logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2022 > UFO-Mail nr. 363

UFO-Mail nr. 363
4. august 2022


Den morgen ufoer lammede
USA's atommissiler

Omkring klokken kl. 8:45 en iskold morgen den 16. marts 1967 sad missilofficerer på Malmstrom Air Force Base i Montana alle sammen dybt under jorden klar til at affyre deres dødbringende missiler, hvis opkaldet kom - hvilket det heldigvis aldrig gjorde. Pludselig blinkede de ti advarselslamper, som repræsenterede alle missiler fra Oscar Flight. Et telefonopkald fortalte, at et sikkerhedsteam så mærkelige lys, hvoraf et rødt lys svævende lige uden for basens indgang. Alle ti missiler gav et No-Go-signal. Det betød, at en del af USA's atomarsenal var blevet deaktiveret! Sådan lyder indledningen normalt til den klassiske Malmstrom-ufohændelse, der er en favorit, når folk skal beroliges med, at venlige aliens vil forhindre en atomkrig på Jorden, eller skræmmes fra vid og sans med at fjendtlige aliens er i færd med at overtage kloden.

Et U.S. Air Force Minuteman III interkontinentalt ballistisk missil affyres under en test den 3. maj 2017 fra Vandenberg Air Force Base, Californien. Testen blev udført af Air Force Global Strike Command Airmen fra Malmstrom Air Force Base, Montana.

Allestedsnærværende ufo-mediedarling Luis Elizondo har naturligvis - da han jo har for vane at udtale sig om alt mellem himmel og jord, ofte uden at være særligt vidende eller specifik - også fremhævet Malmstrom Air Force Base-ufohændelsen fra 1967, som en af de hændelser, Pentagon, Nasa, Kongressen og alle andre med seriøs interesse for ufoer burde se nærmere på og tage dybt alvorligt.

Elizondo har ved flere lejligheder (se fx „Nukes, UFOs and Aliens - Luis Elizondo Makes a Connection“ og „Former USAF Officers to Present Evidence of UFO's Tamepering with Nuclear Weapons“) koblet ufoer sammen med baser for atomvåben og gådefuldt udtalt, at det jo ikke kan udelukkes, at aliens har været involveret.

Med denne udtalelse er Elizondo helt på linje med en anden af ufomytens stjerner, Robert L. Hastings, der i 2008 udgav bogen UFOs and Nukes - Extraordinary Encounters at Nuclear Weapons Sites, og som er flittig foredragsholder om samme emne på alverdens ufokonferencer.

Jeg havde selv fornøjelsen af at møde Robert L. Hastings i juni 2013 ved Exopolitik Danmarks konference „UFOs and Nukes“ i Kulturhuset Islands Brygge i København (se „Hedeslag på Islands Brygge“).

Hastings har i løbet af de seneste 35 år interviewet mere end 100 tidligere ansatte i US Air Force (USAF) om deres ufooplevelser. De beskrevne hændelser har fundet sted i tidsrummet 1962-1996 ved fx affyringssteder for interkontinentale ballistiske missiler (ICBM) på følgende militære baser: Malmstrom, Minot, F.E. Warren, Ellsworth, Vandenberg og Walker.

Hastings mener i ramme alvor, at ufoer er lig med fremmede rumskibe, og at deres besætninger siden de første atomvåbentest har overvåget alle jordiske aktiviteter på området, herunder også missilaffyringsstederne. En af grundene til, at den amerikanske regering forsøger at skjule sin omfattende viden om ufofænomenet, er, ifølge Hastings, ængstelse for at skulle erkende, at fremmede væsner igennem årtier systematisk har overvåget USA's atomvåben og lejlighedsvis har manipuleret med dem.

Hastings indrømmer i bogen UFOs and Nukes - Extraordinary Encounters at Nuclear Weapons Sites (se „UFOer og atomvåben“), at alle vidneudsagn har anekdotisk karakter og ikke er videnskabelige beviser, men han tilføjer, at alle de interviewede tidligere havde betroede stillinger med en sikkerhedsgodkendelse af en vis betydning og havde ansvaret for USA's masseødelæggelsesvåben. Derfor må deres vidneudsagn - afgivet mange år efter deres ansættelsesforhold i forsvaret var afsluttet, og hvor de i dag er i 70'erne og 80'erne - også tages for pålydende. Når de kalder noget for uidentificeret eller måske bruger betegnelsen ufo, så er der tale om fremmede rumskibe! Det er her, kæden hopper af. Deres vidneudsagn - uanset hvor mange der så end er - kan ikke bevise noget, andet end at militærfolk ligesom alle andre mennesker ser fænomener, de oplever som uforklarlige eller mystiske. Militærfolks sanser er lige så upålidelige som alle andre menneskers.

Det lader ikke til at dæmre for Hastings eller Elizondo, at antallet af ufooplevelser nær atomare våbendepoter måske kan hænge sammen med, at der her er overvågning døgnet rundt, hvilket øger chancen for, at nogen ser noget på himlen.

Brian Dunning ser i Skeptoid Podcast #842: „The Day the UFO Deactivated the Nukes“ nærmere på Malmstrom Air Force Base-hændelsen fra 1967 og har i sin research fået teknisk bistand af den tidligere missilofficer oberstløjtnant Hal Bidlack. Deres efterforskning viser, at to uafhængige hændelser er blevet koblet sammen og genfortalt af folk, som gerne vil se en dramatisk og mystisk sammenhæng.

Den ene hændelse var et strømsvigt i 10-40 sekunder, som udløste en alarm. Efter en rutinemæssig nulstilling virkede missilsystemerne igen upåklageligt.

Og ufoerne? Der blev intet mystisk set i nærheden af Malmstrom Air Force Base den 16. marts 1967, men otte dage efter strømsvigtet på Malmstrom Air Force Base kunne en lokalavis i en by 50 km væk berette, at nogen havde set en ufo.





Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer.



 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog D



UFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2022. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted