I Sverige topper antallet af udgivelser i denne kategori i løbet af 1990'erne. Det er samtidig det årti, hvor der udgives flest bøger i Sverige, om eller hvor ufoer indgår i. Hele 34 bliver det til, hvor de 11 af bøgerne er faktabaserede, og de 23 har enten en religiøs, new age eller konspirationsteoretisk vinkling.


Den vigtigste lære af de mange ufo-bøger

Udover denne kuriøse detalje synes jeg, at den vigtigste lære, du kan få af at læse Clas Svahns bog, er den historiske udvikling i synet på ufoer. I hvert fald når vi begrænser os til at se på de mere faktuelle ufo-bøger.

Frem til og med 1970'erne er bøgernes fremherskende mening, at ufoer er besøgende fra rummet. Men fra slutningen af 1970'erne og frem til op i 2000-tallet har de faktuelle ufo-bøger en mere kritisk holdning til ufo-fænomenet. Her er nærmere tale om mytologiske eller naturlige forklaringer, og tidligere tiders sikre ufo-observationer debunkes på stribe.

Men så vender tendensen igen. Hen over de seneste 10-15 år er det igen besøgende fra rummet, som er forklaringen på, hvad ufoerne er i de - om end få - svenske faktuelle ufo-bøger, som er udgivet i denne periode.

 
Clas Svahn: „700 böcker om ufo - en översikt 1908-2022“, 226 sider, UFO-Sverige 2022. Køb „700 böcker om ufo - en översikt 1908-2022“ her.

I min samtale med Clas Svahn fremhævende han netop denne iagttagelse, og håbede „at bogen kan give folk en aha-oplevelse og få dem til at indse, at det, som sker i øjeblikket, faktisk er hændt før“.

Lige præcis den pointe er faktisk en, jeg selv tit fremfører, når jeg taler med den stadig voksende kreds af nye ufo-interesserede, som er blevet skabt af de seneste års ufo-virak i USA. For både virakken og den bølge af nye interesserede, den har skabt, lyder på mange måder, som jeg selv gjorde tilbage i 1970'erne, hvor jeg begyndte at interessere mig for emnet.


Som at bladre i Archives for the Unexplained

Clas Svahns 700 böcker om ufoer er på mange måder som at bladre sig igennem reolen med svenske ufo-bøger hos det store arkiv, som han har været med til at skabe i Norrköping.

For mig var den både et walk down memory lane - for mange af de oversatte bøger, der omtales, findes også i en dansk version. Og så er den en spændende måde at få indsigt i, hvordan „troen“ og overbevisningen om ufoer er skiftet gennem tiderne. Lige fra den første bog fra 1908, som omtaler „ufo-observationer“, der går helt tilbage til middelalderen og frem til i dag.

Så ønsker du et retrospektivt kig ind i ufo-litteraturens udvikling i vores naboland - og indirekte resten af verden - er det lige bogen for dig.

Hør eller genhør min snak med Clas Svahn om bogen her.


 
Læsetip

Dansk UFO-litteratur 1950-1990. Den mest omfattende fortegnelse over ufo-bøger udgivet i Danmark. 300 bøger er beskrevet. De er ordnet efter emne, så det er nemt at finde netop den litteratur, man er på jagt efter. To bind med i alt 83 sider. Pris: kr. 39,-. Kan bestilles her.Læsetips mellem himmel og jord

Under denne overskrift forsøger vi at udvælge de mest interessante af tidens historier med relation til ufomyten. Der vil forhåbentlig blive gengivet historier af en vis underholdningsværdi og historier, som vi alle kan blive klogere af - måske begge dele samtidig.

Danske observationer

Flyvende objekter spottet i Ishøj: „Det er meget mystisk“


Aliens er landet og har kontaktet vidner

Chris Mellon er en af Pentagon-ufo-sagens driftige bagmænd (se afsnittet „Amerikanske bagmænd vil spinde guld på ufomyten“ i „En rundtosset Flyvende Tallerken“). I forbindelse med sin deltagelse i en ufokonference i Spanien har Mellon til en avis udtalt, at hans science fiction-interesse og tro på rumvæsner i sin tid fik ham overbevist om, at ufoer er fremmede rumskibe. Under interviewet giver han udtryk for, at „hundredvis“ har set disse rumskibe lande på Jorden og har kommunikeret med væsnerne. Læs mere i „Chris Mellon: Aliens Have Landed and Contacted Witnesses“.


Spøgelsesraketterne


UFO Documentary - Ghost Rockets Teaser #1, publiceret 5. juli 2012 (Momento Film)


Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2022. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted