logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2017 > UFO-Mail nr. 249

UFO-Mail nr. 249
15. november 2017


UFO-projekt bliver til tv-serie

SyfyWire oplyser, at arbejdet i det amerikanske flyvevåbens ufoundersøgelsesprojekt, Project Blue Book, bliver filmatiseret i 10 afsnit. Den irske Game of Thrones-skuespiller Aiden Gillen er blevet castet til hovedrollen som J. Allen Hynek, astronomen der var tilknyttet Project Blue Book som videnskabelig konsulent.

Project Blue Books historie og astronomen J. Allen Hynek har afgørende indflydelse på ufomytens udvikling. Derfor udgør omtalen af både Project Blue Books historie og Hyneks rolle en væsentlig del af SUFOI's nye bogudgivelse UFO'er - Myter og viden. Ønsker man baggrundsviden om Project Blue Book, inden tv-serien går i luften, er vores nye bog et godt udgangspunkt.

I det følgende bringes en lille smagsprøve (fra side 25 i UFO'er - Myter og viden). Afsnittet handler om Project Sign, der blev oprettet den 22. januar 1948 og blev forløberen for Project Blue Book og dermed begyndelsen på 22 års indsamling og analyser af ufooplevelser.


Af hensyn til den nationale sikkerhed

 

Som en konsekvens af den observationsbølge, der blev udløst af Kenneth Arnolds observation den 24. juni 1947, oprettede generalmajor Laurence C. Craigie, stabschef i flyvevåbnet, den 30. december 1947 Project Sign på Wright Field i Dayton, Ohio. Flybasen hedder i dag Wright-Patterson Air Force Base.

Project Sign var en lille afdeling i Flyvevåbnets Materielkommando (Air Material Command, AMC) under Air Technical Intelligence Center (ATIC) og begyndte den 22. januar 1948 arbejdet med at indsamle og undersøge beretninger om flyvende tallerkener.

I Projects Signs hemmeligstemplede „dåbsattest“ skriver generalmajor Craigie om projektets formål:„ ... at indsamle, sammenligne, undersøge og videregive alle informationer til interesserede regeringsorganer og samarbejdspartnere vedrørende observationer af atmosfæriske fænomener, som kan tænkes at være relevante for den nationale sikkerhed ... “

Initiativet til oprettelsen af denne gruppe - som således skulle finde ud af, hvad tusindvis af amerikanere havde oplevet fra slutningen af juni 1947, og om de flyvende objekter udgjorde en trussel for USA - udsprang af to redegørelser udarbejdet af henholdsvis generalmajor George C. McDonald, chef for Air Force Intelligence, og generalløjtnant Nathan F. Twining, chef for AMC. Begge redegørelser var dengang hemmeligstemplede og konkluderede, at en undersøgelse var påkrævet. Generalløjtnant Twinings anbefaling til brigadegeneral George F. Schulgen, chefen for flyvevåbnet, byggede på drøftelser med ingeniører og andet teknisk personale under hans kommando.

„Det rapporterede fænomen er virkeligt og skyldes ikke syner eller noget opdigtet.“ Objekterne er metalliske, skiveformede og i de fleste tilfælde lydløse samt overraskende manøvredygtige. „Det anbefales“, skrev Twining, „at ... hovedkvarteret ved Army Air Forces udsender et direktiv om at oprette en klassifikation og et kodenavn for en grundig undersøgelse af dette emne.“

Project Sign fik klassifikationsniveau 2A. Det er det næsthøjeste niveau, hvor højeste niveau er 1A. Projektnavnet var således en hemmelighed, men projektets oprettelse blev dog snart - via flyvevåbnets egne pressemeddelelser - kendt af offentligheden under kælenavnet „Project Saucer“.

Daglig leder blev kaptajn Robert R. Sneider, og staben talte blandt andre de to velrenommerede flyingeniører, Alfred Loedding og Albert B. Deyarmond, samt atomvåben- og missileksperten Lawrence Truettner.

Når nogen så noget usædvanligt, blev de kontaktet af efterretningsafdelingen på den nærmeste flybase. Hvis observationen viste sig at være „vigtig“, fløj personale fra AMC's hovedkvarter til den pågældende base for at foretage en efterforskning. Observatørerne skulle udfylde et standardspørgeskema om bl.a. observationstidspunkt, sted, beskrivelse af det observerede, højde, hastighed og manøvrer. Alt relevant materiale blev sendt til AMC's hovedkvarter i Ohio, hvor det skulle undersøges og indgå i officielle statusrapporter, som så skulle sendes til regeringsorganer, der kunne bidrage med en opklaring af det observerede.

Allerede fra første arbejdsdag fik folkene i Project Sign en stor sag at arbejde med: Den 7. januar 1948 var kaptajn Thomas F. Mantell Jr. fra Kentucky Air National Guard styrtet ned og dræbt i sit P-51 Mustang-jagerfly, da han havde forfulgt et ukendt objekt. Sagen fik stor presseomtale, og der opstod snart rygter om, at Mantells krop var brændt op, at flyet var gennemhullet af bitte små huller, og at hans sidste ord til kontroltårnet skulle have været: „Min Gud, der er jo mennesker indeni!“. Avisen New York Times var ikke i tvivl: „Flier Dies Chasing a ‚Flying Saucer’“

(„Af hensyn til den nationale sikkerhed“ er et uddrag fra side 25 i UFO'er - Myter og viden)

Læs mere om Project Blue Book:Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2017. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted