logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2022 > UFO-Mail nr. 374

UFO-Mail nr. 374
29. november 2022


Tak for støtten

Tusind tak til alle, som har indbetalt et støttebeløb til SUFOI for at bakke op om foreningens arbejde.

Den økonomiske støtte gør det muligt for os fortsat at drive dette site og informere om ufomyten.

Du støtter også foreningen ved at dele nyhedsbrevet UFO-Mail med venner og bekendte og ved at købe vores udgivelser. Se fx Tilbud på bøger.

Indbetal et beløb til SUFOI nu, og støt dermed vores arbejde i hele 2023: Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds i 2023.Læsetips mellem himmel og jord

Under denne overskrift forsøger vi at udvælge de mest interessante af tidens historier med relation til ufomyten. Der vil forhåbentlig blive gengivet historier af en vis underholdningsværdi og historier, som vi alle kan blive klogere af - måske begge dele samtidig.

21Søndag den 13. november 2022: Har der været besøg fra Rummet? Indslaget varer 10:06 min.
(Foto: screenshot fra DRTV)

Kærkommen, seriøs tilgang til ufomyten

I disse år, hvor ufoemnet er vildt hypet i mange medier, er der langt mellem de seriøse tilgange, hvor man rent faktisk vil forsøge at vise, hvad en ufooplevelse er, og hvordan den kan efterforskes. Men der er heldigvis kærkomne undtagelser, som for eksempel 21Søndag den 13. november 2022.

Pernille Frantz Søberg, journalist ved DR Nyheder, og fotografen Jan Macdonald er klar til optagelse hos Ole Henningsen i Søllested på Lolland.
(Foto: Ole Henningsen)

 
Gymnasielærer Klaus B.K. Arildslund fortæller om sin ufooplevelse fra august 2022.
(Foto: screenshot fra DRTV)

Pernille Frantz Søberg, journalist ved DR Nyheder og fotograferne Jan Macdonald og Sarah Fals har produceret et fremragende indslag i 21Søndag den 13. november 2022: Har der været besøg fra Rummet?

Indslaget varer 10 minutter og tager udgangspunkt i gymnasielærer Klaus B.K. Arildslunds interessante ufooplevelse og videooptagelse fra Kokkedal den 13. august 2022.

Klaus Arildslund var ikke den eneste, som så og filmede det spektakulære himmelfænomen. Tv-indslaget viser adskillige andre optagelser af lysfænomenet, som efterfølgende viste sig at være forårsaget af opsendelsen af en SpaceX Falcon 9-raket, der havde til opgave at sende 46 satellitter op i kredsløb.

Raketopsendelsen gav i august anledning til mange indberetninger til SUFOI, og vi udsendte efterfølgende denne pressemeddelelse, ligesom hændelsen blev omtalt på videnskab.dk med en ekspertudtalelse af Michael Linden-Vørnle, astrofysiker ved DTU Space.

En stor del af 21Søndag-indslaget er optaget hjemme hos SUFOI's Ole Henningsen, hvor man får indsigt i SUFOI's tilgang til ufomyten, og hvordan ufooplevelser efterforskes, ligesom man ser Ole på et af hans mange besøg på Rigsarkivet for at granske i arkivalierne - et arbejde der stadig pågår, og som hidtil har resulteret i den meget solgte bog Danske X-filer - Forhistorien.

21Søndag: Har der været besøg fra Rummet? giver et fint indblik i, hvad ganske almindelige mennesker kan opleve, og hvordan SUFOI arbejder med at undersøge disse ufooplevelser og om muligt finde en forklaring.

Ultimo oktober 2022 er der hos SUFOI registreret og efterforsket 63 fotosager for 2022. Siden 2005 er der registreret i alt 886 fotosager. SUFOI har siden 1957 indsamlet mindst 15.000 rapporter om ufooplevelser.
(Foto: screenshot fra DRTV)
 
Ole Henningsen passerede de 80 år i september 2022. Han har i de seneste 65 år beskæftiget sig med ufomyten. De mange års erfaring med at efterforske ufooplevelser og hans ekspertise inden for analyse af formodede ufooptagelser giver ekspertstatus og afføder respekt. Mange observatører og fotografer har gennem årene anerkendt Oles viden, grundighed og analytiske evner - også selv om konklusionerne endnu aldrig har lydt på besøg udefra.
(Foto: screenshot fra DRTV)
 
Astrofysiker Michael Linden-Vørnle er altid god for en velafbalanceret og vidende udtalelse om ufomyten. Michael var medlem af SUFOI's bestyrelse i 1998-99.
(Foto: screenshot fra DRTV)


Læs mere


Nyt om fransk ufo-forskning

Få et lille indblik i fransk ufoforskning i artiklen „UFOs are no laughing matter for us: Behind the scenes of France's real life ‚Ovni’ hunters“. Læs også Fransk rumcenter åbner ufo-arkiver og Lær af de „identificerede“.


Det kan være fornuftigt at helgardere sig

(Foto: Screenshot fra www.reddit.com)

Læsetips

Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2022. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted