logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2020 > UFO-Mail nr. 320

UFO-Mail nr. 320
4. december 2020


Alien-jæger lægges i graven

Arecibo-teleskopet i Puerto Ricos jungle har jagtet liv i rummet siden 1963. Men nu sætter alderen punktum for alien-jagten.

Arecibo-observatoriet fotograferet i november 2020. Bemærk det store hul i den tallerkenformede parabol. Parabolen bæres af kabler spændt ud mellem tre tårne.
(Foto: University of Central Florida)

Arecibo-Observatoriet ligger mellem bakkerne i Puerto Ricos jungle. Med den tallerkenformede parabol med en diameter på 305 meter og et areal på 70.000 kvadratmeter var det ved sin indvielse i 1963 verdens største radioteleskop. Senere er det overgået af det kinesiske radioteleskop FAST.

I august 2020 sprang et kabel og rev et 30 meter langt hul i teleskopets store parabol. Senere er endnu et kabel bristet, og en inspektion med droner har afsløret andre svagheder i de bærende konstruktioner.

Skaderne viser sig nu at være så omfangsrige, at de ikke kan svare sig at udbedre, og det 57 år gamle radioteleskop vil i stedet blive revet ned.

Arecibo-teleskopets parabol har fået store skader.
(Foto: University of Central Florida)

(Kilde: www.nsf.gov/news/news_images.jsp?cntn_id=301674&org=NSF)

Læs mere:

En rejseberetning: Verdens største radioteleskop
Kina vil finde ETNyt magasin om parapsykologi, fortidsgåder og magisk virkelighed

For godt 40 år siden begyndte Klaus Aarsleff at udgive tidsskriftet Det Ukendte - et magasin om usædvanlige fænomener. En overgang arbejdede SUFOI sammen med Klaus Aarsleff om et dobbelt abonnement i kombination med Ufo-nyt.

Nu gør Klaus det minsandten igen. I december 2020 lancerer han et nyt magasin Menneske & mysterie - et kvartalsmagasin om parapsykologi, fortidsgåder og magisk virkelighed.

Ole Henningsen (tv.) sammen med Klaus Aarsleff, der i december 2020 lancerer kvartalsmagasinet „Menneske & mysterie“.
(Foto: Ole Henningsen)

Klaus Aarsleff fortæller: „I dag er det både lettere og billigere at udgive et gennemillustreret tidsskrift - endda i farver. Da jeg udgav Det Ukendte, var alting dyrt og besværligt, så efterhånden måtte jeg give op. Derfor prøver jeg igen, både med en e-udgave og et regulært magasin og i et udstyr, der var utænkeligt i 1980'erne.“

På hjemmesiden livsrejsen.dk er der et link til gratis download af et prøvenummer af Menneske & mysterium. Linket findes på hjemmesidens forside direkte ved siden af en gengivelse af tidsskriftet.Flyvende tallerken - en ny podcast-serie fra DR

I det første afsnit af Flyvende tallerken undersøger vært Frederik Dirks Gottlieb sammen med astrofysiker Anja Cetti Andersen, om der er liv i rummet, og om vi allerede har fået besøg udefra. Udsendelsen varer ca. 44 minutter.

I del 2 af Flyvende tallerken har Frederik Dirks Gottlieb besøg af den tidligere jagerpilot Søren Sørensen, som vil kigge nærmere på Pentagons officielle UFOævideoer, der er optaget af amerikanske piloter i fly næsten magen til det, han selv fløj igennem 20 år.


Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2020. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted