logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2023 > UFO-Mail nr. 391

UFO-Mail nr. 391
19. juli 2023


Sådan belyser man kort og godt et stort emne

 
Claus Hemmert Lund: „Hvor er de henne? - Liv i Mælkevejen“, paperback, 187 sider, illustrationer: Dicte Nielsen og Eigil Hemmert Lund, gode ordforklaringer og litteraturliste, men intet stikordsregister. Books on Demand, 2023.
 
Indholdsfortegnelsen i „Hvor er de henne? - Liv i Mælkevejen“.

„ ... Astronomer har beregnet, at der er 1.004 stjernesystemer, hvorfra man kan se Jorden. Af dem kan 29 planeter være beboelige - og de vil både have udsyn til Jorden og kan opfatte vores radio- og TV-kanaler ...“

Hvis ovenstående er korrekt, forstår man godt, at Jorden aldrig har haft besøg af intelligensvæsner. De vil for længst være blevet skræmt væk af alle de ligegyldige quizprogrammer, hjernedøde reality-serier og evige genudsendelser, som jordmennesker betaler for at se på tv - samt ikke mindst af de mange clickbait-nyheder i medierne, hvor agurketiden efterhånden varer 12 måneder. Aliens vil ikke som udgangspunkt formode, at livet på Jorden er intelligent.

Sidstnævnte er min kommentar og ikke forfatteren Claus Hemmert Lunds. Han er både nøgtern og saglig og lader sig på intet tidspunkt overrumple af følelserne og blive vidtløftig.

Når man ser bogens forside og læser titlen Hvor er de henne? - Liv i Mælkevejen, kunne man fristes til at tro, at her var endnu en skribent, som er blevet grebet af den hysteriske og useriøse ufointeresse, som siden 2017 har præget medierne. Heldigvis er der her tale om en forfriskende undtagelse.

Claus Hemmert Lund har skrevet en glimrende bog om, hvad nogle mennesker troede engang om liv i Mælkevejen, hvad mange forestiller sig i dag, og hvordan videnskaben i dag opstiller betingelser for liv og udforsker Universet med bl.a. rumsonder og teleskoper.

Ufoernes historie beskrives kort, præcist og seriøst og afsluttes med ordene: „Der er således mange historier om UFO'er og rumrejsende, men endnu har vi ikke set et eneste konkret bevis for deres eksistens“.

I bogen refereres der de relevante steder både til anerkendte forskere og til verdensberømte fantaster, som ufoprofeten George Adamski og fortidsastronautteoriens fadder, Erich von Däniken. De er alle fint beskrevet i bogens afsnit med biografier.

„ ... Vi skal derfor ikke bekymre os om at blive invaderet af aliens; med de omkostninger, en stjernerejse har, og den tid, det varer, skal vi ikke være bange for aliens ...“ - fra „Hvor er de henne? - Liv i Mælkevejen“

Ingen bøger udgives uden fejl. Denne er selvfølgelig heller ingen undtagelse. For eksempel mangler fig. 56, som skal illustrere afstandene mellem civilisationerne i Jordens nærmeste nabolag. Heldigvis er den tilhørende tekst så forklarende, at man alligevel forstår pointerne.

Jeg har gennem årene læst mange bøger om astronomi, udforskning af rummet, søgen efter liv etc. De har ofte været båret af store og betagende farvefotos af galakser m.m., mens teksten har fortabt sig i tekniske detaljer og lidt for ofte i nørdet info, så man tabte tråden.

Hvor er de henne? - Liv i mælkevejen udmærker sig ved på forholdsvis få sider i et veloplagt sprog at give læseren relevant viden (som if. forfatteren ofte bygger på artikler på videnskab.dk), så man rent faktisk har fået et overblik, kan huske væsentlige pointer og problemstillinger efter endt læsning og føle sig opdateret.

Bogen kan læses med udbytte af alle, der har fulgt bare nogenlunde med i folkeskolen, og forudsætter således ikke, at man har en ph.d. i astrofysik.

Jeg kan varmt anbefale Hvor er de henne? - Liv i mælkevejen.

Andre bøger af Claus Hemmert Lund er bl.a. nævnt her.Tilbud på bøger

Køb to af SUFOI's mest populære bøger og spar penge.

Danske X-filer - Forhistorien og UFO'er - Myter og viden er SUFOI's to seneste bogudgivelser. Begge bøger er i A4-format, indbundne og med mange farveillustrationer. Køb bøgerne og forkæl dig selv med mange timers god læsning:


  • Om Danske X-filer - Forhistorien skriver UFO-Sverige: ... „Målet har været at forsøge at få et så fuldstændigt billede af det danske forsvars arbejde med ufo-spørgsmålet, herunder hvordan det blev håndteret over for offentligheden, og hvilke undersøgelser man gjorde af selve fænomenet ... Ole Henningsen er den helt rigtige til at tage sådan en udfordring op. Med mange års erfaring er han en grundig og vidende efterforsker uden forudfattede meninger om det materiale, han beskæftiger sig med. Samtidig har han en kritisk, undersøgende pen, som hjælper læseren med at sætte tingene i deres rette sammenhæng ... indholdet er førsteklasses, og giver et godt billede af, hvordan det danske forsvar og de tidlige danske ufo-grupper forholdt sig til fænomenet“ ...
  • UFO'er - Myter og viden anbefales af Dansk BiblioteksCenter: „... Spændende og flot bog ... Bogen udstråler, at forfatterne har stort engagement og passion for mange af de myter og historier som omgiver UFO'er, og den virker samtidig både saglig og velresearchet. Bogen er velskrevet og layoutet er lækkert udført. De mange flotte fotografier og illustrationer fuldender værket ...“

Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2023. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted