logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2010 > UFO-Mail nr. 117

UFO-Mail nr. 117
22. april 2010


Varm luft i Holte påskelørdag

Påskelørdag den 3. april 2010 om aftenen ved 22.45-tiden blev der i Holte-området observeret et stort antal små lysende objekter på himlen.
Varmluftballonerne var igen på spil - og anledningen var et bryllup!

Der dukkede hurtigt en del indberetninger om det usædvanlige himmelsyn op til SUFOI via www.ufo.dk.

En 46-årig observatør, der nåede at tage en lille videosekvens med sin mobiltelefon fortæller:

„Jeg var ude og lufte hunden i baghaven ca. kl. 22:45. Et hurtigt bevægende objekt på himlen fangede mit blik.
Da jeg kiggede nærmere, så jeg at der var mange af dem, der „fulgtes ad“, i lidt forskellige højder og med lidt forskellige hastigheder. Objekterne lyste rød/orange/gul. Der var rigtig mange af dem - 30 - 50, måske flere. De fløj lavt, hurtigt og helt lydløst fra øst til nordvest. De var nogle kilometer væk.
Både mig og mine to børn så objekterne.
Jeg optog et minuts video på min mobiltelefon (kvaliteten er ringe, men man kan se lyspunkter der bevæger sig).“

Dette screenprint af videosekvensen fra observatørens mobiltelefon er efterfølgende „lysnet“ i billedbehandlingsprogram for at fremhæve lysene på himlen.

På denne udsnitforstørrelse ses den mest fremtrædende lysende aftegning fra ovenstående screenprint.

Den nederste del af aftegningen fremtræder mere markant lysende end den øverste del.
   

Observatøren nævner endvidere, at observationen varede 5 - 10 minutter, og at lysene kom til syne på den østlige himmel og fløj mod nordvest, hvor de forsvandt i anslået højde af 15 grader over horisonten.

Farven anføres som rød/orange/gul.

Observatøren fortæller, at der var 3 vidner, og at den fremsendte videosekvens er optaget med en håndholdt mobiltelefon - deraf kvaliteten.


På dette screenprint af videosekvensen fra observatørens mobiltelefon ses 5 af lysene på himlen. Billedet er efterfølgende „lysnet“ i billedbehandlingsprogram for at fremhæve lysene.

   
De 2 udsnitforstørrelser af samme screenprint har gennemgået forskellige billedbehandlingsprocesser i et forsøg på at fremhæve yderligere detaljer.
Billederne viser et mindre, markant lysere parti nederst i aftegningen.
Dette er i overensstemmelse med eksempelvis udseendet af en lille varmluftballon - med lys/ild forneden til opdrift.

En 65-årig mand fortæller om hændelsen set fra Vestre Paradisvej i Holte:

„Ca. 50 lysende objekter uden lyd i inhomogene grupper fra 1 op til 10, ikke samlet som tallerkener, men mere efter hinanden, uden dog at være som på snor.
Lysende som trafikfly og med samme hastighed som trafikfly. Skønnet højde 300-500 meter. Tæt på hinanden, alt for tæt for trafikfly. Retning fra øst langs Rudersdalsvej mod vest.
Vi fik verificeret oplevelsen af en mand, der luftede sin hund!“

Farven anføres som gul-orange, observationstidspunktet anføres som kl. 22:50 og med en varighed på ca. 10 minutter. 2 vidner.


Også set fra Holte Midtpunkt

En observatør, hvis beretning i første omgang ikke fremgik af Observationslisten på SUFOI's hjemmeside skriver efterfølgende:

„Til SUFOI, Undertegnede indberettede en hændelse i Holte 3. april kl. 22.45.
Jeg kan af jeres hjemmeside se, at I har optaget samme hændelse fra to andre observanter. Hændelsen ser ud til at være den samme som min indberetning.“

„Da min beskrivelse ikke er lagt på jeres hjemmeside, spekulerer jeg på om I har modtaget min indberetning?“

„Jeg er meget interesseret i at høre, om I har modtaget min indberetning, og om I har en „naturlig“ forklaring på fænomenet.“

„Indberetning:
Observerede flyvende objekter fra øst, den 3. april kl. 22.45.
Objekterne var lydløse og fløj mod vest. Objekterne fløj ikke i strukturerede formationer, mere i tilfældig orden.
Forsøgte at tælle antal objekter men opgav da jeg nåede til 30 grundet det store antal. Jeg vurderer der var ca. 50 stk.
De havde alle kraftigt hvidt fremadrettet lys på.
Har svært ved at vurdere højden, men vurderer at objekterne højst befandt sig 500 meter oppe.
Mit observationspunkt: Parkeringspladssen ved Holte Midtpunkt.“

Observationen er helt på linje med de øvrige indberetninger.

Bemærkning:
Vi er naturligvis i SUFOI interesserede i at få registreret flest mulige observationsberetninger og finde flest mulige detaljer frem omkring de enkelte hændelser, så vi er glade for at få at vide, hvis der skulle være en smutter i registreringen på fortegnelsen over observationer på www.ufo.dk.


Flere fotos og video

Et ægtepar beretter om påskelørdag aftens observation:

„Min kone så flere glødende ‚kugler’ komme flyvende henover himlen fra sydøst med retning mod nordvest. Jeg kom ud på terassen og bekræftede synet.
Svært at sige noget om afstanden, men umiddelbart så det ud som almindelig flyvehøjde ca. en kilometers penge med en fart noget hurtigere end en flyver.
Undrede mig over, at de ikke var faldende mod jorden, men mere bare kom svævende henover himlen uden lyd. Vi observerede mellem 40 og 80 stykker.
Vi nåede at tage et par dårlige billeder samt en dårlig video. Det hele varede i ca. 5-7 minutter. Fantastisk oplevelse, som vi godt kunne tænke os at få opklaret eller belyst nærmere...“

Tidspunktet anføres som ca. kl. 22.45 med en varighed på 5 - 7 minutter. Lysene, hvis farve angives som orange (som en glød) kom til syne i sydøst og forsvandt i nordvestlig retning 30 grader over horisonten. 2 vidner.

Efterfølgende sendte observatøren SUFOI denne mail:

„Hej
Jeg har netop indberettet en observation fra Holte den 3. april 2010 om orange, glødende kugler. Jeg er nu ret sikker på, det må være varmluftsballoner, efter at have læst jeres artikler om emnet...
- fin spøg og gav en god oplevelse ;-)“

Observatøren har ikke efterfølgende sendt de nævnte optagelser til SUFOI. Det var øjensynligt ikke nødvendigt!

En 62-årig observatør har efterfølgende indberettet sin observation således:

„Som andre i Holte observerede min kone og jeg ca. 50 lysende objekter, som bevægede sig relativt hurtigt, men lydløst over himlen i ca. 500 m højde fra øst mod vest den 3.april kl.ca. 22.45. Observationssted: Norddalsvej i Paradiskvarteret.
Vi mener at det var små varmluftsballoner.“

Og disse observatører har så ganske ret!


Forklaring:

Bryllup på Havartigården i Holte, balloner med hjerter!

Der gik kun få timer, efter at SUFOI's Fotoafdeling og SUFOI's Rapportarbejde i samarbejde med webmasteren var begyndt at tage fat i sagen, før der dukkede en velkommen mail op fra brudgommens far Per Andersen:

„Min søn Jan blev gift i lørdags med Karina på Harvartigården i Holte, og gæsterne og jeg opsendte disse balloner ca. på det observerede tidspunkt, efter at have undersøgt at de ikke konfliktede med SOK's anvisninger for nødblus.

Det var en stor oplevelse at se disse ca. 40 balloner blive opsendt ved hjælp af tændblokke som var placeret i midten af ballonens åbning i ståltråd, og efter 1-2 minutter var de klar til at blive sendt af sted.
Papirballonerne var imprægnerede, så man ikke satte ild i selve ballonen.

Hvis I hører om noget lignende omkring Viby på Sjælland et par dage før den 3. april, havde vi en generalprøve på begivenheden her (kun et par stykker på dette tidspunkt).

Brudeparret er nu på vej til deres bryllupsrejse, hvor vi har givet dem en tur med en rigtig luftballon over Frankrig.

Hilsen Per Andersen“

SUFOI's Fotoafdeling og Rapportarbejde var fra en start ikke i tvivl om ballon-løsningen ud fra detaljerne i beskrivelserne, udseende, antal, flyvemåde og vindretning, men ville gerne i højere grad også kunne dokumentere dette.

Så stort tillykke til brudeparret og tak til brudgommens far, der så hurtigt kunne bekræfte fænomenets oprindelse.Fotosager -
undersøgt af SUFOI's Fotoafdeling


SUFOI's Fotoafdeling har for få dage siden modtaget et foto, der er taget ved Vesterhavet og viser en solnedgang med en næsten sort sol. Fotografen håbede egentlig på nogle billeder af askeskyen fra vulkanudbruddet i Island. Der er intet usædvanligt observeret under fotograferingen, og fotografen spørger om hjælp til at finde ud af, hvad der egentlig ses på billedet.

Henvendelsen fra fotografen lyder:

„Jeg sender hermed nogle billeder til jer, som jeg har taget på en klit ved Vesterhavet nedenfor Grønhøj Strand Camping i nærheden af Løkken, dato den 15.4.2010.
Mit håb den aften var, at jeg kunne få nogle billeder af den sky af vulkanaske, som skulle komme ned over Danmark. Det var forfærdelig koldt ved havet, men jeg tog disse billeder og gik derefter længere ned til stranden. Også der tog jeg nogle billeder, og jeg fortsatte om i sommerhuskvarteret og tog nogle billeder. Med stivfrosne fingre cyklede jeg hjem til campingpladsen.
Jeg fandt ud af, at det kort fra mit kamera, som jeg har købt på loppemarked, kunne sættes i min bærbare PC. Så langt så godt, billederne trådte frem på skærmen, jeg var godt tilfreds med resultatet af min strandtur.
Da jeg næste dag ville kikke på billerne igen, blev jeg opmærksom på en lille sort plet lige midt i Solen. Pletten var synlig på de første seks billeder, men herefter ER den borte.
Jeg har prøvet at forstørre billedet, men med det apparatur jeg har, ER det ikke lykkedes mig at finde ud af, hvad det ER, jeg har fået med på billederne.
KAN I HJÆLPE MIG. Undskyld den Lange historie.“

 
Billedet øverst er taget i nærheden af Løkken ved Vesterhavet, og der er intet usædvanligt observeret i forbindelse med selve fotograferingen.
Fotografen forklarer selv, at hun ville se, om hun kunne få billeder af askeskyen fra vulkanudbruddet i Island.
Men det var ikke en askesky, hun fik med på sine fotos.
Forneden ses en udsnitforstørrelse af den „sorte“ Sol.
Effekten skyldes en overbelysning af kameraets elektroniske chip foranlediget af det stærke sollys.

SUFOI's Fotoafdeling siger om det flotte solnedgangsbillede:

„Den mørke plet på Solen skyldes en overbelysning af den elektroniske chip, der danner billedet i kameraet. Det har i dette tilfælde altså ikke noget at gøre med den vulkanske aske fra Island.

Denne elektroniske effekt ses ofte på billeder, hvor man har rettet kameraet direkte mod Solen, og hvor sollyset er stærkt nok til at frembringe denne effekt. Hvis sollyset veksler en lille smule i styrke, kan effekten være mere eller mindre udtalt/eller fraværende på en række billeder. Derfor behøver alle fotos i en serie ikke at vise effekten.

Idenne artikel »Mobilfotos til undersøgelse« kan ses, hvordan denne ‚sorte’ Sol kan tage sig ud på forskelligartede optagelser. “


„Hvad er det lille mørke objekt, der ses på en optagelse fra Drageflyver-banen i Ørestaden?

SUFOI modtog i 2009 et billede fra en fotograf, der om omstændighederne fortæller:

Lørdag d. 12. sep. 2009 (kl. 12.34) tog jeg en række billeder på Drageflyver-banen i Ørestaden (en del af det nye ‚Plug-N-Play’). Da jeg senere kom hjem og kiggede billederne igennem på computeren, så jeg et mærkeligt objekt på et af billederne.

Jeg vedhæfter de uredigerede billeder, pakket med zip. (De er taget i en serie indenfor samme sekund med et Canon EOS 450D - helt præcist kl. 12.34.03).

Se oppe over den blå haj på billedet. Det grå objekt er der ikke på det tidligere billede, som er taget på samme tidspunkt (måske 1/4 sekund før).
Det ser sjovt ud og ingen af os (var til picnic med familien) har lagt mærke til noget på himlen, mens vi var der.“

 
På originalbilledet ses en lille mørk aftegning lige over den blå drage (haj) i venstre side. På udsnitforstørrelsen (th) er der desuden ændret i lys- og kontrastforhold i forsøg på evt. at fremhæve yderligere detaljer i det fastholdte objekt.


   
Til sammenligning:
Hansjürgen Köhler fra den tyske ufo-organisation CENAP, har taget dette billede med to insekter tæt på kameraets objektiv.
De to aftegninger ses endvidere forstørret og med ændrede lys- og kontrastforhold for at tydeliggøre dem.
På det forbiflyvende insekt øverst til venstre ses aftegninger af vinger, hvilket ikke ses på insektet til højre.
Foto: Hansjürgen Köhler, CENAP

Selvom det danske foto er taget tæt ved Kastrup Lufthavn, mener SUFOI's fotokonsulenter ikke, at der kan være tale om et fly, da andre fotos taget på samme tid (indenfor ¼ sek.) ikke indeholder denne aftegning.
En frisbee har også været til diskussion.

Det kan ikke med 100% sikkerhed konstateres, hvad der er fotograferet, men et rimeligt godt bud er dog et insekt flyvende på tværs af fotograferingsretningen på ret kort afstand af kameraets objektiv.
Dette bud understøttes af andre insektfotos diskuteret blandt udenlandske ufo-efterforskere, herunder CENAP, som det nævnes ovenfor.


Ganske vist er billedet taget den 1. april 2010, men alligevel gav det ejendommelige foto anledning til stor diskussion blandt eksperterne.

Den oprindelige henvendelse til SUFOI kom fra en 30-årig mand fra Aabybro og lød:

„Hej har lige købt mig et ‚vildtkamera’. Et kamera med sensor, som tager et billede, hvis et dyr/emne passerer.
Fik kameraet d. 31/3 og satte det op i haven om aftenen for lige at teste det, inden det skulle sættes op i skoven.
Da jeg så dagen efter tog kameraet ned og kiggede jeg billederne igennem, faldt jeg over dette ‚billede PICT0050’.
Har ikke en ide om, hvad det kan være, men der var intet på linsen, hvilket man også kan se på de to andre billeder.
Har vist billedet frem for familien, og de har heller ingen ide om, hvad det er og ikke set noget.
Men synes lige jeg ville sende det ind.“

Og det var en glimrende ide, synes vi i SUFOI's Fotoafdeling.

Som det ses på billedet, er det taget den 1. april 2010, kl. 07.53, men er dog ingen aprilsnar.
Øverst i højre hjørne ses en ejendommelig aftegning.
På billeder, der er taget nogen tid tidligere og senere, er der ingen af den slags aftegninger.

 
Udsnitforstørrelse af det originale foto (tv). Th. ses en endnu kraftigere forstørrelse efter ændring af lys- og kontrastforhold.
Aftegningen gav anledning til mange gætterier. Fugl eller flyvende blad? Eller måske et indsat objekt fabrikeret med et billedbehandlingsprogram eller en programmør-joke? For det er næppe en alien i 1. april-humør.

SUFOI's fotokonsulent Klaus Silberbauer Andersen var straks overbevist om, at der måtte være tale om en spurvefugl i høj fart på vej væk fra kameraet, men samtidig blev det påpeget af fotokonsulent Hans Bødker, at eksponeringstid på kun 1/11 sek., som fotografiets exif-data viste, normalt ville give en mere uskarp aftegning af en sådan fugl i flugt.
Samme eksponeringstid, trods ændrede lysstyrker, på de øvrige fremsendte billeder tyder nu dog på, at den eksponeringstid, der i virkeligheden er anvendt af det automatiske kamera, formentlig er betydeligt højere, og så kan fugle-teorien godt give mening, er alle fotokonsulenterne enige i.

Et godt sted at spørge til råds i sådanne mulige „fugle-sager“, er naturportalen www.fugleognatur.dk

SUFOI's forespørgsel på et debatforum gav da også straks resultat i form af adskillige svar spændende fra en lille fasan til en musvit set bagfra i flugt i luften bort fra kameraet.

Naturvejleder Klaus Bek Nielsen, Lolland Kommune, er ikke i tvivl: Det er en musvit, Parus major, han.
Han satte tekst på fotoet for at give en bedre forståelse af, hvad man i virkeligheden ser på billedet.

Som naturvejleder Klaus Bek Nielsen, Lolland Kommune, forklarer den ejendommelig aftegning på vildt-kameraet den 1. april 2010.04.13: Det er en musvit, Parus major, han.
Jeg ser det, som fuglen er tæt på kameraet, 2-3 meter. Fotoet er taget i det øjeblik i flugten, når vingerne er klappet sammen, ligger langs med kroppen. Den flyver væk. Derfor kan ikke ses hoved, hals osv. Et af den slags billeder, man som fuglefotograf straks ville sortere væk som mislykket.
Illustration: Klaus Bek Nielsen

 
En mere almindelig optagelse af en musvit, som vi er vant til at se fuglen ved foderskålen.
Foto: Klaus Bek Nielsen

 
 
Øverst ses SUFOI's Fotoafdelings forsøg på at genskabe aftegningen i relation til en musvit.
Musvitten på billedet øverst tv. er på billedet øverst th. forstørret. Dernæst er omgivelserne samt overdelen af musvitten retoucheret bort for at vise ligheden med musvittens vinger, hale, bug m.v. i relation til den fotograferede aftegning.
På collagen nederst har SUFOI's fotokonsulent Klaus Silberbauer Andersen sammenstillet en række musvitfotos for at påvise ligheden med aftegningen.

Det er et af de billeder, hvorom man ikke kan sige, at det hverken er fugl eller fisk!

SUFOI's egen fugleekspert Lars Thomas var også på banen. Han var ganske enig i, at der helt sikkert var tale om en usædvanlig optagelsesvinkel af en musvit fanget af det automatiske kamera i flugten med sammenklappede vinger.

Så 1. april-ufoen blev til en IFM - identificeret flyvende musvit takket være hjælp fra mange interesserede eksperter.


Der opsættes en mængde private overvågningskameraer i disse år. Et af disse kameraer (infrarødt) viste i februar 2010 i en meget kort sekvens et lille lys, der flyver gennem billedfeltet.

Henvendelsen til SUFOI om den infrarøde videosekvens fra den 16. februar 2010 kom fra en 49-årig mand fra Skovlunde:

„Hej Sufoi!

For en uges tid siden tog mit overvågningskamera (infra rødt) ved 22:10 denne optagelse (vedhæftet) i Skovlunde, KBH:

Kvaliteten er ikke super grundet natoptagelse, men aktiviteten ses.

Hvis I betragter ved hækken til venstre ser man noget lysende komme med høj fart langs hækken mod højre, hvorefter det stiger 45 grader og drejer igen 45 grader forbi kameraets synsvinkel. Kameraet reagerer på bevægelser, men denne hændelse har ikke startet recordingen, da det går for hurtigt, noget har dog startet denne af en eller anden årsag?

Hvis frekvensen afspilles i slow, kan det ses, at det er en genstand, der bevæger sig, og ikke et lysglimt eller lign. på samme millisekund.

Håber I vil se på videoen og give jeres feedback

På forhånd tak“

A. 4 Screenprints fra den korte videosekvens, der er optaget med et (infrarødt-) overvågningskamera i Skovlunde.
Et lille lys ses nederst i venstre hjørne (se cirkel).
 
B. Det lille lys bevæger sig skråt op mod højre (se cirkel).
 
C. Lyset bevæger sig fortsat skråt op mod højre til denne position (se cirkel).
 
D. I højre side af billedet ses en langstrakt lysstreg, der tilsyneladende bevæger sig fra (ca.) midten af billedet og udenfor billedets kant i højre side.
 
Lysstregens udstrækning har retning „fra“ positionen for lyspunktet i foto C, men en bevægelse fra C til D ses ikke umiddelbart af div. optagelser.
 
Det kan derfor ikke fastslås, om de to lys har nogen forbindelse med hinanden, eller er et tilfældigt sammenfald.

Fotosagen er medtaget i denne ufo-mail for at vise læserne, hvilke typer af film- eller videooptagelser, vi i SUFOI's Fotoafdeling også bliver præsenteret for.

Det fremgår helt tydeligt af henvendelsen, og ikke mindst af en efterfølgende tlf. samtale med fotografen, at det lille lysfænomen har gjort et stort indtryk på ham, når han efterfølgende først har opdaget og senere gennemset videosekvensen.

Der er tale om en videosekvens på ca. ¼ sekund, hvor et lille lys (eller to) bevæger sig gennem billedfeltet. Det er umuligt at sige noget om afstanden. Der kan derfor udmærket være tale om noget meget småt ret tæt på kameraet.

Videosekvensen er studeret et utal af gange af 4 af SUFOI's medarbejdere i Fotoafdelingen. Der er ændret på belysning/kontrast, konverteret til slowmotion, og der er taget en del screenprints mv.

Det skal tilføjes, at vi ikke på nogen måde er eksperter specielt på infrarød fotografering, men tager udgangspunkt i, hvad der tilsyneladende ses (eller ikke ses) på optagelsen, og andre former for alm. optagelser.

Vi hæfter os ved, at et eller andet har tricket kameraet - altså fået det til at gå i gang med optagelsen.

Efterfølgende ses den lille hvide aftegning nederst i venstre hjørne (se billederne A - D) bevæge sig op/ind mod midten af billedfeltet, hvor den forsvinder i lysfeltet i midten.

Vi antager derfor, at det ikke er den lille hvide aftegning, der har sat kameraet i gang, da bevægelsen af denne tilsyneladende først dukker op efter sekvensens start.

Efter den første aftegning ses en lysende aftegning i form af en hurtigt bevægende udtværet streg i højre side af billedet. Udtværingen skyldes sandsynligvis den hastige bevægelse.

Lysstregen bevæger sig væk fra midten af billedet, men det kan ikke fastslås ud fra studierne af videosekvensens enkeltbilleder, at der er tale om den samme aftegning som tidligere, der blot nu har skiftet retning/afstand, eller om der er tale om en ny aftegning.

Der kan heller ikke siges noget om aftegningens størrelse og dermed afstand fra kameraet mv. pga. optagelsens kvalitet, og dermed manglende data at arbejde med.

Det kan være et meget lille objekt - måske blot et snefnug - der hvirvler forbi kameraet på meget nært hold. Hvis kameraet skyder 25 billeder i sekunder, så varer hændelsen under et kvart sekund, da objektet kun er synligt på 4 frames. Kameraet optager dog tilsyneladende 10-12 billeder i sekundet.

Det er ikke muligt at sige noget helt konkret om, hvad der er filmet, men der er ikke bemærket andre ting i videosekvensen, der tyder på noget helt ekstraordinært.

I Fotoafdelingens rapport om sagen siges det efter diskussion og undersøgelser sammenfattende:

Det er ikke ud fra videosekvensen alene muligt at sige noget med 100% sikkerhed om, aftegningens/aftegningernes natur. Flere muligheder har været diskuteret blandt SUFOI's fotokonsulenter. Den mest sandsynlige forklaring er, at der er tale om et meget lille objekt, som snefug, blad el.lign., der er blæst forbi tæt på kameraets objektiv.

For at komme nærmere en løsning i en sådan sag, kræves det, at der er flere data at arbejde med.

De øvrige fotos, der i den seneste tid er undersøgt af SUFOI's Fotoafdeling, omtales efterhånden som der er mulighed for det.

Redaktionen af ufo-mail hører gerne læsernes kommentarer til de præsenterede fotosager på Skandinavisk UFO Information - SUFOI's mail-adresse.Hul i skyerne

Ejendommelige „huller“ i en næsten overskyet himmel optræder rundt om som „mystiske fænomener“ i relation til ufo-fænomener. Meteorologerne har dog en naturlig forklaring.

I oktober 2009 bliver billeder af himlen over Moskva kastet rundt på mange af de websider, der på internettet har ufo-fænomener som tema.

Billederne viser optagelser af „et hul i himlen“ eller en „lysende ring“ eller „korona“, som nogle beskriver udseendet.

Historien drøner rundt på internettet og net-tv i midten af oktober måned. Langt de fleste kommentarer går på, at her er der syn for sagen:

Alle kan jo se, at her virkelig er foregået noget mystisk. Og så er der oven i købet en vaks Moskva-borger, der har optaget fænomenet på en videosekvens på sin mobiltelefon, medens han kører rundt i bil.

Screenfoto fra videooptagelsen af den ejendommelige „lysende ring“ eller hul i skyerne over Moskva.

Og spekulationerne er mange. En del sammenligner fænomenet på Moskvas himmel med scener fra filmen Independence Day.

 
Foto fra filmen Independence Day.


Noget fra rummet?

All News Web´s Michael Cohen noterer f.eks., at selv om han ikke tror, at der direkte er tale om et ufo på billederne, så er han overbevist om, at det er et ufo-relateret fænomen. Som han videre skriver i sin klumme:

„Videnskabsmænd, der arbejder for hemmelige statslige projekter, der studerer ufoer eller UAP's, som de ynder at kalde dem, har allerede erkendt eksistensen af UFO-vortex eller Star Gate-udgange, der viser sig over Jorden fra tid til anden. Disse udgange eller indgange til galaktisk genveje (ormehuller), bruges af fremmede fartøjer til at krydse galaksens enorme afstande, og vigtigst af alt, giver mulighed for rejser hurtigere end lyset.“

Ikke så lidt af en mundfuld.

En populær teknisk website Gizmodo taler om, at „ildevarslende skyer har fået russerne til at frygte angreb fra rummet“.


Mystikken afvises af meteorologerne

Der er dog mere besindige skribenter, der forespørger hos og citerer lokale meteorologer, der afviser de overnaturlige forklaringer og kalder det en slags optisk effekt. Meteorologerne fortæller videre, at flere frontsystemer har passeret over Moskva for nylig. Der har også været indtrægning af kold luft fra de arktiske områder, og med solen skinnende ovenfra på skylaget, så opstår en sådan effekt.

Under overskriften »Halo sky over Moskva: UFO eller naturlig skønhed?« skriver Daily News-journalisten Eitan Gavish om sagen den 14. oktober 2009:

„Millioner af Moskva-borgere oplevede forleden en ildevarslende ringformet sky vise sig over Moskvas vestlige distrikter, hvilket fik borgerne til at stoppe op og se på fænomenet, og efterfølgende lægge optagelser af det på YouTube. Det noget bizarre syn har taget internettet med storm, så at sige.“

Men videnskabsmænd fra byens vejrtjeneste fjernede frygten for alien-landinger på den Røde Plads, og sagde, at denne begivenhed var noget i omgivelserne rent lokalt. „Det er en rent optisk effekt, selv om det er en ret spektakulær en. Du kan virkeligt se mange mærkelige ting, hvis du observerer skyerne regelmæssigt“, fortalte vejrfolkene til Ruslands »Vesti 24«.

„Flere vejrfronter har passeret Moskva for nylig, herunder en tilstrømning af kold luft fra Arktis, og det er en kombination af disse ting, der skabte et sådant fænomen.“

http://www.nydailynews.com/news/world/2009/10/14/2009-10-14_halo_cloud_over_moscow_ufo_or_natural_beauty_.html?print=1&page=all#ixzz0Ui0bfU9R

Flere af de videoudgaver, der blev lagt ud på YouTube er blevet slettet, men den oprindelige video kan forhåbentlig stadig ses på denne adresse: http://www.katu.com/blogs/weather/64261287.html

[SUN-1.jpg]

I februar 2010 bragte det britiske sensationsblad The Sun en opfølgning på historien ved at vise et foto af et sådant "hul" i skyerne fotograferet over Mexico.

Der henvistes til, at den „forbløffende ring“ havde fået spekulationer i gang om, at den var forårsaget af noget ujordisk.

Billedet og en videooptagelse ligger på nettet og kan ses på adressen: http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/2863260/Halo-II-Mystery-UFO-cloud-returns-to-skies-over-Mexico.html#ixzz0gMp3b2hM


DMI i huller i skydækket

Vi har i Skandinavisk UFO Information, SUFOI, tidligere modtaget henvendelser vedr. sådanne mystiske huller i skyerne over Danmark, som observatørerne har været kvikke nok til også at fotografere, så observationerne på den måde yderligere kan dokumenteres.

Hos Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, kender man naturligvis også denne type af skyformationer og har beskrevet dem, bl.a. på denne adresse: http://www.dmi.dk/dmi/index/hav/temaer/kend_din_sky/kend_din_sky_sarlige_skyer.htm

Her fortæller meteorolog Kim Sarup, fra DMI's sektion for vejr og klimainformation:

„Mystiske huller i skyerne

Der findes flere forklaringer på dette specielle skyfænomen. Nogle foreslår endda, at de skulle være dannet af flyvende tallerkner, eller være „porten til den 4. dimension“.

Det er nok ikke helt så dramatisk.

Den meteorologiske forklaring er, at små næsten usynlige iskrystaller fra højereliggende skyer eller kondensationsstriber (hvide striber af skyer efter fly i stor højde) falder ned i skydækket. Her starter de frysningen af dråberne i skyen.

Iskrystallerne, der kommer ud af denne frysning, falder så videre ned og ses som faldstriber (virga, det grå trådede mønster under skyen).“

En anden forklaring går ud på, at denne type huller også kan dannes når et fly flyver igennem skylaget og derved starter frysningsprocessen.


Observeret og fotograferet

Søndag den 21. november 2004 observerede flere personer på Sydsjælland nogle af disse huller og David M. Quaife fra Jollity Farm Ltd. på Falster var snarrådig nok til at fotografere hullerne.

 
„Hul“ i skydækket over Falster søndag d. 21. november 2004. På billedet ses det hullet i skyerne i midten af billedet, men der findes mindst et ekstra hul ovenover solen.
 
Fotografen har her zoomet kraftigt ind på det største af hullerne i skylaget. Det grå trådede mønster under skyen, som nævnes af meteorologen Kim Sarup fra DMI, ses tydeligt.


Optagelser fra Midtlolland

Efter et foredrag i Sakskøbing, modtog SUFOI en række fotos fra advokat Mai Wandrup, der om optagelsen fortæller:

„Billederne er optaget den 9. juni 2006 mellem kl. 8.13 og kl. 8.22 ved Radsted udenfor Sakskøbing på Midtlolland.

 
„Hul i skyerne“ fotograferet om morgenen 9. juni 2006 fra Radsted på Midtlolland.
Foto: Mai Wandrup

Billederne er taget mod nord, og skyerne bevæger sig stort set fra syd mod nord - nordøst.

De første billeder er taget med zoom på kameraet, og jeg står formentlig omkring 75 meter bag vores ejendom da jeg tager billederne.

Det sidste billede var en anden skyformation lidt længere mod vest. De lå ikke helt på linie. Den mod vest lå lidt sydligere end den anden, og derfor opdagede jeg også først den senere.

Jeg hører naturligvis også gerne, hvis der findes en forklaring på naturfænomenet. Jeg kaldte det selv med et glimt i øjet for ‚hullet i ozonlaget’.“

En lidt anden type „hul“ og skyformation observeret og fotograferet samtidig med de øvrige fotografier 9. juni 2006.
Foto: Mai Wandrup


Find mere på internettet

Går man en tur på internettet og leder, kan man hurtigt finde en lang række fotos, der viser samme „hul-fænomen“ i skyerne fra andre lande.

På adressen: http://apod.nasa.gov/apod/ap040112.html kan man eksempelvis se »Astronomy Picture of the Day« den 12. januar 2004, der viser et billede taget måneden i forvejen nær Mobile i Alabama, USA. Billedteksten bekræfter forklaringen fra DMI på denne type af vejrfænomener.
Foto: Joel Knain
 

Man kan læse og se meget mere til denne type vejrfænomener på adressen: http://www.wkrg.com/weather/article_education/hole_punch_clouds/4097/

På samme adresse kan man også se denne optagelse fra NASA's Terra-satellit fra den 29. januar 2007.

Huller i skyerne ses her i et område syd for Red River i Texas, USA, fotograferet af NASA's Terra-satellit den 29. januar 2007.
Foto: NASA

Det internationale astronomi-tidsskrift »Sky and Telescope« bragte i februar 2009-udgaven dette foto med en bemærkning om, at dette foto var et af de mest usædvanlige skybilleder, de nogensinde havde modtaget fra læserne. Billedet er taget af Ronald Yaroch om eftermiddagen den 13. oktober 2008, nord for Marlette i Michigan, USA.
Foto: Ronald Yaroch

Har læserne lyst til at kigge mere på andre spændende skydannelser, så kig evt. på denne henvisning: http://www.webdesignerdepot.com/2009/10/the-weirdest-clouds-that-youll-ever-see/


Har du billeder liggende?

Som med de tidligere i ufo-mail omtalte linseskyer, er denne type af huller i skyerne ikke rapporteret så ofte i Danmark, og de har da heller ikke fundet vej til TV-meteorologen Jesper Theilgaards bog Det danske vejr, Gyldendal, 2006, en bog der ellers er meget omfattende og læseværdig hvad det danske vejr og vejrfænomener angår.

Det er heller ikke opfattelsen, at der i SUFOIs Rapportarkiv indeholdende over 15.000 rapporter fra de seneste 50 år ligger omtaler af denne type skyhuller af observatører decideret forbundet med ufo-beretninger.

Sådanne lidt sjældne - men naturligt forekommende - vejrfænomener behøver man ikke fantasere om og mystificere ved at spekulere om intergalaktiske fartøjers flyvning gennem universets ormehuller. Naturens fænomener er såmænd spændende nok i sig selv.

Skulle læserne have gode billeder af denne type af huller i skyer eller andre spændende skyformationer og usædvanlige vejrfænomener, er vi naturligvis interesserede i at se dem. Fotografier eller henvisninger kan sendes til Skandinavisk UFO Information - SUFOI via mail.Pressenyt

Links og kommentarer til enkelte af den seneste tids danske medieomtaler af ufo-fænomener m.v.


Landmænd har set mystisk lys på himlen

UFO-panik i England: Får efterladt uden hjerne og øjne
Mystiske dødsfald blandt får ryster landmænd, der hævder, at det er UFO'er, der er på spil.

Frustrerede britiske landmænd vågner for tiden op til besynderlige syn. På markerne ligger deres får nemlig døde uden hjerne og uden øjne.

Forud for de mystiske dyredrab har landmændene desuden set et mærkeligt orange lys på himlen, og det får flere til at tro, at det er rumvæsener, der dræber fårene............

Med britiske The SUN som det skinbarlige sandhedsvidne bringer BT ovennævnte historie til torvs, og så 4 dage EFTER 1. april!!!

Under rubrikken Utroligt, men sandt, kan artiklen læses den 5. april på denne adresse: http://www.bt.dk/utroligt-men-sandt/ufo-panik-i-england-faar-efterladt-uden-hjerne-og-oejne

Helt utroligt, men sandt????

Hvad man måske kan finde nok så utroligt, er vel egentlig, at BT kan få sig selv til at viderebringe sådan noget nonsens.


Var det en ufo?

En læser så søndag morgen den 28. marts 2010 et mystisk fænomen over Slagelse, fortæller Sjællandskes netavis sn.dk - og efterlyser nu andre, der måske har set det samme eller som kan give en mulig forklaring.

- Jeg var stået op og stod og drak min morgenkaffe, da jeg ud af vinduet (i Løvegade, red.) klokken 07.10 så et blinkende lys i skyerne. Jeg tænkte, at det nok var et fly eller helikopter, indtil jeg opdagede, at det bevægede sig i ryk over himlen i stor hastighed. Det fløj i nord-nordøstlig retning. Jeg har aldrig set et fly bevæge sig i ryk, lydløst og i så stor hastighed. Det eneste, jeg kunne se, var blinket og en antydelse af formen. Den var dog så svag, at jeg ikke vil kunne udtale mig nærmere om den.
Den var kun synlig i omkring tre-fire sekunder, så jeg nåede desværre ikke at optage den. Men hvis andre har set den, vil det være mig en glæde at få det bekræftet, så jeg ikke render rundt og tror, jeg ser syner
, skriver læseren på Sjællandskes net-avis sn.dk.

Hvis der er andre, der også har set noget mystisk over Slagelse søndag morgen - eller måske endda har et billede - så kontakt os gerne på adressen slagelse.red sj-medier.dk eller ring 7245-1454, skriver Kim Brandt på: http://www.sn.dk/artikel/53011:Slagelse--Var-det-en-ufo og efterlyser læsernes kommentarer.


Kan korncirkler sælge byggegrunde?

Kan man sælge byggegrunde ved at udsende en aprilsnar?
Det vil vise sig i den kommende tid, for Ringsted Kommune har gjort forsøget.

Som led i en ny kampagne udsendte Ringsted kommune således for nylig en pressemeddelelse, der fortalte om en privatpilot, der på en mark nord for byen havde fundet mystiske korncirkler.

Fundet skulle angiveligt være så sensationelt, at en seniorprofessor fra Stanford University skulle være på vej til Danmark for at undersøge fænomenet.

Så vidt vides bed ingen medier på krogen og bragte historien, meddeler Sjællandske den 10. april 2010 på adressen: http://www.sn.dk/artikel/54791:Ringsted--Korncirkler-skal-saelge-byggegrunde. Men kommunen fortsætter kampagnen, der blandt andet omfatter annoncer i en række medier. Og om nogle uger lanceres nogle videofilm, som udviklingsdirektør Carsten Torrild håber vil komme til at fungere som viral markedsføring - altså en kampagne, der skal sprede sig som en virus ved, at folk finder klippene så interessante, at de videresender dem til venner og bekendte.

Nåh, ja, nåh, ja, men datoen for udsendelsen var 1. april, og nu må man så se, om den kommunale videoproduktion er så genial, at folk på nettet gider sende dem videre.


The Sun på hjemmebane

Den britiske tabloidavis The Sun bringer på sin hjemmeside den 10. april 2010 et videoklip og en tvivlsom beretning om jagerfly, der jager UFO

Billedet og video skal angiveligt vise en UFO, der jages af jetfly, og optagelsen skulle være fra M5 motorvejen, taget ved en servicestation i West Midlands i England.

Stillbillede og video kan ses på The Sun's hjemmeside http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/2926995/Fighter-jets-chase-UFO-down-the-M5.html men det skal retfærdigvis nævnes, at man også har kunnet stifte bekendtskab med videoen på Daily Mail's hjemmeside, hvor den kan ses, hvis The Sun's link ikke længere virker: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1264965/Is-REALLY-UFO-chased-M5-RAF-fighter-jets-Video-footage-captured-service-station.html

 
På stillbilledet fra videoen ses til venstre en mørk oval aftegning og til højre et stillbillede fra videoen med de to jagerfly.
 
Stillbillede fra „den fulde originale version“ af videoen, hvor man ser UFO'en og de to jagerfly.

Videoklippet har givet anledning til en del debat på div. europæiske ufo-fora på internettet.

Der gøres opmærksom på, at dette 30 sekunders klip har ligget på YouTube i længere tid. Det kan p.t. stadig ses på adressen http://www.youtube.com/watch?v=HvMjrb62UZc hvor klippet angiveligt er lagt ud den 7. februar 2010 med titlen »UFO Febraury 2010 M5 West Midlands« af en anonym bruger under navnet „princessmarije“.

Søger man på dette navn dukker der andre videoer op, som brugeren angiveligt har uploadet til YouTube. Det ene af disse videoklip er tilsyneladende en næsten dobbelt så lang sekvens „den fulde originale version“, der er uploadet så sent som 12. april 2010.

Debattører gør opmærksom på, at den korte videosekvens tilsyneladende er lavet ud fra et enkelt fast billede, og at videoeffekten blot skyldes kamerabevægelser. Lastbiler og containere ser desuden kunstige ud, dvs. computeranimerede.

Det har også været anført, at dette pseudonym er medlem af en gruppe af CGI-kunstnere (Computer Genereret Imagery). En af disse kunstnere, „ledrack“, har en række computeranimerede produktioner liggende på YouTube. Hans resultater kan bl.a. ses her: http://www.youtube.com/user/ledrack#p/search

Pseudonymet „princessmarije“ har ikke svaret på henvendelser, men nogle europæiske ufo-forskere har været i kontakt med kunstneren „ledrack“, der har svaret, at han har set den anførte video og kan bekræfte, at alt, hvad man ser, er fremstillet digitalt på computer.

Endvidere har man fundet billeder på internettet af containere m.v. til brug for 3-D animationer med de samme mærker og nr., som ses anvendt på videofilmen.

Ekstrabladet bringer historien den 10. april 2010 på http://ekstrabladet.dk/nyheder/videnskab_og_teknik/article1327485.ece Men tilføjer fornuftigt nok:

Pudsigt nok slutter klippet før jagerflyene når hen til UFO'en og ifølge The Sun vides det ikke, hvem kameramanden er. På The Suns hjemmeside debatteres videoen ivrigt, og de fleste er enige om, at videoen ser meget ægte ud, men at der nu nok ikke er rumvæsener involveret.


Rumvæsener iblandt os!

Der er rumvæsener blandt os, og de ligner os andre. Det tror hvert 5. menneske rundt om i verden, viser meningsmåling.

En ny meningsmåling viser, at hver 5. person tror på aliens, altså rumvæsener. De eksisterer og lever blandt os andre forklædt som mennesker, siger nyhedsbureauet Reuters med baggrund i oplysninger fra en meningsmåling foretaget af analyseinstituttet Ipsos blandt 23.000 voksne mennesker i 22 lande verden over.

Meningsmålingen viser, at mere end 40% af befolkningen i Indien og Kina mener, at der findes rumvæsener blandt os på Jorden, men at dette tal er nede på 8% i lande som Belgien, Holland og Sverige.

Det skal dog pointeres, at 80% af de adspurgte ikke mener, at der lever rumvæsener blandt os, og af dem er der flest kvinder.

Senior Vice President for analysefirmaet Ipsos, John Wright, siger, at der synes at være en tilbøjelighed til, at de lande med den største befolkning, har flest overbeviste om rumvæsenernes eksistens, medens befolkningen i mindre lande er mindre tilbøjelige til at tro dette.

- Måske af den simple grund, at man er mere tilbøjelig til bedre at kende til sine naboer i et land med en mindre befolkning, tilføjer John Wright.

Der er i gennemsnit flere mænd (22%) end kvinder (17%), der tror på rumvæsener på Jorden. De fleste af disse "troende" er under 35 år og det er på tværs af indtægtsklasser, viser undersøgelsen, der bl.a. kan ses her: http://www.independent.co.uk/news/science/survey-claims-one-in-five-worldwide-believe-in-aliens-1938928.html

Et Ritzau telegram om meningsmålingen har været bragt i flere danske medier den 13. april 2010.


Ufoer til debat i TV 2's Go'morgen Danmark

TV 2 tog tråden op efter meningsmålingen, der fortalte, at hver 5. menneske på kloden tror på rumvæsener iblandt os. Det blev til to indslag i Go'Morgen Danmark.

Onsdag morgen den 14. april 2010 bragte Go'Morgen Danmark et programindslag, hvor der var besøg af zoneterepeut Leif Nielsen, Kolding, der fortalte om sine ufo-oplevelser.
Samtidig efterlyste man ufo-beretninger fra seerne.

Der kom en del henvendelser fra morgenfriske seere, heriblandt Carsten Christensen fra Daugbjerg, der medvirkede i et telefonisk interview den 19. april, hvor han fik lejlighed til at uddybe en ældre observation af adskillige små lys på himlen.

SUFOI's formand Kim Møller Hansen var inviteret i studiet og fik lejlighed til at berette om SUFOI's arbejde med rapporter og forsøge at komme med et bud på årsagen til Carsten Christensens beretning og en anden ældre ufo-observation.

De to klip med ufo-indslag kan ses på adresserne:

http://go.tv2.dk/video.php/id-29877556.html
http://go.tv2.dk/video.php/id-29989176.htmlSeneste ufo-beretninger til www.ufo.dk

Observatørerne fortæller:

7600 Struer - sommer ca. 1955
Vestergade er en stejl bakke, som løber fra Struer's torv til Holstebrovej. På toppen af gaden går Skolegade ind til højre. Min kammerat og jeg kørte på vores knallerter op ad Vestergade fra Torvet, da vi fik øje på et stort cigarformet objekt hængende over gaden, der hvor Skolegade går ind til højre. Da vi nærmede os kunne vi se, at objektet var cirkelrundt og så ud som om, det var fladt.
Det hang ubevægeligt måske 50 meter oppe, og det var fuldstændig lydløst. Det var som at se op på en flad lampe, der lyste hvidgult. Men det underlige var, at der ikke var synligt lys fra det på gaden. Der var ingen detaljer, kun en flad hvidgul rund skive, som vi anslog til at være minsdt 25 meter i diameter, men sagtens kunne have været det dobbelte.
Da vi kom helt op under objektet begyndte det - stadig lydløst - at bevæge sig langsomt ind over Skolegade, og vi fulgte naturligvis efter. Men så bevægede det sig skråt ind over skolen over mod Bjerggade, som løber parallelt med Vestergade.
Bjerggade har samme buede form som Vestergade og begynder også på Torvet og slutter på Holstebrovej. Men Bjergade har på højre side (når man kommer fra Torvet) en skråning, der går ned til Struer bugt. Da vi når næsten hen til Bjerggade, bevæger objektet sig pludselig væk med en fart, der i et glimt flytter det ud over sommerhusbyen Bremdal, ca. en kilometer i luftlinie på den anden side af Struer Bugt. Der hænger det igen stille i nogen tid, hvorefter det simpelthen forsvinder.
Da vi dagen efter taler med en kammerat, som boede på hjørnet ved Bjergade, fortalte han, at han aftenen forinden havde set noget underligt over hustagene omme fra husets gård. Deraf det ekstra vidne i parentes. Da jeg nu er fyldt 70 år, finder jeg det rigtigst at delagtiggøre jer i min observation, inden den går tabt.


4733 Tappernøje - august eller september 1959
Jeg er født i 1948 i en lille landsby Everdrup midt imellem Næstved og Præstø. Da jeg skulle i 4. klasse, kom jeg i en privatskole i Næstved, hvorfor jeg skulle cykle til en lille flække Bøgesø og derfra tage toget til Næstved.
På vejen fra Bøgesø til Everdrup er der en lang, lille bebyggelse Flintemose og noget skov, og efter de 2 lokaliteter er der et frit stykke med en lang, stejl bakke, som alle, voksne som børn, trak deres cykler op af. Vejen hedder Flintemosevej.
En sommerdag i august el. september 1959, på vej hjem fra skole, ca. kl. 14.45 plus/minus ½ time, trak jeg således min cykel op ad den bakke. Det var en dejlig sommerdag uden en sky på himlen. Da jeg var nået 2/3 op ad bakken, kikkede jeg mig tilbage og så nogle af mine kammerater, der da lige var ankommet til foden af bakken og var ved at stige af cyklerne. Ca. 15 sek. senere kikkede jeg distræt op på himlen mod nord og så da pludselig et kæmperør på himlen. Det var helt blankt og helt glat uden nogen åbninger el. fremspring at se. Enderne var stumpede, og det forekommer mig at enderne var lidt smallere end midt på. Der var ingen lyde at høre fra det, og der kom ingen røg el. ild ud af objektet. Jeg så på objektet i 2-3-4 sek., hvorefter jeg drejede hovedet for at se, om mine kammerater også havde set det, men det havde de tilsyneladende ikke, så jeg drejede hurtigt hovedet tilbage og kikkede op på himlen igen - men nu var objektet væk! Jeg kikkede rundt på hele himlen, men der var intet spor af det på den helt skyfri himmel. Og der var heller ikke andre ting at se.
Det er naturligvis svært at bedømme størrelsen af objektet, da der intet var på himlen at sammenligne det med, men ud fra hvor klart og skarpt jeg så det, vil jeg gætte på det var 3-400 m væk og så stor som 2 jumbojets. Men størrelsen er naturligvis usikker. Jeg opfattede det dog som meget stort og som et godt stykke væk.
Fløj det mens jeg så det? Det har jeg tit tænkt over bagefter - men jeg ved det faktisk ikke. HVIS det fløj, kom det ca. fra øst i objektets længderetning. Det havde en lidt skrå position på himlen.
Observationen er godt nok sket for mange år siden, men jeg mener, jeg husker den, som var det sket for en måned siden. Jeg kan således også huske, hvem jeg efterflg. fortalte om det, deres navne, og hvad de svarede mig. Jeg er ikke bekendt med at andre har set det.


7400 Herning - 1975 eller 1976
Jeg ser ud af køkkenvinduet, og ser noget anderledes komme flyvende hen over trætoppene. Går derefter ud på trappen og ser det kommer nærmere. Kalder på min mor, der også kommer ud og ser det. Den kommer så tæt på, at vi kan se, at det ligner 2 dybe tallerkner, der er lagt sammen med vinduer imellem. Den er kommet flyvende lydløs og langsom i en lige strækning hen i mod os, står stille meget tæt på os, hvor vi også kan se, at der komme farvet lys ud under den, og derefter ændre den retning og forsvinder lynhurtigt og lydløs væk igen.
Jeg kan ikke huske om, det var 1975 eller 1976, men min bror som er født 23. juli 1975, var jeg barnepige for, og min mor der var i byen, var kommet hjem for at give ham bryst. Det var først på aftenen og stadigvæk lyst udenfor. Jeg er i tvivl om, svaret ved Højde over horisonten ved forsvinden er rigtig. Svaret er givet ud fra, hvor den stod, inden den lynhurtigt forsvandt.


4200 Slagelse - vinter 1978/79
Det var en søndag (eller helligdag) morgen, i januar måned (tror jeg) i 1978/79. Jeg var 16 år og gik i 10. klasse - husker det, fordi jeg efterfølgende fortalte det til min fysiklærer.
Jeg stod i køkkenet i mit barndomshjem på Kierulffsvej i Slagelse. Fra vinduet kunne man se over en mark (Soldatermarken blev den kaldt, og der var en kaserne som er nedlagt nu). Over til en vej længere væk (Rosenkildevej). Det var lyst og stille. Lige pludseligt - som ud af den blå luft - var der en flyvende tallerken et stykke over marken (vel 10 m over og 150 m fra mig) - meget tydeligt, som jeg senere har set dem afbilledet; rund og med „vinduer“. Den var der vel 5 sek. og var lige så pludselig væk. Efterfølgende kom på samme sted en blå stjerne som var der også ca. 5 sek. og så ligeså pludseligt forsvandt.


6500 Vojens - 1980
Det er godt nok lang tid siden, det var, da jeg var ca. 17 år, men jeg kan ikke lad være med at tænke på det hele tiden. Det skete i vinteren 1980, da jeg boede hjemme hos mine forældre. Jeg sad i min værelse og hørte musik, da der kom to piger, som jeg kendte ind på min værelse.
De var hel oppe at køre og råbte i munden på hinanden og sagde, at de lige havde set en ufo lande på en mark lige ved siden af min forældres hus, da de var på vej hen til mig. Jeg sagde, at de skulle falde lidt til ro og fortælle mig det stille og roligt. De sagde, at de var på vej om til mig og så noget lys i mange forskelig farve, som snoede sig rundt i hinanden som en lysshow på marken tæt ved den vej, de kørte på. De blev meget bange, og de toppede deres puck maxi knaldet for at se, hvad det var for noget mærkeligt lys.
Lige pluslig holdt lyset op med at lyse, og så stod der en stor hvid ufo med vinduer. De kunne se, der var nogle personer bag vinduerne. Den stod nogle sek. og summede lidt, og så fløj den op i luften og drejede mod nord. Det gik meget stærkt ca. to sek, så var den væk.
Da de var færdig med at fortælle mig, hvad de havde set, kom min søster på 15 år ind ad døren. Hun har lige kommet hjem fra et venindebesøg. Det passede med den tid, hun kom gående, kunne hun ikke undgå at have set lyset, så jeg spurgte, om hun har set noget mærkeligt lys. Det havde hun. „Jeg så noget lysshow i mange farver, der må have været nogen, der holdt havefest, men syntes da også, det var mærkeligt at holde havefest om vinteren“, sagde hun.
Jeg har altid haft lyst at fortælle det, selv om jeg ikke har selv set det, synes selv det lyder ægte nok.


7430 Ikast - 1989-1991
Der var vidst noget med, at der var en aften, hvor der ville være mange stjerneskud, og en kammerat og jeg ville ligge os ud på et garagetag for at se det. Pludselig oppe imellem stjernene var der et lys (som lignede de andre stjerne), som bevægede sig. Det pudsige her er ikke, at den bare bevægede sig, den bevægede sig også imellem stjernerne! Det jeg har funderet mest over, når jeg har tænkt tilbage på, det var/er, at dette lys måtte havde haft en helt ekstrem hastighed på - når bevægelsen var så tydeligt og så langt derude imellem stjernene...
Jeg ville lige skrive, da jeg lige så udsendelsen på DR2 og kom i tanke om det.


5800 Nyborg - en fredag i september 1990
Det var en kold after, og jeg her forvane at se efter satellitter og stjerner, da jeg intereserer mig meget for det. Jeg stod på nordsiden af huset, og månen var ikke oppe, da der kom et objekt over tagrygningen, ca. 20-40 m oppe. Der var 3 røde lys, der sad i en trekrant med en længde på ca. 6 m mellem hver. De drejede i jævn hastig mod uret.


6400 Sønderborg - efterår ca. 1990
Der var ikke noget at se, men i høj grad noget at høre: Jeg opholdt mig i entreen i mit hus, da jeg hørte en lyd, som hvis luft trykkes gennem et rør. Jeg gik ud i bryggers, hvor der var en udluftningsventil. Det var herfra lyden kom. Så bemærkede jeg, at der faktisk kom en voldsom luftstrøm ned i bryggers. Jeg gik ud af døren og prøvede at se, hvorfra lyden og luftstrømmen kom, men der var intet at se. Da jeg nødig ønskede at blive hentet op i et rumskib, gik jeg ind igen. Da blev luftstrømmen væsentligt reduceret. Jeg åbnede nu døren igen. Støjen bevægede nu i en langsom bue væk og standsede over en gruppe gamle kastanietræer, hvor støjen blev stationær. Der var absolut intet at se. Pludseligt hørte jeg lyden foretage et sving i nordlig retning, og der var helt stile igen.


4800 Nykøbing F - Mellem 1. og 5. august 1999
Det var lige omkring solformørkelsen i august 1999, enten et par dage før eller efter. Jeg var 13 år og alene hjemme den eftermiddag. Det var letskyet. Jeg stod på altanen og kiggede, som jeg nu plejede engang imellem, og fik så øje på den. Den var komplet krom. Ligesom en mønt, jeg kunne se solens lys spejle sig i den.
Jeg vil skyde den til at have været ca. 2-400 meter oppe. Den „hang“ en smule skævt i luften, mod venstre, og svævede helt stille. Jeg stod og kiggede på den i ca 10-15 minutter, uden der skete noget som helst. Derefter gik jeg ned i vaskekælderen og satte en maskine over, og da jeg kom op igen ca. 10 min senere var den væk. Da der desværre ikke var kameraer i mobiltelefonerne dengang, så fik jeg desværre aldrig taget et billede.
Formen er svær at beskrive, men den mindede mest af alt om en bowlerhat. dog mere strømlinet. Og så uden hul i bunden.
Størrelsen vil jeg ikke spille alt for klog på, men et par bilers størrelse er nok ikke at underdrive.


6715 Esbjerg - oktober/november/december 2002/03
Vi sad på jorden op ad en garageport og snakkede. Vi kiggede op og observerede et objekt, ca. 10-15 meter over hovedet på os. Det „stod“ stille over hovedet på os i ca. 1½ - 2 minutter. Herefter bevægede det sig langsomt mod syd-øst og sagnede igen farten yderligere efter ca. 25-30 meter, dette tog ca. 4 minutter, hvorefter det „fløj“/„svævede“ væk i meget høj fart og forsvandt. Objektet var fuldstændig lydløst fra dets tilsynekomst til dets forsvinden.


8900 Randers - november-december 2004
Det hele er lang tid siden, men en ven og jeg skulle over til ham for at hente noget, og da han ikke boede længere væk end godt 800 meter, besluttede vi os for at gå der over, klokken var 22 - 23 om aften, og jeg boede dengang på Ydervangen, og han kendte en rute, der gik fra Ydervangen. Vi skulle krydse Hobrovej og over til den vej, hvor spejderne og Falck lå og hen ad en sti, der fuldte parallet med med den gamle kaserne.
På den sti lå der en stor mark på den ene side, og på den anden kunne man se kasernen og de lejligheder, vi skulle hen til længere henne. Det var en kold aften, og der var ikke en sky på himmelen. Og da der var utroligt mørkt, kunne vi se „tusindevis“ af stjerner.
Da vi har gået et lille stykke vil jeg tænde en smøg og stopper derfor op, da jeg ikke kan få ild i smøgen pga. vinden. Da jeg havde taget det først hiv, læner jeg hovedet tilbage for at puste røgen væk, ser jeg en „stjerne“ komme i meget højt fart. Denne "stjerne" kommer syd fra og minder meget om en stjerne, dog var den noget kraftigere. Jeg peger for at vise min ven denne "stjerne" og han får øje på den. Mens vi står og kigger lidt på dette objekt, får jeg øje på 2 andre lys med samme fart og lige så kraftig som det første, vi fik øje på.
De 3 objekter kom fra hver deres hjørne, lige som de var kommet fra hvert deres hjørne i et trekantet objekt. Nr. 1 kommer fra syd med høj fart, objekt nr. 2 kommer fra nordvest, og nr. 3 kommer fra nordøst. De her objekter flyver nærmest imod hinanden, og der går godt 20 til 30 sekunder. Lige før de mødes, standser de op og svæver op over os godt 1 - 2 km oppe i luften, og der går ca. 3 - 4 sekunder, og objekterne flyver samlet eller i formation i sydlig retning.
Jeg er en mand som skal have fact's i hænderne og vil meget gerne have af vide, hvad vi så, for vi ved det. Jeg kan godt kende forskel på satelitter, fly, balloner og andre objekter på himmelen, men ikke dette.


4600 Køge - september 2007
Det er ved at være nogle år siden, jeg så det, jeg stadig ikke helt ved hvad var. Jeg har svært ved at få mig selv til at tro på, det var en UFO, men ved ikke, hvad jeg ellers kan beskrive det som.
Jeg har ikke fortalt om det før nu, fordi jeg ikke kendte til denne side, og fordi man let kommer til at lyde som en tosse. Dato/måned er ikke præcise, da jeg ikke noterede datoen dengang og i dag ikke husker det præcist.
Det var i 2007. Jeg rendte og spillede basketball ude i mine forældres have, da et lavtflyvende svævefly fløj ind over vores grund. Jeg kiggede op og fulgte svæveflyet, da jeg fik øje på en lille rund sort genstand væsentlig højere oppe, som føj i en lige bane til at starte med, for at dreje ind over min nabos tag og ud af mit synsfelt til sidst.


4400 Kalundborg - sommer/efterår 2008
Sad i min lejlighed på 1. sal i stue i vores sofa og snakkede med min kæreste og en gæst, da jeg pludselig så noget på himlen gennem vinduet. Et lille lys på himlen kunne ses. Jeg måtte misse med øjnene for at være sikker på det, jeg så.
Til at starte med troede jeg, at det var et fly, men det blinkede ikke med lyset, som det ellers ville have gjort, og det fløj nu også for langsomt til, at det var et stjerneskud. Lyset startede med at være hvidt, men så blev det blåt og derefter tyrkisgrøn, så grøn, så gul og tilbage til tyrkisgrøn.
Det fløj fra nord mod syd meget stille og roligt, men pludselig stoppede det midt på himlen. Der hang det i cirka fem sekunder, og derefter fløj det med meget høj fart mod vest, til jeg ikke kunne se det mere på grund af bygningerne. Det skal lige siges, at den aften var der skyet, så man kunne slet ikke se stjernerne.


8900 Randers - 1. januar 2009
Efter morgenudsendelse i tv-2 i dag den 20. janaur om UFO'er, og hvor jeg så kunne se, hvor jeg skulle skrive hen, vil jeg hermed fortælle, at jeg Nytårsaften 2008 så fem lysende objekter, ca, 20 min. over tolv til halv et, (fyrværkeriet var stilnet af). Først kom et orangefarvet lysende punkt flyvende, og det drejede skarpt mod sydvest lige oppe over nabo-taget, og ud for mine vinduer, derefter kom der et til, og jeg kunne så se en række på 5 i alt, der kom i samme højde efter hinanden med ca. 2-3 minutters mellemrum, alle drejede skarpt mod sydvest, og fra mit punkt så det ud som om, det var ud over Djursland.
Jeg kunne følge dem til de var små prikker. Det så ud til, at de holdt både højden og kursen. Jeg fortalt andre om det, jeg havde set, men jeg vidste ikke, hvor jeg skulle gå hen med det.
Men så sker det, at jeg er inviteret til min nabo, der bor på 3. sal i samme bygning med næsten samme udsigt, denne Nytårsaften 2009. Vi står så i hendes vindue og kigger på alt fyrværkeriet, og det stilner af så småt ca. 20 min over 12, og så siger jeg for sjov, så nu kan ufoerne godt komme, og det gjorde de, men dennegang var der kun 2, samme lys-farve-størrelse og i samme højde, men desværre vender hendes vindue lidt mere på skrå i forhold til mine, så jeg ikke kunne se, hvor de blev af. Men denne gang fik jeg et billede af den sidste af dem, og så også min nabo som vidne, jeg kan ikke se hvor jeg kan sætte billedet ind her, men kan sende det hvis jeg får en adresse.


4300 Holbæk - ca. januar 2009
Under en nattevagt i januar sidste år, mens jeg holdt en rygepause uden for sygehuset, observerede jeg et stort hvidt lysende objekt bevæge sig langsomt fra nord mod syd flere kilometer op over byen. Så standsede det, og et mindre rødt pulserene lysende objekt kom ud af det hvide objekt.Det faldt flere hundrede meter ned fra det hvide objekt og drejede mod vest i en cirkel evægelse, og forsvandt stik vest i højt fart. Det første hvide objekt forsvandt derefter med højt fart lige op og ud af syne.


5870 Ærøskøbing - slut august 2009
Jeg startede på Ærø Højskole den 17. august 2009. Vores forstander Henrik Hartvig havde et princip om, at vi elever ikke måtte drikke alkohol den første uge, vi var på skolen, så det har været den anden uge, vi var der, så måske den sidste weekend i august.
Vi var 6 personer, som en aften har besluttet os for at tage ud i byen i Ærøskøbing. Vi gik ned af Smedegade, for at nå hen til Vestergade, hvor der lå et lille værtshus ved navn Arbo. Da vi gik ned ad Smedegade, var der en, der pludselig råbte, „hey prøv lige at se op på himlen“, og da vi så op, så vi en et flyvene objekt, som fløj utrolig tæt på os, da var så tæt at vi kunne se bunden af objektet, det var fuldkommen fladt og havde en oval form, i midten var der et kraftigt rødt lys som om det lyste konstant, det pulserede ikke, som på et passager fly f.eks.
I starten fløj det rimelig langsomt, men så pludselig forsvandt det røde lys, og objektet lettede mere op i himlen fløj væk i enorm hurtig hastighed, men der var ingen motorstøj overhovedet.


4780 Stege - 16. september 2009
Jeg ved godt det er ret sent af melde sådan en observation, men anede slet ikke at sådan en organisation eksisterede, før jeg så jer i DR2's Tema i går aftes, 9/1-10. Det er snart 4 måneder siden, jeg så dette underlige fænomen på himlen. Jeg var på job (aftenarbejde) og havde pause, hvor jeg snakkede med en kammerat i telefon udenfor. Himlen var ret så klar med stjerner, og når den er det, bruger jeg meget tid på at kigge på den. Jeg har en tiltro til, at vi overhovedet ikke er alene, og ønsker hver dag at se noget underligt og uforklareligt på himlen... og det skete så den onsdag, den 16. september 2009!
Det var en slags lyskugle på størrelse med en stor stjerne, som kom i ekstrem høj fart hen over himlen, i en zigzag'ende kurve, med en lille nedskærbelse af hastigheden, da den stod øverst på himlen, og derefter ekstrem acceleration mod syd, zigzag'ende.
Det kunne godt minde om et stjerneskud, men jeg har aldrig set et stjerneskud, der gik fra ca. 40 grader fra horrisonten fra nord, til omkring 30 grader mod syd - og UDEN en brændende hale, som et stjerneskud ellers afgiver. Samtidig var dens banegang i himlen ikke helt normalt. Den snoede sig som en bølge henover himlen, havde et lille stop-op, og fortsatte derefter med enorm hastighed.
For at give et nogenlunde billede af hvordan det foregik, så vil jeg forklare det sådan: (tallene er fiktive, blot for at give en opfattelse af situationen).
Nord-horrisont: Fart 5000 km/t
Øverst på himlen: Fart 1000 km/t
Syd-horrisont: Fart 5000 km/t
Eksempel på kurve: ..--''--..--''--..-'-.,`--..-'-..-..-'-. (højre, venstre, højre, venstre - men ikke store sving, nærmere som en bølge)
Jeg snakkede som sagt i telefon med en kammerat, da det skete, så jeg stoppede fuldstændigt op, for jeg havde aldrig set noget lignende, og så fortalte jeg ham om det med det samme. Han grinte lidt, men fortalte dog, at hans far havde oplevet præcis det samme, da han var ung, men han havde aldrig fået indberettet det, eller fortalt videre om det - for hvem tror på sådan noget?? Jeg holdt det også kun lige for mine nærmeste, for der er ingen der ville tro på sådan noget.
Da jeg så så en udsendelse om UFO'er i går, lørdag den 9/1, opdagede jeg at i fandtes. Derfor greb jeg muligheden for at indberette dette.
Man kunne selvfølgelig godt sige „aarh, det var bare en fugl“, men det tror jeg nu ikke, for dem ser jeg mange af på himlen, og det er altså til at se, om det er noget der er 50 meter over jorden, eller mange mange kilometer over jorden. Jeg er absolut 100% sikker på, at det ikke var en fugl, fly, helikopter, vejrballon, you name it, der bevægede sig over himlen den aften. Men hvad det ellers var, det har jeg ingen anelse om. Hændelsen skete fra nord til syd på omkring 2 sekunder, så jeg er et spørgsmålstegn på dette område.


5270 Odense N - 9. oktober 2009
Orange flakkende lys på størrelse med lillefingernegl observeret mod sydøst. Bevæger sig langsomt i stabil langsom hastighed mod vest. Bliver gradvist mindre og forsvinder tilsidst helt ca. 120 grader over horisonten i vestlig retning.


8000 Århus C - 30. november 2009
Jeg så et fuldstændig stillestående flyvende objekt, der lignede en stor goble/vandmand svæve til højre for tårnet på Vfrue Kirke i Århus. Jeg stod på min altan i Gl. Munkegade og så det.


4450 Jyderup - 31. december 2009
Observerede objektet fra min gårdsplads efter at have fyldt brænde på brændefyr i staldbygning. Gik indenfor og orienterede min kone og datter om observationen, som vi efterfølgende observerede videre fra vores vestvendte havestue samt udendørs fra vores vestvendte baghave.
Objektet: Kraftigt lysende gul med hale. Lignede på ingen måde en flyvemaskine og heller ikke et nedfaldende meteor, som jeg har set flere gange tidligere. Objektet fløj, som vi observerede det, i samme højde under hele observationen.
Efter ca. fem minutter satte vi os til at spise, men objektet var fortsat synligt i retning ca. SV 50 grader på himlen. Det var en meget klar nat med fuldmåne.
PS: Jeg ved godt, at nytårsaften er en dag hvor danskere drikker, men min kone og jeg havde på daværende tidspunkt fået max. to øl/glas vin, mens min 15 årige datter intet havde drukket. Jeg er ikke ufo-freak, mens synes, at denne observation er så mærkværdig, at jeg vælger at orientere jer.


8520 Lystrup - 31. december 2009
Ingen oplysninger, kun et link til en Facebook-adresse, som kræver adgangskode. Her skulle ellers være en video af observationen.


2830 Virum - 31. december 2009
Det var klart og koldt med en svag vind fra en nordlig retning. Jeg var ude for at fyrre krudt af og hen over Holte, så jeg et klart orange lys, der var større end en stjerne med flimrende orange/gult lys. Da det er næsten umuligt at bedømme afstand til en lille lyskilde om natten, vil jeg kun sige at det tog ca. 2 min for den at bevæge sig fra 45 grader til højre for mig til 45 grader til venstre for mig, mens jeg så imod nord-vest. Efter ca. 1 min. dukkede endnu et lys op og fulgte ca. samme bane. To lys mere fulgte. Når lysene nåede ud over FR. Dal (hvis vi antager en højde på 300 m.) fadede de ud og forsvandt.
Der var ingen lyd.
Det kan være kinalamper, men nu har SUFOI min observation at sammenligne med, hvis der skulle komme flere meldinger ind.
Jeg havde drukket to øl, men det plejer ikke at slå benene væk under mig.


4160 Herlufmagle - 1. januar 2010
Vi stod og kiggede på fyrværkeri, da der kom en kugle i en varm gul-orange farve fra nord. Troede først, at det var noget fyrværkeri, der ikke var eksploderet, men så kom der en til, og en til og en til. De første var nu fløjet over huset, så vi gik om til sydsidens vindue og så nu i alt 9 lyskugler, der ligesom sejlede hen over himmelen.
De fløj på en lige linie efter hinanden, næsten som perler på en snor, men med en pæn afstand imellem dem, og denne afstand så ens ud imellem den.
Vi syntes, det så meget elegant ud. Der lå en skyformation foran mod syd, som de gled ind i, og vi kunne ikke følge dem længere.
Vi bor i bofællesskab, og flere andre, der var ude, havde også set dem, og nogen sagde, at de også havde set kugler tidligere på aftenen. Vi stod inde, så vi hørte ingen lyd, men da der blev skudt rundt omkring, kunne det vel heller ikke høres, grundet støj, men vi syntes det var et flot syn.


8850 Bjerringbro - 1. januar 2010
Nytårsnat klokken er lige lidt over midnat ca. 00.15 1/1-2010. Vejret er klart og koldt med fuldmåne. Stjernerne er meget synlige grundet den gode sigt. Det er nytårsnat, og vi er ude og se fyrværkeriet. Vi står og kigger rundt, og får øje på noget, som IKKE er fyrværkeri en lysorange lysplet uden blink som en flyver, ca. 4 gange større end en krafig stjerne, ses i øst med stabil kurs mod vest. Efter ca. 20-30 sek. med kurs mod vest drejer lyskuglen af med kurs mod syd lidt stigende. Den bliver mindre og bliver væk på himmelen efter noget tid.
Lyd?? vides ikke grundet baggrundsstøj.
Jeg tænker, at lyskuglen har haft en højte på 2.000-3.000 meter ved føste OBS. Hastighed 200-400 km/t, afstand ca. 5.000-10.000 m.


2605 Brøndby - 1. januar 2010
Min kone og jeg holdt en rolig nytårsaften sammen med min søn og svigerdatter. Kl. 24 skålede vi godt nytår. Kl. 00.15 tager min søn og jeg vores frakker på og går ud.
Jeg ville gå ind igen for at hente mit kamera, men min søn mente, at det var unødvendigt.
Vi mødte nogle naboer på vejen og kom i snak. Så siger min søn: „Prøv at se oppe på himlen“. Der så vi 3 orangefarvet objekter. 2 stod stille, den ene flyttede sig lidt. Så dukker der en 4. op over trætoppene (fra nord). Nu er alle 4 samlet 5-6 km. oppe. Efter nogle minutter forsvinder de langsomt lodret, samtidigt bliver lyset svagere.
Hvorfor tager man ikke sit kamera med???????

2605 Brøndby - 1. januar 2010
Der dukker 6 til 8 gullige prikker op over den nordlige horisont med et interval på ca.½ min. Tilsyneladende steg de højere og højere, indtil de forsvandt i en position på ca. 90 gr. over den sydlige horisont. Der var IKKE tale om fly, dels fordi der manglede de røde og grønne „vingelys“, dels fordi de lå for højt i luften i sammenligning med normale fly, (vi er vant til lufttrafikken fra Kastrup). Og vi er 3 personer, der var enige om, at dette drejede sig ikke om raketter, (da de IKKE kan nå så højt op).


2605 Brøndby - 1. januar 2010
Kl. ca. 00.30 nytårsnat så undertegnede og vidner først 3 lysende objekter stå på himlen og fløj stille og roligt uafhængigt af hinanden,. hvorefter de fløj tættere på hinanden og to af dem gjorde ophold. Den tredje fløj mod venstre og forsvandt, hvorefter en fjerde dukkede op i højre side over skoven og fløj op til de andre, der stod stille. Derefter forsvandt de to andre, og den sidste blev hængende. Da der var gang i fyrværkeriet på daværende tidspunkt, var det svært at bedømme afstanden, men de var mindst et par km. oppe og burde kunne ses i både i Glostrup og Rødovre. Det varede ca. 7 minutter fra vi startede med at se dem.


4171 Glumsø - 1. januar 2010
Nytårs aften, ædru, har kørt bilen hjem med familien.
Står ude og kigger på stjerner, da der langsomt nærmer sig et rødt flyvende lys direkte imod mig i lav højde. (Faldskærmsraket tænker jeg). Det flyver lige over mig, og jeg kan se en cirkel bestående af 7 eller 8 runde knivskarpe og konstant lysende lys.
Den flyver lige, helt lige og lavt, jeg hører en summen fra den/det, og den forsvinder stille og roligt derudad, mod syd.?? Jeg spejder efter den indtil den ikke kan ses mere.
Meget underligt og dybt tankevækkende.
Er der andre der har set dette, og er der en fornuftig forklaring på denne flyvende uidentificerede genstand/genstande?


8530 Hjortshøj - 2. januar 2010
Jeg stod i døråbningen lidt før midnat og fik øje på et gulorange lys ret højt på himlen. Det så ud som et omvendt kors (havde ingen kikkert). Lyset så ud til at stå stille, og det blinkede ikke - og ret hurtigt gik der skyer for. På grund af den lodrette lysstribe tænkte jeg, at det måske var en ballon med lys i.


4700 Næstved - 8. januar 2010
Jeg og min mor kom kørende fra Fensmark på Fensmarkvej med retning ind mod Næstved. Det er min mor, der fører bilen. Da vi er ved at passere en gruppe træer på vejen, får jeg øje på tre lysende objekter, der svæver pænt højt oppe. De har form som kugler, og bevæger sig roligt. Den midterste er klarere end de to andre - og farven på alle tre har nogenlunde samme orange nuance som en gadelygte. De skifter blidt position indbyrdes, men virker som om de er „forbundet af en snor“, som min mor siger.
Jeg beder hende om at rulle vinduet ned, for at se om det er en reflektion i ruden - det er det ikke. Vi kører videre ind mod byen, og objekterne svæver roligt videre foran os med retning mod højre - syd-vest. Der går ca. 4 minutter (jeg tog tid, da det startede og lavede et stemmenotat på min telefon), og så er objekterne væk.
Min egen fortolkning af observationen er, at det måske kunne være nogle af de der papirs-balloner med lys i, som folk kan sende op. Jeg ved, at det ikke var et fly eller helikoptere (jeg er selv interesseret i amatørastronomi, og kan genkende stjerneskud, satellitter og fly, når jeg ser dem). Men jeg syntes, at jeg burde indberette min observation for en god ordens skyld.


4700 Næstved - 8. januar 2010
Min mand er ryger og går jævnligt udenfor og ryger i al slags vejr. Han er en meget rationel mand, der ikke er let at få til at tro på noget som helst. Alt kan forklares. Alligevel var han netop gået ud i går ca. kl. 19.55 for at ryge, da han åbnede døren med ordene: „Kom lige her ud, der er ufoer på himlen“. Først tænkte jeg, at han lavede sjov med mig, da vi netop havde haft en mindre uovensstemmelse, men alligevel rejste jeg mig fra X-faktor, der netop var ved at starte, for at se, hvad han talte om og tog min mobil med mig.
Der, på den mørke himmel, var der tre lysende objekter, der nærmede sig. Min første tanke var, at det var fly, men vi ser sjældent fly i den retning, og for det andet fløj de to af dem tættere på hinanden, end jeg før har set fly gøre. Det forreste fløj alene, de to andre kom et stykke bagefter, lidt forskudt. De nærmede sig med jævn hastighed og min mand sagde: „Det ligner fly med landingslyset tændt“. Jeg bemærkede til ham, at jeg ikke kunne se lys blinke, som der normalt er, men min mand sagde, at han syntes at kunne se blinkende lys. Jeg kunne som sagt intet se.
Da lysene var næsten over vores hoveder, var det mit bestemte indtryk, at der var tale om aflange genstande, og at de var oplyst af et blegligt orange lys. Min mand gentog, at det måtte være fly, og jeg var tilbøjelig til at give ham ret, men bemærkede dog, at jeg aldrig har set 3 fly på samme tid henover huset her, i den retning, og at der ikke var en lyd at høre. Vi bor ret fredeligt, og kan med lethed høre, når f.eks. en helikopter eller et lille fly eller en flok svaner passerer henover huset. Her var der IKKE en lyd at høre på trods af, at lysene/flyene var meget langt nede (min mand kiggede faktisk efter kendingsbogstaver på den halefinne, han forgæves spejdede efter), og at der var tre af dem, og at der ingen anden støj var i området på det pågældende tidspunkt. Da flyene var henne over naboens hus, tabte vi dem af syne, da de fløj ind i en sky.
Jeg skyndte mig ind i vores soveværelse, hvortil der er udsyn til himlen på den anden side, men på trods af, at jeg kunne se skyens afgrænsning på den anden side af huset, dukkede flyene aldrig op på den anden side af skyen. Om der har været en anden og mørkere sky, der har dækket for dem, kan jeg ikke sige.


2300 København S - 10. januar 2010
Min kæreste og jeg havde os en lang og alvorlig snak derhjemme. Vi bor i en lejlighed på amager med god udsigt over byen. Sengen står ved siden af et vindue, og vi havde ikke trukket for. Vi lå og snakkede, mens vi bare stirrede ud af vinduet. Pludselig dukkede en meget skarp-lysende genstand op på himlen.
Det var gråvejr, og den var tydeligvis under skyerne. Den kom frem, lavede nærmest en u-vending og fløj meget hurtigt væk. Der var ingen lyde at høre, og det gik så hurtigt, at vi begge kiggede på hinanden og sagde „det var sgu da en ufo det der!“. Efter dette syn kunne vi næsten ikke få øjnene fra himlen i håb om den ville komme igen, men det gjorde den ikke.


9500 Hobro - 11. januar 2010
Var ude med skrald fra skolen, hvor jeg ser over mod kirken, og ser nogle blinkende lys på himlen, 3-4 stk. og et konstant lys. Tror først det er en helikopter, for højden ville ca. passe, men der er ikke nogen lyd, det plejer der at være. Varighed ca. 2-3 min. Det skal så siges. at der er mørkt, og der ligger sne.


9900 Frederikshavn - 18. januar 2010
Vi så lyset og er nu overbevist om, at vi ikke er alene her i universet, og at de er tættere på end vi ved. Dette orange/gullige brændende skær af en rund lyskugle. Fløj stille over himlen, dansede i få minutter på himlen.


9700 Brønderslev - 26. januar 2010
Gik og luftede hund i haven. Lagde mærke til en meget kraftig "stjerne" på den sydlige himmel. Stjernen var på samme sted in de første 15 min., jeg så den. Pludselig blev den svagere i lyset, ca. halv styrke, og den begyndte at bevæge sig mod øst. Efter at have bevæget sig i en lige linie mod øst, ca. 20 grader, forsvandt lyset helt. Denne bevægelse tog ca. 10 sek.


7752 Snedsted - 28. januar 2010
Ser ud af stuevindue mod syd ud over klit og klitplantage. Lys, der minder om flyvemaskine på himlen, men det var større og meget tættere på. Lyset flyttede sig usystematisk sideverts og lidt op og ned. Jeg ser i kikkert, og da ser jeg, det flytter sig. >Så går jeg udenfor for at høre, men ingen lyd bortset fra havet, og lyset var forsvundet. I stuen havde jeg mørke, og der intet, som kan reflektere lys. Vi bor tæt på havet og der er næsten ingen lysforurening. Der bor ingen i området, og der er langt til bebyggelse i sydlig retning. Der er kun klitter og klitplantage. En anden kvinde i Stenbjerg så det samme lys, blot fra en anden vinkel, og hun havde også undret sig.


4500 Nykøbing Sj. - 28. januar 2010
Jeg kommer kørende op ad Lårbakken (fuldstændigt som den eneste bilist på vejen) i vindtermørket, da bilradioen begynder at skratte. Kort efter kommer der et grøn/blåligt blinkende, lysende skær inde i bilen. Jeg ser i pandespejlet efter andre biler, men der er ingen. Det er der ikke. Jeg slukker for radioen for at samle mig om observationen. Der er intet at se ud ad vinduerne. Det blinkende lys forsvinder, og da jeg tænder for radioen igen, er alle dens faste stationer skiftet ud med tilfældige programmer.


8000 Århus C - 30. januar 2010
Jeg stod i mit køkken, og pludselig observerer jeg en samling orange lysende pletter ca. 7-8 som umiddelbart ligner et stjernebillede. Da jeg kender nattehimlen, kunne jeg konkludere, at det var det ikke. Efter et stykke tid forsvandt de ligeså stille. Herfeter dukker der endnu 4 lysende pletter op i en bue fra sydvest, som forsvinder opad i en bue mod sydøst. Lyset pulserede. De lignede små planeter. Ligesom når man ser Saturn eller Mars på himlen.


2740 Skovlunde - 12. februar 2010
Har lige luftet hunden her lørdag aften den 13. februar kl. 21.15.
Har observeret 6 lysende/orangeglødende kugler som gled lydløst over himlen fra nord/øst mod vest.
Der kom 2 „glidende“ parallelt med hinanden. Derefter 3 på stribe og til sidst 1 der kom lidt bagefter. Har aldrig set noget lignende. Det så ud som om de slukkede efter et stykke tid eller forsvandt bag skyerne. Den sidste var synlig i længst tid. Måske 1 minut eller lignende.
Underligt syn.


9870 Sindal - 16. februar 2010
Jeg var ude og se til hestene d. 16/2-10 kl. 23:20 og stod lige og fik en smø. Jeg lagde mærke til, at der var 8 stjerner i Karlsvognen, hvilket undrede mig en del, der plejer kun at være 7 stjerner. Den ekstra stjerne var mellem de 2 stjerner der danner bunden i vognen.
Efter ca. 8 - 10 minutter begyndte den ekstra stjerne at flakke rundt, men hele tiden lige omkring Karlsvognen og ikke i noget fast mønster, og det foregik i små ryk, der var små ophold på ca. 12 sek. mellem hver ryk.
Efter ca. 11 minutter vandrede den tilbage til startstedet i vognbunden af Karlsvognen. Denne gang blev den der kun i kort tid, ca. 1 - 2 minutter, hvorefter den i meget høj fart forsvandt nordvestlig retning.
Den lyste op som en anden stjerne, dog meget mere klar og lysende end nordstjernen. Der var ikke noget med nogle farveskift, som man ser ved fly, kun et meget klart hvidt lys. Da den forsvandt, var det næsten som at se et stjerneskud, her var der kun en meget lille hale.


3390 Hundested - 2. marts 2010
Først troede jeg, det var en vildfaren raket, men der var ingen lyd eller brag. Så tænkte jeg stjerneskud, men ikke med de farver og størrelse.
Den kom fra øst vandret og til sidst faldende mod vest. Havde en dråbelignende form, bare vandret. Var grøn, og hvor den spidsede til i enden en lys gul, der sluttede i en mørk gul. Måske en komet? Min hund reagerede med det samme ved gøende at løbe i retning af, hvor jeg så genstanden. Der var 2 rutefly over området i nord/syd, syd/nord retning.


8520 Lystrup - 2. marts 2010
Hvidtlysende objekt, hvis lys kunne ses klart igennem skydækket og som bevægede sig med flere hundrede kilometer i timen i en faldende bue mod jorden. Umiddelbar gæt på nedfaldssted i omegnen af Hårup/Mejlby. Dog svært at bedømme afstanden til objektet.


9381 Ajstrup - 2. marts 2010
Større gul „ildkugle“, som min far og mor beskriver den. Den blev observeret fra vores stue i 9381 Ajstrup, og det så ud som om, at den „styrtede ned“/forsvandt ned i retningen mod nabobyen Tylstrup.
Jeg tænkte, jeg lige ville skrive det her i stedet for, at det bare hurtigt røg i glemmebogen. Jeg havde lige været ude og køre, og havde ryggen mod observationsstedet, og var ved at parkere bilen i garagen, inden jeg kom ind og mine forældre fortalte om ildkuglen, så jeg så den desværre ikke selv.


4520 Svinninge - 2. marts 2010
Klar grøn genstand, tilsyneladende størrelse, ca. tennisbold. Faldende fra øst mod vest i ca. 40 graders vinkel. Kompasretning næsten stik nord. Kunne ses af mig i ca. 0,5 sek gennem vindue inden forsvinden bag bygninger. Afstand? Ikke til at bedømme!


8700 Horsens - 2. marts 2010
Efter gymnastik aften tirsdag, cyklede jeg hjemad ad Torstedallé og så så en meget klar lysende UFO på himlen. Den kom ude over Bygholm skov fra øst mod vest og lignede en forstørret Haleys komet. En stor lysende kugle og med en lang rød hale efter sig.
Jeg hører gerne om der er andre der har set den og om der er en forklaring.


7361 Ejstrupholm - 6. marts 2010
Vi kommer kørende på Hygildvej fra Ikast og drejer af til venstre af ind på hovedvej 439 (Fasterholtvej) mod Ejstrupholm, men lige hvor mange km ude det er fra, hvor vi drejer af ved, jeg ikke, men via GPS numrene var det ca. her jeg så det (N 55° 59.166', E 9° 14.762'), det havde samme form som en lagkage, jeg så den ved at solen blev reflekteret fra den, ligesom når solen rammer et spejl, oppe over træerne. Den bevægede sig fra syd mod nord.


4100 Ringsted - 7. marts 2010
Jeg sad på min kærestes altan og røg en smøg og kiggede på stjernerne, da jeg pludselig så en, hvad jeg først troede, var en meget klar lysende stjerne, men den bevæger sig langsomt fra højre over mod venstre side imellem to stjerner, og pludselig er den væk. Om det var en ufo, er jeg ikke sikker på, men det var i hvertfald ikke noget jeg har oplevet før...


2000 Frederiksberg - 12. marts 2010
Da jeg startede denne observation, skete det en gang til!!! Der kommer en orange lyskugle hen over himlen i en bue fra retning Flintholm St. og i en kurve hen over Julius Valentins vej. Farven minder om en flamme.
Først tænker jeg, det må være en flyver med brand i motoren, men da det sker igen, tænker jeg. Det er måske en lydløs militær helikopter? Ihvertfald for mig er det indtil videre et uidentificeret flyvende objekt - og jeg er nysgerrig. Gentagelsen skete efter ca. 3-4 minutter.


8310 Tranbjerg - 19. marts 2010
Da jeg og min søster var ude og gå med hunden, oplevede vi først en orangerød ildkugle bevæge sig bag træerne i skoven - jeg troede, jeg var ved at blive skør, men det bevægede sig hen over himlen.
„Tingen“ bevægede sig forholdvist hurtigt - der kom en til, og vi løb hjem for at hente et kamera - pludselig var der tre til, og vi havde i alt set 5 UFOer? på ca. 10 minutter.
Der var ingen lyd at høre og skæret fra ildkuglen flimrede lidt. Der er slet ingen tvivl om, at det ikke var et fly, et stjerneskud eller fyrværkeri. Den tilsyneladende størrelse, da de var lige oppe over os, var som en fodbold.

Det videofilmede lys ses på dette stillbillede lidt til højre for midten af billedet.

 
SUFOI's Fotoafdeling har undersøgt videosekvensen og lavet stillbilleder fra videoen. Materialet er efterfølgende bearbejdet via billedbehandlingsprogrammet Photoshop.

På denne kraftige udsnitforstørrelse af et stillbillede fra den modtagne videosekvens ses et lille markant lysere parti i aftegningen, der er overensstemmende med et lille brændende materiale i bunden af en lille varmluftballon.

Ud fra de modtagne observationsdata, sammenholdt med vejrdata, er der ingen tvivl om, at er observeret og videofilmet små varmluftballoner opsendt fra nærområdet.


6400 Sønderborg - 19. marts 2010
Lørdag aften, 9 gr. C. Mildt, tørt vejr ingen stjerner. Kl. 21.39 (Umiddelbart inden den endelige X-factor afstemning).
Jeg sidder i min stue og ser TV, da jeg ud af stuevinduet ser, hvad jeg antager er en faldskærmsraket eller et nødblus. Netop i aften er vores gardiner ikke trukket for, hvad de normalt er. Lyset kommer fra en vestlig retning, og ser ud som om, den stiger op bagved en lille gruppe træer, ca. 250 meter fra vores hus. Jeg undrer mig dog over, at lyset tilsyneladende nærmer sig vores hus, og ikke stiger lodret. Objektet forekommer at være næsten rundt, lys orange i midten, uden nogen præcis afgrænsning af kanterne. Kanterne var roligt flakkende som en flamme.
Jeg rejser mig og åbner terrassedøren i stuen for at lytte, men hører ikke noget. Familien, min kone, og 2 døtre, kommer til og ser også objektet. De hører heller ikke noget. Jeg beder dem hente et kamera, hvilket de ikke opfatter. Dog tager min mindste datter et billede med sin telefon fra den vestlige side af vores hus, i retning mod kirken, nord.

 
Originalbilledet taget med mobiltelefon (tv) samt udsnitforstørrelse af den lille lysende aftegning (th).

Det fremsendte billede er undersøgt af SUFOI's Fotoafdeling, der ikke er i tvivl om, at der er observeret og fotograferet en lille varmluftballon, opsendt fra nærområdet. Vindretningen er også identisk med den opgivne flyveretning.

På det tidpunkt er objektet nord for os, og jeg vurderer, at det er ikke er mere end 50 - 70 meter oppe, dog meget usikkert, ligesom størrelsen er vanskelig at bedømme.
Fra vi observere det, til det når det nordlige punkt, hvor det passerer længderetningen på vores hus, går der lidt over 1 minut.
Da jeg ikke længere kan se det fra vores vestvendte terasse, går jeg ud på østsiden af vores hus, og ser at objektet fortsætter mod øst. Jeg tænker at mine forældre, som bor i Ulkebøl (ca. 7 km i luftlinie), må ligge på den linie, som objektet følger. Jeg ringer og beder dem gå ud for at se, om de kan observere objektet, men de ser ikke noget.
Ca. 4 minutter efter objektet kom frem, forsvandt det ud af synsfeltet, følgende den beskrevne linie. Bevægelsen var meget konstant, og ikke accelererende, og fuldstændig lydløs. Det lignede et meget langsomt horisontalt bevægende nødblus, som dog ikke ændrede højde.

Det fremsendte billede er undersøgt af SUFOI's Fotoafdeling, der ikke er i tvivl om, at der er observeret og fotograferet en lille varmluftballon, opsendt fra nærområdet. Vindretningen er også identisk med den opgivne flyveretning.


2600 Glostrup - 22. marts 2010
Jeg var ude i min gård for at ryge en cigaret. Jeg kiggede op mod himlen og så en maskine af en art flyve tværs over himlen i en pæn høj fart. Meget hurtigere end normale fly. Den var lysegrå/hvid og helt lydløs. Det tog den kun nogle få sekunder at flyve tværs over himlen. Den var ikke så højt oppe, som et meget lavtflyvende fly.


5750 Ringe - 1. april 2010
Først kom der en kraftig lys glimt. Efter ca. 1 min kom der en mærkelig summen lyd, som om et kraftig magnetfelts lyd.
Så kunne jeg se i horisonten en lys kugle med to farver lys. I den ene ende var den rød og den anden hvid. Den svævede over himlen langsomt, det var ligesom om at den snurrede rund om sin egen akse med en mærkelig blinkende frekvens.


1407 København K - 9. april 2010
Der var først en. men ca. 30 sekunder efter var der omkring 7-10 stykker. Den, man kunne se tydeligst, lignede at den var okay stor og oval. Den så ud til at være grå og gav et orange lys fra sig. De andre, vi kunne se, var ikke så tydelige, og man kunne kun, se det orange lys, der kom fra dem. Jeg ved ikke om det var UFOer eller meteorer, da jeg ikke er en ekspert.


2300 København S - 9. april 2010
Jeg stod og røg en smøg på min øst-vendte altan på Messinavej, hvor jeg kiggede i retning mod Christiansborg. Jeg så tre lysende prikker lige henover tagene, hvor der var to orange og en rød i midten til at starte med. De var forholdsvis stationære, og jeg tænkte, det måtte være et par helikoptere, og der nok bare var ballade inde i byen. Men de begyndte at bevæge sig opefter og fra hinanden, i en opadgående retning.
Den ene orange prik/genstand til venstre forsvandt lige så stille op efter og fadede ud, mens der begyndte at komme flere orange genstande(?) frem op over hustagende. De fadede alle sammen li'som ud, desto mere de steg op, indtil de alle forsvandt. Min bror Mogens så også hændelsen...
Genstandende sitrede svagt, li'som en stjerne gør pga. jordens atmosfære, men det var hverken stjerner eller en bunke satellitter, siden deres bevægelsesmønster og antallet må udelukke den mulighed.


2610 Rødovre - 10. april 2010
Gik med en veninde på gaden, Birkmosevej i Rødovre, og observerede en orange/rød kugle, der fløj henover himlen. Der var ingen lyde, ingen blink fra „dimsen“. Den var højt oppe, hurtigere end et normalt fly.
Den forsvandt hurtigt i horisonten.
Dette gentog sig tre gange, en ny kugle dukkede op med jævne mellemrum og fløj i samme retning.
Herefter vendte jeg om og gik den modsatte vej, hvorefter forløbet gentog sig to gange mere, hvad jeg observerede. Denne gang fløj det dog i en lidt anden retning ...
Jeg mødte tre andre mennesker, der på det tidspunkt var stoppet op på gaden og stod og observerede himlen. Vi talte om, hvad det kunne være, men havde ingen mulige løsninger.
Herefter gik jeg hjem og valgte ikke at kigge mere op på himlen!


SUFOI-kommentar

Der er efter beretningerne at dømme ingen tvivl om, at en del af de indberettede observationer skyldes små varmluftballoner opsendt fra nærområdet, eksempelvis i forbindelse med Nytårsaften og desuden ofte i weekends. Det fremgår nu også af observationsfortegnelsen på www.ufo.dk

Læs mere om sådanne varmluftballoner og links til fotos og videoer med balloner.
Synes du, at ufo-mail er spændende oplysninger og interessant læsning, så send denne ufo-mail videre til din familie, dine venner og bekendte.

Så har de også muligheden for at modtage ufo-mail gratis og uforpligtende, når der sker noget nyt:

Danske og udenlandske observationer eller fotografier, aktuelle himmelfænomener og spændende tilbud på ufo-materialer.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted