logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2022 > UFO-Mail nr. 364

UFO-Mail nr. 364
9. august 2022


Ny lovændring skal sikre AARO uhindret adgang til klassificerede ufo-rapporter

AARO-medlemmer er ikke sikkerhedsgodkendte til at læse klassificerede ufo-rapporter fra det amerikanske militær og de amerikanske efterretningstjenester. Derfor må de ikke få adgang til dem. Det problem skal Mike Gallaghers nye særlov løse.

 
(Foto: U.S. Government Image/Rawpixel)

I UFO-Mail 362 skrev Kim Møller Hansen om den nye amerikanske lovændring (amendment). Den skal ifølge bl.a. New York Post gøre det nemmere for militærpersonel at indrapportere ufooplevelser. Samt „forhindre uautoriseret offentlig rapportering eller kompromittering af korrekt klassificerede militær- og efterretningssystemer, programmer og relaterede aktiviteter“.

Dykker du ned i selve lovteksten, viser det sig da også hurtigt, at den nye lovændring ikke handler om at gøre selve arbejdsgangen omkring indrapportering af ufo- eller uap-oplevelser nemmere eller mere sikker for militærfolk. I stedet handler den især om at løse et sikkerhedsmæssigt dilemma.


AARO-medlemmerne er ikke sikkerhedsgodkendte

For de fleste medlemmer - om nogen overhovedet - af det særlige All-domain Anomaly Resolution Office (AARO udtales „arrow“ uden et tydeligt w) har ikke den nødvendige sikkerhedsmæssige godkendelse til at få adgang til de eventuelt tophemmeligt, hemmeligt eller fortroligt stemplede uforapporter, som det amerikanske forsvar eller den amerikanske efterretningstjeneste måtte ligge inde med. Derfor er det rent faktisk ulovligt at give AARO adgang til sådanne klassificerede rapporter.


Den nye lov skal sikre uhindret adgang til klassificerede rapporter

Men med den nye lovændring får personer med den rette sikkerhedsmæssige godkendelse lov til undtagelsesvis at udlevere klassificerede ufo- og uap-relaterede rapporter (og kun disse) til AARO, uden at de risikerer en straffesag for at dele fortrolige eller hemmeligstemplede oplysninger.

Det kræver dog, at AARO's ledelse etablerer et sikkert system til modtagelse af denne type rapporter, så de ikke bliver lækket til offentligheden og dermed afslører „klassificerede militær- og efterretningssystemer, programmer og relaterede aktiviteter“ til fjendtlige magter.


Hemmeligstempling er ikke lig med sensationel ufo-viden

Hemmeligstemplingen af uforapporterne sker typisk for at beskytte viden om militærsystemer, militærinstallationer eller lignende. Altså er de ikke hemmeligstemplede eller fortrolige, fordi rapporterne indeholder sensationelle ufooplevelser eller beviser på diverse teorier om ufoers/uapers oprindelse.

Det er angiveligvis af samme grund, at der indtil videre ikke er offentliggjort andet end de infrarøde optagelser af de berømte uap-videoer, som har skabt så meget medieomtale de seneste år. For optagelserne fra de andre sensortyper, som har registreret de påstående uaper, skulle efter sigende afsløre oplysninger om de militærsystemer, som har registreret dem.


Tidligere efterretningsofficer står bag den nye lovgivning

Det er den tidligere United States Marine Corps Intelligence officer Michael John - Mike - Gallagher, som sammen med den tidligere US Marine-veteran Ruben Gallego har stillet ændringsforslaget, som Repræsentanternes Hus vedtog for nyligt.

Ifølge Mike Gallagher skal loven sikre, at AARO får uhindret adgang til alle de data, som er relevante for deres undersøgelse af uap-problematikken. På den måde kan rapporter og viden ikke længere gemmes bag sikkerhedsklassifikationer eller NDA'er. NDA står for Non-Disclosure Agreement, på dansk tavshedserklæring.

Gallagher har længe været varm fortaler for at øge strømmen af informationer om uaper. Selv udtaler han, at lovændringen er et ønske om at „give whistleblower-lignende beskyttelse“ til de ansatte i forsvaret, som videregiver klassificerede oplysninger om ufoer og uaper til AARO.


 
Mike Gallagher (medlem af Repræsentanternes Hus) har en fortid i den amerikanske marines efterretningstjeneste og tror selv, at ufoer er tidsrejsende fra fremtiden.
(Foto: Wikimedia Commons)
Gallagher tror selv ufoer er tidsrejsende

Mike Gallagher har selv en meget klar ide om, hvad uaper og ufoer i virkeligheden er for en størrelse. Det fortalte han om i talkshowet The Pat McAfee Show dagen efter senatshøringen om uaper den 17. maj 2022. Her kom han med nogle ret overraskende udtalelser om, at ufoer kunne være tidsrejsende mennesker.

„Gå 200 år tilbage, og du ville sige: ‚I har ikke biler, internet, gode maskingeværer; hvad sker der?’“ fortalte Gallagher bl.a. til McAfee i løbet af talkshowet.

„Gå så 200 år frem, og dem, som er tilbage på det tidspunkt - hvis vi kan undgå at nuke os selv - vil sige: ‚Vent, I kan ikke bøje tid og rum? Det fandt vi ud af for 50, 100 år siden.’“


Gallagher går tydeligvis Elizondo & Co's ærinde

Lovændringen er endnu et knæfald for Luis Elizondo og hans slæng af medie-darlings. Og ikke overraskende er Elizondo da også meget begejstret for vedtagelsen af den nye lovændring, som han forventer „kan åbne sluserne“.

Spørgsmålet er så bare, hvad der kommer ud af sluserne, når de klassificerede rapporter efter sigende skulle komme væltende. Det vil fremtiden vise.
Hvorfor vil forskere sende denne besked til rumvæsner?Bog om livet på fremmede planeter under hammeren

Hollandske Christiaan Huygens var opfinder, matematiker og astronom, og er nok mest kendt for at have opdaget Saturns største måne Titan. Men han havde også en klar ide om, hvordan livet på andre planeter i solsystemet udfoldede sig. Det skrev han en bog om, som for nylig var på auktion i England.

 
Bogen „The Celestrial Worlds Discovered“ af Christiaan Huygens er på auktion i England.
(Fotograf: Skærmklip fra auktionshusets hjemmeside)

Mennesket har altid søgt svar på, om vi var alene i verdensrummet. Og gennem tiden er der fremsat mange teorier om, hvordan livet udfolder sig på andre planeter.

Det er der kommet flere bøger om - også længe før begrebet flyvende tallerkener, ufoer og uaper dukkede op. Ifølge Thomas Brisson Jørgensen er den mest kendte bog herhjemme nok den danske astronom C. Luplau Janssens Er stjernerne beboet fra 1928. Den er bl.a. omtalt i Ole Henningsens første bind om de danske X-filer.

En af de ældst kendte bøger om emnet er dog mere end 300 år gammel. Den var for nylig på auktion hos Hansons Auctioneers i Gloucestershire, England. Det fortæller magasinet Historie i deres august-nummer i år.


Bog om livet på solsystemets planeter skrevet 300 år før Adamski

Bogen hedder The Celestrial Worlds Discovered. Den er skrevet af den hollandske videnskabsmand Christiaan Huygens, som levede fra 1629 til 1695. Han er nok mest kendt for at have opdaget den største af Saturns måner, Titan, og Huygens princip om lysets bølgefronter.

Christiaan Huygens (1629-95)
(Illustration: Physique Populaire, 1891/Émile Desbeaux)

Som en anden George Adamski mente den hollandske videnskabsmand, at der var liv på de andre planeter i solsystemet. Han påstod dog aldrig at have mødt dem. Men han havde en god ide om, hvordan væsnerne på de andre planeter så ud, og hvad de brugte deres tid på.

Således formodede Huygens, at rumvæsnerne havde hænder ligesom os, interesserede sig for astronomi og lyttede til musik.

 
Bogen „The Celestrial Worlds Discovered“ af Christiaan Huygens er på auktion i England.
(Fotograf: Skærmklip fra auktionshusets hjemmeside)

Bogen er naturligvis skrevet ud fra datidens verdenssyn og astronomiske viden og med udgangspunkt i den slags teknologi, som var kendt i den sidste del af 1600-tallet. Det gør den sine steder til ret underholdende læsning. Men som bogeksperten Jim Spencer fra Hansons Auctioneers udtaler, så vil folk måske også trække på smilebåndet, når de læser om vores syn på verden om 300 år fra nu.


Du kan stadig få fingrene i den gamle bog

Bogen var under hammeren den 7. juli, men opnåede ikke mindstebuddet på 1.500 pund. Om den vil blive udbudt til salg igen på auktionen, vides på nuværende tidspunkt ikke. Men skulle du have lyst til at investere i den over 300 år gamle bog, kan du spørge ind til den på auktionshusets hjemmeside. Du kan naturligvis også bladre i den digitale kopi.


Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2022. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted