logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2018 > UFO-Mail nr. 258

UFO-Mail nr. 258
6. marts 2018


Hvad tror danskerne på?

Et demokratisk samfund kræver oplyste borgere, men er vi det i Danmark, eller har vi vendt videnskaben ryggen? Det har de to forskere Ken Ramshøj Christensen og Mathias Clasen fra Aarhus Universitet undersøgt.

Rapporten Hvad tror danskerne på? En kortlægning af tro, overtro og overbevisning undersøger danskernes overbevisninger om alt fra zombier og spøgelser til religion og konspirationsteorier. 2.200 danskere i alle aldre og fra hele landet har besvaret et spørgeskema, der blev delt på Facebook og Twitter.

 
Angsten for fremmede væsner og trusler udefra ligger dybt forankret i den amerikanske folkesjæl. Det er dokumenteret i mange klassiske ufooplevelser, bl.a. i Kelly-Hopkinsville-sagen fra 1955, som er grundigt omtalt i SUFOI's udgivelse „Nærkontakt“.
(Tegning: SUFOI Picture Library)

Rapporten omtales i den meget interessante og velillustrerede artikel Hver syvende dansker tror på spøgelser på videnskab.dk.

I artiklen bliver religionshistorikeren Mikael Rothstein bedt om at kommentere undersøgelsen, og han er som altid interessant at lytte til, bl.a. har han nogle kritiske kommentarer om, hvorvidt undersøgelsen er repræsentativ, og han citeres for følgende:

„Jeg er ikke statistiker, men jeg kan ikke forstå, at Twitter og Facebook kan sikre en nogenlunde repræsentativ besvarelse. Jeg bruger f.eks. ikke selv de medier. Netop fordi repræsentativitet er afgørende for denne type undersøgelser, ville jeg være meget påpasselig med at basere den på teknologi og medier som, alt andet lige, ikke dækker hele befolkningen.“

En af konklusionerne i undersøgelsen Hvad tror danskerne på? En kortlægning af tro, overtro og overbevisning er, at danskerne tror mest på det ikke-materielle, det åndelige. Folk tror mest på ting, som er indlejret i dem selv, og mindst på at der findes fysiske væsener af en særlig farlig karakter.

„Undersøgelsen viser klart, at danskernes religiøse forestillinger er slappe eller lunkne. Det er ikke nyt. Det er heller ikke overraskende, at der er så stærkt et fokus på det individuelle og det ‚indre’ blandt dem, som er religiøse,“ udtaler Mikael Rothstein i artiklen på videnskab.dk.

Ifølge videnskab.dk er troen på astrologi, hekse og spøgelser langt mere udbredt i Sverige, Canada, USA og Storbritannien end i Danmark. Stonehenge beliggende på Salisbury Plains i England er hvert år centrum for nyreligiøse aktiviteter. Med yoga, dans og musik møder tusindvis af festdeltagere hver år ved Stonehenge for at markere årets sommersolhverv. Dette foto er dog taget en stille forårsdag i 2014 uden religiøse overtoner.
(Foto: Kim Møller Hansen)

Bliv vaccineret mod overtro

„... Bogen udstråler, at forfatterne har stort engagement og passion for mange af de myter og historier som omgiver UFO'er, og den virker samtidig både saglig og velresearchet. Bogen er velskrevet og layoutet er lækkert udført. De mange flotte fotografier og illustrationer fuldender værket ...“ (fra Lektørudtalelsen af UFOer - Myter og viden).

200 velillustrerede sider med solid viden om ufoer. Læs mere her.Tilbud til alle læsere

Vi har benyttet kulden og snevejret til at blive indendørs og få kigget i krogene i SUFOI's ekspedition. Der er dukket flere materialer op, også udgivelser, som vi troede var udsolgt. Vi har sammensat nogle særlige pakker med udvalgte materialer. Antallet er stærk begrænset, så hvis du har huller i samlingen, så skynd dig at bestille nu, da pakkerne sælges efter først-til-mølle-princippet.

Husk, at der på den samlede ordre tillægges kr. 45 i porto/ekspedition. Pakkerne kan kun bestilles ved at sende en mail til Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Du vil herefter høre fra os og få et vide, om du er heldig, at pakken stadig kan købes.


UFO-Nyt-pakken (kun 1 stk.!)

Vi har samlet følgende 6 årgange i en pakke: 1994, 1997, 1999, 2003, 2004 og 2010. Når denne pakke er solgt, har vi ikke flere numre af UFO-Nyt på lager!

Prisen er helt i bund: kr. 99,- for hele UFO-Nyt-pakken

 
Skriv til Skandinavisk UFO Information - SUFOI, hvis du er interesseret i at købe disse sidste numre af UFO-Nyt.


UFO-Vision-pakken (4 stk.)

UFO-Vision var i en årrække SUFOI's årbog for ufolitteratur med boganmeldelser, interviews og tendenser.

Skriv til Skandinavisk UFO Information - SUFOI, hvis du er interesseret i at købe pakken med 8 forskellige eksemplarer af UFO-Vision.

UFO-Vision-pakken består af:

  • UFO-Vision 1988 (47 sider, A4)
  • UFO-Vision 1989 (58 sider, A5)
  • UFO-Vision 1990-91 (35 sider, A5)
  • UFO-Vision nr. 5 (udgivet i 1997, 100 sider, A4)
  • UFO-Vision nr. 6 (udgivet i 1998, 55 sider, A4)
  • UFO-Vision nr. 7 (udgivet i 1999, 44 sider, A5)
  • UFO-Vision nr. 8 (udgivet i 2004, 55 sider, A5)
  • UFO-Vision nr. 9 (udgivet i 2007, 60 sider, A5)

Prisen er helt i bund: kr. 79,- for UFO-Vision-pakken


Ungdoms-ufo-pakken (6 stk.)

Vil du gerne glæde et ungt menneske med seriøse fagbøger om ufooplevelser, så er denne pakke en god gaveide. Pakken består af fire titler (Fakta om UFO, UFO Studium, Læs kritisk om ufoerne og Mysteriet om UFOer), som kan læses af alle fra 11 år. Du kan læse mere om de fire titler i ungdomspakken på http://www.sufoi.dk/butik/?en_b??ger-for-b??rn-og-unge,31.

Prisen er helt i bund: kr. 89,- for Ungdoms-ufo-pakken

Skriv til Skandinavisk UFO Information - SUFOI, hvis du er interesseret i at købe Ungdoms-ufo-pakken.Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2018. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted