logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2016 > UFO-Mail nr. 209

UFO-Mail nr. 209
4. januar 2016


 

SUFOI Årsrapport 2016

Vi har taget hul på et nyt år. Det betyder, at en ny udgave af SUFOI Årsrapport 2016 er på vej med posten til SUFOI's æresmedlemmer og medlemmer af SUFOI's Støttekreds.

Alle, der i det forgangne år har støttet foreningens arbejde med mindst kr. 250, får tilsendt en printudgave af SUFOI Årsrapport 2016.

Indholdet af SUFOI Årsrapport 2016 repræsenterer et meget lille, men velvalgt udpluk af de mange artikler og notitser, som er blevet bragt i det forgangne års 20 udgaver af UFO-Mail. I den nye udgave bringer vi også en fotosag, som ikke tidligere har været offentliggjort.

Du kan læse SUFOI Årsrapport 2016 online på ufo.dk.

Hvis du mener, at SUFOI's arbejde med at udforske ufomyten er værd at støtte, kan du blive medlem af SUFOI's Støttekreds. Dit bidrag gør det muligt for os at drive ufo.dk og undersøge ufooplevelser.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år. Nederst i denne UFO-Mail ser du, hvordan du støtter foreningens arbejde.Historiske ufo-dokumenter lagt på nettet

 
Dezsö Sternoczky/SUFOI Picture Library
Natten mellem den 19. og 20. september 1961 var Betty og Barney Hill - bosiddende i byen Portsmouth, New Hampshire - på vej hjem ad Hovedvej 3 efter et weekendophold ved Niagara Falls. Ægteparret havde spist et let måltid på en restaurant i Colebrook klokken 22.05 og var enige om, at de nok ville være hjemme klokken 2.30 eller senest kl. 3.00. Kort før midnat, da de havde nået Croveton i New Hampshire, opdagede de i sydvest et kraftigt, stjernelignende lys, der så ud til at bevæge sig. Nattehimlen var klar og lys på grund af månelyset.

 

Dette er optakten til en af ufohistoriens mest berømte bortførelsessager. Betty og Barney Hill-sagen er af samme årsag blev grundigt behandlet gennem årene i SUFOI's udgivelser.

Mange læsere vil også være bekendt med, at vi i SUFOI - ligesom mange andre verden rundt - ikke er i tvivl om, at ægteparrets oplevelse blev indledt af en observation af en planet, som de fortolkede som et rumskib, og at Bettys gentagne, natlige mareridt påvirkede Barney og udviklede sig til den senere så berømte bortførelsesoplevelse.

Ægteparret gik som bekendt i terapi hos dr. Benjamin Simon, hvor de under hypnose fortalte om deres oplevelse. Dr. Simon har altid understreget, at hypnosen kun viste, hvad Betty og Barney selv oplevede som sandheden, og at det, de fortalte under hypnosen, på ingen måde måtte opfattes som et bevis på, at de virkelig havde været bortført og var blevet undersøgt af aliens.

 
Kathleen Marden fotograferet sammen med sin tante, Betty Hill (1919-2004), ved et MUFON-møde i 2003.

Selv om sagens mange aspekter er grundigt analyseret og behandlet i litteraturen, kan der alligevel dukke dokumenter op, som tilføjer nye detaljer og bekræfter gamle data. Dette skete netop den 22. december 2015, da Robert Sheaffer lagde et stort dokument (48 sider, 14 Mb) på sin hjemmeside med scanninger af:

 • korrespondance mellem dr. Benjamin Simon og Philip J. Klass
 • korrespondance mellem Betty Hill og Philip J. Klass
 • korrespondance mellem dr. Benjamin Simon og Robert Sheaffer
 • kopier af formodet „radar-bevis“ for Hills UFO
 • Betty Hills tegning, der viser objektets position i forhold til Månen
 • Roberts Sheaffers artikel i Official UFO magazine (august 1976)
 • kopi af vejrrapporten for 19.-20. sept. 1961 fra Mt Washington Observatory, det højeste punkt i New Hampshires White Mountains.


Hvad fortæller de nye dokumenter i Hill-sagen?
 • Det påstås ofte af rumskibstilhængere, at dr. Benjamin Simon var overbevist om, at ægteparret Hill virkelig havde været bortført af aliens. I et brev dateret den 28. oktober 1975 skriver dr. Benjamin Simon til Philip J. Klass: „... jeg er også overbevist om, at ‚bortførelsen og undersøgelsen’ ikke fandt sted undtagen i Bettys drømme, og jeg har stærke beviser for dette...“
 • En journalist på Boston Herald Traveler påstod i sin tid, at der fandtes radar-rapporter, som viser, at Hills ufo blev sporet på radar. Korrespondancen afslører, at disse beviser ikke eksisterer.
 • Betty Hill sendte til Robert Sheaffer en tegning, der viser objektets position i forhold til Månen. Tegningen afslører, at hun faktisk observerede Jupiter og opfattede denne planet som et rumskib.
 • Betty Hill forsøgte forgæves i næsten truende vendinger at få dr. Benjamin Simon til at tro på bortførelsen og ikke forholde sig kritisk til den.
 • I brevene til Klass fortæller dr. Benjamin Simon, at han først kom med kritiske bemærkninger til Betty Hills version af sagen i offentligheden, da tv-filmen The UFO Incident havde haft premiere den 18. oktober 1975. Betty Hill var rasende, da Simon i The Today Show i 1975 fortalte om sin egen opfattelse af sagen. Hun ringede til ham og beskyldte ham for at lyve - trods det, at de fakta, han fremlagde i tv-udsendelsen, oprindeligt stammede fra Betty selv, bl.a. at hendes søster var meget ufointeresseret og havde påvirket Betty.
 • Dr. Benjamin Simon havde i 1976 planer om at skrive en bog, hvor han ville fremlægge sin egen version af hele „bortførelsessagen“. Både Philip J. Klass og Robert Sheaffer lovede at hjælpe ham med at få banet vejen for en udgivelse hos et stort forlag. Desværre blev bogprojektet aldrig realiseret.
 • I et brev fra 3. december 1975 skriver Betty Hill til Philip J. Klass, at nu, hvor hun ved, hvor han bor, vil hun bede rumvæsnerne om at svæve i deres fartøj foran hans vinduer - formentlig for at overbevise ham om deres eksistens og bekræfte Bettys troværdighed - men at Klass ikke må gøre noget, som ufobesætningen kan opfatte som en trussel, for så vil han blive ramt af deres blå-grønne lysstråle, på samme måde som det skete for Travis Walton i Arizona i november 1975.

De nyligt offentliggjorte dokumenter bringer for så vidt ikke noget afgørende nyt for dagen, men er alligevel interessant læsning, fordi de bekræfter den jordnære forklaring på Betty og Barney Hill-sagen og afkræfter populære myter på nettet.

(Tegning: OMNI Reboot)


Læs mere om Betty og Barney Hill-sagen og hypnose

Aliens, SUFOI 2013
En nat i New Hampshire - for 50 år siden
Et sandt mesterværk
Et spørgsmål om hypnose
UFO-bortførelser - hvad ved vi egentlig?


Kilder

http://badufos.blogspot.dk/
www.debunker.com/historical/historical.htmlRadiodokumentar om H.C. Petersen

Den 25. november 2015 sendte Radio 24syv en radiodokumentar om SUFOI's stifter, major H. C. Petersen. Udsendelsen er optaget og fortalt af Andreas Jeppesen og Kenneth Frydensbjerg med baggrund i aktuelle samtaler og optagelser med Per Borgaard og Ole Henningsen samt en reportagetur til AFU i Norrköping med klip fra en dansk radioudsendelse fra 1984, hvor H. C. Petersen medvirker.

Fra optagelsen i Rigsarkivets lokaler til radiodokumentaren om H. C. Petersen med Kenneth Frydensbjerg (tv.), Andreas Jeppesen samt SUFOI's Ole Henningsen.
(Foto: Ole Henningsen)

Hør udsendelsen. Læs også Per Borgaards mindeartikel om H. C. Petersen i UFO-Mail.Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2016. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted