logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2023 > UFO-Mail nr. 397

UFO-Mail nr. 397
20. september 2023


Mexicansk ufohøring fungerede som bagtæppe for gammelkendt svindler

Netop som det var blevet hverdag, at ufoer er et seriøst emne... på regeringsplan i USA, i Brasilien og i flere andre lande, trak den stort anlagte ufohøring i den mexicanske kongres tæppet væk under både den seriøse tilgang og en lang række til lejligheden indbudte ufopersonligheder fra hele verden, som skulle vidne ved høringen.

Det ligner en dårlig kopi af ET fra filmen af samme navn lavet i formningstimen i 3. klasse.
(Foto: Skærmbillede fra høringen)

De sad der næsten alle sammen.

Kendte ufopersonligheder som Ryan Graves, Luis Elizondo og Robert Salas var indkaldt som vidner i den stort anlagte ufohøring i den mexicanske kongres den 12. september 2023.

Men før de indbudte amerikanske - og et par europæiske - gæster fik taletid, trådte en ældre, hvidhåret og hvidskægget herre ved navn Jaime Maussan frem med en sensation, som skulle trumfe David Gruschs påstande ved den amerikanske ufohøring i The Oversight Committee i juli 2023 med flere hestelængder.

Jaime Maussan er nummer to fra højre.
(Foto: Skærmbillede fra høringen)

For Jaime Maussan havde ikke bare talt med nogen, som havde set døde aliens og vragdele fra nedstyrtede ufoer. Han havde to mumificerede over 1.000 år gamle aliens med i hver deres nydelige kasse med plexiglasrude over! De var blevet fundet tilbage i 2017 ved en udgravning i nærheden af de verdenskendte Nazca-linjer i Peru.

Og på samme måde som med David Grusch skulle Jaime Maussans edsaflæggelse cementere troværdigheden af hans fund. Det samme skulle fremlagte røntgenbilleder og ikke bare en, men hele to dna-tests.


Gammelkendt svindelnummer

Ligesom Gruschs påstande endte Jaime Maussans to mumier med at gå verdenspressen rundt - og på samme måde som Graves og Fravor blev stort set glemt, selv om de også deltog ved den amerikanske høring, blev vidneudsagnene fra de indbudte udenlandske ufopersonligheder stort set ikke nævnt med et ord.

 
Den korteste vej til at skabe en alien-hånd er lige at hugge tommel- og lillefinger af en menneskehånd.
(Foto: Skærmbillede fra MetaBunk.org)

Herhjemme var Ekstra Bladet tidligt ude med de helt store dommedagstyper: VI ER IKKE ALENE!

Men senere på dagen nedtonede de overskriften en del.

For næsten lige så hurtigt, som Jaime Maussan fremviste sine ET-lignende mumier, lige så hurtigt var flere ude med sandheden om det gamle svindelnummer. Selv deltog jeg bl.a. i Reporterne hos 24syv.

For svindel var præcis, hvad det var - og det er ikke første gang, at Jaime Maussan har forsøgt at skabe sensationer. Heller ikke med de to mumier her. Dem fremviste han også i en Gaia-dokumentar i 2017. For der var selvfølgelig et filmhold med fra den okkulte streamingtjeneste, da mumierne „blev fundet“ i Nazca.

Flere har efterfølgende analyseret røntgenbillederne og været ude at forklare, at knoglerne på billederne måtte stamme fra mange forskellige dyr - ja, nogen har ligefrem nævnt børn. Således skulle hovedet stamme fra en lama, og hænderne være en almindelig hånd, hvor tommel- og lillefinger var hugget af.

Det er også galt med leddene og mumiernes bækkenpartier. Havde de forsøgt at rejse sig og gå, ville lemmerne være faldet fra hinanden.

Så hug en hæl og klip en tå, og du har et overbevisende skelet af en alien.


Langt synderegister
 
Ifølge Mike Colangelo var høringen ikke officiel, og edsaflæggelsen var symbolsk. Og lytter du på vandrørene i de mere seriøse ufokredse, høres ord som korruption og bestikkelse.
(Foto: Skærmbillede fra X - det tidligere Twitter)

Faktisk har Jaime Maussan et langt synderegister af gamle uforelaterede svindelsager, som kan spores helt tilbage til starten af 1990'erne.

Ja, lige siden starten af 2000'erne har Jaime Maussan ligefrem haft en række tv-serier på mexicansk fjernsyn, som præsenterede beviser på „de fremmedes“ eksistens - ikke bare i nutiden, men også i fortiden. For ligesom Erich von Däniken mener han, at „de fremmede“ har været her i årtusinder og spillet en vigtig rolle for vores civilisation.

Samtidig har han hver gang, der dukkede nye obduktionsbilleder og andre billeder af døde aliens op, været ude i de mexicanske medier for at „bevidne“ - ja, nærmest lovsynge - deres ægthed.

Her dukkede han første gang op med en påstand om, at der fulgte en ufo med kometen Hale-Bopp. Eller at den var en ufo. Senere mente han, at alle stjerner på himlen i virkeligheden var lysene fra rumskibe. Og sådan blev det ved og ved og ved.

Så det lå lige til højrebenet, at de fremviste mumier skulle findes netop i Nazca.


Selviscenesættelse af værste skuffe

Det kan virke ret utroligt, at en gammel svindler som Jaime Maussan kunne få foretræde med to fupmumier foran den mexicanske kongres. Og direkte dumt, at han turde fremvise sådan et falsum under ed.

Men dels er Jaime Maussan en kendt ufopersonlighed i Mexico, dels viser det sig, at høringen i virkeligheden ser ud til at være selviscenesættelse af værste skuffe.

For høringen var ikke officiel, og edsaflæggelsen var kun symbolsk.

Og hvem havde foreslået den symbolske edsaflæggelse? Jaime Maussan!

Lidt respekt har den gamle svindler da trods alt for myndigheder og lovgivning.

Så spørgsmålet er, om hele den mexicanske ufohøring i virkeligheden var sat i verden for at skabe et pålideligt bagtæppe for Jaime Maussans fupmumier. Det mener flere af de europæiske ufologer, jeg har talt med om sagen.

 
Ryan Graves var hurtigt ude med at beklage sin deltagelse i det mexicanske høringscirkus.
(Foto: Skærmbillede fra X - det tidligere Twitter)

Men... Jeg skal ikke kunne sige det - og tør det heller ikke. For Maussan er kendt for at være hurtigt ude med erstatningskrav mod dem, som påstår, at han er en fusker.


Trækker tæppet væk under både seriøsitet og ufopersonligheder

Bundlinjen er, at Maussans lille stunt trak tæppet væk under ikke kun den mexicanske hørings seriøsitet, men også den opmærksomhed, som ufosagen har fået i både den brede offentlighed og blandt amerikanske politikere. En opmærksomhed, som netop de fremmødte amerikanske ufopersonligheder har været med til at skabe.

Blandt andre Ryan Graves har da også være ude at beklage sin deltagelse i høringen.

Det samme har det institut, som skulle have foretaget dna-analyserne. Ja, faktisk siger de, at de aldrig har set de fremviste mumier.

I stedet har de undersøgt nogle andre i en helt anden sammenhæng - mumier som er fundet et andet sted. Det er dem, de ikke har kunne finde frem til afstamningen af.

Spørgsmålet er bare, om ikke skaden i nogen grad er sket. For når sådan en historie går verden rundt, kan den ikke undgå at få netop den brede offentlighed til at tænke, at når alt kommer til alt, er ufosagen stadig fyldt med fupmagere og fantaster.

Og desværre har de ret.


Læs mereTilbud på bøger

Køb to af SUFOI's mest populære bøger og spar penge.

Danske X-filer - Forhistorien og UFO'er - Myter og viden er SUFOI's to seneste bogudgivelser. Begge bøger er i A4-format, indbundne og med mange farveillustrationer. Køb bøgerne og forkæl dig selv med mange timers god læsning:


  • Om Danske X-filer - Forhistorien skriver UFO-Sverige: ... „Målet har været at forsøge at få et så fuldstændigt billede af det danske forsvars arbejde med ufo-spørgsmålet, herunder hvordan det blev håndteret over for offentligheden, og hvilke undersøgelser man gjorde af selve fænomenet ... Ole Henningsen er den helt rigtige til at tage sådan en udfordring op. Med mange års erfaring er han en grundig og vidende efterforsker uden forudfattede meninger om det materiale, han beskæftiger sig med. Samtidig har han en kritisk, undersøgende pen, som hjælper læseren med at sætte tingene i deres rette sammenhæng ... indholdet er førsteklasses, og giver et godt billede af, hvordan det danske forsvar og de tidlige danske ufo-grupper forholdt sig til fænomenet“ ...
  • UFO'er - Myter og viden anbefales af Dansk BiblioteksCenter: „... Spændende og flot bog ... Bogen udstråler, at forfatterne har stort engagement og passion for mange af de myter og historier som omgiver UFO'er, og den virker samtidig både saglig og velresearchet. Bogen er velskrevet og layoutet er lækkert udført. De mange flotte fotografier og illustrationer fuldender værket ...“NASA offentliggør sin uafhængige undersøgelse af UFO'er/UAP'er

For et års tid siden, nærmere bestemt den 9. juni 2022, meddelte NASA, at agenturet ville oprette et panel med det formål at undersøge „Unidentified Anomalous Phenomena“ ud fra et videnskabeligt perspektiv. Unidentified Anomalous Phenomena (UAP) er som bekendt en ny betegnelse for det, som de fleste kender som ufoer, dvs. observationer af hændelser på himlen, der ikke kan identificeres som fly, balloner, droner, satellitter eller kendte naturfænomener såsom fx lyn, nordlys og himmellegemer. Undersøgelsen skulle fokusere på allerede tilgængelige data, hvordan man bedst indsamler fremtidige data, og hvordan NASA kan anvende disse data til at fremme den videnskabelige forståelse af UAP'er.

I modsætning til deltagerne i de mange kongreshøringer - fx den famøse med den edsvorne David Grusch - består NASAs ekspertpanel af 16 videnskabsmænd med baggrunde inden for teknologi, data, kunstig intelligens, rumforskning, luftfartssikkerhed m.v. og med astrofysikeren David Spergel som formand.

Den 14. september 2023 afholdt NASA en pressekonference og offentliggjorde samtidig en 36 sider lang rapport med ekspertpanelets foreløbige konklusioner.


Det er værd at bemærke, at ekspertpanelet ikke fik til opgave at evaluere allerede eksisterende rapporter om UAP'er.

Panelet fastslog tidligt, at der simpelthen ikke er tilstrækkelige data til en sådan evaluering, og det netop er det begrænsede antal højkvalitetsdata, der gør dem uidentificerbare. Der er heller ikke er nogen beviser på, at det skulle dreje sig om fænomener af udenjordisk oprindelse.

Formanden David Spergel sagde direkte: „We find no evidence to suggest that UAPs are extraterrestrial in origin“.

Dette er helt i overensstemmelse med den konklusion, som SUFOI for længst har draget efter at have indsamlet og undersøgt over 18.000 rapporter om ufooplevelser. Mere end 65 års arbejde har vist, at der er mange naturlige og jordnære forklaringer på folks ufooplevelser, og at rapportmaterialet på ingen måde sandsynliggør, at Jorden får besøg udefra.

Panelet blev i stedet opfordret til at undersøge, hvilke ressourcer NASA kan bruge til systematiske og videnskabelige undersøgelser af UAP'er.

En videnskabelig undersøgelse med efterfølgende opstilling af en hypotese skal kunne gentages ved systematisk at analysere alle tilgængelige data for enten at bekræfte eller forkaste resultatet af undersøgelsen.

(Foto: NASA UNIDENTIFIED ANOMALOUS PHENOMENA Independent Study Team Report)

Panelet finder, at problemet er, at UAP-rapporter typisk er tilfældige enkeltobservationer med kun få solide holdepunkter. Mange individuelle rapporter mangler ofte vigtige data, såsom det nøjagtige tidspunkt for hændelsen, observatørens forudsætninger og baggrund, samt andre detaljer, der kan hjælpe med til at forstå, om en observation virkelig er usædvanlig.

Panelet påpeger endvidere, at de tilfældige observationer ofte er foretaget visuelt, og såfremt der foreligger fotografiske beviser, er disse optaget ved hjælp af instrumenter eller sensorer, der ikke er designet til netop dette formål. Som følge heraf er eksisterende observationer hverken optimeret til at studere UAP'er eller egnede til en systematisk videnskabelig analyse.

Derudover er meget af den data, der indsamles af militæret klassificeret for ikke at afsløre, hvilke tekniske muligheder det amerikanske militær er i besiddelse af. Dette forhold forstærker følelsen af mystik og konspiration omkring UAP'er og udgør en hindring for videnskabelig undersøgelse.

Panelet mener, at NASA kan bidrage her, fordi deres observationer foretages ved hjælp af velkalibrerede instrumenter, der er designet til specifikke opgaver.

Både NASA og andre rumfartsorganisationer har observationssatellitter, der konstant overvåger Jorden, men oftest har billederne fra sådanne satellitter ikke den fornødne opløsning og skarphed til at afgøre en specifik UAP-hændelse.

Der findes dog kommercielle satellitter, som under særlige forhold kan optage billeder med en opløsning helt ned til meterstørrelse, hvilket således vil være i stand til at give nye synsvinkler på en rapporteret hændelse. Disse satellitter observerer imidlertid ikke overalt hele tiden, så her vil det bero på en lynhurtig opfølgning eller ren tilfældighed.

En del af NASA's indsats er rettet mod at afstigmatisere rapporteringen af UAP'er. Da det amerikanske forsvarsministerium begyndte at opfordre militærpiloter til at rapportere UAP'er, steg antallet af rapporter fra 263 over en periode på 17 år til 247 i løbet af 1½ år, og der er ind til nu indsamlet mere end 800 rapporterede hændelser.

Panelet foreslår, at NASA også kan hjælpe med at fastsætte rammerne for civile rapporteringer af UAP'er. Der findes ikke et standardiseret system til at gøre det i øjeblikket, og civile rapporter sendes oftest til lokale ikke-statslige organisationer, hvilket fører til upålidelige data.

Når data er indsamlet på en videnskabelig måde, anbefaler panelet to mulige tilgange til at identificere UAP'er. For det første afviser panelet tanken om at lede systematisk efter UAP'er, fordi vi simpelthen ikke ved nok om, hvornår de dukker op, og hvordan de ser ud.

I stedet går panelet ind for, at det er vigtigt at forstå egenskaberne i et miljø og derefter søge efter usædvanlige begivenheder, der afviger fra de forventede forhold. Nogle begivenheder for eksempel sollys, der reflekteres fra en drone, en ballon eller et fly, er ikke usædvanlige. Vi ved, hvordan sådanne begivenheder ser ud, og hvordan de opstår, så fokus skal især rettes mod virkelig usædvanlige begivenheder.

Panelet sammenligner det med at lede efter en nål i en høstak. For at finde nålen er det nødvendigt enten at have et detaljeret kendskab til nåle og derefter søge efter alt, der ligner en nål, eller man skal have et detaljeret kendskab til hø, og søge efter alt, der ikke ligner hø.

Den anden mulighed er at følge op på observationssteder og tidspunkter for individuelle rapporterede og samkøre dem i omfattende databaser. Dette kan endda også omfatte arkivdata til en omfattende liste over UAP-rapporter.

I rapporten skriver panelet: „Det står mere og mere klart, at størstedelen af UAP-observationerne kan tilskrives kendte fænomener eller hændelser. Så det første skridt til at forstå UAP'er er at forklare, alt hvad der kan forklares, før man vender opmærksomheden mod det uforklarlige“.

At identificere UAP'er drejer sig ikke om muligheden for rumvæsner. Paneldeltagerne ønsker også at vide, om tilstedeværelsen af UAP'er rejser alvorlige bekymringer om sikkerheden i luftrummet: „Lad os ikke glemme, at ordet Aeronautics i National Aeronautics and Space Administration betyder luftfart“.

Rapporten omtaler kort et par eksempler på UAP-observationer, som fx The Middle East Object og The South Asian Object samt den mere kendte Go Fast.

Panelet bestående af de 16 eksperter med forskellig baggrund er uafhængig af NASA, så agenturet bliver nu nødt til at gennemgå rapporten.

Allerede nu har NASA besluttet at oprette en ny stilling til at føre tilsyn med undersøgelsen af UAP'er og har udnævnt Mark McInerney til direktør for UAP-forskningen.

Rapporten blev hurtigt omtalt i en lang række medier, bl.a. skrev Helle og Henrik Stub allerede samme dag en artikel på Videnskab.dk.

Med andre ord er denne rapport kun begyndelsen. Vi kan forhåbentlig se frem til at høre meget mere seriøst om UAP'er fra NASA, idet de forhåbentlig følger ekspertpanelets anbefalinger.


Læs mereLæs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2023. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted