logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2021 > UFO-Mail nr. 343

UFO-Mail nr. 343
17. november 2021


 

UFO'er og liv i rummet

En spændende titel på et godt besøgt foredrag den 3. november 2021 arrangeret af Statens Naturhistoriske Museum i Chr. Hansens Auditoriet i serien „Vin & Videnskab“, hvor der, som det antydes, serveredes et glas vin i pausen til de mange tilhørere. Måske skulle man have serveret „små grå“, som den oplagte foredragsholder Michael Linden-Vørnle fik indskudt.

Han arbejder som astrofysiker og chefkonsulent på Institut for Rumforskning og -teknologi ved Danmarks Tekniske Universitet (DTU Space). Hans forskning handler bla. om universets opbygning og udvikling, men også de trusler, der kommer fra rummet: udbrud på Solen, asteroider og kometer, der kan ramme Jorden samt udfordringen med menneskabt rumskrot.

Michael Linden-Vørnle har gennem en lang årrække været interesseret i beretninger om uforklarlige himmelfænomener - UFO-myten. Som medlem af Skandinavisk UFO Information (SUFOI) har han selv indsamlet og bearbejdet rapporter om UFO-oplevelser og har i en periode for år tilbage været næstformand i foreningen.

 

I første halvdel af sit indlæg havde Michael Linden-Vørnle en utraditionel og underholdende gennemgang af det komplekse begreb „liv“ samt en koncentreret gennemgang af forskernes senere års eftersøgninger af liv i universet herunder exoplaneterne - planeter udenfor vort eget solsystem, hvor man også er i fuld gang med at lede efter muligt liv. Som et kuriosum kan nævnes, at forskerne op til foredragsaftenen aktuelt havde fundet 4.846 planeter i 3.580 systemer.

I anden halvdel af foredragsarrangementet redegjorde Michael Linden-Vørnle i stærkt koncentreret form for den moderne UFO-æra og UFO-Mytens historie siden 2. Verdenskrig. Han fremviste en del billeder og fortalte samtidig om, hvordan billederne var anvendt i tidens løb, men også hvordan de rent faktisk var fremstillet.

Af danske sager blev nævnt flere, bl.a. politibetjent Maarups bilstoptilfælde fra august 1970 samt et andet kendt tilfælde fra september 1995. Se bla. https://www.youtube.com/watch?v=Ad0a-tZa7zk og https://www.youtube.com/watch?v=aCaNZga98Jk.

Naturligvis er der ufoobservationer gjort af piloter, som vi tillægger en vis observationsekspertise, men vi skal huske på, at piloter er eksperter i at flyve og ikke nødvendigvis i at finde ud af, hvad noget for dem måske ukendt på himlen i virkeligheden er, som foredragsholderen udtrykte det.

Han nævnte endvidere at nogle amerikanske senatorer og lobbyister havde godt gang i at køre rundt i ufogryden, men at han endnu ikke i den megen medieomtale var blevet præsenteret for seriøse beviser for besøg udefra.

Som Michael Linden-Vørnle efterspurgte: Land i Fælledparken og tal med vores leder! Og sluttede: Man skal have et åbent sind, men ikke så åbent at hjernen falder ud.

En tilhører nævnte under vinpausen for undertegnede, der har taget aftenens billeder, at man jo kunne se, at det nu var blevet helt almindeligt, at videnskabsmænd også kunne tale om ufoer. Denne gentagne påstand, at det er bla. Luis Elizondo og Leslie Kean, der sammen med den officielle offentliggørelse af de såkaldte Pentagon-videoer, mere eller mindre har gjort det stuerent at beskæftige sig med ufoer, er det rene vås. Visse danske mediefolk anser dem nærmest for at være vore dages guruer på dette felt.

Siden Skandinavisk UFO Information, SUFOI, i fortiden har forladt troen på beboelige planeter i solsystemet og deres besøgende, og efter i en betragtelig årrække reelt at have efterforsket danske ufooplevelser, har der bestemt ikke været gjort grin med SUFOI's medlemmer. Og vi har samtidig haft et glimrende samarbejde med adskillige forskere og myndigheder.

At man i dag beskæftiger sig med ufoundersøgelser uden et skævt grin fra naboen, har derfor absolut intet med de smarte mediefolk fra USA at gøre.. Det har vi klaret fint ved seriøst arbejde her i Danmark og andre tilsvarende lande.

Ole Henningsen 
Kommende arrangementer om

ufoer og eftersøgning
af liv i universet

RumSnak LIVE: Er vi alene i universet?

Vi bor på en lille klode, der kredser omkring en forholdsvis lille stjerne i et ikke særligt bemærkelsesværdigt sted i Mælkevejen. Ikke desto mindre er livet opstået her på vores uanselige blå klode, hvor det har udviklet sig gennem de seneste knap 4 milliarder år.

Men er Jorden det eneste sted, hvor livet har udviklet sig, eller vrimler det med liv derude? Det er det store spørgsmål som tackles i denne særlige live-udgave af podcasten RumSnak.

Podcastens værter, astrofysiker Tina Ibsen og techjournalist Anders Høeg Nissen, vil sammen med aftenens gæster både kigge på vores egen klodes fortid og vende blikket ud mod andre planeter langt borte ved fjerne stjerner, for at se på hvad den aktuelle forskning siger om liv (andre steder) i universet.

Torsdag den 25. november 2021.

Programmet:
19.00 
Anders og Tina taler om Voyager rumsonderne og guldpladerne med beskeder til rumvæsnerne. 
19.35 
Pause med et glas vin, mens vi stemmer om, hvordan vores egen Voyager/RumSnak-guldplade skal se ud. 
20.00 
RumSnak LIVE med gæster: Minik Rosing, Michael Rothstein og Lars Buchhave .
21.00 
Tak for i aften

Gæsterne
Minik Rosing, er en grønlandsk verdenskendt geolog, der fra 2000 er professor i geologi ved Københavns Universitet. Han står bag fundet af noget af Jordens ældste liv.
 
Mikael Rothstein er lektor i religionshistorie ved Syddansk Universitet og forfatter til bogen „UFOer og rumvæsener - myten om de flyvende tallerkener“.
 
Lars Buchhave er professor på DTU Space, hvor han leder exoplanetgruppen og forsker i at finde nye exoplaneter.


Ufoerne dukkede første gang op sidst i 40'erne, og historierne blev flere og flere i 50'erne og 60'erne. Dengang forklarede psykologen Carl Jung, at ufo-historierne spejlede tidsånden. De var en måde at bearbejde Den Kolde Krig og den hastige teknologiske udvikling. De talte direkte ind i en tid med rumkapløb og Den Kolde Krigs hemmelighedskræmmeri. Ufo-myterne afspejlede således både folks frygt og deres begejstring for udforskningen af rummet. Men hvad afspejler de i dag?

Ideerne om fremmede civilisationer og deres besøg på Jorden hører dog ikke kun til i mytologierne. Seriøse videnskabsmænd har igennem tiderne skabt teorier, ligninger og paradokser om eksistensen af fremmede civilisationer og deres visit på Jorden.

Kom med på en hæsblæsende rejse ud i det ydre rum og helt ind i kernen af moderne ufo-mytologi og jagten på civiliseret liv, når astrobiolog Nanna Bach-Møller, religionshistoriker Mikael Rothstein og videnskabsjournalist Gunver Lystbæk Vestergård er inviteret til en debat om, der er mere mellem himmel og jord, end vi går og tror. Om hvorfor ufoerne er kommet tilbage i vores bevidsthed netop nu. Om hvordan vi leder efter liv i rummet, og hvor langt vi er i vores søgen.

Kom med i et moderne forsamlingshus, hvor du får mulighed for at deltage i debatten og se dine egne blinde vinkler i øjnene.


Tirsdag 14. december kl. 19.15.

Om talerne
Nanna Bach-Møller er astrobiolog og i gang med en dobbelt-ph.d. mellem Københavns Universitet og St. Andrews Universitet i Skotland. Her undersøger hun, hvordan vi kan lede efter liv på fjerne kloder uden at kunne se livet selv.
 
Mikael Rothstein, mag.art. og ph.d. i religionshistorie, er lektor på Institut for Historie på Syddansk Universitet. Han har bl.a. skrevet bogen »UFOer og rumvæsener - myten om de flyvende tallerkener« (2000).
 
Gunver Lystbæk Vestergård, ph.d., er videnskabsjournalist på Weekendavisen. Hun har udgivet bogen »Fjerne kloder - Historien om opdagelsen af exoplaneter og jagten på verdener som vores«« (2019) om jagten på beboelige - og eventuelt beboede - kloder. Bogen beskæftiger sig også med de historiske, filosofiske og biologiske aspekter af liv i rummet.


Om Fahads Forsamlingshus

Fahads Forsamlingshus er FOF Københavns debatscene - et moderne forsamlingshus, der holder til på Teater Grob, og med Fahad Saeed som vært.

I Fahads Forsamlingshus får du selv mikrofonen. Her sidder eksperterne ikke kun på scenen, for det handler også om din holdning, din viden og dine følelser.

Frem for alt er Fahads Forsamlingshus et sted, hvor vi mødes til debat og fordybelse. Vi stiller skarpt på emner, der optager os, både privat og som borgere i Danmark.

Fahad Saeed har arbejdet med diversitet og mangfoldighed i 15 år og rådgiver danske og internationale virksomheder og organisationer i diversitet og inklusion. Derudover har han været med til at stifte foreningen Sabaah og er en aktiv stemme i ligestillings- og diversitetsdebatten, bl.a. som bestyrelsesmedlem i KVINFO.


Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2021. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted