logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2017 > UFO-Mail nr. 251

UFO-Mail nr. 251
17. december 2017


Der var engang ...

Mennesket har til alle tider oplevet mystiske fænomener på himlen. I sidste halvdel af 1940'erne og i begyndelsen af 1950'erne gav Den Kolde Krig og det kulturelle klima de mystiske himmelfænomener en konkret form som flyvende tallerkener, og senere ufoer fortolket som besøg udefra.

I dette klima præget af angsten for en altødelæggende atomkrig mellem stormagterne og håbet om, at „rumbrødre“ udefra ville besøge Jorden og redde os fra udslettelse, blev foreningen Skandinavisk UFO Information (SUFOI) dannet den 17. december 1957.

Formålet var enkelt i 1957. SUFOI ville dengang indsamle så mange uforapporter som muligt og dermed overbevise videnskaben og politikerne om, at Jorden fik besøg udefra, og at de besøgende kunne hjælpe os med at redde verden.

I dag - 60 år senere - eksisterer SUFOI stadig, og mennesker oplever fortsat uforklarlige ting på himlen. Men verden er forandret. SUFOI er i dag også en helt anden forening end for 60 år siden. De mange års erfaringer og erhvervede viden giver os i dag mulighed for at fortolke ufooplevelserne på en ny måde: Intet tyder på, at Jorden får besøg udefra, og der er mange jordnære forklaringer på ufooplevelser.

SUFOI står i dag som forening meget alene med denne tilgang til ufomyten. Rundt omkring i verden findes der mange ufoforeninger, som baserer deres medlemsaktiviteter og udgivelse af tidsskrifter på en tro eller et håb om, at nogle ufooplevelser kunne være tegn på fremmede besøg. For disse foreninger er mængden af uforapporter et bevis på besøg, og de har stadig som mål at indsamle så mange rapporter som muligt - ligesom SUFOI ville for 60 år siden. Foreningerne virker ikke interesserede i at efterforske rapporterne i dybden, måske fordi de så kan risikere at opdage, at der findes sandsynlige forklaringer på selv det, der ser mest mystisk ud. Foreningernes eksistensgrundlag (medlemsinteresse og indkomst ved salg af medlemsblad) ville i så fald smuldre. SUFOI's erfaring er, at denne tilgang til menneskets fortolkning af himmelfænomener ikke gør os klogere på os selv og vores omverden, men blot bevarer status quo og holder ufo-forretningen kørende.

SUFOI går imod strømmen og har i anledning af foreningens 60 års jubilæum udgivet bogen UFO'er - Myter og viden, som er den første danske udgivelse, der samler de mange års undersøgelser og giver indblik i den historiske udvikling og vores viden om ufoer.


Vi oplever verden, som vi tror eller ønsker, den er

 
„UFO'er - Myter og viden“ er indbundet i stort format og på 204 sider med 120 illustrationer i s/h og farve.
 

Mange ufointeresserede har erfaret, at jo flere ufooplevelser de har efterforsket, og jo mere de i det hele taget har beskæftiget sig med ufomyten, jo mere har de fjernet sig fra en tro på besøg udefra. Der er ikke tale om ét mysterium (altså en søgen efter et svar på spørgsmålet „får vi besøg udefra?“), som skal opklares, men tale om udforskning af mange, forskellige fænomener og begivenheder, som kan give anledning til ufooplevelser. Vi oplever verden, som vi tror eller ønsker, den er, og det afspejles tydeligt i rapportmaterialet.

Skandinavisk UFO Information (SUFOI) har siden oprettelsen for 60 år siden indsamlet og analyseret mere end 15.000 ufooplevelser, og hundredvis af medlemmer har igennem årene investeret tusindvis af timer i deres fritid på at blive klogere på ufomyten. SUFOI føler derfor en forpligtelse til at give offentligheden saglig viden om ufomyten som et alternativ til internettets informationskaos. Dette folkeoplysningsarbejde foregår i dag via hjemmesiden ufo.dk - og senest også gennem udgivelsen af bogen UFO'er - Myter og viden.

På ufo.dk kan alle indrapportere deres ufooplevelse og senere læse, om andre har iagttaget noget lignende på samme tid eller sted, og om der muligvis allerede ligger en forklaring på oplevelsen.

Selv om SUFOI's arbejde har ført til konklusionen, at Jorden ikke får besøg udefra, vil foreningen fortsat udforske ufomyten. For det første er vi interesseret i at blive klogere på, hvad ganske almindelige mennesker oplever, og hvorfor vi fortolker himmelfænomener (fly, faldskærmsblus, thailandske balloner, meteorer, brændende rumaffald, planeter, Månen, stjerner m.m.) som besøg udefra. For det andet ønsker vi i foreningen fortsat at analysere, forstå og fortolke ufomytens udvikling.

Du kan hjælpe os i dette arbejde ved at blive støttemedlem og selvfølgelig også ved at købe vores nye bog UFO'er - Myter og viden. Alle støttekroner og indtægter går til at drifte ufo.dk, så vi kan opfylde foreningens formål og vision.

Således forestiller mange mennesker sig, at en ufooplevelse foregår, men det er meget langt fra virkeligheden. Sandheden er ikke derude, som de siger i X-Files, men meget mere jordnær. Det handler „UFO'er - Myter og viden“ og SUFOI's arbejde om.Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2018. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted