logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2023 > UFO-Mail nr. 401

UFO-Mail nr. 401
2. november 2023


På sporet af min far
og de flyvende tallerkener

Denne bog er min historie med ufoer og ikke en nøje historisk gennemgang. Det er heller ikke en analyse, der skal konkludere, hvad ufo-fænomenet er...

 
Frederik Dirks Gottlieb: „UFO-Mysteriet - På sporet af min far og de flyvende tallerkener“, 236 sider, Gyldendal 2023.

UFO-Mysteriet er podcastværten Frederik Dirks Gottliebs opfølgning på hans børne/ungdomsbog Kig op, der findes ufoer, som udkom i begyndelsen af 2023.

Denne gang har Frederik Dirks Gottlieb skrevet for et voksent publikum, for i mellemtiden er han blevet et endnu mere kendt ansigt - eller måske snarere stemme - i offentligheden, så nyudgivelsen lægger sig i kølvandet på lignende selvbiografier/selvpromoveringer, som andre kendisser udgiver på næsten daglig basis.

UFO-Mysteriet handler nemlig ikke udelukkende om ufoer, hvad bogens undertitel da også antyder: „På sporet af min far og de flyvende tallerkener“. I stedet handler den om, hvordan faderen, Ebbe Gottlieb, fra slutningen af 1950erne og i årene fremefter var meget interesseret i flyvende tallerkener.

Det var George Adamskis æra, og herhjemme blev SUFOI stiftet af en af Adamskis tilhængere, kaptajnløjtnant (senere major) H. C. Petersen. Samtidig opstod en lang række lokale ufogrupper, men hvorvidt Ebbe Gottlieb som antydet i bogen var stifter og formand for Gentofte ufogruppe er tvivlsomt. I den allerførste udgave af UFO-Nyt fra november 1958 og i alle de efterfølgende står fru E. Brandt, Ermelundsvej 109 anført som kontaktperson (sic!) for Gentoftegruppen.

I forordet til UFO-Mysteriet skriver Frederik Dirks Gottlieb: „Denne bog er min historie med ufoer og ikke en nøje historisk gennemgang. Det er heller ikke en analyse, der skal konkludere, hvad ufo-fænomenet er“.

Få sider længere fremme støder man imidlertid på denne sætning: „At tro på ufoer i dag, lyder måske ikke så skørt nu, hvor vi ved, at der eksisterer i omegnen af 300 millioner potentielt beboelige planeter alene i vores galakse“. Denne direkte sammenkobling mellem ufofænomenet og bemandede rumskibe fra Verdensrummet går igen gennem hele bogen.

Som nævnt er bogen Frederik Dirks Gottliebs personlige beskrivelse af forholdet til faderen og bestræbelserne på at lære ham bedre at kende. Læserne står i første parket til forældrenes smertelige skilsmisse og faderens efterfølgende 10 års deroute i et ensomt beliggende sommerhus. Vi sidder ved faderens dødsleje og hører det sidste åndedrag og er med, da kisten med afdøde bæres ud af kirken. Vi er også med hos psykiateren, som Frederik Dirks Gottlieb konsulterer på grund af angstanfald og stress.

Det er den efterfølgende oprydning i dødsboet, som får Frederik Dirks Gottliebs øjne op for faderens interesse for ufoer. Rundt om i sommerhuset ligger utallige eksemplarer af gamle udgaver af UFO-Nyt og andre tidsskrifter fra samme periode, og vigtigst af alt er et ringbind med udklip og faderens notater. Det er dette ringbind, som bliver den direkte anledning til, at Frederik Dirks Gottlieb genoptager faderens interesse og til de foreløbig 69 episoder af podcasten Flyvende Tallerken sammen med medværten Anja C. Andersen.

Ud over de stærkt personlige beretninger indeholder UFO-Mysteriet dog også adskillige læseværdige kapitler.

For eksempel er et kapitel helliget en gennemgang af flere af filmene i den lange række science fiction-film, som fandt vej til biograflærredet i 50erne og fremefter, og Roswell-myten bliver behandlet med udgangspunkt i Charles Berlitz kontroversielle bog Ufoet der styrtede. Kenneth Arnolds banebrydende observation over Mount Rainier i 1947 bliver kun perifert berørt.

Luis Elizondo, som Frederik Dirks Gottlieb uden forbehold rosende omtaler som „den mest toneangivende figur i ufoverdenen“, får også et selvstændigt kapitel. David Grusch når lige at få en kort omtale i sidste kapitel, inden manuskriptet skulle afleveres til udgiveren.

Bogen er således en blanding af selvbiografi og baggrundsstof om ufomytens historie. En stor del heraf handler ikke uventet om udviklingen i USA, men fra hjemlige breddegrader bliver Skandinavisk UFO Information naturligvis omtalt i forbindelse med oprettelsen i 1957 og den senere afstandtagen til Adamski- tilhængerne.

Hvis man har fulgt med i podcastserien Flyvende Tallerken og er interesseret i at høre mere om baggrunden for værtens entusiasme, er bogens pris på 225 kroner godt givet ud.

UFO-Mysteriet er udgivet som paperback og er på 236 sider. På indersiden af omslaget er gengivet nogle af de udfyldte rapportskemaer fra Flyvevåbenets ufoarkiv, og bortset fra det er der kun få illustrationer.


Læs mereJuletilbud 1


Køb 3 og betal for 2!

Nu har du muligheden for at købe SUFOI's populære jubilæumsbog UFO'er Myter og viden billigt og give bogen som julegave til dine ufovenner. Normalprisen er kr. 447. Du betaler kun kr. 298, hvilket svarer til 2 bøgers pris.

Bestil dine 3 eksemplarer her.

Tilbuddet gælder til og med den 1. december 2023.

Ved alle bestillinger opkræves forsendelsesomkostninger på kr. 60,00 - uanset hvor meget du køber.


„UFO'er - Myter og viden“ anbefales af Dansk BiblioteksCenter: „... Spændende og flot bog ... Bogen udstråler, at forfatterne har stort engagement og passion for mange af de myter og historier som omgiver UFO'er, og den virker samtidig både saglig og velresearchet. Bogen er velskrevet og layoutet er lækkert udført. De mange flotte fotografier og illustrationer fuldender værket ... Frem til den 1. december 2023 kan du købe 3 eksemplarer med stor rabat og have julegaverne klar til dine ufovenner!Juletilbud 2


Køb for mindst 50 kroner og få en boggave!

Hvis du senest den 1. december 2023 køber for mindst 50 kroner i SUFOI's Butik , får du ganske gratis en bogpakke bestående af 6 titler.


Når du køber for mindst 50 kr. i SUFOI's webbutik senest den 1. december 2023, får du også disse 6 titler: „Dobbeltmåner“, „Jagten på Exmoor-uhyret“, „Synspunkter“, „Mirakelmanden Uri Geller“, „UFOer: Hvad siger videnskaben?“ og „UFO-bølger“ - ganske gratis.Ved at være udsolgt!

Du kan stadig nå at købe Ole Henningsens Danske X-filer - Forhistorien. Men vær hurtig, for vi har kun 5 eksemplarer tilbage på hylden. Prisen er kr. 329, og bogen bestilles her.


 
Om „Danske X-filer - Forhistorien“ skriver UFO-Sverige: „... Målet har været at forsøge at få et så fuldstændigt billede af det danske forsvars arbejde med ufo-spørgsmålet, herunder hvordan det blev håndteret over for offentligheden, og hvilke undersøgelser man gjorde af selve fænomenet ... Ole Henningsen er den helt rigtige til at tage sådan en udfordring op. Med mange års erfaring er han en grundig og vidende efterforsker uden forudfattede meninger om det materiale, han beskæftiger sig med. Samtidig har han en kritisk, undersøgende pen, som hjælper læseren med at sætte tingene i deres rette sammenhæng ... indholdet er førsteklasses, og giver et godt billede af, hvordan det danske forsvar og de tidlige danske ufo-grupper forholdt sig til fænomenet ...“

Samler du på frimærker? Så kan du stadig nå at få fat på SUFOI's to forskellige 25 års-jubilæumsudgivelser fra 1982, Se dem her.


SUFOI sælger også bøger til børn og unge.
(Illustration: Pixabay)

Ved alle bestillinger opkræves forsendelsesomkostninger på kr. 60,00 - uanset hvor meget du køber.Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2023. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted