logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2022 > UFO-Mail nr. 355

UFO-Mail nr. 355
26. april 2022


Hvad afslører de danske arkiver?

I dag, tirsdag den 26. april 2022, udkommer Ole Henningsens nye bog Danske X-filer - Forhistorien.

I Danske X-filer - Forhistorien bliver mange tidligere hemmelige dokumenter offentliggjort for allerførste gang. Bogen giver et enestående indblik i centrale danske politikeres, videnskabsfolks og militærpersoners tanker, opdagelser og strategier ifm. de flyvende tallerkener eller ufoer. Danske X-filer - Forhistorien er den første danske bog, som kaster lys over ufoernes hemmelige historie i Danmark.

Verden over er det en udbredt opfattelse, at myndighederne skjuler sandheden om ufoerne og tilbageholder deres viden bag sikrede døre i utilgængelige arkiver. Men hvad med de danske myndigheder? Hvad gemmer der sig i de største danske arkiver? Det har Ole Henningsen sat sig for at grave i. Sløret løftes i bogen „Danske X-filer - Forhistorien“.
(Foto: Ole Henningsen)


Hvorfor har du kastet dig over denne store opgave?

„Når det overhovedet har min interesse, så skyldes det, at mange mennesker påstår, at ‚myndighederne skjuler det hele for os’. For mig er det ikke nok at læse om noget sådant. Man må handle, hvis man ikke synes, at det er tilstrækkeligt at tro på mystiske beretninger i medierne“, siger Ole Henningsen

„Jeg har tidligere ved at søge aktindsigt haft lejlighed til at dykke ned i uforelateret materiale. Hvorfor så ikke også prøve at se, hvad mulighederne var for at grave ned i fx Forsvarets gamle arkiver, trods det at jeg ikke har en forskningsmæssig baggrund som historiker eller lignende relevant uddannelse?

Drivkraften er nysgerrigheden efter at se, hvad der mon kan gemme sig. Det er faktisk en slags detektivarbejde. Men også en tilfredsstillelse ved at kunne finde tingene og nu efterfølgende få tilladelse til at kunne offentliggøre det materiale, som ellers først efter arkivloven ville være tilgængeligt på et langt senere tidspunkt.“

Jeg har fundet materiale, hvis eksistens nogle har fantaseret og fablet om, og i ‚Danske X-filer - Forhistorien’ offentliggøres vigtige dele af dette, så man får facts på bordet. - Ole Henningsen

   
Ole Henningsen har i en periode på 10 år brugt i hundredvis af timer på at granske avisudklip, breve, rapporter, analyser og andet uforelateret materiale på Det Kongelige Bibliotek og i Rigsarkivet. Det har været et utroligt stort manuelt eftersøgningsarbejde, da arkivalierne ikke er digitaliserede.
(Foto: Ole Henningsen)


Hvad har overrasket dig mest under arbejdet?

„Jeg har lokaliseret rigtigt meget materiale, som er relateret til ufobegrebet i Forsvarets arkiver. Man skal jo tænke på, at det drejer sig om en meget lang periode, hvor offentligheden - herunder både enkeltpersoner og ufoorganisationer - har henvendt sig med beretninger eller ting, som menes at være dumpet ned fra himlen. En del gange har medarbejdere fra fx Forsvarets Forskningsråd selv taget initiativ til at undersøge hændelser, som har været omtalt i dagbladene.

Det har været et langsommeligt arbejde at gennemgå den slags arkivmateriale, som jo ikke er digitaliseret. En af de ting, der overraskede mig mest, var nok pludselig en dag helt uventet at sidde med en tresiders rapport om en sag, der blev kendt i hele landet, og som fik mig til at gå aktivt ind i ufoarbejdet for mere end 60 år siden. Et materiale som siden da ikke er set af andre.

Der er stadig meget arkivmateriale at gennemsøge, men antallet af de dokumenter, jeg indtil nu har lokaliseret, er så stort, at det er et begrænset udvalg, som kan være med i Danske X-filer - Forhistorien. Det er derfor også planen at præsentere mere materiale i kommende udgivelser fra min hånd.

Det bør pointeres, at der på ingen måde i årenes løb er blevet lagt hindringer i vejen for min søgning og gennemgang af arkiverne, hverken fra Forsvarets eller Rigsarkivets side, da begge instanser har været særdeles hjælpsomme og imødekommende.

Jeg har fundet materiale, hvis eksistens nogle har fantaseret og fablet om, og i Danske X-filer - Forhistorien offentliggøres vigtige dele af dette, så man får facts på bordet.“

 

Danske X-filer - Forhistorien er det første bind i en serie om danske såkaldte X-filer. Bogen er på 192 gennemillustrerede farvesider i A4-format, indbundet, og prisen er kr. 329. Bogen bestilles her.

Ved alle bestillinger opkræves forsendelsesomkostninger på kr. 45,00, uanset hvor meget du køber. Den samlede pris for Danske X-filer - Forhistorien er således kr. 374.

Du kan downloade en gratis læseprøve fra bogen her.
Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2022. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted