logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2017 > UFO-Mail nr. 249

UFO-Mail nr. 249
15. november 2017


UFO-projekt bliver til tv-serie

SyfyWire oplyser, at arbejdet i det amerikanske flyvevåbens ufoundersøgelsesprojekt, Project Blue Book, bliver filmatiseret i 10 afsnit. Den irske Game of Thrones-skuespiller Aiden Gillen er blevet castet til hovedrollen som J. Allen Hynek, astronomen der var tilknyttet Project Blue Book som videnskabelig konsulent.

Project Blue Books historie og astronomen J. Allen Hynek har afgørende indflydelse på ufomytens udvikling. Derfor udgør omtalen af både Project Blue Books historie og Hyneks rolle en væsentlig del af SUFOI's nye bogudgivelse UFO'er - Myter og viden. Ønsker man baggrundsviden om Project Blue Book, inden tv-serien går i luften, er vores nye bog et godt udgangspunkt.

I det følgende bringes en lille smagsprøve (fra side 25 i UFO'er - Myter og viden). Afsnittet handler om Project Sign, der blev oprettet den 22. januar 1948 og blev forløberen for Project Blue Book og dermed begyndelsen på 22 års indsamling og analyser af ufooplevelser.


Af hensyn til den nationale sikkerhed

 

Som en konsekvens af den observationsbølge, der blev udløst af Kenneth Arnolds observation den 24. juni 1947, oprettede generalmajor Laurence C. Craigie, stabschef i flyvevåbnet, den 30. december 1947 Project Sign på Wright Field i Dayton, Ohio. Flybasen hedder i dag Wright-Patterson Air Force Base.

Project Sign var en lille afdeling i Flyvevåbnets Materielkommando (Air Material Command, AMC) under Air Technical Intelligence Center (ATIC) og begyndte den 22. januar 1948 arbejdet med at indsamle og undersøge beretninger om flyvende tallerkener.

I Projects Signs hemmeligstemplede „dåbsattest“ skriver generalmajor Craigie om projektets formål:„ ... at indsamle, sammenligne, undersøge og videregive alle informationer til interesserede regeringsorganer og samarbejdspartnere vedrørende observationer af atmosfæriske fænomener, som kan tænkes at være relevante for den nationale sikkerhed ... “

Initiativet til oprettelsen af denne gruppe - som således skulle finde ud af, hvad tusindvis af amerikanere havde oplevet fra slutningen af juni 1947, og om de flyvende objekter udgjorde en trussel for USA - udsprang af to redegørelser udarbejdet af henholdsvis generalmajor George C. McDonald, chef for Air Force Intelligence, og generalløjtnant Nathan F. Twining, chef for AMC. Begge redegørelser var dengang hemmeligstemplede og konkluderede, at en undersøgelse var påkrævet. Generalløjtnant Twinings anbefaling til brigadegeneral George F. Schulgen, chefen for flyvevåbnet, byggede på drøftelser med ingeniører og andet teknisk personale under hans kommando.

„Det rapporterede fænomen er virkeligt og skyldes ikke syner eller noget opdigtet.“ Objekterne er metalliske, skiveformede og i de fleste tilfælde lydløse samt overraskende manøvredygtige. „Det anbefales“, skrev Twining, „at ... hovedkvarteret ved Army Air Forces udsender et direktiv om at oprette en klassifikation og et kodenavn for en grundig undersøgelse af dette emne.“

Project Sign fik klassifikationsniveau 2A. Det er det næsthøjeste niveau, hvor højeste niveau er 1A. Projektnavnet var således en hemmelighed, men projektets oprettelse blev dog snart - via flyvevåbnets egne pressemeddelelser - kendt af offentligheden under kælenavnet „Project Saucer“.

Daglig leder blev kaptajn Robert R. Sneider, og staben talte blandt andre de to velrenommerede flyingeniører, Alfred Loedding og Albert B. Deyarmond, samt atomvåben- og missileksperten Lawrence Truettner.

Når nogen så noget usædvanligt, blev de kontaktet af efterretningsafdelingen på den nærmeste flybase. Hvis observationen viste sig at være „vigtig“, fløj personale fra AMC's hovedkvarter til den pågældende base for at foretage en efterforskning. Observatørerne skulle udfylde et standardspørgeskema om bl.a. observationstidspunkt, sted, beskrivelse af det observerede, højde, hastighed og manøvrer. Alt relevant materiale blev sendt til AMC's hovedkvarter i Ohio, hvor det skulle undersøges og indgå i officielle statusrapporter, som så skulle sendes til regeringsorganer, der kunne bidrage med en opklaring af det observerede.

Allerede fra første arbejdsdag fik folkene i Project Sign en stor sag at arbejde med: Den 7. januar 1948 var kaptajn Thomas F. Mantell Jr. fra Kentucky Air National Guard styrtet ned og dræbt i sit P-51 Mustang-jagerfly, da han havde forfulgt et ukendt objekt. Sagen fik stor presseomtale, og der opstod snart rygter om, at Mantells krop var brændt op, at flyet var gennemhullet af bitte små huller, og at hans sidste ord til kontroltårnet skulle have været: „Min Gud, der er jo mennesker indeni!“. Avisen New York Times var ikke i tvivl: „Flier Dies Chasing a ‚Flying Saucer’“

(„Af hensyn til den nationale sikkerhed“ er et uddrag fra side 25 i UFO'er - Myter og viden)

Læs mere om Project Blue Book:Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2018

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 250 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling kan foretages på girokonto 9 11 77 25 eller via netbank til konto 3113-9117725. Brug venligst kortkode 01 og anfør navn, adresse og bestillingsnummeret (fx B-033) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Mysteriet om UFO'er
Bestillingsnr.: B-033
 
 
 
Firestorm
Bestillingsnr.: B-054
 

 

 
Dobbeltmåner
Bestillingsnr.: B-003
 UFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2017. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted