logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2022 > UFO-Mail nr. 375

UFO-Mail nr. 375
20. december 2022


SUFOI Årsrapport 2023

SUFOI Årsrapport 2023 er denne gang på 46 farveillustrerede sider. Indholdet repræsenterer et lille udvalg af de mange artikler, som har været offentliggjort på ufo.dk i det forgangne år.

Du kan downloade SUFOI Årsrapport 2023 her.

SUFOI's arbejde med at informere om ufomyten bakkes hvert år op af trofaste støttemedlemmer, der yder et økonomisk bidrag på minimum 250 kroner. Støttemedlemmerne modtager et farveprint af SUFOI Årsrapport 2023.Aliens og ufoer
har aldrig været mere hipt

Den megen regerings- og medievirak i USA og podcasten Flyvende Tallerken har gjort ufoer og aliens til højeste mode - også blandt dem, som normalt ikke interesserer sig for emnet. Således har en ny musical lige nu præmiere på Mungo Park, en anden teaterforestilling er på vej, og aliens er blevet udråbt til næste års marketingtrend af en af Danmarks førende trendforskere.

Ingenmandsland er en ny musical på Mungo Park.
(Foto: Mungopark.dk)

Aldrig har ufoer, aliens og de tilhørende teorier fyldt så meget i den almindelige danskers bevidsthed. Det ses bl.a. ved, at det popper up med både teaterstykker og marketingtrends, som kredser omkring aliens og andre dele af ufo-myten.


Det er blevet nemmere at tale åbent om ufoer

Meget af årsagen skyldes højst sandsynligvis den øgede mediebevågenhed omkring den amerikanske regerings behandling af ufoer. Samt herhjemme nok især podcasten Flyvende Tallerken med Frederik Dirks Gottlieb som vært. Selv udtaler Frederik, at:

„... Pentagons, det amerikanske senats og senest NASA's interesse i seriøse undersøgelser af ufoer samt medier som New York Times, CNN, 60 Minutes og herhjemme min egen podcast og WeekendAvisens behandling af ufo-sagen har været med til at fjerne den berøringsangst, der altid har været om dette emne, som interesserer så enormt mange mennesker.

At berøringsangsten pludselig er væk, har gjort meget for både samtalen om liv i rummet og ufoer. For hvem har ikke spekuleret på, om der er liv derude, og om det kan have interageret med os?“


Ingenmandsland - en musical om ufoer

Her kort før jul har musicalen „Ingenmandsland“ præmiere på Mungo Park. Musicalen handler om, hvorvidt der findes ufoer eller ej, og hvilken indflydelse ufo-observationer kan få på folks liv.

Historien er bygget op om en søn, som finder en mystisk båndoptagelse adresseret direkte til ham blandt de ting, som han arver efter faderens død. Da han har hørt båndet, kan den ellers logisk tænkende søn ikke slippe spørgsmålet om, hvad disse ufo-oplevelser gik ud på, og om de var med til at gøre faderen mentalt ustabil. Derfor begiver han sig ind i det danske ufo-miljø anno 2022 for at finde svar.


Mere teater på vej

Samtidig er vi her på redaktionen kommet under vejr med, at der muligvis er endnu en teaterforestilling om ufoer på vej. Hvad det går ud på, ved vi endnu ikke. Men musicalen er tilsyneladende ikke den sidste optræden, ufoerne får på de skrå brædder hverken herhjemme eller i udlandet.


Aliens er også en ny marketingtrend i 2023

 
Trendforsker Sanne Dollerup har udråbt aliens til en ny trend i markedsføringen til firstmovers.

Ifølge branche- og trendforsker, Sanne Dollerup, fra Institut for kundetyper er aliens en marketingtendens, som spås at blive stort hos dem, som hører til blandt firstmovers på nye tendenser i markedet. Det udtaler hun i et opslag på LinkedIn.

Til UFO-Mail uddyber Sanne Dollerup tendensen således:

„Som branche- og trendforsker hos Institut for Kundetyper er mit arbejde at spotte nye trends og tendenser inden for marketing.

En trend, vi opdagede for et par måneder siden, er det, vi kalder ‚Alien-trenden’. Den kommer til udtryk inden for forskellige områder: Farver, former, produktdesign, spiritualitet, teknologi osv. Det er helt tydeligt, at der sker noget inden for det område, hvilket TikTok i høj grad er katalysator til. Her er alt omkring aliens fuldstændig altoverskyggende.

Det er lige nu sådan, at de fleste unge mennesker, der har TikTok, eksempelvis ved, hvad en ‚Reptilian’ er, hvor der er portaler rundt om på planeten, og hvilken dimension vi er på vej til. Så det er efterhånden et faktum, at der ER aliens. Nu er vi mere kommet til det stadium, hvor vi vil have svar på: Hvem er de? Hvad vil de? Hvordan lærer jeg at tale med dem (fx via astralrejser)? Hvad kan vi lære af dem?“

Podcastvært Frederik Dirks Gottlieb er ikke specielt overrasket over, at aliens pludselig er blevet en ny trend i markedsføringen: „Som vi kan se på vores podcasttal, er ufo-emnet enormt populært. Så det er en no-brainer for firmaer, der gerne vil have opmærksomhed at associere sig med et emne som ufoer.“

Det skal blive spændende at se, hvordan tendensen kommer til at udvikle sig, og hvad den vil føre med sig.

Men ét er sikkert: Ufoer er mere hipt end nogensinde før.Orthon - 55 år efter Jordens undergang

Første sekund af første minut af første juledag 1967 skulle Jorden gå under, og de rettroende ville blive hentet i flyvende tallerkener. Det var budskabet fra rumguden Orthon, som gennem en københavnsk taxachauffør fik en gruppe til at bygge en atomsikker bunker på en mark uden for Borup på Midtsjælland. Det lyder som en vanvittig historie fra dengang. Men der er rigtige mange lighedspunkter med dengang og nu. Så faktisk kunne det måske også ske i dag.

Redaktionssekretærerne havde meget sjov af at finde på finurlige og skælsættende overskrifter om Orthon-bevægelsen og den proklamerede dommedag.
(Kilde: Forfatterens udklipsarkiv)

Tilbage i 1950'erne og 1960'erne var grænsen mellem religion og ufologi hårfin. Emner som kosmologi og andre filosofiske tanker om vores plads i universet fik masser af spalteplads i de første næsten 10 årgange af SUFOI's medlemsblad UFO-Nyt.

Det samme gjorde kontaktpersonen George Adamski. Han havde, efter eget udsagn, mødt rumvæsner fra både Venus, Saturn og andre af vores naboplaneter i solsystemet. De så med stor alvor på den atomtrussel, som var omdrejningspunktet for Den kolde Krig mellem øst og vest her på vores klode. En af disse rumvæsner hed Orthon.


En ejendomsmæglers ejendommelige nærkontakt

Ophavet til det, som skulle blive kendt som Orthon-bevægelsen i Danmark, startede dog et helt andet sted. Nemlig en aprildag i 1961 i England. Her var en ejendomsmægler ved navn Richard Grave i gang med at rydde op i en garage i et gammelt hus, han lige havde købt. Da han var ved at smide en gammel, næsten helt sort stregtegning ud, bliver han stoppet af en skikkelse, som blokerer vejen for ham.

„Jeg er ham!“ siger skikkelsen og rører ved billedet, så glasset splintres. Derefter forsvinder skikkelsen i et orange lysglimt.

Efter oplevelsen restaurerer billedet sig selv på mystisk vis. Det viser sig at forestille en engel, der proklamerer Jesu fødsel for hyrderne på marken og bærer titlen „Den første julemorgen“.

En morgen opdager Grave, at englen på billedet er begyndt at græde. Der løb simpelthen salte tårer ud af øjnene på englen og ned ad billedet uden nogen påviselig grund.

Herefter dukker skikkelsen oftere og oftere op hos Richard Grave. Ved et af disse møder fortæller skikkelsen, at den vil manifestere sig senest inden den syvende julemorgen fra nu gennem en „atomkerneudvekslingsproces“.

Skikkelsen kalder sig selv for „Sandhed“, „Mesteren“ eller det universelle bindeled, „Universal Link“. Og netop Universal Link blev senere navnet på den bevægelse, som snart opstod omkring Grave, billedet og Mesteren.


Orthon kommer til Danmark

Nogle år senere dukker beretningen om Richard Grave op i det danske magasin Psykisk Forum, der blev udgivet af foreningen Psykisk Orientering. Nogle af abonnenterne sætter sig for at besøge Richard Grave og undersøge hans „syn“ og det grædende billede nærmere.

Da de kommer hjem, udgiver en kreds omkring UFO-Nyts daværende redaktør, Børge Jensen, tre hæfter med titlen „Røsten fra himmelen“ omkring sagen. Samtidig danner de den såkaldte Borup-kreds, som studerede fænomenet og var Universal Links selvudråbte danske afdeling. Og så begynder historien ellers at tage fart.

Orthon-bevægelsen udgav en lang række små og lidt større hæfter om bevægelsens ideologiske grundlag. Her ses de tre hæfter i Borups Åndelige Skole.
(Kilde: Forfatterens arkiv)


Et natligt møde

En sen aften i februar 1967 henvender en meget kommanderende stemme ved navn Orthon sig til den københavnske taxachauffør Knud Weiking. Han var lige kommet hjem fra en vagt og sad og røg en cigaret i stuen, før han skulle i seng.

Weiking fortalte om hændelsen til en kollega, som henviste ham til Borup-kredsen. De var meget interesserede i hans beretning, og snart begyndte Orthon at manifestere sig for gruppen gennem Knud Weiking. Efterhånden blev det klart for Borup-kredsen, at Orthon var den samme som Mesteren, der havde besøgt Richard Grave.


Orthons vanvittige byggeprojekt

I løbet af 1967 startede Borup-gruppen det, som de kaldte Borups Åndelige Skole. Her mødtes en kreds af mennesker hver uge for at høre på Orthons beskeder.

De startede med at mødes i Børge Jensens stue i Borup. Men snart blev kredsen så stor, at de flyttede de ugentlige arrangementer til en gammel skole i landsbyen Hvede.

Også pressen begynder at interessere sig for gruppen. På et af disse møder fortalte Orthon gennem Weiking, at der ville starte en atomkrig i Asien i tiden op til julen 1967 - og senest det første sekund af første minut af første juledag 1967 ville Orthon og en hær af flyvende tallerkener hente en udvalgt million mennesker op fra Jorden, inden atomkrigen nåede at udrydde alt liv. Derfor skulle gruppen bygge en atomsikker bunker, der havde plads til 70 gravide kvinder.

Orthon gav også byggeanvisninger på bunkeren. Der skulle bruges 25 tons bly valset ud i 4 mm tykkelse og 72 tons tømmer med en noget særegen dimension.

Ad ret overraskende omveje lykkedes det gruppen at tilvejebringe både byggematerialer, byggegrund, maskiner og mandskab til opgaven, og så gik byggeriet ellers i gang.

Få dage før jul stod bunkeren klar. Men den 23. december kommer der pludselig nye anvisninger fra Orthon. Gruppen skulle låse bunkeren af. De har med deres byggeri vist en vilje til at udføre Orthons ordrer - så han ved, at de er klar til at følge ham. Så dommedag var tilsyneladende afblæst.

Jo tættere vi kom på jul, jo mere gik det op for folk, hvor stort - og vanvittigt - projektet var, som Orthon-folkene havde gang i.
(Kilde: Forfatterens udklipsarkiv)


Frienergimotoren

Juleaftensdag om formiddagen kontakter en musiker ved navn Aage Jensen pludselig Knud Weiking. De havde mødtes før uden, at kemien var specielt god imellem dem.

Årsagen til mødet var, at Aage Jensen mente, han havde konstrueret ikke mindre end en „frienergimotor“ - altså en motor som skaber energi, når den kører. Nu mente Aage Jensen så, at denne motor var det, gruppen stod og manglede. Derfor mødes de i løbet af juleaftensdag.

På mødet går det op for Weiking, at den „atomkerneudvekslingsproces“, som Orthon havde omtalt over for Richard Grave, slet ikke er en altødelæggende atomkrig, men Aage Jensens frienergimotor. Det skulle simpelthen være motoren i en flyvende tallerken, som Orthon efterfølgende beder sine disciple om at bygge. Så kan de selv flyve op og møde ham og hans rumalliance.

For første gang henvender Knud Weiking sig derfor til pressen. Men da aviserne dengang ikke udkom igen før anden juledag, kendte ingen til de ændrede planer. Derfor troppede omkring tusinde skuffede mennesker op ved bunkeren uden for Borup julenat - uden at se skyggen af hverken Orthon, de flyvende tallerkener eller dommedag.

Den udeblevne dommedag gav naturligvis gruppen en hård medfart i pressen, og hvis Weiking havde håbet på at kunne formilde pressen ved at trække intet mindre end en „frienergimotor“ op af hatten, tog han grueligt fejl. Han og gruppen blev buhet ud, og overskrifterne i aviserne aflivede både rumgud og lysten til at høre mere om den historie.


Hvordan kunne det blive så stort?

Men hvorfor fik Orthon-bevægelsen egentlig så meget vind i sejlene? Svaret ligger i tiden. Det var midt i Den kolde Krig. Små fem år før havde hele verden siddet helt ude på kanten af stolen under Cuba-krisen i 1962. Samtidig var atomtruslen så stor, at staten få år forinden havde husstandsomdelt en pjece, der hed „Hvis krigen kommer“. Den indeholdt helt konkrete anvisninger på, hvordan du kunne bygge dit eget beskyttelsesrum derhjemme, hvad du skulle købe ind af konservesvarer, og hvordan du forholdt dig, hvis der kom en atombombeeksplosion.

Samtidig fyldte det amerikansk-sovjetiske rumkapløb utroligt meget i pressen. Og det samme gjorde ufoerne - eller de flyvende tallerkener, som de blev kaldt.

Så når der pludselig dukkede en mand op og sagde, at han havde kontakt til en rumgud, som ville frelse os fra en altødelæggende atomkrig - og der var masser af følgere omkring ham - kom pressen helt af sig selv. Så tiden var med gruppen, og derfor kunne det lykkes at gennemføre et så vanvittigt projekt som at bygge en atomsikret bunker på en mark uden for Borup.


Kunne det ske i dag?

I dag er vi på mange måder endt i en verdenspolitisk situation, der minder om dengang. Vi har en krig i Ukraine, som har fået magtkampen mellem øst og vest til at blusse op igen og har gjort atomtruslen stort set lige så nærværende som dengang.

Samtidig har vi den megen virak om ufoer i USA. Samt en dansk podcast om emnet. Det har fået flere og flere til at tage emnet væsentligt mere seriøst i forhold til tidligere. Og så har vi et nyt kapløb om at komme først tilbage til Månen. Denne gang mellem USA og Kina.

Læg dertil, at vi har fået meget kraftigere, astronomiske instrumenter, som næsten dagligt finder nye exoplaneter omkring stjernerne i vores galakse. Mange endda placeret i den såkaldte Guldlok-zone, hvor betingelserne for liv, der minder om vores, er størst. Så det eneste vi mangler, er en person, som har kontakt med et rumvæsen og en plan for at redde kloden, hvis det hele skulle ramle. Nogen frivillige?


Læs mere
  • Læs om Orthon-bevægelsen og hør Knud Weiking selv fortælle en del af historien her.
  • Hør journalist Mikkel Vuorelas fire podcastepisoder om Orthonbevægelsen her.


Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2022. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted