logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2017 > UFO-Mail nr. 240

UFO-Mail nr. 240
22. juni 2017


Roswell - endnu et jubilæum

Det er almindeligt kendt, at ufoernes historie begyndte i sommeren 1947 i USA - altså for netop 70 år siden - men hvad der egentlig kickstartede et af det 20. århundredes store mysterier, kan man godt komme i tvivl om, hvis man overvejende har sin viden fra nettets meget besøgte ufosider, populære film og de netmedier, som sparer på researchen. Det virker, som om nogen med fuldt overlæg eller pga. uvidenhed er i færd med at omskrive ufomytens historie.

(Tegning: Henrik Klinge Pedersen/SUFOI Picture Library)

Sommeren 1947 bød på interessante hændelser i relation til ufomyten. Den 8. juli kunne avisen Roswell Daily Record fortælle sine overraskede læsere, at efterretningstjenesten på flyvebasen Roswell Army Air Field i staten New Mexico havde været heldig at komme i besiddelse af en „skive“ i samarbejde med en af de lokale fåreavlere og sheriffen. Allerede den følgende dag kunne samme avis meddele, at der i stedet for et sensationelt fund i virkeligheden havde været tale om resterne af en vejrballon.

 

Pressen mistede øjeblikkeligt interessen, og Roswell-historien døde lige så hurtigt, som den var opstået. Alligevel tager mange mennesker i dag det for givet, at netop Roswell-hændelsen markerer ufomytens fødsel. Men der skulle faktisk gå mere end 30 år, før den blev vakt til live, udviklede sig til noget stort og indviklet og fik altoverskyggende betydning blandt konspirationstilhængere.

I virkeligheden kom en begivenhed langt fra Roswell, nemlig over 2.600 kilometer mod nordvest i staten Washington, til at sætte dato på ufomytens dåbsattest, nemlig Kenneth Arnolds oplevelse den 24. juni 1947. Alt dette kan du læse meget mere om i SUFOI's nye udgivelse UFO'er - Myter og viden, som udkommer ifm. SUFOI's 60 års jubilæum den 17. december 2017. Du kan allerede nu sikre dig et eksemplar og spare penge ved at bestille UFO'er - Myter og viden i SUFOI's webbutik.

Nu er det jo desværre sådan, at ufoentusiaster - specielt i USA - sjældent lader sig distrahere af fakta, men foretrækker at tro på netop det, som passer ind i deres selvskabte verdensbillede. Derfor vil vi alle i den kommende tid blive bombarderet med tvivlsomme nyheder om nye „vidner“, som kan bekræfte, at der styrtede et rumskib ned i Roswell i 1947, at der var soldater og bjærgningsudstyr på stedet, at myndighederne truede vidner til at holde mund - og at Roswell-hændelsen naturligvis kickstartede ufoernes historie og den store mørklægning for at skjule „sandheden“ om besøg fra verdensrummet.

Hvis du ønsker underholdning, gerne vil risikere at miste jordforbindelsen og se, hvordan Roswell-hændelsen fejres, er byen Roswell leveringsdygtig, ligesom World UFO Day (se UFO-Mail 218) plejer at profitere på myten. Er du mere til jordnære (kedelige?) fakta, kan vi anbefale SUFOI's udgivelse Roswell, der er udsolgt som printbog, men stadig kan købes som e-bog og naturligvis lånes på bibliotekerne.Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2018

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 250 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling kan foretages på girokonto 9 11 77 25 eller via netbank til konto 3113-9117725. Brug venligst kortkode 01 og anfør navn, adresse og bestillingsnummeret (fx B-033) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Mysteriet om UFO'er
Bestillingsnr.: B-033
 
 
 
Firestorm
Bestillingsnr.: B-054
 

 

 
Dobbeltmåner
Bestillingsnr.: B-003
 UFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2017. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted