logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2015 > UFO-Mail nr. 203

UFO-Mail nr. 203
10. september 2015


Nyt fra SUFOI's Fotoafdeling

 
På de modtagne fotos - et af de bedste vises ovenfor - ses det klare lys på himlen som en udtrukket lysende streg pga. bevægelse af kameraet i løbet af lang eksponeringstid.
Øverst er indsat en udsnitsforstørrelse af samme foto med anvendelse af billedbehandlingspogrammet „SmartDeblur“, der forsøger at kompensere for uskarpe eller udtværede detaljer i aftegningen (øverst th.).
Øverst tv. ses en kraftig udsnitsforstørrelse af den lyseste del af stregaftegningen. De øvrige komponenter er bortretoucheret i billedbehandlingsprogram.
Ved begge metoder ses en aftegning, der har stor lighed med andre optagelser af en lille varmluftballon.

Varmluftballoner igen, igen...
Sommeren er på hæld og opsendelse af de smukke varmluftballoner har som vanligt givet anledning til en del ufo-beretninger og i visse tilfælde også foto- og videooptagelser indsendt til SUFOI.
Det efterforskes i øjeblikket, om disse balloner for første gang i Danmark også var årsag til et nedbrændt hotel.


8464 Galten 3. juli 2015

Fotografen anfører i sin henvendelse til SUFOI om observationen:

Kl. 22.50 kom der 2 store orange kugler flyvende helt lydløs med samme fart og afstand hen over himmelen. Der var nogle skyer, men ingen stjerner så de var meget lette og få øje på. Jeg havde min mobil tlf. I nærheden og så tog jeg 7 billeder. Jeg fokuserede på den bagerste, men jeg kan se på det tredje billede, er de der begge 2. Et par minutter senere kom der 1 mere. Jeg kunne godt nå at hente mit rigtige fotoapperat for at filme den, men det blev ikke godt.


SUFOI's konklusion

Efter en gennemgang af det modtagne fotomateriale er SUFOI's Fotoafdeling ikke i tvivl i sin konklusion:

Med baggrund i fotografens beskrivelse af udseende, fotografiernes udseende - også efter teknisk bearbejdning - og DMI's vejrforhold er der ingen tvivl om, at der er observeret og fotograferet små varmluftballoner med et brændende materiale i bunden til opdrift og oplysning.


2680 Jersie Strand 8. august 2015

Fotografen beretter:

Vi var 4 personer som så 5 objekter kl. ca. 21.10. De første 2 var på vej i en drejning sydpå, da vi ser dem. Efter dem kommer 3 objekter flyvende i en trekant… altsammen helt uden lyd. De første 2 forsvinder sydpå enten bag skyer eller ved slukket lys. De 3 andre følger de forreste i helt samme bane. Og helt uden at bryde formationen. De forsvinder også inden for 1-2 sekunder.
Det hele varer cirka 3-4 minutter. Billeder og kort sendes i mail til SUFOI's Fotoafdeling. Billederne er taget indenfor 3-4 sekunder.

På denne flotte optagelse ses 3 klare lys på himlen samt foroven th. en kraftig udsnitsforstørrelse af det ene af lysene med ændrede lys- og kontrast- samt skarphedsforhold
Aftegningen har stor lighed med andre optagelser af en lille varmluftballon.


SUFOI's konklusion

Efter en gennemgang af det modtagne fotomateriale er SUFOI's Fotoafdeling heller ikke i dette tilfælde i tvivl i sin konklusion:

Med baggrund i fotografens beskrivelse af udseende, fotografiernes udseende og DMI's vejrforhold er der ingen tvivl om, at der er observeret og fotograferet små varmluftballoner med et brændende materiale i bunden til opdrift og oplysning.


 
På optagelsen ses det klare lys på himlen som en udtrukket lysende streg pga. bevægelse af kameraet over den lange eksponeringstid.
Øverst tv. ses en kraftig udsnitsforstørrelse af den lyseste del af stregaftegningen.
Øverst th. er de øvrige komponenter bortretoucheret i billedbehandlingsprogram.
Aftegningen har stor lighed med andre optagelser af en lille varmluftballon.
2610 Rødovre 8. august 2015

Samme dato modtages endnu en observation, der er dokumenteret med fotos: Vi sad 4 personer i havestuen kl. 22,45 med vindue mod øst. Vi har indflyvning til Kastrup lige over os pga. af den omtalte udvidelse af landingsbane. Jeg kiggede op og så endnu en flyver, de andre så også op, men vi udbrød alle: de flyver godt nok tæt. Vi åbnede døren, og så en række af flyvende ildkugler ca. 30 til 40 stk. med høj hastighed uden lyd flyvende nord-sydlig retning.
Mange fløj i samme retning i række enkelte ude af række, det stod på i 15 til 20 min. Vi kiggede med kikkert, men jeg var imponeret tænkte ikke på at filme det (desværre). Jeg har 5 billeder taget med iphone.
Fantastisk oplevelse håber andre også har observeret det.


SUFOI's konklusion

Efter en gennemgang af det modtagne fotomateriale er SUFOI's Fotoafdeling heller ikke i dette tilfælde i tvivl i sin konklusion:

Ud fra lysenes udseende, bevægelsesmønster og observationsbeskrivelse er der ingen tvivl om, at der er tale om små varmluftballoner med et brændende materiale i bunden til opdrift og oplysning. Den anførte flyveretning er i overensstemmelse med DMI-vejrdata.

Se i øvrigt også de øvrige indberetninger om observationer til www.ufo.dk.


12. august 2015 2800 Lyngby

Henvendelsen fra fotografen via vor samarbejdspartner Tycho Brahe Planetarium lød:

Vedhæftede billeder viser et lysende rødligt objekt, som jeg så på himlen den 12. august 2015 i tidsrummet 21.45 - 22.00.
I alt så jeg 4-5 lysende objekter i tidsrummet, og de viste sig i vest mod øst let skrående mod syd i et langsomt tempo.
Det vil glæde mig meget, hvis I kan fortælle mig, hvad det er, jeg har set, for jeg synes, at det er lidt spændende?

På optagelsen ses et klart lys på den mørke himmel samt foroven th. en kraftig udsnitsforstørrelse af lyset med ændrede lys- og kontrast- samt skarphedsforhold.
Aftegningen har stor lighed med andre optagelser af en lille varmluftballon.


SUFOI's konklusion

SUFOI's Fotoafdeling melder efter en gennemgang af fotomaterialet hurtigt ud:

Ud fra observationsberetning og udseende af det modtagne billedmateriale samt DMI-vejrdata er der ingen tvivl om, at der er tale om en lille varmluftballon.

Fotografen svarer efterfølgende:
Tak for jeres mail.
Ja, så fik jeg da styret min nysgerrighed, og nu ved jeg, hvordan en varmluftballon ser ud.
Tak for hjælpen.


22. august 2015 2635 Ishøj

Den flotte sommeraften 22. august var der mange indberetninger til www.ufo.dk. En af dem lød:

Hej SUFOI.
Min mor kom løbende ind på mit værelse og sagde at der var nogle ukendte objekter på himlen og kaldte mig ud.
Da jeg kom farende ud så jeg 4 røde objekter på en ulige række mod samme direktion. Da de fire røde objekter svævede om bag bygningen, og jeg ikke kunne få øje på dem længere, kom to nye røde objekter svævende fra samme direktion. Og de forsvandt også ligeledes..
Her er tre videoer min søster fik optaget lidt.
Ved I, hvad de objekter var, og er der andre som har set dem ?
Vi befinder os i Ishøj, og dette fandt sted lørdag d. 22/08 2015 ca. kl. 23.


Konklusion

Heller ikke i dette tilfælde er SUFOI's Fotoafdeling i tvivl om årsagen til observationen og de fremsendte videosekvenser:

Ud fra observationsberetning og udseende af det foreliggende videomateriale er Fotoafdelingen ikke i tvivl om, at der er tale om små varmluftballoner.


Billedet herover viser et screenprint fra den modtagne videosekvens taget via Snapchat med en mobiltlf. To lys ses midt i billedfeltet.
Indsat foroven tv. ses en udsnitsforstørrelse af to lys. Foroven th. ses samme udsnitsforforstørrelse ved anvendelse af filter „find edges“ i billedbehandlingsprogram.
 


22. august 2015 2400 København NV

En henvendelse fra en fotograf i det nordlige København lyder:

Har vedhæftet et foto fra Krak med lidt pile for at vise, hvor jeg gik lidt i starten over Rådvadsvej og stoppede nede ved starten af Utterslev Mose. Den gule streg er ufoens retning, der gik fra syd-øst over mod mosen lidt i højre side (nord-vestlig retning).
Starten af videoen er jeg på vej over Rådvadsvej. Stopper op ca. midt på vejen, da bilerne er passeret, og kort efter må gå rundt om buske og træer, for at stadig kunne følge ufoen med mobilen. Står ved starten af græsplænen til mosen og peger kameraet i ufoens retning (nv). Da den kort efter er væk, ser, jeg et lille rødt lys, der flyver modsat ufoens retning (sø eller østlig retning) meget højt oppe på himlen, i mit venstre synsfelt.
Ved ikke om, det er en satellit eller et fly. Men den er meget højt oppe. Ufoens højde lå meget længere nede a la helikopterhøjde måske. Men lyset var meget stærkt, så det fangede min opmærksomhed, da jeg kiggede ud fra mit vindue (ud mod Bispebjerg Park Alle).
Og var trods det stærke lys, som om det var sløret på en måde. Og var i stil med noget, der brænder a,la nødblus eller måske komet. Og var gul-orange og en anelse rødligt måske. Men mest gul-orange.
Håber min forklaring af mine observationer, giver en nogenlunde beskrivelse af hændelsen. Er ikke vant til at observere himlen, eller aflæse kompas.


 


Billedet herover viser et screenprint fra den modtagne videosekvens taget via en mobiltlf. med et lille lys midt i billedfeltet.
Indsat foroven tv. ses en udsnitsforstørrelse af lyset med ændret lys og skarphed i billedbehandlingsprogram.
 

Samme dato har andre været aktive med ballonopsendelser, som det fremgår:

Rispapirlampe er måske årsag til brand i stråtækt hotel

En Hotel- og kursusejendom i Liseleje i Nordsjælland er natten mellem lørdag den 22. og søndag den 23. august brændt ned.

Rispapirlamper sendt op i luften for at fejre en fødselsdag er muligvis årsag til, at et trist syn søndag møder folk i den nordsjællandske by Liseleje.
En af byens ældste og mest kendte bygninger er forvandlet til en brandtomt.
Sandsynligvis har en eller flere rispapirlamper ramt og antændt stråtaget på den trelængede bygning, der kendes som Lisegården Hotel & Kursuscenter.
En mand, der bor i nærheden med sin familie, har selv henvendt sig til politiet med den teori.
Han er nu sigtet for overtrædelse af beredskabslovgivningen på grund af uagtsom omgang med ild.

Manden deltog lørdag aften i en privat fødselsdagsfest i et hus, der ligger i nærheden af den nedbrændte ejendom.
- Han har fortalt os, at deltagerne havde opsendt rispapirlamper med levende lys, men da han hørte udrykningskøretøjerne og så branden, blev han nervøs for, at en eller flere af lamperne måske havde ramt og udløst ilden, siger Peter Olesen, vagtchef ved Nordsjællands Politi.
- Det er sort uheld, hvis det viser sig at være årsagen. Den sigtede er selvfølgelig meget ked af det, tilføjer vagtchefen.

Kilder: ritzau
http://www.dr.dk/nyheder/indland/rispapirlampe-er-maaske-aarsag-til-brand-i-straataekt-hotel.

Læs mere om de små varmluftballoner:
http://www.sufoi.dk/info/balloner.phpLøst og facts

Som de dog flyver...

Flot optagelse af usædvanlig kondensstribe fra fly fanget af Tina Tolstrup Rosell, Nakskov, den 1. august 2015, og ja: selve flyet blev faktisk også observeret af fotografen.
Denne og andre kondensstriber ligner næsten en raketopsendelse, men den næsten unaturlige bane på himlen skyldes den perspektiviske virkning, og har altså en helt naturlig forklaring.

Eksempler på fotosager omtalt i UFO-Mail med usædvanlige contrails/kondensstriber fra fly:
http://www.sufoi.dk/ufo-mails/um-2005/um05-050.php,
http://www.sufoi.dk/ufo-mails/um-2012/um12-150.php og
http://www.sufoi.dk/ufo-mails/um-2010/um10-123.php.


- hvad med ufoer?

Torsdag den 19. marts 2015 var den danske astronaut Andreas Mogensen på besøg i det stopfyldte auditorium i Statens Naturhistoriske Museum, Geologisk Museum, og fortalte om sit spændende arbejde, der netop er kulminerer i en stærkt mediedækket opsendelse til ISS, Den Internationale Rumstation.

Den danske astronaut Andreas Mogensen opsendtes 2. september 2015 i kredsløb om Jorden til Den Internationale Rumstation.
Foto: Ole Henningsen


Hvad med ufoer?

Et af aftenens sidste spørgsmål kom fra en herre blandt tilhørerne, der ville vide, hvordan Andreas Mogensen stiller sig til spørgsmålet om ufoer:

Der er tidligere andre astronauter, der har haft holdninger omkring ufoer og sådan noget, hvordan er holdningen omkring det?

- Min personlige holdning?

Ja, også sådan generelt måske...?

Andreas Mogensen gentager også dette spørgsmål for, at alle deltagerne kan høre, hvad han bliver bedt om at svare på, og en munter stemning bobler frem i det fyldte auditorium.

Ja, altså hvad er holdningen omkring ufoer?

Det er et lidt svært spørgsmål. Personligt mener jeg, at ... jeg tror ikke på, at der har været intelligente væsener for at besøge os. Mest af alt fordi ... altså det virker lidt skørt, at de kan flyve hele vejen rundt om vores galakse, og så kommer de til at smadre ind i Jorden.
Men... der er ikke nogen officiel holdning til det.

http://www.sufoi.dk/ufo-mails/um-2015/um15-194.php.Et spørgsmål om hypnose

Vi modtager jævnligt spørgsmål fra folk, der gerne vil have vores hjælp eller gode råd om dette og hint. Forleden modtog vi et af de mere usædvanlige af slagsen: En kvinde kontaktede os via hjemmesiden ufo.dk og spurgte, om vi kunne anbefale en hypnotisør, som kunne hjælpe hende med at genkalde sig en gammel ufo-oplevelse.

Op til flere gange om ugen modtager vi i SUFOI spørgsmål via vores hjemmeside ufo.dk. Ofte drejer det sig om observatører, der gerne vil have vores vurdering af deres observationer, eller det er folk, der er faldet over historier på internettet, som de gerne vil have vores kommentarer til.

Det var dog en af de mere usædvanlige af slagsen, der her forleden tikkede ind på mailen. En kvinde fra det østjyske skrev:

Hej. Jeg ønsker at møde ligesindede, der ligesom jeg har oplevet at se en ufo samt føler, at det er på tide at dele det med andre. Findes der en gruppe i nærheden af mig? Hvor finder jeg den nærmeste gruppe? Derudover har jeg et spørgsmål vedrørende om, I kender en dygtig hypnotisør, der kan hjælpe mig med at huske oplevelsen, som jeg havde som barn i 80'erne.

Hvad angår den første del af spørgsmålet, har vi desværre ikke længere ufo-grupper rundt om i landet. For år tilbage var der flere lokale SUFOI-grupper i bl.a. Aalborg, Aarhus og København. Vi måtte derfor skuffe kvinden på dette punkt.


 
Betty og Barney Hill i hjemmet i Portsmouth, fotograferet før 1961 og inden deres tilværelse blev forandret for altid. Bortførelsesoplevelsen, som ægteparret Hill fortalte om under hypnose, har dannet skole for eftertidens historier om ufobortførelser. De genkaldte deres oplevelse, 12 dage efter tv-selskabet ABC's afsnit »The Bellero Shield« i science fiction-serien »The Outher Limits«. I dette afsnit optræder en alien med øjne og en opførsel, der matcher den alien, Barney fortalte om under hypnose, og som gav ham natlige mareridt. Barney Hill døde af et slagtilfælde den 25. februar 1969, 46 år gammel, og Betty Hill døde den 17. oktober 2004 som 85-årig. I 1995 udgav Betty bogen »A common Sense Approach to UFOs«. Betty var en flittig observatør og fremviste jævnligt fotos af det fænomener, hun havde set, og som hun selv kaldte ufoer, men som tydeligvis var kendte fænomener.
Foto: Milne Special Collections and Archives, University of New Hampshire, Durham, NH 03824
Gamle erindringer genkaldt gennem hypnose

Den anden del af spørgsmålet syntes umiddelbart at relatere sig til en udbredt forestilling inden for ufo-verden om, at erindringen om tidligere hændelser kan ligge „gemt“ dybt i hukommelsen, men under hypnose kan „genkaldes“. Dette gøres gennem en såkaldt regressions-hypnose, hvor observatøren bringes i hypnose og derefter bliver stillet en række spørgsmål om den tidligere oplevelse.

Regressionshypnose er over årene blevet benyttet i mange ufosager - især i USA i forbindelse med de såkaldte „bortførelsessager“, hvor observatører fortæller om bortførelser af rumvæsener. Den mest kendte af alle bortførelsessager er Betty og Barney Hill-sagen fra 1961, som på mange måder er alle bortførelsessagers „moder“. Her havde ægteparret Betty og Barney Hill en underlig oplevelse af et lys under en natlig køretur i den amerikanske stat New Hampshire. I første omgang erindrede de ikke noget om nogen bortførelse, men i tiden efter hændelsen havde de bl.a. en række mareridt om hændelsen. Det førte i sidste ende til at de henvendte sig til en psykiater, som bragte dem under regressionshypnose. Under hypnosen fortalte de, hvordan de var blevet ført ombord i et rumskib og bl.a. underkastet noget, der mindede om medicinske undersøgelser. Læs mere om Hill-sagen i Kim Møller Hansens bog Aliens (er desværre udsolgt, men kan købes som e-bog gennem Saxo.com) eller i artiklen En nat i New Hampshire - for 50 år siden i UFO-Mail nr. 134.

Historien om Betty og Barney Hill blev af mange ufo-interesserede udlagt som, at parret havde været bortført af rigtige rumvæsener, som efterfølgende havde „blokeret“ parrets erindring om hændelsen. Det var denne erindring, som var blevet fremkaldt under hypnosen.

Der er dog al mulig grund til at være skeptisk over for brugen af regressionshypnose til genkaldelse af „fortrængte“ eller glemte erindringer. Som SUFOI's formand Kim Møller Hansen skriver i artiklen UFO-bortførelser - hvad ved vi egentlig? (i UFO-Mail nr. 29):

Hypnose drejer sig i bund og grund om eftergivenhed, afslapning og modtagelighed. Det er også en kendsgerning, at fakta og fiktion - som i drømme og hallucinationsagtige tilstande - hurtigt og let blandes sammen under hypnose. Mange erindringer, som dukker op via hypnose, er ikke ægte og ikke i overensstemmelse med sandheden. Erindringer af traumatisk eller stærkt følelsesmæssig karakter, og især hvor angst er en del af indholdet, er ofte sammenblandede og forvirrende. Hypnose-terapeuten kan med sin spørgeteknik påvirke den hypnotiserede til at sige det, som terapeuten ønsker at høre.


Pas på med hypnose

Det er på baggrund af dette, at vi i SUFOI på det kraftigste advarer mod brugen af regressionshypnose, som i værste fald kan frembringe falske erindringer, der efterfølgende kan opfattes som rigtige af observatøren og dermed få stor indflydelse på dennes liv. I svaret til kvinden fra det østjyske skrev vi derfor, at vi anbefalede hende ikke at bruge hypnose:

Erfaringerne viser, at brugen af hypnose reelt ikke hjælper en til at huske gamle oplevelser bedre. Tværtimod er der en betydelig risiko for, at man gennem hypnose får tilføjet nye erindringer, som ikke har noget at gøre med de faktiske hændelser, men som er skabt i hjernen under selve hypnosen. Det kan sammenlignes med at drømme, hvor "fantasi og virkelighed" jo også ofte blandes sammen i en pærevælling - og det er svært at skille de to ting fra hinanden. På det punkt er hypnose ikke meget anderledes - og altså ikke nogen særlig god måde at genkalde sig gamle oplevelser.

Forskningen i erindring peger på, at der ikke rigtig findes noget, som kan kaldes „skjulte erindringer“. Enten så husker man en oplevelse - eller også husker man den ikke. Det er så rigtigt, at man nogle gange skal have lidt hjælp i form af stikord til at genkalde sig en bestemt hændelse (fx et stikord i form af et foto fra ens barndom, som pludselig minder en om en konkret hændelse). Men her handler det ikke om, at man genkalder sig en „skjult erindring“ - men at man bare ikke tidligere har tænkt på hændelsen (og derfor ikke genkaldt den før).

Jeg er derfor bange for, at der ikke er så meget at gøre i forhold til at huske mere af oplevelsen, som du havde i 80'erne. Du må holde dig til det, du kan huske. Hvis du havde oplevelsen sammen med andre personer, er der selvfølgelig muligheden for at kontakte dem og spørge, om de kan huske noget, som kan supplere din erindring.

Afslutningsvis endnu en gang tak for henvendelsen. Jeg beklager, at vi ikke kan hjælpe dig så meget videre - men håber, at du kan bruge kommentarerne.

Venlig hilsen
Toke Haunstrup
SUFOI

Allerede samme dag svarede observatøren tilbage på mail:

Det du skriver, giver god mening og er ikke noget jeg før har hørt eller tænkt, så tusinde tak for din tid og opmærksomhed til mit ønske. Det er værdsat. Tak.

Vi er i SUFOI altid glade for at kunne hjælpe og oplyse om ufofænomenets mange sider - og derfor varmer det naturligvis altid vores hjerter, når vores indsats værdsættes af andre. Også selv om vi desværre ikke kan hjælpe med at få folk til at huske deres gamle oplevelser igen.„... underholdende og spændende skrevet ...“

„Formanden for Skandinavisk UFO Information dokumenterer i denne bog hvordan ufomyten opstod i USA omkring 1947 i en kontekst af datidens frygt. Godt spædet op af bl.a. medier, fiktion, USA's flyvevåbens kluntede behandling og den kolde krig. Alt dette dannede grobund for at myten kunne udvikle sig som den gjorde med højdepunkter i 1947, 1965 og under Vietnam-krigen. Bogen forklarer mekanismerne bag troen på ufomyten. Dokumentationen stammer fra rapporter, kommissioner, udvalg, konferencer osv. især fra officielle myndigheder ... Nutidens Ufo-forskning handler mest om at aflive ufomyten og i stedet finde begrundede forklaringer på hvordan og hvorfor sådanne myter kan opstå. De hemmeligstemplede ufo-dokumenter er blevet frigivet i dette århundrede og myten er forsøgt genoplivet gennem tv-serier som fx X-files. Bogen er let læst, underholdende og spændende skrevet med anstrøg af humor...“

Sådan skriver Dansk BiblioteksCenter om SUFOI's nye udgivelse Project Saucer - Da ufomyten blev skabt. Du kan stadig nå at købe dit eget eksemplar af bogen.

Project Saucer - Da ufomyten blev skabt er på 108 illustrerede sider i A4-format i farvetryk og koster kr. 159. Et evt. overskud går ubeskåret til driften af ufo.dk. Bogen bestilles i SUFOI's webbutik.SUFOI i medierneLæs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2015. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted