logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2021 > UFO-Mail nr. 322

UFO-Mail nr. 323
29. januar 2021


Astronom:
Rumvæsner er måske derude

- men UFO-observationer overbeviser mig ikke.

 

Videnskab.dk offentliggjorde 19. januar 2021 i „Forskerzonen“ en oversat artikel af Chris Impey, æresprofessor i Astronomi ved University of Arizona. I artiklen hedder det bl.a.

Hvis intelligente væsner fra rummet en dag besøger Jorden, vil det være én af de største begivenheder i menneskehedens historie.

Undersøgelser viser, at knap halvdelen af den amerikanske befolkning er overbeviste om, at rumvæsner allerede har besøgt Jorden enten for meget lang tid siden eller for nylig. Denne procentdel har været stigende.

Forskerne benægter ikke eksistensen af intelligente væsner fra rummet, men de har sat en meget høj standard for bevis på, at vi har modtaget besøg fra et andet stjernesystem.

Som den verdenskendte astronom Carl Sagan sagde: „Ekstraordinære påstande kræver ekstraordinære beviser.“

Jeg er professor i astronomi, og jeg har skrevet meget om jagten på liv i universet. Jeg underviser også online i astrobiologi, og jeg indrømmer gerne: Jeg har ikke selv set en UFO.

Læs mere om Chris Impeys baggrund, hele artiklen med hans synspunkter og andre forskeres kommentarer i dansk oversættelse på Videnskab.dk.

Se også:

https://www.as.arizona.edu/people/faculty/chris-impey og

https://theconversation.com/im-an-astronomer-and-i-think-aliens-may-be-out-there-but-ufo-sightings-arent-persuasive-150498Podcast serien på DR
om flyvende tallerkener

 
Tilrettelægger og vært Frederik Dirks Gottlieb
Foto: Peter Helles

Hør alle afsnit af DR-podcast „Flyvende Tallerken“ tilrettelagt af og med vært Frederik Dirks Gottlieb, gæsteværten astrofysikeren Anja C. Andersen samt skiftende aktuelle gæster.

Bl.a. kan man høre tidligere jagerpilot Søren Sørensen, USA-analytiker Mirco Reimer-Elster samt tidl. næstformand i Skandinavisk UFO Information Michael Linden-Vørnle, astrofysiker og chefkonsulent ved DTU Space.

Hør podcast og se indhold af de enkelte programmer.Kongressen vil vide alt om ufoer

Med baggrund i amerikanske kilder, bl.a. CNN, oplyste et Ritzau-telegram i starten af januar 2021, at USA's Kongres samtidig med vedtagelsen af en større Corona--hjælpepakke på hundrededvis af milliarder dollars også pålagde de amerikanske efterretningstjenester inden 180 dage at orientere Kongressen om, hvad de kender til ufo-aktivitet. Orienteringen, der skal indeholde detaljerede analyser af ufo-data skal gives til efterretnings- og forsvarsudvalgene i Kongressen.

Det bliver så spændende at se, om der via disse kanaler kommer flere detaljer frem om eksempelvis de meget omtalte Pentagon-videoer, der godt kunne trænge til en grundig gennemgang af seriøse og indsigtsfulde fagfolk på området, så man fremover måske kunne slippe for de værste skrivebordseksperters udlægninger af filmindholdet.

Der er næppe tvivl om, at der stadig vil være rapporter og undersøgelser, der ikke ønskes offentliggjort af de amerikanske efterretningstjenester om et lille halvt års tid. Så måske ender det hele med en omgang vage offentligt tilgængelige udtalelser, der efterfølgende får en rundtur i mediemøllen verden over.

http://www.sufoi.dk/ufo-mails/um-2020/um20-313.php,
http://www.sufoi.dk/ufo-mails/um-2020/um20-308.php og
http://www.sufoi.dk/ufo-mails/um-2018/um18-268.php.CIA offentliggør igen dokumenter

 

John Greenwald Jr. fra hjemmesiden „The Black Vault“, har igen gjort en indsats for at få offentlliggjort tidligere hemmeligholdte dokumenter fra myndighedernes arkiver. Han har i mange år været en af dem, der jagtede bl.a. CIA's tidligere klassificerede UFO-dokumenter og indsendte utallige FOIA-anmodninger (Freedom of Information requests).

Netop bunkerne af anmodninger skulle også ifølge forfatter og grundlægger af „The Black Vault“, John Greenewald, ligge til grund for, at CIA i midten af 2020 valgte at lave CDrommen „The UFO collection“.

Den 149 MB store CD-ROM med over 2.700 siders dokumenter dækker over alverdens episoder. Det er alt fra uidentificerbare objekter, mystiske eksplosioner i små russiske byer, og højtstående embedsmænd, der får overrakt mystisk teknologi.

Oplysningerne fremgår af flere aktuelle medieomtaler, bla. Ingeniøren/Teknologiens Mediehus, hvor der kan læses mere herom.

Mens den amerikanske efterretningstjeneste har meldt ud, at samlingen dækker over alle afklassificerede observationer helt tilbage fra 1980'erne, er dette imidlertid umuligt at verificere, skriver John Greenewald videre på sin hjemmeside.Dansk rumprojekt rydder forsiden
af Nature

For et år siden prydede et storstilet dansk rumprojekt forsiden af det amerikanske forskningstidsskrift Science. I dag har projektet opnået samme placering hos det britiske Nature, skriver Videnskab.dk den 20. januar 2021.

 

Dermed har det danskledede rumprojekt, som kaldes ASIM (The Atmosphere-Space Interactions Monitor), i løbet af knap tre års flyvning i rummet opnået at rydde forsiden af verdens to mest prestigefyldte videnskabelige tidsskrifter.

Vi er alle sammen meget glade og stolte, siger Torsten Neubert, som er videnskabelig leder af ASIM-projektet og er førsteforfatter på det nye studie i Nature.

I det nye studie beskriver forskerne et ægte festfyrværkeri af to blåtlysende fænomener i toppen af tordenskyer. Det ene fænomen kaldes for blå jets eller blå lyn. Det er blåfarvede lyn, der bevæger sig i modsat retning af almindelige lyn; altså opad fra tordenskyen.

Det andet fænomen er en slags blå „eksplosion“ i toppen af tordenskyen, som er ekstremt kortvarig, og som forskerne kalder for „blå glimt“.

Et blåt, opadgående lyn og fem blå „eksplosioner“ i toppen af tordenskyer er blevet observeret af det danske rumobservatorium ASIM. Opdagelsen kaster lys over de dårligt forståede fænomener.
Illustration: DTU

Det nye er, at vi viser, at der foregår nogle enorme blå knald i toppen af en tordensky. Det er nogle meget kortvarige og intense udladninger af energi. De er vanskelige at se fra Jorden, fordi skyen er i vejen, så vi ved kun meget lidt om dem, fortæller Torsten Neubert.

I det nye studie har forskerne observeret hele fem blå glimt i et tordenvejr over Stillehavet i hidtil udset detaljegrad. Og det ene af de blå glimt blev efterfulgt af en blå jet. Den nye opdagelse har ifølge Torsten Neubert været mulig, fordi den danske astronaut Andreas Mogensen var så heldig at optage en video af et tordenvejr, da han besøgte Den Internationale Rumstation, ISS, i 2015. Se optagelserne fra ISS.


Læs mere på Videnskab.dk
og sufoi.dk.Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2021. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted