logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2017 > UFO-Mail nr. 250

UFO-Mail nr. 250
28. november 2017


„Spændende og flot bog...“

 
„UFO'er - Myter og viden“ er indbundet i stort format og på 204 sider med 120 illustrationer i s/h og farve. Bogen koster 349 kroner og bestilles her.
 

„Spændende og flot bog...“ skriver lektør Sanne Mendel i sin vurdering af UFO'er - Myter og viden. Hun fortsætter:

„Bogen udstråler, at forfatterne har stort engagement og passion for mange af de myter og historier som omgiver UFO'er, og den virker samtidig både saglig og velresearchet. Bogen er velskrevet og layoutet er lækkert udført. De mange flotte fotografier og illustrationer fuldender værket...“

Læs mere om UFO'er - Myter og viden her.

Køb UFO'er - Myter og viden til dig selv eller giv den som gave til en ufointeresseret ven sammen med et historisk ufo-kort, som nok skal skabe opmærksomhed.

UFO'er - Myter og viden er udgivet i anledning af SUFOI's 60 års jubilæum, men ved du også, at da foreningen i 1982 fyldte 25 år, fik vi udgivet en række jubilæumskuverter med særstempel og frankering. Vi har fundet enkelte eksemplarer i gemmerne. Du kan sikre dig et unikt eksemplar ved at bestille her.


 

Nyt fra SUFOI's Fotoafdeling

Gudrun er sikker: Vi har fotograferet en UFO

En kvinde fra Sønder Felding mener, at hun med sit mobilkamera har fanget et fartøj fra det ydre rum.

Sådan lød overskriften hos TV MidtVest den 26. oktober 2017.

De opsigtsvækkende optagelser er gjort af Gudrun Bjerres veninde Agnethe Grønbæk og er taget fra førersædet af en bil, da hun ville forevige sollyset og de flotte skyer over byen.

Det ene af Agnethe Grønbæks fotografier viser „ufoen“ tv. for kirketårnet. Indsat øverst th. en udsnitsforstørrelse af aftegningen roteret 180°. SUFOI's Fotoafdeling er ikke i tvivl om, at der er tale om en vanddråbe på bilens forrude. Bemærk at aftegningen tydeligt gengiver kirkens fremtrædende lyse farve i den ene side.


SUFOI og fotograf ikke i tvivl: Regndråbe!

TV MidtVest lavede et indslag om sagen, hvor fotograf Ole Mortensen bestemt ikke er i tvivl: Der er tale om en regndråbe, der ikke blev bemærket under fotograferingen af det flotte vejrlig gennem bilruden.

„Er der mere mellem himmel og jord? Ja helt bestemt, mener de hos Salon Cherie i Sønder Felding“, noterer TV MidtVest i forbindelse med deres indslag. Se flere af Agnethe Grønbæks fotos og den absolut livlige debat i den lokale frisørsalon:

https://www.tvmidtvest.dk/artikel/gudrun-er-sikker-vi-har-fotograferet-en-ufo

Kommentaren fra SUFOI's formand, Kim Møller Hansen, og SUFOI's Fotoafdeling til TV MidtVest er heller ikke til at tage fejl af. Der er ikke besøg fra rummet: http://nyheder.tv2.dk/lokalt/2017-10-26-ufo-forening-skyder-endnu-et-billede-ned-alle-observationer-kan-forklares.


Sagen „genoplives“

Med også SUFOI's aflivning af „ufobesøget“ i Sønder Felding skulle man tro, at sagen efterhånden havde fundet sin afklaring.

SUFOI's Fotoafdeling blev dog midt i november kontaktet af dagbladet Politikens Bagsideredaktion, der havde valgt at opspore og interviewe Agnethe Grønbæk om hendes fotografier. Fotoafdelingen uddyber forklaringen for journalisten og illustrerer dette med nyoptagne fotos, der redegør for den optiske effekt, der giver denne „ufo-virkning“.

I en større artikel i Politiken den 19. november 2017 afviser fotografen dog igen, at der kan være en vanddråbe på bilruden.

„Der var ingenting på ruden. Det havde ikke regnet den dag, og det kom ikke til at regne. Det var det, jeg synes, var så fantastisk: At der var sådan en himmel, men der skete ingenting. Solen skinnede til den anden side, og skyerne forsvandt. Jeg troede, det endte i et ordentligt brag“, siger fotografen til Politikens Bagside.


SUFOI's kommentarer til Politiken

Det skal understreges, at der absolut intet usædvanligt er observeret under optagelserne.

Fotografen Agnethe Grønbæk nævner, at det ikke havde regnet den dag. Det ses også på optagelserne, at Solen skinner, og der er tørt på vejen.

Men fotografen tager netop sine billeder, fordi der er disse meget markante og flotte, mørke regnskyer på himlen. De er måske ikke direkte over hende, men det fremgår direkte af billederne, at de er meget tæt på, og de befinder sig naturligvis i en vis højde over området.

At der skulle dukke enkelte regndråber op er derfor ikke på nogen måde usandsynligt fx. i forbindelse med vindbevægelser et stykke oppe i luften ved skyerne - tværtimod. At der ikke er tale om direkte regnvejr, ses jo også af at bilruden ellers ville have været fyldt med dråber, hvilket ikke er tilfældet.

Det „mystiske“ i sagen dukker først op, da fotografen efterfølgende ser sine optagelser og får øje på „objektet“ på to fotos i nærheden af kirken og på et af de øvrige fotos.

Dråben er tæt på kameraet og naturligvis ikke helt rund, og giver derfor en lidt uskarp, aflang formet aftegning, der kan se lidt speciel ud ved første øjekast.

Fotografens indvending om, at det hvide i aftegningen ikke kan skyldes en omvendt refleksion af den hvide kirkebygning har desværre ikke bund i virkelighedens fysik - dette kunne ellers have været spændende nok.

Det bedste bud til fotografen er derfor at køre samme sted hen og tage et nyt foto, hvor man samtidig holder en lille lup foran kameraet, og viola: Her vil man kunne se denne helt almindelige optiske effekt.

Det vil sikkert fortsat være svært at overbevise fotografen og frisørsalonens gæster om, at det reelt er en storm i et glas vand. Men der er altså under ingen omstændigheder tale om noget specielt mystisk, selv om aftegningen tager sig ejendommeligt ud.

Normalt sætter Politikens bagsideredaktion pris på en god historie, men man sætter også meget højt at kunne opklare et mysterium.

Med baggrund i Politikens omtale af sagen har Fotoafdelingen taget en serie fotos for at illustrere, at det aktuelle foto ikke på nogen måde indikerer besøg fra verdensrummet.

 
 
Ole Henningsen, SUFOI's Fotoafdeling, demonstrerer med en klar glaskugle, hvorledes „ufoen“, omtalt på Politikens bagside 19. november 2017, er opstået.
 
Som det ses, danner glaskuglen et fint omvendt spejlbillede af landskabet, samme optiske effekt som dannes af vanddråben på bilruden i Sønder Felding.
Fotos: Ole Henningsen

 

 

 

 
 

Andre fotosager med aftegninger forårsaget af vanddråber kan ses her:
http://www.sufoi.dk/ufo-mails/um-2014/um14-171.php og
http://www.sufoi.dk/ufo-mails/um-2010/um10-114.php#04032009-lanzarote.Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2017. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted