logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2022 > UFO-Mail nr. 360

UFO-Mail nr. 360
11. juni 2022


 

NASA vil foretage en uafhængig undersøgelse af UAP'er

„NASA har oprettet et team, der begynder tidligt på efteråret 2022 med at undersøge uidentificerede luftfænomener (UAP'er) - altså observationer af hændelser på himlen, der ikke kan identificeres som fly eller kendte naturfænomener - ud fra et videnskabeligt perspektiv. Undersøgelsen vil fokusere på at identificere tilgængelige data, hvordan man bedst indsamler fremtidige data, og hvordan NASA kan bruge disse data til at fremme den videnskabelige forståelse af UAP'er.

Det begrænsede antal observationer af UAP'er gør det i øjeblikket vanskeligt at drage videnskabelige konklusioner om arten af sådanne begivenheder. Uidentificerede fænomener i atmosfæren er af interesse for både national sikkerhed og flysikkerhed. At fastslå, hvilke begivenheder der er naturlige, er et vigtigt første skridt til at identificere eller afbøde sådanne fænomener, hvilket stemmer overens med et af NASA's mål om at sikre flysikkerheden. Der findes ingen beviser for, at UAP'er er af ikke-jordisk oprindelse.

‚NASA mener, at værktøjerne til videnskabelig opdagelse er effektive ...’, udtaler Thomas Zurbuchen, videnskabelig direktør i NASA's hovedkvarter i Washington. ‚Vi har adgang til en bred vifte af observationer af Jorden fra rummet - og det er livsnerven i videnskabeligt arbejde. Vi har værktøjerne og teamet, som kan hjælpe os med at forbedre vores forståelse af det ukendte. Det er selve definitionen af, hvad videnskab er. Det er det, vi gør’.

Agenturet er ikke en del af Forsvarsministeriets Unidentified Aerial Phenomena Task Force eller dets efterfølger, Airborne Object Identification and Management Synchronization Group...

Agenturets uafhængige undersøgelseshold vil blive ledet af astrofysiker David Spergel, som er præsident for Simons Foundation i New York City og tidligere formand for astrofysikafdelingen ved Princeton University i Princeton, New Jersey. Daniel Evans, der indgår i ledelsen for forskning ved NASA's Science Mission Directorate, vil repræsentere NASA i arbejdet.

‚I betragtning af de få observationer er vores første opgave simpelthen at indsamle det mest robuste sæt af data, vi kan’, udtaler Spergel. ‚Vi vil identificere, hvilke data - fra civile, regering, non-profitorganisationer, virksomheder - der findes, hvad vi ellers skal forsøge at indsamle, og hvordan vi bedst analyserer dem’.

Undersøgelsen forventes at tage omkring ni måneder at gennemføre ...

‚I overensstemmelse med NASA's principper om åbenhed, gennemsigtighed og videnskabelig integritet, vil denne rapport blive delt offentligt’ udtaler Evans. ‚Alle NASA's data er tilgængelige for offentligheden - vi tager denne forpligtelse alvorligt - og vi gør dem let tilgængelige for alle’...“

Uddrag af NASA's pressemeddelelse NASA to Set Up Independent Study on Unidentified Aerial Phenomena (9. juni 2022).

Lyt til NASA's præsentation af projektet her.Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2022. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted