logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2017 > UFO-Mail nr. 252

UFO-Mail nr. 252
30. december 2017


Da en søvnig søndag blev startskuddet på en hektisk medieuge...

Søndag den 17. december 2017 så ud til at blive en af de mere stille dage. Dagens opgave bestod i at finpudse en pressemeddelelse, som skulle markere, at SUFOI netop denne dag kunne markere sit 60 års jubilæum - noget ganske enestående i ufomytens verden. Klokken 11 var pressemeddelelsen udsendt. Kort efter kom mediestormen ...

Det var nu slet ikke SUFOI's pressemeddelelse, der denne søndag skabte trafik på nettet, men derimod en historie om, at Pentagon havde afsløret, at man i perioden 2007-2012 havde brugt 22 mio. dollars på det hemmelige ufoundersøgelsesprojekt Advanced Aviation Threat Identification Program.

Alle de større danske netmedier bragte Pentagon-historien, som den 16. december 2017 var blevet publiceret af New York Times.

Historien i New York Times var illustreret med to videoklip, der tilsyneladende viste et uidentificeret objekt filmet fra amerikanske kampfly under en øvelse, samt fotos af tre af historiens hovedpersoner:

  • Harry Reid (fhv. demokratisk senator fra Nevada, ufoentusiast og manden, der fik ufoprojektet på Pentagons budget)
  • Luis Elizondo (efterretningsofficer og ufoprojektets fhv. leder)
  • Robert Bigelow (milliardær, stifter af Bigelow Aerospace, mangeårig ven af Harry Reid og overbevist rumskibstilhænger).

Der var ikke meget kød på Pentagon-historien i New York Times, og eftersom dette medie var historiens hovedkilde, var der heller ikke meget nyt og flere detaljer at hente på andre netmedier, kun gentagelser og afskrivning fra hinanden.

Ved middagstid blev jeg kontaktet af TV2 NEWS, som gerne ville have SUFOI's kommentarer til Pentagon-historien. Klokken 15:17 den 17. december 2017 blev Pentagon-historien således første gang præsenteret og kommenteret på dansk tv.

Kim Møller Hansen, formand for Skandinavisk UFO Information (SUFOI), på TV2 NEWS sammen med studievært Gertrud Højlund søndag den 17. december 2017.
Foto: Michael Jeppesen/SUFOI Picture Library/TV2 NEWS


 
Historien i New York Times den 16. december var kun forretten.

I de følgende dage blev der offentliggjort flere nyhedslunser på avisens site, hvilket bevarede nyhedsinteressen verden rundt.

Det betød, at SUFOI tirsdag den 19. december skulle kommentere sagen på hhv. NEWS & Co kl. 17 og en time senere på nyhedsmagasinet DR2 Dagen - og torsdag den 21. december kl. 7:10 på TV2's Go'Morgen Danmark. Samme dag fulgte TV2 Nyhederne op med en artikel.

 
Omtale af TV2 NEWS-indslaget den 17.12.17 på Facebook i Debatforum i relation til SUFOI.
Foto: Ole Henningsen/SUFOI Picture Library


Studieværterne Steen Nørskov og Camilla Thorning på DR2's nyhedsmagasin DR2 Dagen sammen med Kim Møller Hansen (SUFOI) og th. Philip Chr. Ulrich (udenrigsredaktør på kongressen.com). Foruden Pentagon-sagen blev der under det næsten 15 minutter lange nyhedsindslag også tid til at drøfte Area 51 samt udviklingen af spionflyet U-2 og andre projekter på den sagnomspundne og øde militærbase i Nevada.
Foto: Michael Jeppesen/SUFOI Picture Library/DR2 Dagen

Studievært David Guldager (th.) sammen med fra venstre Kim Møller Hansen (SUFOI's formand) og Toke Haunstrup (SUFOI's næstformand) på Go'Morgen Danmark torsdag den 21. december 2017 for at kommentere de to jagerpiloters videooptagelser ifm. Pentagon-sagen. Toke fortalte bl.a., at det er en udbredt misforståelse, at uforapporter fra piloter, militærpersoner, betjente, astronomer m.fl. skulle være de mest værdifulde. Ufomytens historie dokumenterer, at alle mennesker kan fejlfortolke himmelfænomener, uanset uddannelse og status. I udsendelsen blev der også vist klip af en film fra marts 2004 optaget med infrarødt-kameraudstyr på et mexicansk kystbevogtningsfly. Som Kim Møller Hansen forklarede på tv, ser filmoptagelsen tilsyneladende mystisk ud og fik derfor også stor mediedækning i 2004. De ti lysende objekter på filmoptagelsen ser ud til at flyve i formation og bevæge sig gennem skydækket. Efterfølgende undersøgelser af filmen og flyets bevægelsesmønster afslørede imidlertid, at objekterne stod stille, men så ud til at bevæge sig pga. flyets kursændringer. De mystiske lys var brændende naturgas på olieboreplatforme i Den Mexicanske Gulf.
Foto: Michael Jeppesen/SUFOI Picture Library/TV2 Go'Morgen Danmark


Hvad handler Pentagon-historien egentlig om?

SUFOI researcher i øjeblikket Pentagon-historien og går bag om de sensationsprægede overskrifter og korte filmklip. Resultatet bringer vi i en kommende UFO-Mail i 2018. Vi kan allerede nu afsløre, at det er en historie, som rummer mange facetter, bl.a. rumskibstro, spin, vennetjenester, korruptionsspekulationer, skjulte dagsordener og varm luft.


 
Forkæl dig selv

Har du sikret dig et eksemplar af SUFOI's jubilæumsbog UFO'er - Myter og viden?

UFO'er - Myter og viden er på over 200 sider, indbundet og gennemillustreret. Læs mere og bestil her. Et eventuelt overskud går til at drive ufo.dk.


Godt nytår

SUFOI ønsker alle ufointeresserede i Danmark et godt nytår. Vi vil i 2018 arbejde ufortrødent og stædigt på at være din guide i en fascinerende, men forvirrende verden domineret af mystiske beretninger, konspirationsteorier og halve sandheder. Vi vil fortsat være et seriøst alternativ til internettets informationskaos og sørge for, at det bliver lettere at holde hovedet koldt.Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2018. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted