logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2005 > UFO-Mail nr. 64

UFO-Mail nr. 64
19. december 2005


Knald i låget!?

Ny bog om hemmelige selskaber kommer omkring Charles Manson-familien, UFO-kulten Heaven's Gate, Scientology, den indiske dræber-orden Thug'erne, llluminati, Opus Dei, Fladjordsselskabet og 33 andre af slagsen.

„Den islamistiske selvmordsterror. De røde Khmerers terror-regime, nazismens gruopvækkende udryddelsessystem, Stalins og maoisternes ugerninger mod deres befolkning - alle vidner de om, hvor galt det kan gå, når mennesker lader forstanden afløse af en ekstrem tro på en højere sandhed.“

Sådan skriver forfatter og tidligere formand for Eventyrernes Klub, Klaus Aarsleff, i forordet til sin guide over de 40 hemmeligste selskaber, skøreste sekter og mest vanvittige dommedagskulter. Og galt er det virkelig også gået for mange kult- og sektmedlemmer:

 • Fanatiske, kristne sekter i det sydøstlige USA har i generationer rejst tusinder af kilometer for at danse med dødsensfarlige klapperslanger. Overlevende kan så bryste sig af Guds skærmende nærvær.
 • Charles Manson og hans hof af blodtørstige hippier stod bag en række bestialske drab inspireret af Adolf Hitler, Johannes' Åbenbaring og en Beatles-sang.
 • Og for 39 medlemmer af rumkulten Heaven's Gate var kollektivt selvmord adgangsbillet til l. klasse på et rumskib, der gemte sig i kometen Hale-Bopp.

Heldigvis er det langt fra alle sekter og hemmelige selskaber, der ender i blod og lemlæstelse. Først og fremmest er de holdepladser for tanker og anskuelser, der strider mærkbart imod den almindelige gennemsnitsopfattelse af, hvordan verden er skruet sammen. Således hævdede medlemmer af Fladjordsselskabet helt frem til 2001, at Jorden var flad. End ikke NASA-fotografier af den kuglerunde planet kunne få dem på andre tanker. Og Scientology - i brede kredse kendt som et respektabelt trossamfund med en psykoterapeutisk overbygning - bygger på science fiction-forfatteren Ron Hubbards teori om, at vi mennesker i virkeligheden er udødelige rumvæsner, der for 75 millioner år siden blev overfaldet af Mælkevejens enehersker Xenu, lænket til vulkaner på Hawaii og bombarderet med atombomber. Den ublide medfart gav naturligvis de fleste af os voldsomme traumer, som heldigvis kan afhjælpes med scientologiske metoder.

 

Grænsen mellem kultisk indsigt og rent humbug er flydende i de hemmelige selskabers verden. En lang række sektledere er i tidens løb blevet afsløret som grådige bedragere. Spørg bare den indiske guru og Bhagwan Shree Rajneesh, om det virkelig var nødvendigt at købe 93 Rolls Royce'er, mens hans tilhængere knoklede fra morgen til aften på sektens ranch i Oregon, USA.

Verden vil bedrages, kunne være den dystre morale i Klaus Aarsleffs bog om hemmelige selskaber. Men man kan også vælge at læse den som et underholdende og farverigt katalog over, hvor smidigt og tilpasningsdygtigt det menneskelige sind egentlig er.

Klaus Aarsleff: Hemmelige selskaber
176 sider, illustreret og indbundet. kr. 69,-


Tilbud til alle læsere

SUFOI's tidsskrift UFO-Nyt udkommer 4 gange årligt og er hver gang på 24 velskrevne sider med gode illustrationer.

UFO-Nyt er din guide i en verden af mærkelige beretninger, løse rygter og halve sandheder.

Årets første nummer af UFO-Nyt udkommer 16. februar 2006 og vil bl.a. bringe en større artikel om Apolloastronauten, som siger, at der styrtede et fremmed rumskib ned ved Roswell. Læs hans udtalelser om andre astronautkolleger og personlige kommentarer til påstanden om, at månelandingerne aldrig fandt sted.

UFO-Nyt årgang 2006 koster normalt kr. 292,00.
Som ny abonnent kan du spare kr. 65 og således få et abonnement for kr. 227,00.

 


Svirrefluer på spil på Nekselø?

Der var millioner af svirrefluer på Nekselø i sommeren 2004, siger en af læserne til ufo-mail som en kommentar til det foto, som blev offentliggjort i forrige udgave af ufo-mail.

Jørgen Christiansen tog i august 2004 dette foto på Nekselø:

Jørgen Christiansens billede er her ændret i lysstyrke og kontrast for at fremhæve de små mørke objekter, der bl.a. ses ved de indsatte pile.


Læser på Nekselø i 2004

Efter offentliggørelsen i ufo-mail nr. 63 modtog vi i redaktionen en mail fra Anders Jensen, der bor i Havnsø på Sjælland ganske tæt på Nekselø:

 • De sorte streger på billederne fra Nekselø er svirrefluer.
 • Jeg var selv på Nekselø i august 2004 og fik dem osse på mine billeder.
 • Der var millioner af svirrefluer i den periode.
 • Jeg har vedhæftet et af mine billeder fra den pågældende dag.
 • Der er vel en 6-7 fluer på billedet.
 • Når vi om sommeren har en periode med vind fra SØ, (fralandsvind) så samles disse fluer i millionvis her på NV-kysten af Sjælland, fordi de ellers ville blive blæst til havs.
 • Det samme fænomen optræder af og til med mariehøns.
 • Svirrefluerne er ganske fredelige og kan ikke stikke eller bide, men de er drønirriterende!

På Anders Jensens foto fra Nekselø ses svirrefluerne bl.a. som meget små aftegninger øverst i billedet i midten og til højre.


Sammenligning af fotografierne

SUFOIs fotokonsulent Hans Bødker har sammenlignet aftegningerne på de to fotos taget af Jørgen Christiansen og Anders Jensen, og således ser resultatet ud:

 
Udsnitsforstørrelse med svirrefluer på Anders Jensens foto.
 
SUFOIs fotokonsulent Hans Bødker har sammenlignet aftegningerne på de to fotos taget af Jørgen Christiansen og Anders Jensen, og således ser resultatet ud.

Det store billede viser et udsnit med et af objekterne på Jørgen Kristiansens foto. Indsat ses en af svirrefluerne fra Anders Jensens foto.

Hans Bødker noterer sig, at JK's foto er eksponeret på 1/200 sek. og AJ's på 1/826 sek.

„I AJ's foto bør bevægelserne altså være mere „fastfrosset“ hvilket også ses på svirrefluen“, fortsætter Hans Bødker og tilføjer:

„Det er dog svært at se, at det er en svirreflue, hvis man ikke lige ved det. Jeg mener endvidere, at forskellen på de to billeder er så stor, at det er vanskeligt at drage en sammenligning med svirrefluer i Jørgen Kristiansens foto.“


Hvad er svirrefluen for en størrelse?

WIKIPEDIA, Den frie Encyklopædi, fortæller bl.a., at svirrefluen eller blomsterfluen (Syrphidae) er et 10-14 mm langt insekt, som ses mest fra april-september og talrigest fra maj-juni. Antallet af slægter er omkring 200 og antallet af arter er ca. 6000. De findes overalt på Jorden - undtagen på Antarktis.

 
 
Dobbeltbåndet svirreflue ved blomst.
Fra tysk Wikipedia og udgivet under GFDL.
Foto: Sönke Behrends

Svirrefluen har 6 ben som andre insekter og er gul og grå med mange, mange brune øjne. Der er også et lidt lyserødt farvet skær i vingerne, den bevæger sig ved hjælp af vingerne og lidt med bagdelen, når den flyver.

Svirrefluen står i kortere perioder helt stille i luften og den flytter sig i luften i hurtige ryk. http://da.wikipedia.org/wiki/Svirreflue

Insekter tæt på kameraet? Der er ikke indberettet ufo-observationer til Skandinavisk UFO Information på det pågældende tidspunkt.


Anders Jensens ekstra kommentarer og foto understøtter teorien om, at det kan være insekter, der er oprindeligt er fotograferet.

De fotograferede objekter på de to fotos ser imidlertid ikke umiddelbart identiske ud.

Det kan dog stadig ikke udelukkes, at begge fotografier rent faktisk viser insekter tæt på kameraet.


Sidste

På det allerseneste har en ufo-mail læser foreslået, at pletterne på Jørgen Christiansens foto kunne vise to stk. F-16 jagerfly, der flyver efter hianden. Den bageste har lighed med en F-16 langt ud i havdis, siger læseren.

Til dette kan tilføjes, at med størrelsesforholdet for aftegningerne på fotoet, ville 2 jagerfly formentlig være så tæt på, at fotografen ville være helt sikker på at høre dem og have tænkt over det straks ved fotograferingen.

Men kommentarer er meget velkomne.


IFO-foto fra Århus

Et spændende foto dukkede op i SUFOIs mailboks i starten af december måned - med et besynderligt objekt hængende lavt hen over hustagene i Århus.
Men det var næsten for godt. Hvad viste det i grunden?

Det er altid med stor nysgerrighed og en vis spænding, man som gammel ufo-interesseret åbner sin mail, når man kan se, at det drejer sig om et nyt dansk ufo-foto.

Således også for få dage siden, da der dukkede en mail op med dette ufo-foto fra Århus-området:

Det originale foto fra Århus-området angiveligt taget 3. december 2005.

 
Udsnitsforstørrelse med bl.a. forøget kontrast i et forsøg på at fremhæve yderligere detaljer i fotoet.
 

Der fulgte ikke mange oplysninger med selve fotoet, men i fotoets skjulte, elektroniske data, EXIF-dataene, fandt vi flere oplysninger, som stærkt indikerede, at der formentlig var tale om et falsum.

Den unge fotograf, Lars, blev kontaktet og bedt om yderligere detaljer som yderligere kunne medvirke til at fastslå, hvad der mon kunne være fotograferet, eller hvilken teknik, der evt. var anvendt ved „frembringelsen“.

Og mistanken viste sig at holde stik:

Billedet var et falsum, hvilket Lars straks bekræftede.

Han havde ved hjælp af den kendte fotobehandlingsprogram Adobe Photoshop lagt et ufo-foto fra internettet ind på et af sine egne fotos af hustagene i Århus.

 
 
Bob Lazars „ufo“ af „modellen sportcar“.

Det drejer sig om et foto med oprindelse fra en lidt tvivlsom amerikaner, Bob Lazar.

Det anvendte foto og oplysninger om Bob Lazar kan ses på denne internetadresse: http://www.mufor.org/lazar.htm.

En lidt mere kritisk omtale af Bob Lazars aktiviteter kan ses på denne adresse: http://www.ufoevidence.org/documents/doc61.htm.

Lars fortalte bl.a. efterfølgende om sit foto-eksperiment:

Jeg må bryde sammen og tilstå.

Det er simpelthen UFO´en fra Bob Lazar „the sportcar model“ jeg har lagt ind på min baggrund af Århus.

Jeg var dog sikker på I kunne gennemskue billedet ved at zoome ind.

Ganske enkelt i Photoshop: Skåret UFO´en ud, lagt blur og lidt støj på, så det passer med det originale billede og brugt lidt „spong tool“.

Det var ikke for at „tage pis“, men for at se, det man håber på, og se om jeg kunne lave et „ægte fake“.

HVIS jeg nu skulle se en ægte UFO (har lige fået nyt kamera) håber jeg ikke man så vil vrænge på næsen??.

Nej, nej. Lars skal fremover - som alle andre læsere af ufo-mail - være meget velkommen til at sende fotos til SUFOI med mystiske ting på til nærmere undersøgelse.

Vi skal dog gerne indrømme, at vi holder mere af ægte mysterier end de fabrikerede!

Det er ikke så ofte, at SUFOIs Fotoafdeling modtager fotos, som er rene svindelnumre, men det sker altså - som i dette tilfælde, hvor der nu må siges at være tale om et ægte IFO-foto (identificeret flyvende objekt).


Ingen Tårnfalke i luften

Hvis man i den kommende tid ser små fly observationsfly i luften, så er der i hvert fald ikke tale om Tårnfalken. Forsvaret har nu droppet dette ubemandede flyprojekt med udgangen af 2005, meddeler forsvarschef Jesper Helsø. Tårnfalken lever simpelthen ikke op til Forsvarets forventninger og krav.

 

Tårnfalken er et lille letvægtsfly, der kan anvendes som et avanceret overvågningssystem fra luften. Men flyet har siden anskaffelsen i 2002 fra første dag været ramt af problemer og uheld. Forsvaret købte otte Tårnfalke og to ekstra, der skulle anvendes til reservedele. Tårnfalken er oprindeligt indkøbt som et langtrækkende målopklaringssystem, en såkaldt ubemandet rekognoscerings drone, der også skulle kunne anvendes til internationale operationer.

Forsvaret anskaffede fra starten to ens systemer, som hver består af 4 fly, 3 mobile jordstationer, 3 mobile antenne enheder og 1 mobil affyringsrampe.

 

Det 115 kg tunge franskproducerede fly er under næsen udstyret med sensorer, et almindeligt dagslys kamera og et infrarødt kamera, der sender levende videobilleder til jordstationen. Med en længde på 2,75 m og et vingefang på 3,30 m skulle det ubemandede fly med en tophastighed på 200 km/t have en aktionsradius på 670 km.

Det var meningen, at Tårnfalken til dato skulle have fløjet små 400 timer, men indtil videre er det kun blevet til 124 timer.

Det seneste uheld skete 3. februar i år, hvor et af flyene måtte nødlande i Borris, og systemet har haft flyveforbud lige siden.

„Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er meget ked af, at dette projekt ikke har udviklet sig efter planen. Vi har siden modtagelsen 2002 foretaget en række justeringer i forhold til den oprindelige plan og har håbet på, at det ville få bugt med problemerne.

Nødlandingen den 3. februar ved Borris var imidlertid en klar indikation på, at problemerne ikke var løst“, siger Jesper Helsø nu.

Ifølge Forsvarschefen er der et udtalt behov for et alternativ til Tårnfalken.

 

„Vi har kigget på alternativer til denne form for overvågnings- og indhentningskapaciteter. Ikke mindst til de internationale missioner, hvor behovet eksisterer i dag. Men der bliver ikke tale om at anbefale anskaffelse af et tilsvarende system. Der vil i stedet blive lagt op til at benytte mindre og mere driftssikre systemer, tilføjer Jesper Helsø og henviser til konklusionen fra en nedsat undersøgelsesgruppe til at kulegrave projektet.“

Rapporten foreligger nu, og på den baggrund har forsvarschef Jesper Helsø anbefalet forsvarsministeren, at Tårnfalken udfases snarest muligt.

Såfremt anbefalingen følges, vil Forsvarskommandoen senest med udgangen af dette år komme med forslag til, hvordan behovet for denne form for indhentnings- og overvågningskapacitet kan dækkes.

Der kan læses mere på adressen: http://forsvaret.dk/FKO/Nyt+og+Presse/Forsvaret+foreslår+afvikling+af+TÅRNFALKEN.htm.

Så hvis du i den kommende tid iagttager et lille ejendommeligt udseende fly i luften over Danmark, så er det altså under ingen omstændigheder Tårnfalken.


Læs seneste ufo-observationer

Vil du som læser af ufo-mail se de seneste rapporter om ufo-fænomener, der er indberettet til Skandinavisk UFO Information, så gå ind på adressen: www.ufo.dk, under observationer.

En længere beretning stammer fra en 43-årig mand i Haslev på Sjælland.

Observatøren fortæller selv om den 25. oktober 2005:

Først nogle indledende personlige oplysninger. Jeg er 43 gammel (voksen), rører sjældent alkohol og har aldrig taget narko. Så det jeg ser i Haslev den 25/10 - 05 kl. ca. 00.50 er jeg nødt til selv at tage til efterretning, som værende virkeligt, og vil påstå det samme over for omverdenen. Jeg har desuden arbejdet som fængselsbetjent på Herstedvester - Danmarkss eneste psykopatanstalt. Det får man ikke lov til medmindre, at ens psyke er 100% i orden. Jeg forudser dog alligevel, at andre vil se på denne beretning med en hel del skepsis, hvilket vel i og for sig er forståeligt.

„Jeg arbejder aftenhold, og går derfor relativt sent i seng. Den nat var det stjerneklart, og jeg stod på gårdspladsen og kiggede lidt på stjernehimmelen, efter at have parkeret bilen i garagen. Pludselig overflyves gården (nedlagt landbrug) af ‚noget’ i en SSØ-retning og i en, mener jeg, allerhelvedes høj hastighed. Jeg kan ikke afgøre højden, og vil derfor heller ikke gætte konkret på hverken hastigheden eller størrelsen. Den er kun synlig i ca. 2-3 sek. Da gården er trelænget, og den ene længe spærrer for udsynet i den retning.

En beskrivelse af ‚tingesten’: Ja når man ser fjernsyn eller hører radio, så er min observation faktisk temmelig kedelig, det må jeg erkende - men! Det var en trekantet ensvinklet sort flade med en række mat lysende ting langs kanten - men disse dog klart placeret inden for selve fladen, en 4 eller 5 stk. langs hver kant. På grund af tidspunkt (mørkt) og synsvinklen kan jeg desværre kun give en todimensionel beskrivelse. Derudover var den lydløs.

Jeg vil til hver en tid sige, at den burde have gennembrudt lydmuren med den larm til følge, men det gjorde den altså ikke. Der var heller ikke antydningen af motorlarm. Ydermere havde den nogle underlige vrikkende bevægelser i et horisontalt plan. Svært at beskrive på skrift, men jeg skal prøve: Den pendulerede horisontalt omkring sin egen lodrette midterakse, ligesom nogle tandhjul i indmaden i et ur også pendulere om egen midterakse. Jeg når at se et „tik og et tak“, den svipper ud og tilbage igen. Hvorfor? Aner det ikke, det må I fortælle mig, men det er min klare opfattelse, at det var tilsigtet. Den var ikke på nogen måde ustabil i sin bane.

Det var hvad jeg så, men da jeg er uddannet kedelpasser og procesoperatør kan det jo ikke undgås, teknikeren kommer op i en, så jeg vil gerne knytte en personlig kommentar til lysene langs kanten og til de særprægede bevægelser.

Det var næppe lys i gængs forstand, men nok en mere integreret del af fartøjet, sandsynligvis en del af frem/opdriften, da de pegede nedad og var placeret hele vejen rundtomkring. Penduleringen får det mig til at mene, at den må have været ubemandet. Der er næppe nogle levende væsner, der kan tåle sådanne bevægelser over længere tid - aliens eller ej. G-kraften må have været forfærdelig.

Behøver jeg at fortælle, at jeg kom hen ved en time senere i seng den nat end normalt? Jeg har altid troet på muligheden for liv andetsteds - nu tror jeg ikke mere, jeg ved det!“

Den seneste observation, der er indrapporteret til og nærmere omtalt på SUFOIs hjemmeside stammer fra 6752 Glejbjerg By i Jylland og fandt sted den 18. november 2005:

„Min 10-årige søn var til børnefødselsdag. Festen foregik indendørs, men på et tidspunkt fik han det varmt og gik udenfor, hvor han fandt en fodbold, som han stod og spillede med op ad en mur.

På et tidspunkt røg bolden ned ad opkørslen og ét af de andre børn løb ned for at hente den. Hun kaldte på ham, at han skulle komme og se noget mærkeligt:

Han beskriver det, de så, som et fartøj som lignede noget fra en Star Wars-film. Den var grøn på undersiden. Der kom en mærkelig lyd fra fartøjet - han kunne ikke beskrive det nærmere - havde aldrig hørt noget lignende. Fartøjet bevægede sig frem og tilbage over stedet, som om den søgte efter noget - på et tidspunkt steg den lodret op i himlen og forsvandt.

Hvorfor tror jeg på historien? De var 2, som så hændelsen. Det var ved et tilfælde, at vi kom til at tale om det - ingen sensationsstemning over beretningen.

Jeg gik ham nærmere på klingen mht., om det kunne være et fly eller en helikopter eller evt. en fjernstyret UFO, men det er udelukket.

Børns fantasi - nej, det tror jeg ikke her, situationen opstod spontant, og hele beretningen var nedtonet som om, det ikke var noget særligt. Børnene havde blot konstateret, hvad de så og var ikke bange.“

På SUFOIs hjemmeside på ovennævnte adresse du også læse om ældre beretninger og samtidig rapportere, hvis du selv skulle have set eller fotograferet noget mystisk på himlen.


SOHO fylder 10 år

SOHO (Solar & Heliospheric Observatory) blev opsendt den 2. december 1995 og har i de forløbne 10 år taget ca. 10 mio. billeder og identificeret 1.000 kometer.

I en netafstemning på http://sohowww.nascom.nasa.gov/ har 23.990 valgt dette billede af Solen som det bedste. Solen er optaget med tre bølgelængder – 171 ångstrøm vist som blåt, 195 ångstrøm vist som gult og 284 ångstrøm vist som rød.


Flotte Venus på spil - igen!

Hej „Ildkuglemand“ !
Jeg observerede en „ildkugle“ eller lign. mandag den 12. december 2005 i tidsrummet kl. ca. 17.45 til ca. 19.00, men jeg er ikke hundrede procent sikker på klokkeslettet.
Jeg stod i stuen og snakkede med min mand, da jeg fik øje på noget der lignede en overordentlig klar stjerne højt over den nye Lillebæltsbro.
Hvad tror du det kunne have været? En satellit der var ved at brænde op i atmosfæren eller lign. ??

Sådan startede en henvendelse til Dansk Ildkuglecentral, der er en sektion af Dansk Astronomisk Selskab og ledes af Lars Bakmann.

Observatøren fortsætter sin forespørgsel:

„Jeg bor i Strib på Fyn og vi har en storslået og fri udsigt over hele Lillebælt og himlen, da vi ligger helt fremme på toppen af en skrænt lige ud til Lillebælt. Vores hus er på 2 etager og fra 1 salen er der endnu mere frit udsyn.

Der var endnu ikke andre stjerner tydelige på himlen, selvom det var en „stjerneklar“ aften. Da jeg lidt efter kiggede igen, havde den bevæget sig lidt mod højre (i retning af Fredericia set fra os).

Bevægelsen var dog så langsom, at det ikke kunne være en flyvemaskine. Jeg gik derfor op på 1. salen og kikkede på den i vores stjerne kikkert. I kikkerten lignede den en kugle eller dråbefrom, og der var en bevægelse omkring den, der kunne ligne ild eller flammer. Den lyste så kraftigt, at en lille sky i nærheden blev lidt oplyst af den i et stykke tid.

Jeg fulgte den nu i de næste ca. 45 min., hvor den bevægede sig langsom mod venstre og langsomt nedad mod horisonten. Efterhånden som den gik „nedad“ mod horisonten, jo rødligere blev den at se på også med det blotte øje. I stjernekikkerten så den i det meste af tiden hvid ud, men fik efterhånden et blålig skær i „spidsen“ og hvid i midten og ‚halen var rødlig’. Det var i hvert fald de farver, der kunne skimtes. Min mand så den også.

Jeg tjekkede tekst TV og DMI for at se om der stod noget om kometer eller lignende, men der var ingen oplysninger.

Hvad tror du, det kunne have været? En satellit der var ved at brænde op i atmosfæren eller lign.?? Den gik ‚ned’ bag horisonten ind over Jylland, hvor den blev lidt mindre efterhånden. Den var hele tiden noget større end alle de andre stjerner.

Fra jeg så den over broen, og til den forsvandt, gik der måske 45 min., så det var ikke oplevelsen af tju-bang stjerneskud.

Under hele dens bane, lyste den kraftigere end de andre stjerner, der efterhånden kom frem på himlen. Månen var fremme, og kuglen lyste næststærkest efter Månen, der dog stod modsat på himlen i forhold til ildkuglen, set fra os.

Jeg vil rigtig gerne vide, om andre har iagttaget det samme fænomen. Vi kigger ellers ikke ret meget på stjerner m.m., men har kikkerten til at se på skibe i Lillebælt, så der skal alligevel noget til, før jeg bliver opmærksom på sådan et fænomen.

Håber at høre fra dig, skulle du være interesseret i at vide mere om den, er du også velkommen til at skrive. Jeg ærgrer mig her bagefter over at jeg ikke tog billeder af den, slutter observatøren sin henvendelse.“

Lars Bakmann fra Dansk Ildkuglecentral svarede observatøren:

„Mit bedste bud er, at I har set Venus, som lyser meget op på aftenhimlen i den her tid. Hvis min teori er rigtigt skulle I jo kunne se den hver aften. Kan I det?

Vi kan jo også prøve at spørge SUFOI (Skandinavisk UFO Information), som undersøger fænomener som ikke umiddelbart kan forklares.“

Sådan så himlen ud den 12. december 2005 med Venus lavt over horisonten i sydvestlig retning set med planetarieprogrammet Starry Night Beginner.
Venus forsvandt under horisonten ved 18.30-tiden den 11. december.


 
 
Venus på den sydvestlige himmel 19. februar 2004 kl. 18.12 DNT set fra Søllested, Lolland.
Foto: Ole Henningsen
 
Venus på sydvesthimlen

Mange har beundret det smukke syn med planeten Venus på den vestlige aftenhimmel i denne tid, og vi er i SUFOI ikke i tvivl om, at det netop er Venus, observatøren har fået øje på. Alle observatørens oplysninger - på nær en enkelt - peger på Venus.

Der er også i denne omgang kommet telefoniske henvendelser om Venus til SUFOI, men som Lars Bakmann ganske rigtigt nævner, så kan man fra ved 16-tiden og de næste par timer se Venus stå og lyse meget klart og strålende på den sydvestlige himmel.

Så man har stadig chancen for at opleve - eller genopleve - planeten på himlen. Den kan dog de enkelte aftener tage sig vidt forskellig ud afhængig af vejrforholdene.


 
 
Jimmy Carter
Jimmy Carter og Venus

Og det er ikke første gang - og sikkert heller ikke sidste - at det flotte syn tiltrækker sig stor og ofte mystificerende opmærksomhed.

I ufo-mail nr. 32 den 22. marts 2004 fortalte vi bl.a. om den senere amerikanske præsident Jimmy Carter, der som guvernør sammen med en gruppe mennesker iagttog et mystisk lys på himlen.

Jimmy Carter skulle holde tale for den lokale Lions Club i Leary i staten Georgia.

Medens han sammen med en halv snes andre deltagere ventede udenfor, inden arrangementet skulle begynde 19.30, bemærkedes et klart stærk lys på den vestlige himmel.

Lyset så over en 10 - 12 minutters tid ud til at bevæge sig tilsyneladende nærmere observatørerne, fortonede sig langsomt, nærmede sig igen for til sidst at forsvinde helt.

Jimmy Carter beskrev lyset som fra større end planeterne og op til næsten størrelse som Månen. Undervejs blev farven også anført lige fra det blålige og over i rødligt.

Afstanden blev angivet som 300 - 1.000 meter i en skriftlig rapport, som den daværende guvernør for staten Georgia, Jimmy Carter, i 1973 afgav til den amerikanske ufo-organisation NICAP, National Investigations Committee On Aerial Phenomena.

Lyset blev senere identificeret som planeten Venus.

Hele beretningen kan ses på denne adresse: http://www.sufoi.dk/ufo-mails/um-2004/um04-032.php

Synes du, at ufo-mail er spændende oplysninger og interessant læsning, så send denne ufo-mail videre til din familie, dine venner og bekendte.

Så har de også muligheden for at modtage ufo-mail gratis og uforpligtende, når der sker noget nyt:

Danske og udenlandske observationer eller fotografier, aktuelle himmelfænomener og spændende tilbud på ufo-materialer.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted