logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2016 > UFO-Mail nr. 224

UFO-Mail nr. 224
30. august 2016


Røde lys i fuld fart over Hillerød

„Hvad disse svagtlysende, flyvende fænomener var, ved jeg ikke - men de var der, det ved jeg. Jeg er ikke blevet tosset eller har set syner.“ Sådan slutter en observatør fra Hillerød sin beretning om tre rødlige lys, han observerede på nattehimlen kort efter midnat den 16. august 2016.

Natten mellem den 15. og 16. august 2016 havde en pensionist sidst i 60'erne en usædvanlig oplevelse fra sin bopæl i Hillerød i Nordsjælland. Observationen fandt sted ca. 00.04 og varede kun få sekunder. Observatøren havde lagt sig uden for i en solstol for at kigge efter stjerneskud. Han fortæller:

„Desværre var den nordøstlige himmel dækket af husgavlen, så jeg kigger (i stedet /red.) lige op i den stjerneklare nat, hvor fuldmånen på det tidspunkt stod i syd, bag min ryg, og godt oppe over horisonten. Det var lunt og afslappende at ligge og kigge, men pludselig så jeg noget, som jeg aldrig har oplevet før. Hen over taget på mit hus kommer tre svagtlysende punkter flyvende i lige linje efter hinanden med stor hastighed. Jeg vurderer højden til ca. 60 meter og afstanden mellem punkterne til ca. 10 meter (...). De svagt lyserøde, diffust lysende punkter eller bolde (…) bevæger sig fra nord mod syd i stor hastighed. Jeg rejser mig forbløffet op i stilheden, drejer mig, ikke en lyd høres, og ser efter lysene, der bevæger sig lige ind i fuldmånelyset og forsvinder. Jeg tror de fløj med ca. 100 km i timen, og det hele varede ca. 4 sekunder. Jeg kigger forbløffet for at se dem igen, eller se dem komme ud af fuldmånes lys - men de er væk. Jeg er godt nok rystet og tjekker uret - klokken er 00.04.“

Efter hændelsen tegner observatøren en akvarel, som viser situationen og lysenes udseende på himlen.

Observatørens egen akvarel af sin oplevelse af tre røde lys tirsdag d. 16. august 2016.


Forklaring?

Observatørens beskrivelse af farven som rødlig kunne umiddelbart lede tankerne hen på de små varmluftballoner („thailandske lygter“), som i disse år giver anledning til mange indberetninger (se omtale af disse observationer på denne side af Ole Henningsen: http://www.sufoi.dk/info/balloner.php). Bevægelsen fra nord mod syd passer også med vindretningen på observationstidspunktet; ifølge vejrarkivet på DMI's hjemmeside kom vinden fra en nordvestlig retning med en hastighed på ca. 4 m/s. Observationens korte varighed (4 sekunder), og dermed fænomenets høje hastighed, passer dog dårligt med varmluftballoner som forklaring. Desuden er tidspunktet - natten til en hverdag uden for skolernes ferie - usædvanlig for opsendelse af balloner.

Den høje hastighed gør det desuden usandsynligt, at der skulle være tale om fly. Et tjek for eventuelle registreringer af lyskraftige meteorer (ildkugler) på de automatiske ildkuglekameraer hos stjerneskud.info gav heller ikke noget resultat.

En mulighed, der nok ikke kan udelukkes helt, er fugle oplyst af byens lys (gadelygter mv.). Disse kan give anledning til endog ret besynderlige observationer af lys, der kan forekomme ganske lyskraftige set på baggrund af den mørke nattehimmel. Især hvis der er tale om fugle med en lys underkrop. Om dette kunne være en forklaring på sagen fra Hillerød, er dog vanskeligt at afgøre med sikkerhed.Fiktion bliver til fakta i ny tv-serie

 

Forleden dag tændte jeg mit tv, med store forventninger. På ID-Kanalen (Investigation Discovery) var annonceret „Nærkontakt“, et program der foregav at dække ufoobservationer. Udsendelser om ufoer er jo ikke sædvanlige – især ikke udsendelser, der behandler emnet seriøst. Men mine forventninger fordampede hurtigt.

Den første udsendelse omhandlede et mystisk lys, der fulgte en bil. Altså en type observation vi kender i forvejen. Ofte kan de opklares som en reflektion i bilens ruder eller lign. Udsendelsen formidlede dog ikke andet end vidnets ophidsede udsagn, i ufordøjet stand.

Med den næste udsendelse gik det virkeligt løs. Den viste en dramatisering af en angivelig observation i den australske by Melbourne. Det drejede sig om en hel skoleklasse med tilhørende lærere. De havde fra en idrætsplads eller skolegård, eller hvad det nu var, observeret en ufo svævende over deres hoveder. Denne ufo fremtrådte i udsendelsen med den facon, som man i ufokredse betegner, en „Klassisk flyvende tallerken“. Men i dette tilfælde var der nærmere tale om et sølvfad – nypudset og gigantisk. Dette sølvfad lander efterhånden på jorden og fylder det meste af denne skolegård eller idrætsplads. Det lettede igen efter at have fremkaldt hudlidelser hos et af skolebørnene.

Udsendelsen prøvede ikke at forklare, hvordan et så kæmpemæssigt og iøjnefaldende objekt kan lande og starte igen i en millionby i klart vejr og dagslys, uden at en sådan verdenssensation slipper ud i medierne.

Alt dette giver mig mindelser om ufoalderens første tid. Da cirkulerede sådanne historier jorden over. Og undervejs gik de fra en fjer til fem høns. En praksis som måske nu er genoplivet af de sociale medier. Det burde dog ikke fritage de medier, der videregiver dem, for en pligt til undersøgelse – om ikke andet så omtanke.Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2016. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted