logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2013 > UFO-Mail nr. 168

UFO-Mail nr. 168
26. november 2013


Uidentificeret lys observeret fra Aalborg Lufthavn

 
 
Observationen blev gjort fra kontroltårnet i Aalborg Lufthavn.
Foto: NAVIAIR

Et uidentificeret lys på himlen blev den 11. november 2013 kl. 19.06 observeret af den 43-årige flyveleder Henrik Nykjær fra kontroltårnet i Aalborg Lufthavn. Lysfænomenet er foreløbigt ikke identificeret.

Lyset blev observeret på den sydlige himmel i retning ca. 190 grader bevægende sig i nordøstlig retning med høj, jævn hastighed. Højden blev vurderet til lav, men skyldes iflg. flyvelederen, at afstanden til objektet måske kan have været stor. Virker desuden som svagt stigende i forhold til horisonten, indtil objekt forsvinder (fader ud) i østlig retning i forhold til Aalborg Lufthavn.

Lyset var mest markant på den sydlige himmel, og størrelse på objektet virkede også størst på dette tidspunkt. Hastigheden var væsentlig højere end ved et fly, også selvom dette ville ligge lavt i forhold til horisonten. Mest af alt var farven den samme som ved en efterbrænder på et jagerfly, men det passede ikke overens med retningen det bevægede sig i, oplyser Henrik Nykjær.

Flyvelederen oplyser yderligere til UFO-Mail, at begge vagthavende i kontroltårnet så lyset, og at der på tidspunktet for observation ingen luftfartøjer var på radar, der kunne passe med det observerede lys, hverken i retning eller bevægelse.

Observationen undersøges i øjeblikket nøjere af SUFOI, og skulle UFO-Mails læsere have informationer, der kan belyse observationen yderligere eller medvirke til en opklaring af lysets natur, vil en henvendelse til redaktionen være velkommen på www.ufo.dk.

En lignende observation er gjort tilbage i 2007 og omtalt i UFO-Mail: http://www.sufoi.dk/ufo-mails/um-2007/um07-095.php.Fra SUFOI's Fotoafdeling

Fra formanden for Astronomisk Selskab Henry Nørgaard modtog SUFOI's Fotoafdeling en henvendelse vedr. en videosekvens, man havde modtaget fra Thomas Engelund, Brøderup ved Tappernøje.

Optagelsen var foretaget med en mobiltelefon i klart vejr mod syd og sydøst den 3. august.

Henry Nørgaard oplyser yderligere, at der faktisk blev observeret flere (fire) ret hurtigt på hinanden følgende uidentificerede objekter på sydhimlen. Han er selv inde på i henvendelsen, at det måske kan have været varmluftballoner, men da han aldrig selv har set sådanne tingester om natten (aftenen), så det kunne være „sjovt“ at få det enten af- eller bekræftet fra SUFOI.

 
Udsnitsforstørrelse fra originalvideoen (TH) med ændrede lys- og kontrastforhold.

SUFOI's konklusion

Efter en nærmere gennemgang af den modtagne videosekvens er SUFOI's Fotoafdeling ikke i tvivl om, at det også i dette tilfælde drejer sig om små varmluftballoner opsendt fra nærområdet. Bevægelsesretning på himlen var endvidere i overensstemmelse med vejrdata fra DMI.En 33-årig observatør fra Søborg beretter i sin henvendelse:

„Står en sommeraften sammen med 2 venner og venter på deres bus, da en af os får øje på et lys på himlen, som nu er ved at være noget mørk.
Lyset er orangefarvet og kommer fra øst. Det bevæger sig mod vest og først, tror vi, det er et fly eller helikopter, da det vi kan høre motorstøj. Men det kommer fra et fly, der bevæger sig fra sydvest mod nordøst. Da det har passeret, er lyset der stadig og bevæger sig med en stabil hastighed i en lige linje. Nu uden nogen motor lyd. Det forsætter et stykke hen over himlen og begynder at tone væk, som om det drejer opad, for til sidst at forsvinde.
Nr. 2 dukker så op, samme sted som det første kom fra. Rejser samme linje henover himlen, samme farve og størrelse som nr. 1. Igen ingen lyd.
Det forsætte lidt længere end den første, men laver samme udtoning, som om det drejer opad. Men der er ingen skygge som forsætter, som hvis det havde været et fly eller helikopter. Mod vest er der stadig lidt lysere himmel, ikke meget, men nok til, at man ville kunne havde set noget, der havde forsat i den retning.
Vi holder øje efter, om der kommer en nr. 3. Men nej. Kun 2.

Den ene af mine venner prøver at filme nr. 2. med sin iPhone. Men er pt. ikke sikker på, hvor meget han fik med, eller hvor godt det blev, pga. mørket.
Det sjove er måden nr. 2 dukker op på. Det starter bare. Ikke noget der kommer nedefra, det er der bare pludselig.

Har set mange ting på natte himlen gennem tiden. Meteorer, satellitter, fly i forskellige vinkler, signalblus, projektører og andet lys show. Men ikke noget der ligner det, jeg så her.

Tætteste, jeg kun forstille mig, er to satellitter, som har været i samme bane. Den nedadgående sol, som nu er under horisont linjen, har fået spejlet sig i satellitternes solfangere og lavet denne effekt.

Vil være intr. at vide, om der findes en forklaring på det.“

Screenprint af starten på den modtagne videosekvens.
 
Udsnitsforstørrelse fra et andet screenprint af originalvideoen med ændrede lys- og kontrastforhold.

SUFOI's konklusion

Efter en nærmere gennemgang af den modtagne videosekvens er SUFOI's Fotoafdeling heller ikke i denne sag i tvivl om, at det drejer sig om små varmluftballoner opsendt fra nærområdet.
Bevægelsesretning på himlen var også i dette tilfælde i overensstemmelse med vejrdata fra DMI, hvilket understøtter et luftbåret objekt.

 
Læs mere om små varmluftballoner

En stor del af sommerens modtagne fotos og videoer undersøgt af SUFOI's Fotoafdeling drejer sig - traditionen tro - om små varmluftballoner opsendt fra nærområdet. De „lysende objekter“ på mange af disse fotosager har naturligvis derfor i bund og grund nogenlunde samme udseende.

Og man skal ikke tro, at ret mange „ballon-opsendere“ på forhånd har bedt om myndighedernes tilladelse, som det ses her fra Lolland-Falsters Folketidende 13. september 2013.

Opsendelsen gav i øvrigt ikke anledning til indrapporterede „lokale“ ufo-oplevelser.

Få flere oplysninger om varmluftballoner på adressen: http://www.sufoi.dk/info/balloner.php.


 
De modtagne fotos er meget mørke. Herover ses en lidt „lysnet“ udgave.
 

Henvendelsen til SUFOI lyder:

„Den 12.09.2013 kl. ca. 21:44 kikker jeg ud af mit køkkenvindue fra 2. sals højde i bebyggelsen Ådalshaven. Mod Sædding Strand/Skallingen, hvor jeg får øje på en stor hvid kugle (ligner månen i mindre format). Jeg har tidligere sendt en mail den 04. december 2012 om en meget gul lyskugle fotograferet i samme retning. (I denne henvendelse noteres det bl.a.: Tror straks, at det er en helikopter på vej ind med projektørlyset tændt. Lyset er dog meget gult og større i forhold til projektører på helikopterne).
Lyskuglen står stille. Jeg når at tage flere billeder (klokken er nu 18:44) med mobiltelefonen ud gennem køkkenvinduet. Man kan se lyskuglen på billederne, men er svært at forklare, medmindre man kan splitte billedet ad.
Mobiltelefonen er En Apple IPhone 3G S.
Er det nogle oplysninger I kan bruge?“


SUFOI's kommentarer

Det er desværre ikke ud fra den modtagne indberetning og de modtagne 3 fotos muligt at finde en forklaring på det observerede og fotograferede. Fotografierne giver ikke detaljer eller holdepunkter for en mulig forklaring/opklaring.

Billeder og beretning er også sammenholdt med den tidligere modtagne indberetning fra samme adresse den 29. november 2012 uden at dette har ændret på tingene.

Observatøren nævner selv i sin første henvendelse indflyvning af lufttrafik fra Nordsøen (evt. fra andre destinationer) og der er derfor eksperimenteret med internetsitet FlightRadar24.com, der dog for denne seneste indberetning umiddelbart kun viser et enkelt fly på en rute med kurs mod Esbjerg (Haugesund-Bremen) på det pågældende tidspunkt. Dette fly er i godt 11 kilometers højde og landingsprojektør vil formentlig ikke komme på tale i dette tilfælde.

Det skal dog tilføjes, at ikke alle fly er registreret på FlightRadar24.com, kun flyene med såkaldt Mode S responder. Dvs. mindre lavtgående fly (incl. helikoptere) ses ikke registreret på denne måde.

I og med, at der er tale om lys, der er observeret flere gange, så vil de formentlig kunne tænkes at optræde igen.

SUFOI's Fotoafdeling foreslår derfor, at observatøren får taget nogle flere og gode fotos fra fri luft (med fast underlag for kameraet, hvis det er mørkt for at undgå uskarpheder) og ligeledes undgår refleksioner fra vinduesruder, ligesom det anbefales, at observatøren går udenfor for at følge lysene og deres bane/forsvinden. Andre vidner vil også være en stor fordel. Derved ville der måske kunne findes en forklaring på det observerede/fotograferede.

Med baggrund i kvaliteten af de modtagne fotos må sagen rubriceres i arkivet i kategorien utilstrækkelige data.

Men vi hører naturligvis gerne læsernes kommentarer.


 
 
Det observerede objekt fylder ikke meget på de modtagne optagelser, hvoraf ovenstående er langt den bedste af billederne. Den lille mørke aftegning ses meget svagt th. for midten af billedet.

En 44-årig mand fra Ringe beskrev sin oplevelse således:

„Jeg har lige oplevet en overflyvning, som jeg ikke kan relatere til noget menneskeskabt.
Jeg sad på min altan, og i minuttet 21.31 ser jeg et lydløst objekt overflyve Midtfyn. Det tager mig lige et par sekunder, at gribe mobilen, og få kameraet klar. Jeg har 5 billeder taget med mobil, som jeg ikke har set kvaliteten af endnu, da jeg hellere ville dele denne besked med jer.
Jeg bemærker samtidigt en flyvemaskine, men på lyden har den en øst-nordøstlig retning. Objektet sådan som jeg oplever det afviger ikke mange grader fra Nord. Objektet er ovalt/æggeformet, og bevæger sig med en hastighed, jeg ikke har set magen, med mindre et privat propelfly har været 200 meter oppe, eller forsvarets F-16, i direkte linie max. har været 1000 meter væk.
Billeder tilgår SUFOI uredigeret.“

Med baggrund i kvaliteten af de modtagne fotos må også denne sag rubriceres i arkivet i kategorien utilstrækkelige data.

Men vi hører naturligvis gerne læsernes kommentarer eller yderligere oplysninger.

 
I en kraftig udsnitsforstørrelse tager den lille aftegning på fotoet sig således ud (tv.) ved samtidig anvendelse af div. filtre i billedbehandlingsprogram.


 

 

Kurt S. Rasmussen, Nyk. F., skriver i sin henvendelse:

„Min kone og jeg var på en lille vandretur ved Hasselø strand ved Nykøbing Falster, da tog vi nogle billeder med vores mobiltelefoner.

Jeg ser senere, at det ene billede ser lidt anderledes ud. Der er kommet noget ekstra på himlen, som ingen af os havde bemærket. Det var først da billedet blev set på en større skærm, at vi så det.

Jeg sender billedet samt et andet, som jeg tog 6 sekunder senere, men hvor der ikke er noget at se.

Jeg håber, at SUFOI kan give mig en forklaring.“

 
Udsnitsforstørrelser af aftegningen, th. med ændrede lys- og kontrastforhold.


SUFOI's konklusion

SUFOI's fotokonsulenter har haft lejlighed til at se nærmere på optagelsen, og flere forklaringer har været vendt i luften.

Man hæfter sig ved, at det eneste, som er utydeligt på det glimrende foto fra en solrig efterårsdag, er den ukendte flyvende genstand, hvilket må betyde, at den befinder sig uden for fokus og altså meget tæt på kameraet.

Efter en nærmere gennemgang af fotoet er man enige i, at aftegningen viser et insekt, der med stor hastighed er fløjet tæt forbi kameraets objektiv, uden at være bemærket af fotografen.

Fotografen svarer efterfølgende:

„Mange tak for et meget fyldigt svar, samt dokumentationen som SUFOI også medsendte, meget interessant at se. Ja jeg må jo nok tilslutte mig ekspertisen, og erkende, at det bare er et insekt.“Løst og facts

Vores sanser snyder os til at se i mørke

Selv når der intet lys er, kan vi mennesker følge vores hænders bevægelser med øjnene. Vi tror endda, vi kan se dem, viser et nyt amerikansk eksperiment.

Ifølge dette nye studie tyder det på, at vores sanser påvirker hinanden så meget, at vi nogle gange ser noget, vi faktisk ikke kan se.

Lyder det forvirrende, så forestil dig, at du er i et rum uden lys. Du vifter din hånd frem og tilbage foran dit ansigt. Kan du se hånden? Teoretisk set vil svaret være nej, men i praksis kan du måske godt alligevel. Forskere fra University of Rochester i USA har sat 129 personer til at udføre netop den øvelse, og her kunne de fleste faktisk se deres hånds bevægelser og følge den med øjnene.

„Ifølge den nuværende forståelse af et naturligt syn, så kan det ikke lade sig gøre“, siger hjerneforskeren Duje Tadin, der står bag undersøgelsen, i en pressemeddelelse fra universitetet.

Alligevel målte en såkaldt „eye tracker“, der fulgte testpersonernes øjenbevægelser, at over halvdelen af personerne kunne 'se' håndens bevægelser med øjnene

Læs mere om eksperimentet hos Videnskab.dk:
http://videnskab.dk/krop-sundhed/vores-sanser-snyder-os-til-se-i-morke?utm_source=vores+nyhedsbrev&utm_campaign=d24a208ef1-nyhedsbrev_2013111311_13_2013&utm_medium=email&utm_term=0_d2f5c83eb4-d24a208ef1-207967049.
og se den tilhørende video:
http://www.youtube.com/watch?v=lBm4fvCwcGM#t=71


Transportfartøjet Albert Einstein
brænder op i atmosfæren

 
 
ESAs ATV-4 Albert Einstein rumsonde brændte op over Stille havet d. 2. november, og for første gang blev dette fotograferet fra rummet fra ISS - Den Internationale Rumstation.

Astronauterne om bord på den Internationale Rumstation (ISS) skal have mad, drikke og andre materialer for at overleve i det barske miljø udenfor Jordens atmosfære. Denne last fragtes til ISS med ESA's Automated Transfer Vehicle (ATV), og seneste af disse ved navn ATV-4 Albert Einstein blev sendt af sted i juni i år med en last på 7 tons. ATV-4 blev derefter brugt som en slags stor skraldespand hvor alt affald fra ISS blev opbevaret.

ATV rumfartøjerne er designet til at brænde op i atmosfæren, og bruges derfor ikke til at transportere mennesker eller last, der skal tilbage til Jorden.

Det er første gang at astronauterne har set lastfartøjet brænde op i atmosfæren. Dette var kun muligt fordi astronauterne lod ATV-4 Albert Einstein gå i kredsløb i fire dage fra den 28. oktober og planlagde dets styrt gennem atmosfæren til at finde sted 100 km direkte under rumstationen.

Den 2. november styrtede ATV-4 Albert Einstein så ned, og det planlagte billede af det brændende rumfartøj blev taget, og vil nu blive analyseret og brugt til videreudvikling af andre fartøjer der ved lide samme skæbne.

Læs mere herom i astrofysiker Tina Ibsens artikel på Tycho Brahe Planetariums site: http://planetariet.dk/artikel/albert-einstein-br%C3%A6nder-op-i-atmosf%C3%A6ren?utm_source=AstroNyt&utm_campaign=d6c33ccb1c-RSS_EMAIL_CAMPAIGN&utm_medium=email&utm_term=0_d3f45f5000-d6c33ccb1c-338981225.


Pilot så Soyus-Kapsel med ISS-Crew-37
på vej ned gennem atmosfæren

Sporet på himlen fra rumkapslen på vej ned gennem atmosfæren fotograferet fra passagerfly på vej fra London til Singapore.
Foto: Luftkaptajn Wijker/ESA/ http://www.hjkc.de/

Luftkaptajn Wijker kontaktede ESA, European Space Agency, og fortalte, at han den 11. november omkring kl. 02.30z fløj med BA15 fra London til Singapore. Flyet befandt sig over Rusland i nærheden af Rostov, da man fra flyet fik øje på et objekt syd for dem, som de ikke kunne identificere. Da det kom nærmere blev det observeret som en lysende ildkugle, der med stor fart nærmest fulgte jordens krumning og forsvandt over horisonten i nord.

Det lykkedes luftkaptajn Wiljker at tage billeder af det spor på himlen, som ildkuglen efterlod.

„Ildkuglen“ var rumkapslen Soyuz TMA-09M på vej fra ISS - Den Internationale Rumstation, mod efterfølgende sikker landing i Kazakhstan. Om bord i rumkapslen var ESA astronaut Luca Parmitano, NASA's Karen Nyberg, den russiske rumkaptajn Fyodor Yurchikhin og ikke mindst den olympiske fakkel, der havde været en tur i ISS.

http://www.hjkc.de/_blog/2013/11/15/raumfahrt---airline-pilot-sah-rueckkehr-von-iss-crew-37-mit-soyus-zur-erde/


Kometen ISON på trapperne

Dette nye billede af kometen C/2012 S1 (ISON) blev taget af TRAPPIST national telescope på ESOs La Silla-observatorium om morgenen fredag d. 15. november 2013. Billedet er sammensat af fire forskellige 30-sekunds eksponeringer gennem blå, grønne, røde og nær-infrarøde filtre. Når kometen bevæger sig foran baggrundsstjernerne kommer de til at ligne multifarvede prikker.
Foto: ESO

Kometen ISON blev først set på himlen i september 2012, og vil have sin mindste afstand til Solen sidst i november 2013. TRAPPIST har overvåget komet-ISON siden midten af oktober ved at bruge bredbånds-filtre, ligesom dem der er brugt til at tage dette billede. Den har også brugt særlige smalbånds-filtre, der kan isolere udstrålingen fra en antal gasser, hvilket gør det muligt for astronomer at tælle hvor mange af hver slags molekyler der udsendes fra kometen.

ISON var meget stille indtil d. 1. november 2013, da dens første udbrud fordoblede det antal gasser der blev udsendt af kometen. Den 13. november lige før dette billede blev taget, rystede et andet udbrud kometen og forøgede dens aktivitet med en faktor ti. Den er nu klar nok til at kunne ses gennem en kikkert fra et mørkt sted på morgenhimlen mod øst.

Disse udbrud blev skabt at den intense varme fra Solen, der når isen i kometens lillebitte kerne mens den suser ind mod Solen, hvilket får isen til at sublimere og smide store mængder støv og gas ud i rummet. Når ISON er i sin mindste afstand til Solen d. 28. november (kun 1,2 millioner km fra overfladen - kun en smule mere end Solens diameter!) vil varmen få endnu mere af isen til at sublimere. Dette kan dog også få komet-kernen til at brække i mindre stykker, der vil fordampe fuldstændigt inden kometen bevæger sig væk fra Solens intense varme. Hvis ISON overlever dens tur forbi Solen, kan den blive fantastisk klar på morgenhimlen.

http://www.eso.org/public/denmark/images/potw/.

Se komet ISONs bane i en flot interaktiv model:
http://www.solarsystemscope.com/ison/


Tre sole på himlen i Indre Mongoliet?

 

Et særpræget og yderst flot himmelfænomen fik for nylig beboerne i den autonome kinesiske provins, Indre Mongoliet, til at spærre øjnene op og finde mobilkameraerne frem. På himlen var der tilsyneladende hele tre sole at se.

Ifølge Chang Xin, der arbejder på Chifengs meteorologiske bureau, skyldes det mærkelige fænomen dog nogle iskrystaller i et højtliggende skylag, der reflekterer sollyset på en måde, så det ser ud som om der er tre, skriver bt.dk. Se video af himmelfænomenet:
http://www.bt.dk/udland/vildt-faenomen-i-indre-mongoliet-er-der-nu-tre-sole


Bisolsfænomen

Der er ingen tvivl om, at der i videooptagelserne er tale om et bisolsfænomen (latin, fra græsk, parhelion) der er et atmosfærisk fænomen, som optræder når sollys reflekteres fra og brydes af små iskrystaller i cirrus- eller cirrostratusskyer. De optræder normalt som en lys og nogle gange farverig plet på himlen, omkring 22° til venstre eller højre for solen.

For at fænomenet kan opstå må skyerne kun bestå af iskrystaller, hvilket kræver en temperatur på omkring -40° C. Cirrusskyer er højtliggende skyer - de ligger i ca. 8-10 km's højde. I denne højde er det altid koldt, skyerne her er ikke vanddråber, men små iskrystaller.

Kilde: http://da.wikipedia.org/wiki/Bisol

 
Disse optagelser af bisolsfænomen på Møn den 17. november 2013 er ikke er helt så spektakulære som de „mongolske“. Men kig selv efter på himlen. Sådanne fænomener ses oftere, end man måske umiddelbart regner med.
Fotos: Ole Henningsen

Om bisole, solhunde, haloer m.v. se:
http://www.dmi.dk/en/laer-om/tema/lysfaenomener-temaforside/haloer/ og
http://www.dmi.dk/nyheder/arkiv/nyheder-2013/11/solhunden-flammer/.


Rullende sky på Texas-himlen

Et ægtepar tæt ved byen Amarillo fik sig noget af en oplevelse, da de så en meget speciel sky på himlen.

Det er en såkaldt „rullesky“ som blev fotograferet i Timbercreek Canyon tæt ved Amarillo i Texas her forleden. Det ligner måske en invasion fra det ydre rum, men skyen er ganske ufarlig! Del den med dine fb-venner, skriver meteorolog Mikkel Hybel Fønsskov/DR Vejret 14. november 2013:
https://www.facebook.com/photo.php?v=10151789035751915&set=vb.144328868923978&type=3&theater

Læs hele historien:
http://www.dr.dk/Nyheder/Vejret/2013/11/14/162522.htm

Søg på nettet f.eks. efter „roll cloud texas“ og se en masse andre fotos af denne type særprægede skyer.Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2013. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted