logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2023 > UFO-Mail nr. 382

UFO-Mail nr. 387
17. maj 2023


UFOhs - en børnebog om ufoer
skrevet af Ralph Blumenthal

Ralph Blumenthal var en af de tre forfattere på den navnkundige artikel fra 2017 i New York Times, som mange mener, satte den nye „ufo-bølge“ i gang. Nu har Ralph Blumenthal så begået en børnebog om ufoer sammen med fruen, Deborah Blumenthal, der er en kendt forfatter af især børne- og ungdomsbøger. Jeg har læst bogen - denne gang dog uden hjælp fra vores børnebørn.

 
Ralph Blumenthal og Deborah Blumenthal: „UFOhs!“, 40 sider, University of Mexico Press 2023. Set til Kr. 209,95 på Saxo.com.

Vanen tro slår Ralph Blumenthal stort ud med armene. Så den nye børnebog om ufoer skrevet sammen med fruen Deborah Blumenthal bliver naturligvis markedsført som verdens første børnebog om ufoer. Men det passer jo ikke.

Der findes mange engelsksprogede og utallige danske børnebøger om ufoer, fx Frederik Dirks Gottliebs Kig op! Der findes ufoer og Søren Hemmingsens Var det en ufo?, der begge tidligere er anmeldt her i UFO-Mail.


Finurlig titel - men jævnt kedeligt indhold

UFOhs er en børnebog på engelsk om ufoer. Det er dog ikke derfor, at min faste wingman og barnebarn Oliver ikke har været med til at anmelde den. Børnebørnslogistikken passede simpelthen bare ikke ind.

Titlen er finurlig - en sammentrækning af UFO og Ohs - UFO Ohs. Bogen har også en del humor sine steder, som fx denne passus:

På en side, hvor man ser en gammel bedstemor kigge ud på en ufo gennem vinduet, mens hun ringer til nogen, lyder teksten: „Some people call them ... Flying Saucers“.


„Some people call them ... Flying Saucers.“
(Foto: Affotografering fra bogen af Benny Christen Grandahl)

På næste side ser man så scenen udefra, hvor hun nu har fået selskab af to tedrikkende militærfolk, der står og kigger ud ad vinduet sammen med hende:

Den tilhørende tekst lyder: „But real saucers don' t fly around in the sky. They stay home and hold teacups“.

But real saucers don't fly around in the sky. They stay home and hold teacups.
(Foto: Affotografering fra bogen af Benny Christen Grandahl)

Det kan godt være, at du synes humoren her er lidt plat. Men det er faktisk et forfriskende indslag - og nu skal du høre hvorfor. For der er ingen tvivl om, at Ralph Blumenthal er en Believer med stort B. Og det er du hellere ikke i tvivl om, når du har læst bogen.

Men alligevel har fruen og han lagt sig så meget i selen for at skabe en så „neutral“ og „nøgtern“ bog om ufoer, at den er blevet kedelig. For den bliver - på nær et par enkelte sager som fx Roswell, naturligvis - aldrig særlig konkret.

Det gør faktisk bogen lige så klinisk at læse som en lægejournal, selv om sproget er holdt helt nede på jorden, og fx alle opremsninger er holdt med et punkt på hver linje (uden dog at bruge punktopstillinger).

Det bliver så sandelig også nævnt, at mange ufoobservationer har en naturlig forklaring. For vi skal ikke kunne skyde forfatterne i skoene, at de giver en ensidig fremstilling af tingene.

Så selv om du har fået lidt mere at vide om ufoer, når du har læst bogen, synes jeg egentlig ikke, at du får nok at vide til, at du kan danne din egen mening om, hvad ufoer er.

Summa summarum: Jeg sidder tilbage med en lidt tom følelse - og faktisk er ovenstående passus det eneste, jeg husker fra bogen efter at have læst den.

Så det er næppe denne bog, du skal bruge til at introducere dine børn for ufoer. Medmindre det skal være som en sikker godnatlæsning. Der er de danske børnebøger om ufoer hestelængder foran både hvad angår tone, tilgangsvinkel og fortælleteknik.

Så desværre var der ikke så mange Ohs ved den her ufo-bog.

Eksempler på danske ufobøger henvendt til børn og unge
  • Troels Gollander: Gåden om rumvæsener, Gyldendal 2016. Kan bestilles her
  • Kim Møller Hansen: Læs kritisk om ufoerne, Gyldendal 1999. Kan bestilles her
  • Kim Møller Hansen: Besøg fra rummet, Gyldendal 2011. Kan bestilles her
Tilbud på bøger

Køb to af SUFOI's mest populære bøger og spar penge.

Danske X-filer - Forhistorien og UFO'er - Myter og viden er SUFOI's to seneste bogudgivelser. Begge bøger er i A4-format, indbundne og med mange farveillustrationer. Køb bøgerne og forkæl dig selv med mange timers god læsning:


  • Om Danske X-filer - Forhistorien skriver UFO-Sverige: ... „Målet har været at forsøge at få et så fuldstændigt billede af det danske forsvars arbejde med ufo-spørgsmålet, herunder hvordan det blev håndteret over for offentligheden, og hvilke undersøgelser man gjorde af selve fænomenet ... Ole Henningsen er den helt rigtige til at tage sådan en udfordring op. Med mange års erfaring er han en grundig og vidende efterforsker uden forudfattede meninger om det materiale, han beskæftiger sig med. Samtidig har han en kritisk, undersøgende pen, som hjælper læseren med at sætte tingene i deres rette sammenhæng ... indholdet er førsteklasses, og giver et godt billede af, hvordan det danske forsvar og de tidlige danske ufo-grupper forholdt sig til fænomenet“ ...
  • UFO'er - Myter og viden anbefales af Dansk BiblioteksCenter: „... Spændende og flot bog ... Bogen udstråler, at forfatterne har stort engagement og passion for mange af de myter og historier som omgiver UFO'er, og den virker samtidig både saglig og velresearchet. Bogen er velskrevet og layoutet er lækkert udført. De mange flotte fotografier og illustrationer fuldender værket ...“Læsetips mellem himmel og jord

Under denne overskrift forsøger vi at udvælge de mest interessante af tidens historier med relation til ufomyten. Der vil forhåbentlig blive gengivet historier af en vis underholdningsværdi og historier, som vi alle kan blive klogere af - måske begge dele samtidig.


Ufoer og aliens

Torsdag den 25. maj 2023 bringer radiokanalen Radio4 en udsendelse om ufoer og aliens.

Det er kanalens videnskabsprogram Kraniebrud, som denne dag sætter spot på ufoer og beslægtede emner med astrofysiker ved DTU, Michael Linden-Vørnle, som dagens gæst.

Derudover deltager SUFOI's næstformand, Toke Haunstrup, i et klip, hvor han fortæller om indberetningerne af observationer til SUFOI.

 
Toke Haunstrup er ansvarlig for alle undersøgelser af de ufooplevelser, som SUFOI modtager via www.ufo.dk.
(Foto: Ole Henningsen/Go'Morgen Danmark)
Astrofysiker Michael Linden-Vørnle.
(Foto: Ole Henningsen)

Kraniebrud giver hver dag indblik i videnskab og forskning i form af en timelang udsendelse, hvor de besøger forskellige videnskabsgrene og taler med forskere. Programmet kan streames på Radio4's hjemmeside.


Hvad har NASA's UAP Task Force fundet ud af?

Det får vi (måske) svar på onsdag den 31. maj 2023, hvor NASA afholder en pressekonference, som streames her.

I sommeren 2022 meddelte NASA, at man ville oprette et team, der skulle begynde tidligt på efteråret 2022 med „at undersøge uidentificerede luftfænomener (UAP'er) - altså observationer af hændelser på himlen, der ikke kan identificeres som fly eller kendte naturfænomener - ud fra et videnskabeligt perspektiv. Undersøgelsen vil fokusere på at identificere tilgængelige data, hvordan man bedst indsamler fremtidige data, og hvordan NASA kan bruge disse data til at fremme den videnskabelige forståelse af UAP'er“.

Arbejdet skulle tage ca. ni måneder, og det er således teamets konklusioner, der formentlig lægges frem på pressemødet den 31. maj.

Læs mere på „NASA Provides Coverage of Unidentified Anomalous Phenomena Meeting“.
Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2023. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted