logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2018 > UFO-Mail nr. 269

UFO-Mail nr. 273
24. oktober 2018


To supergode tilbud - spar 25 %

Danmarks største og flotteste ufobog: UFO'er - Myter og viden er indbundet i A4-format, på 204 sider og med 120 illustrationer i s/h og farve, stikordsregister og forslag til videre læsning.

Normalpris: kr. 349,00.

Tilbudspris: Kr. 261,75. Du sparer kr. 87,25. Bestil her.


Få en gratis læseprøve her.


 
Bogen om de mystiske fund: Ildkugler over Danmark - om sten der aldrig fløj er på 134 sider, i A4-format, med illustrationer i farve og s/h, stikordsregister og mange kildehenvisninger.

Bogens forord er skrevet af astrofysikeren Michael Linden-Vørnle.

Normalpris: kr. 159.

Tilbudspris: Kr. 119,25. Du sparer kr. 39,75. Bestil her.


Få en gratis læseprøve her.

Har du allerede selv købt de to bøger? Så kan du bestille bøgerne og glæde en ven med to spændende julegaver - og samtidig spare penge.

Tilbuddene gælder til og med 31. december 2018. Derefter stiger prisen igen til normalprisen.UFO-stenen fra Bornholm

Metal ude fra rummet fundet i have i Rønne. Sten, splint af et eller andet eller brændstofaffald fra en UFO?

 
Et af brudstykkerne af den mystiske, metalglinsende sten fundet i Rønne.
Foto: Gert Helmer Jørgensen

Den 10. februar 1975 er en af overskrifterne i dagbladet Bornholmeren: Metal ude fra rummet fundet i have i Rønne. I artiklen hedder det bl.a.:

Ole Bendtsen, Rønne, har i lørdags fundet en meget speciel genstand. Det kan være en sten, en splint af et eller andet, eller hvad han håber på, brændstofaffald fra en UFO (Uidentificeret flyvende objekt).

Genstanden, der tilsyneladende har været ude for en overordentlig stor varmepåvirkning, krystalliserer nemt, når man slår på den. Den spiller i alle regnbuens farver. Hvis der bliver slået et stykke af den, får den på brudfladen en speciel lugt. Det underbygges på dramatisk vis af naboens hund. Den skulle prøve at snuse til genstanden, men fik et så kraftigt nyseanfald, at den ikke længere vil nærme sig genstanden.

Frank Simonsen, UFO-klubben på Bornholm: - Det er ikke et af de kendte metaller, vi her har med at gøre. Jeg er stærkt overbevist om, at det stammer fra en UFO. Vi har sendt en prøve af metallet til Teknologisk Institut for en nærmere undersøgelse. Jeg kan oplyse, at aftenen før dette fund blev gjort, observerede vi en UFO i bane over Bornholm. Denne genstand kan meget vel stamme derfra.

Familien Bendtsen venter sig meget af undersøgelsen på Teknologisk Institut. For eksempel venter de, at metallet vil vise sig at være radioaktivt. I hvert fald har to medlemmer af familien fået stærk hovedpine efter at have været i berøring med genstanden.

En anden forklaring kan være, at metallet stammer fra den amerikanske rumsonde på 20 tons, som for nogen tid siden gik igennem atmosfæren og spredtes over et område af ukendt størrelse.

 
Bornholmeren, 10. februar 1975.
 
De sensationelle oplysninger og udtalelser i dagbladet Bornholmeren vækker stor opstandelse og går naturligvis landet rundt samt alarmerer de lokale myndigheder, der dagen efter tropper op hos finderen af det mystiske materiale.

Bornholmeren kan allerede 12. februar 1975 følge op på sagen og skriver bl.a.:

Politiet mødte i går eftermiddags op på adressen for at få genstanden udleveret til nærmere undersøgelse. Politiet, der ingen kendelse medbragte, kunne ikke få stykket udleveret og måtte køre igen med uforrettet sag.

Frank Simonsen UFO-klubben på Bornholm: -Jeg blev straks tilkaldt da politiet var ankommet. Jeg gjorde det klart over for politiet at de ikke ville få hele stykket udleveret. Vi har efterhånden så mange eksempler på at når vi har udleveret nogle af de ting vi finder, forsvinder de på mystisk vis. Jeg vil i hvert fald ikke være med til at løbe den risiko. I øvrigt optrådte politiet på en for mig at se besynderlig måde. De stillede sig hovent an. Det var, ligesom de grinede lidt af os. Betjente skal ikke se ned til en, de skal være til at snakke med. I øvrigt tror vi slet ikke noget om denne genstand, før der foreligger resultater.

Politiet vendte tilbage igen med et hold fra Civilforsvaret, som medbragte en detektor. Den skulle bruges til at undersøge, om metalstykket evt. afgav nogen form for bestråling. Men muligheden for, at den skulle være radioaktiv, som Bentsen antydede i Bornholmeren, er nu helt afvist. Civilforsvaret fandt, at metalstykket er helt fri for bestråling. Hvis der havde været nogen form for bestråling, skulle stykket have været fjernet fra hjemmet. Civilforsvaret har fået en stump af metalstykket til nærmere undersøgelse, så nu skal det blive interessant at se, hvad de får ud af den. Der foreligger endnu ikke resultater fra den prøve, som er indsendt til Teknologisk Institut.


Ufo-kobling og videre undersøgelser

De ekstra indsamlede oplysninger viser efterhånden, at metalfundet slet ikke er af nyere dato, men åbenbart opdaget så tidligt som den 16. maj 1974 kl. 08.30 af Ole Bendtsens søn, der var på vej til skole. Den ret store sten blev formentlig fundet på Snorrebakken i Rønne ud for et arbejdsskur ved en nedlagt lergrav og havde på daværende tidspunkt en størrelse på ca. 30 cm i diameter og ca. 6-8 cm i tykkelsen.

Aftenen i forvejen, den 15. maj 1974, kl. 22.40 havde medlemmer af Bornholms UFO Club (BUFOC) bl.a. Frank Simonsen, observeret en genstand, der fløj med en fart ca. 4-5 gange en jagers hastighed i retningen syd-nord, lysende klart blåt. Genstanden forsvandt i retning af Snorrebakken.

Med denne kobling er Bornholms UFO Club interesseret i straks at få indsamlet flest mulige data og få sagen undersøgt til bunds, men det er Ole Bendtsen, der i første omgang privat fabler om, at materialet jo kunne stamme fra en ufo, og at nu skal han i avisen og tv.

Prisværdigt får Bornholms UFO Club hurtigt indsendt et stykke af materialet til Teknologisk Institut til nærmere undersøgelse. På trods af kraftige advarsler fra foreningen om at afvente det svar, som de først gerne vil have i hånden, involverer Ole Bendtsen hurtigt pressen og bevirker derved de sensationelle overskrifter, som Bornholms UFO Club på ingen måde er interesseret i.


 
Svar fra Teknologisk Institut

Allerede den 17. februar 1975 foreligger det kortfattede svar til Frank Simonsen fra Teknologisk Instituts Afdeling for Kemiteknik på prøven: Mineralprøven De har sendt os er ikke et rent metal, men en forbindelse mellem jern og svovl, der hedder svovljern med den kemiske formel FeS. Det er et meget almindeligt forekommende mineral.

Den 28. februar 1975 beretter Bornholms Tidende om svaret fra Teknologisk Institut og Bornholms UFO Clubs reaktion. I en udtalelse til dagbladet bekræfter kemiker Henrik Berg, Teknologisk Institut, at der intet usædvanligt eller ikke-jordisk er ved det pågældende stykke metal - hverken med hensyn til stofindhold eller sammensætning. Han tilføjer, at Rønne UFO-klub ønskede en mindre undersøgelse, og ud fra den kan man kun sige, at stoffet indeholder svovl og jern.

Et af Bornholms UFO Clubs medlemmer, Lajla Le Févre, siger if. Bornholms Tidende, at det svar er klubbens medlemmer bestemt ikke tilfredse med og tilføjer:

Man kan umiddelbart se, at det ikke er et almindeligt stykke metal, men det ønsker Teknologisk Institut åbenbart ikke at fortælle offentligheden. Det er en generel erfaring blandt UFO-interesserede, at konstatering af ikke-jordiske forekomster på jorden altid forsøges hemmeligholdt.

Hertil udtaler ingeniør K. Kjær Laursen, Teknologisk Institut, til Bornholms Tidende, at instituttet er en neutral institution, der er oprettet for at tjene erhvervsliv og industri og ikke har nogen forbindelse med militær eller anden offentlig myndighed.

Bornholms Tidende nævner sidst i artiklen, at den mystiske genstand nu er sendt til et internationalt UFO-laboratorium i Canada, og at svaret herfra ventes at foreligge en gang i løbet af foråret.

I den 2. verdenskongres i Ancient Astronaut Society, der i 1975 bliver afholdt i Zürich, deltager John Gerrow Jensen fra Rønne og medbringer et brudstykke af den spændende sten, som han viser Jacques Bergier, der er kemiker og atomfysiker, og bl.a. kendt for sit forfatterskab sammen med Louis Pauwels Den fantastiske virkelighed m.fl.). Jacques Bergier svarer John Gerrow Jensen, at han mener, der er tale om iron oxyd. Og så er man sådan set lige vidt igen.


Konspirationsteorierne blomstrer

Svaret fra Teknologisk Institut lever bestemt ikke op til de store forventninger hos finderen eller visse af de lokale ufofolk. Mange af de mennesker, der får materialet at se, mener med stor bestemthed at kunne afvise, at der skulle være tale om svovljern, som det fremgår af svaret fra Teknologisk Institut. Det skorter i den slags sager jo aldrig på folk, „der ved bedre“. Så der er lokalt lagt op til alskens gætterier.


Læs mere om UFO-stenen fra Bornholm i bogen Ildkugler over Danmark - om sten der aldrig fløj, som netop nu er på tilbud. Læs mere her.Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2018. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted