logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2023 > UFO-Mail nr. 389

UFO-Mail nr. 389
29. juli 2023


Trinity-styrtet -
fup og svindel fra ende til anden

Trinity-styrtet fra 1945 har på det seneste fået en del opmærksomhed i forbindelse med whistleblower David Gruschs påstande om, at det amerikanske forsvar systematisk har indsamlet vragrester fra ufoer i adskillige årtier. Men nu har journalisten Douglas Dean Johnson fundet det endegyldige bevis for, at Trinity-historien er fup og svindel fra ende til anden. Læs med her, og få sandheden om det påståede ufostyrt.

Jamen, sådan så det fartøj jo slet ikke ud, som styrtede ned ved Trinity i 1945. Nej, men læs artiklen, og se, om ikke det ligner det nedstyrtede ufo, der optrådte i Reme Baca og Jose Padillas første version af historien.
(Foto: DALL-E 2)


Begejstring i podcast-studiet

Whistleblower David Grusch har for alvor sat fokus på alle de ufonedstyrtningshistorier, hvor amerikansk militær angiveligvis skulle have hentet vragdele og hele fartøjer, som de siden har forsøgt at forstå og genskabe teknologien fra.

Blandt de sager, som har været mest fremme i medierne i forbindelse med omtalen af David Grusch, er der:

  • Først og fremmest Roswell-sagen, som er den verdenskendte og i dag helt klassiske nedstyrtningsfortælling fra 1947, hvor en flyvende tallerken angiveligt skulle være styrtet ned på en mark ved en ranch.
  • Så er der Varginha-sagen i Brasilien fra 1996, hvor rumvæsner angiveligvis vandrede rundt i byen, og amerikanere hentede både dem og vragdele, selv om de ikke havde fået landingstilladelse fra de brasilianske myndigheder.
  • Og endelig er der Trinity-sagen fra 1945, hvor en ufo angiveligvis styrtede ned ved en farm ikke langt fra det kendte Trinity-site, hvor amerikanerne testede den første atombombe i august samme år.

Og særligt den sidste sag har her i 2023 fået en del opmærksomhed. Dels blev den flittigt nævnt i diverse radioindslag om David Grusch, dels var sagen også emnet i den første rigtige episode af den danske podcast UFOrklarligt.

Her havde værterne Martin Kleist og Frederik Uldall den amerikanske journalist og forfatter Paola Harris som gæst. Hun har skrevet flere bøger og artikler om, lad os nu bare kalde dem „mere kontroversielle“, ufosager og hemmelige ufoprojekter. Herunder bogen Trinity: The Best-Kept Secret, som hun har researchet og skrevet sammen med den i ufokredse nærmest legendariske Jacques Vallée.


 
Reme Baca fotograferet til hest lige omkring det tidspunkt, hvor han og Jose Padilla fandt det nedstyrtede fartøj.
Trinity-styrtet kort fortalt

Kort fortalt handler Trinity-styrtet om, at to drenge på henholdsvis 5 og 7 år ved navn Remigio (Reme) Baca og Joseph Lopez (Jose) Padilla i 1945 skulle have set et nedstyrtet avocado-formet fartøj, som lå på en afsidesliggende mark ved den ranch, hvor de boede.

De to drenge skulle angiveligt også have set nogle overlevende og sårede ufonauter løbe fortvivlede rundt omkring rumskibet. Men ufonauterne og senere også hele rumskibet fjernede det amerikanske militær efterfølgende ved at bygge en hel vej ud til nedstyrtningsstedet.

Undervejs lykkedes det dog drengene at fjerne en af vragdelene fra fartøjet. Vragdelen har de senere fremlagt som bevis for deres historie. Det skete dog først næsten 60 år efter oplevelsen, da de i 2003 stod frem og fortalte om oplevelsen til en journalist ved navn Ben Moffett. Denne skrev efterfølgende om sagen et par gange i ugeavisen The Mountain Mail fra Socorro County i New Mexico.

I 2009 kom historien Paola Harris for øre (hvordan, kommer jeg tilbage til om lidt), og frem til slutningen af 2010'erne efterforskede hun ad flere omgange sagen sammen med Jacques Vallée.

Indskriver sig i en lang tradition

Altså indskriver Trinity-styrtet sig i rækken af fortællinger, der hævder, at:

  • Ufoer (og her underforstået udenjordiske intelligensvæsner i fremmede fartøjer) interesserer sig for amerikanske atomvåben.
  • Det amerikanske militær har systematisk indsamlet vragdele fra nedstyrtede flyvende tallerkener siden 1940'erne.

Samtidig udmærker historien sig ved at foregå FØR Roswell-styrtet, som ellers altid har været kendt som den tidligste beretning af nedstyrtede flyvende tallerkener.

Men i modsætning til Roswell-styrtet, hvor der da trods alt styrtede en ballon ned fra det hemmelige militærprojekt Mogul, adskiller Trinity-historien sig på et væsentligt punkt: Den er løgn fra ende til anden.

Det afslører en dybdegående efterforskning foretaget af journalisten Douglas Dean Johnson. Ved siden af sit arbejde som journalist skriver han en række meget skeptiske artikler om ufoer på sin blog. Og her fylder Trinity-sagen rigtig meget.

For lige netop den er et kaninhul, som Douglas Dean Johnson virkelig har gravet sig ned. Ja, faktisk har han brugt alt sin fritid i lidt over fire måneder på at følge nøjagtig de samme spor som Paola Harris og Jacques Vallée. Og finde egne spor og kilder.

Men desværre for de to kendte ufopersonligheder, som har talt så varmt for beretningen, begyndte historien hurtigt at smuldre, da først Douglas Dean Johnson gik den efter i sømmene.


Politimanden Eddie Apodaca

En af de helt centrale myndighedspersoner i Reme Bacas og Jose Padillas fortælling er politimanden Eddie Apodaca. Han er ikke bare en tilfældig politimand, som bliver sendt ud for at undersøge sagen. Han omtales ligefrem som „en ven af familien“, der bliver tilkaldt i forbindelse med, at de fandt den nedstyrtede ufo på deres grund.

Politimanden eksisterer skam. Ikke noget der. Problemet er bare, at Eddie Apodaca ikke blev politibetjent før i januar 1951. I august 1945, på datoen for det påståede ufostyrt, var han sammen med sin hærenhed i Tyskland. Altså var han meget tættere på den dengang 5-årige Jacques Vallée, der som barn boede i Frankrig, end han var på de to drenge og deres familie, som han angiveligvis skulle have hjulpet med at håndtere situationen med den nedstyrtede ufo.

Altså er Apodacas besøg på nedstyrtningsstedet, at han skulle have været inde i det nedstyrtede fartøj, og alle de citater, der tilskrives ham, frit opdigtede til lejligheden.

Det, som virkelig undrer Douglas Dean Johnson er, at det ikke var svært for ham at finde frem til oplysningerne om Eddie Apodaca. Men hverken Paola Harris eller Jacques Vallée gjorde sig åbenbart den ulejlighed at undersøge det.

Men det er ikke det eneste, de ikke har undersøgt grundigt nok.


Det udefrakommende vidne -
fortællingen om Billy Brophy og hans far

For tilsyneladende er de herrer Baca og Padilla ikke de eneste, som har fortalt om Trinity-styrtet. Også en mand ved navn William P. „Billy“ Brophy er stået frem og har fortalt om, hvordan hans far, som dengang var pilot i luftvåbnet, har været involveret i bjærgningsaktionen. Og også var med, da det amerikanske militær bjærgede det påståede nedstyrtede ufo i Roswell i 1947.

Eller rettere. Oprindelig sendte Billy Brophy flere breve til det britiske tidsskrift Flying Saucer Review. Her fortalte han om faderens rolle ved Roswell-styrtet og nævnte også noget om et andet ufostyrt i Mexico i 1950, men nævnte aldrig om et styrt fra 1945.

Men efter at Trinity-styrtet begyndte at dukke op i ufolitteraturen, ændrede Brophy sin fortælling, så det pludselig var det styrt, som hans far havde været involveret i. Sammen med Roswell-styrtet.

Faktisk var det Billy Brophy, som først gjorde Paola Harris opmærksom på Trinity-historien i 2009. Han skrev simpelthen til hende, at hans far havde fløjet ufonauterne fra San Antonio til en militærbase i 1945 samt havde været med til at sætte oprydningsprocessen i gang.

Senere ændrede faderens rolle sig, så han kom flyvende hen over området og så både det nedstyrtede fartøj, og meget belejligt, de to drenge, som lå og kiggede på fartøjet fra en bakketop i nærheden af nedstyrtningsstedet.

Men i dag ved vi, at det tætteste, som faderen William J. Brophy har været på en ufo, var en oplevelse, han havde, da han fløj i et C-47 fly over Georgia i 1950. For Douglas Dean Johnson har talt med Billy Brophys lillebord Sean, og han har aldrig hørt faderen tale om en anden ufohistorie end den. Endsige nogen involvering i bjærgningen af vragdele fra nedstyrtede udenjordiske fartøjer.


Dødsstødet:
Ben Moffett var ikke den første, de fortalte historien til

Men det bliver værre endnu. For Douglas Dean Johnson har også fundet ud af, at journalisten Ben Moffett ikke er den første, som Baca og Padilla har fortalt en historie om, at de havde set en nedstyrtet ufo sammen, da de var børn.

For mindre end et år før de talte med Ben Moffett, havde Baca kontaktet ufologen Thomas J. Carey, som har skrevet et af datidens mere populære værker om Roswell-hændelsen.

Baca ringede simpelthen til Thomas J. Carey, og denne optog samtalen. De to kassettebånd med samtalen fik Douglas Dean Johnson udleveret af Carey i maj i 2023, og du kan høre dem begge her.

Men den historie Baca, som fortæller på de to kassettebånd, er en helt anden:

Her begiver drengene sig afsted en sommerdag i 1946 i en pickup truck for at besøge det oprindelige Trinity-site. Helt uventet støder de undervejs på et stort tallerkenformet objekt med et hul i og får et glimt af nogle væsner, der ligner „insekter“.

De vender tilbage næste dag med Padillas far og en betjent fra Statspolitiet. Men nogen har dækket det tallerkenformede fartøj til med jord, så det ligger skjult. Derfor forlader betjenten stedet uden at få så meget som et glimt af fartøjet.

I de følgende dage læsser unge soldater vragdele fra tallerkenen på nogle trailere. En nat smutter de to drenge ind på en af trailerne og fjerner den genstand, som også senere fremlægges i forbindelse med deres fortælling om den avocadoformede ufo fra 1945.

Desværre bider Carey ikke på krogen. Derfor arbejder de to gamle venner efterfølgende videre på historien, og gør den endnu mere spektakulær, før de prøver lykken med Ben Moffett små 11 måneder senere.

Og her var der som bekendt bid.


Trinity-styrtet har aldrig fundet sted

Altså er Trinity-styrtet ikke en historie om to små drenge, som ser en nedstyrtet ufo. Nej, den handler om to gamle venner, som, da de var et sted i 60'erne, håbede at kunne tjene en god skilling og få noget offentligt rampelys ved at fortælle en fantastisk historie om et ufostyrt, som lå før det kendte Roswell-styrt fra 1947.

Inspirationen har Reme Baca sandsynligvis fået, da han gennem en årrække i 1990'erne var involveret i den amerikanske ufoorganisation MUFON, Mutual UFO Network. Samt muligvis da de fandt den genstand, som de har fremvist som bevis for historien.

Bundlinjen er, at Trinity-styrtet aldrig har fundet sted og kun eksisterer i deres fantasi.

... men bruges stadig aktivt som bevis for, at amerikanerne har ufoer på lager.

Så når det bliver hevet frem som et eksempel på et af de ufostyrt, som det amerikanske militær har vragdele efter, er det et godt bevis på, hvor tynd is disse fortællinger er bygget af.

Det skete senest i et interview med førnævnte Frederik Uldall i 24syv's Reporterne, i dagene efter Keans og Blumenthals artikel var udgivet på The Debrief, og dele af Ross Coultharts interview blev citeret på amerikanske NewsNation.

Jeg har efterfølgende forelagt Frederik Uldall de beviser, som Douglas Dean Johnson er kommet med, men har endnu ikke hørt fra Frederik Uldall.


Læs mere

SUFOI's mening om David GruschTilbud på bøger

Køb to af SUFOI's mest populære bøger og spar penge.

Danske X-filer - Forhistorien og UFO'er - Myter og viden er SUFOI's to seneste bogudgivelser. Begge bøger er i A4-format, indbundne og med mange farveillustrationer. Køb bøgerne og forkæl dig selv med mange timers god læsning:


  • Om Danske X-filer - Forhistorien skriver UFO-Sverige: ... „Målet har været at forsøge at få et så fuldstændigt billede af det danske forsvars arbejde med ufo-spørgsmålet, herunder hvordan det blev håndteret over for offentligheden, og hvilke undersøgelser man gjorde af selve fænomenet ... Ole Henningsen er den helt rigtige til at tage sådan en udfordring op. Med mange års erfaring er han en grundig og vidende efterforsker uden forudfattede meninger om det materiale, han beskæftiger sig med. Samtidig har han en kritisk, undersøgende pen, som hjælper læseren med at sætte tingene i deres rette sammenhæng ... indholdet er førsteklasses, og giver et godt billede af, hvordan det danske forsvar og de tidlige danske ufo-grupper forholdt sig til fænomenet“ ...
  • UFO'er - Myter og viden anbefales af Dansk BiblioteksCenter: „... Spændende og flot bog ... Bogen udstråler, at forfatterne har stort engagement og passion for mange af de myter og historier som omgiver UFO'er, og den virker samtidig både saglig og velresearchet. Bogen er velskrevet og layoutet er lækkert udført. De mange flotte fotografier og illustrationer fuldender værket ...“Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2023. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted