logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2018 > UFO-Mail nr. 256

UFO-Mail nr. 270
3. september 2018


Bognyhed: Ildkugler over Danmark

 
Ole Henningsen med en mystisk sten fundet i Langelandsbæltet. Stenens historie fortælles i bogen „Ildkugler over Danmark - om sten der aldrig fløj“. Forfatterens hjemmeside Ole Henningsens univers.
(Foto: Ole Henningsen)

Tag med på en rejse gennem udvalgte danske beretninger om himmelfænomener, der på den ene eller anden måde er forbundet med fysiske fund.

Ildkugler over Danmark - om sten der aldrig fløj er resultatet af mange års ihærdig udforskning af mystiske himmelfænomener. Bogens forfatter, Ole Henningsen (f. 1942), har altid interesseret sig for astronomi og geologi samt danskernes ufooplevelser.

Ole Henningsen har i sit arkiv mange beretninger om sten og andre ting, som finderne har troet var det fysiske bevis for, at materialet er dumpet ned fra himlen.

Hændelserne er blevet grundigt efterforsket, og mange af de tilhørende sten er blevet analyseret af eksperter i et forsøg på at afdække deres hemmeligheder.

Hvad viser resultaterne så, og hvad er forklaringerne på de tilsyneladende mystiske hændelser? Det får du svar på i bogen Ildkugler over Danmark - om sten der aldrig fløj.


 

„...Med sin bog viser Ole Henningsen vigtigheden af at tage folks oplevelser alvorligt, men også at grundig efterforskning og kritisk tænkning er helt afgørende for at finde årsagen til oplevelserne, så vi alle kan lære noget af dem...“ - astrofysiker Michael Linden-Vørnle, fra bogens forord.

Ildkugler over Danmark - om sten der aldrig fløj er på 134 sider, i A4-format, med illustrationer i farve og s/h, stikordsregister og kildehenvisninger. Bogens forord er skrevet af astrofysikeren Michael Linden-Vørnle.

Ildkugler over Danmark - om sten der aldrig fløj koster kr. 159 og bestilles her.

Læs en gratis smagsprøve på bogen her.

Bogen udkommer den 6. september 2018, men du kan allerede bestille den nu.Det kom fra verdensrummet

Den 11. august kunne man høre om meteoritter, raketter og 1950ernes ufoer på Brorfelde Observatorium, som ligger på toppen af de midtsjællandske bakker ved Tølløse. Her skulle deltagerne være med til at opklare et mysterium om mystiske lys og mærkelige beretninger, som tog sit afsæt i Andelslandsbyen Nyvang ved Holbæk.

„Det kom fra verdensrummet“. Sådan lød overskriften på et arrangement, som blev afholdt lørdag d. 11. august på Brorfelde Observatorium ved Tølløse på Midtsjælland. Begivenheden var arrangeret af Brorfelde Observatorium og Andelslandsbyen Nyvang ved Holbæk - i samarbejde med frivillige fra Københavns Universitet, Brorfelde Astronomiske Vennekreds, Københavns Astronomiske Forening samt SUFOI.

Andelslandsbyen Nyvang er et museum og oplevelsescenter, som giver mulighed for at opleve livet og hverdagen i en dansk landsby ved midten af 1900-tallet. Og netop i tiden omkring 1950 opstod, som bekendt, forestillingen om ufoer som besøgende fra andre planeter - dvs. den moderne ufo-myte. Samtidig var det en periode, der var mærket af 2. verdenskrigs rædsler og som stod på tærsklen til den kolde krig, våben- og rumkapløbet og frygten for klodens udslettelse i en gigantisk atomkrig.

Netop denne historisk epoke udgjorde rammen for arrangementet d. 11. august. Her skulle deltagerne forsøge at løse en gåde gennem en række „poster“, hvor de kunne høre om forskellige emner. Aftenen startede i Andelslandsbyen Nyvang, hvor deltagerne blev præsenteret for historien om husmand Møller, som aldrig vendte tilbage fra den nat, hvor noget styrtede ned og Forsvarsstabens Efterretningsafdeling lavede et afspærret område Andelslandsbyen Nyvang. I andelslandsbyen talte deltagerne med forskellige personer (statister), som bl.a. kunne fortælle om mærkelige lys.

På dette foto ses den øverste del af Brorfelde Observatorium fra luften.
Foto: Ole Malling

 
Det ene af de to fotos, som blev taget i Ballonparken på Amager og angiveligt skulle vise en ægte „flyvende tallerken“.

Herefter blev de med busser fragtet til Brorfelde Observatoriet, hvor deltagerne skulle besøge endnu tre poster. Først stop var på observatoriets værksted, hvor unge kemikere fra Københavns Universitet fortalte om raketter og forskellige typer af brændstoffer. Andet stop var observatoriets hovedbygning, hvor man hørte om forskellen på meteoritter og almindelige („jordisk“) sten. Endelig var der tredje stop, hvor Toke Haunstrup fra SUFOI fortalte om ufoernes begyndelse og gav eksempler på observationer fra 1950ernes Danmark. Og nej, ufoerne begyndte ikke med det påståede ufo-styrt i Roswell (som mange efterhånden synes at tro i dag), men med den amerikanske forretningsmand Kenneth Arnolds observation d. 24. juni 1947 af ni halvmåneformede objekter over Mount Rainer i staten Washington.

Som eksempler på danske sager fortalte Toke bl.a. om „Almind-rumskibet“ fra december 1957, hvor tre unge mænd lavt på østhimlen så et aflangt lys, som de troede var et cigarformet rumskib, men som efterfølgende viste sig at være månen, der netop var stået op. Læs mere om denne observation i bogen „50 år med ufoer“ (kapitel 4: Fra vidnesbyrd til oplevelse), som kan downloades gratis fra ufo.dk.

Derudover blev „BT-sagen“ fra sommeren 1959 også omtalt, hvor to unge studerende henvendte sig til BT med historien om, at de under en fuglekigger-tur havde observeret og fotograferet et tallerkenformet objekt over Ballonparken på Amager ved København.

 
 
Her ses et nærfoto af motivet for de unge mænds fotos: En model konstrueret af to sammenlimede tallerkener med tre halve tennisbolde i bunden.
Foto: Ole Henningsen

Historien kom på forsiden af BT og blev lidt af en sensation, som spredte sig til andre af landets aviser, radioen og fjernsynet. Men da svensk fjernsyn henvendte sig for at høre, om de to unge studerende ville flyve til Stockholm og fortælle om deres oplevelse, blev det dog for meget for dem. De endte med at indrømme, at det hele var en fup-historie - og at det fotograferede objekt var hjemmelavet af to tallerkener og et par halverede tennisbolde limet på i bunden! Læs mere om sagen i Ole Henningsens detaljerede beskrivelse i UFO-Mail nr. 110.

Ufo-foredraget fandt sted i observatoriet øverst på bakken ved Brorfelde Observatoriet - i det observatorium, som tidligere husede den såkaldte Meridiankreds, der frem til 1980erne blev brugt til præcise opmålinger af stjernernes positioner på himlen. Herefter blev den flyttet til det fælleseuropæiske observatorium på den kanariske ø La Palma, hvor den var i brug til i starten af 2000erne.

Kuplen, som dannede ramme om ufoforedraget, og som frem til 1980erne husede en af verdens mest præcise meridiankredse.
Foto: Toke Haunstrup

Arrangementet forløb fra først på aftenen og frem til over midnat. Der var ca. 50-100 deltagere. Arrangørerne havde nok håbet på flere, men skiftet fra det varme sommervejr til blæst og regn havde nok skræmt en del fra at møde op. Ikke desto mindre blev det en hyggelig aften i 1950ernes tegn - og så blev der i øvrigt også observeret en del stjerneskud fra meteorsværmen Perseiderne, som havde maksimum i samme weekend.


Links
Læs mere om Brorfelde Observatorium her: http://brorfelde.dk/
Læs mere om Andelslandsbyen Nyvang her: http://adlbn.dk/Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2018. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted