logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2015 > UFO-Mail nr. 189

UFO-Mail nr. 207
20. november 2015


Filmen Ghost Rockets præsenteret på CPH:DOX

 
Clas Svahn med sin bog »UFO - Spökraketer, Ljusglober och Utomjordinger«
Foto: Ole Henningsen

UFO-Sveriges tidligere formand, Clas Svahn, besøgte København den 14. november sammen med sin kone Anneli i forbindelse med præsentationen af filmen Ghost Rockets, hvori Clas også er en ledende figur.

På Det Kgl. Bibliotek havde vi forud for filmfremvisningen lejlighed til at mødes til en længere snak om fælles oplevelser og projekter gennem de mange års samarbejde.

Clas Svahn har efterhånden skrevet et utal af bøger om ufoer og andre spændende fænomener. Og naturligvis har han en mængde nye projekter på beddingen.

En af Clas Svahns seneste udgivelser er den mere end 400 sider store bog »UFO - Spökraketer, Ljusglober och Utomjordinger«.

Clas Svahn har gennem sit mangeårige og entusiastiske engagement i svensk ufo-forskning et stort kildenet at trække på, ligesom han også har kunnet trække på de offentliggjorte svenske forsvarsarkiver.

Bogen vinder specielt ved, at så mange af observatørerne er interviewet af Clas personligt.

Den giver et detaljeret billede af ufo-relaterede observationer og oplevelser i Sverige gennem de seneste 100 år, og er rigt illustreret med alskens kort, tegninger og fotos, der er med til at levendegøre fremstillingen.

Vil man gerne orientere sig om, hvordan ufo-beretninger og andre fænomener har optrådt i Sverige gennem årene, kan Clas Svahns bog anbefales og anskaffes via:
http://parthenon.shop.textalk.se/nyheter/svahn-clas-ufo-spokraketer-ljusglober-och-utomjordingar.html

Anvend evt. Pay Pal som betalingsmiddel.
Vær opmærksom på beløb for fragt til udlandet.
Forlaget kan kontaktes via mail på adressen: info@parthenon.se
Forlaget Parthenon, Box 3053, S-611 03 NYKÖPING.


Ett mycket läsvärt bidrag till rymdålderns kulturhistorie och jag hoppas boken finner läsare även utanför kretsen av inbitna ufofantaster.
Johan Kärnfelt, Bibliotekstjänst.


Ghost Rockets

Efter filmforevisningen fortalte Clas Svahn (tv) og filmens directors og producers Michael Cavanagh og Kerstin Übelacker om Ghost Rockets og besvarede spørgsmål fra salen. Cecilie Sørensen, CPH:DOX, th., introducerede filmen i Empire Bio.
Foto: Ole Henningsen

På sin vis kan filmen i sit indhold meget fint beskrive, hvordan arbejdet og omgangstonen var for utroligt mange år siden blandt medlemmerne og ledelsen af SUFOI, og samtidig viser den, hvordan man med entusiastiske ledere kan sætte en plan og gennemføre efterforsknings ekspeditioner til det nordlige Sverige med alle de utrolige vanskeligheder, dette i sig selv indebærer, udover de rent økonomiske.

Og at man helt konkret foretager eftersøgningen med alt det tekniske udstyr og helikopterhjælp med baggrund i de to vidners detaljerede observationsberetning er al ære og respekt værd.

Anstrengelserne for at afdække mysteriet om, hvad der mon kunne gemme sig i den nordsvenske sø er slet ikke slut. I januar måned 2016 foretager man endnu en ekspedition til området. Det er ganske vist i den mørke årstid, men til gengæld kan man udforske søens bund med andre instrumenter, ikke via gummibåde men via søens tilfrosne overflade. Så der er stadig håb for mysteriets opklaring via det systematiske arbejde.

Fra sammenkomsten og spisningen efter præsentationen af Ghost Rockets ses her Kerstin Übelacker (tv.), Clas Svahn, Ole Henningsen, Anneli Åstebro og Michael Cavanagh.
Foto: Ole Henningsen

Ved den efterfølgende snak under spisningen efter filmen fortalte Kerstin og Michael bl.a., hvordan de i første omgang havde hyret en klipper til at arbejde med Ghost Rockets. Efter flere ugers arbejde var de imidlertid nødt til at droppe ham, da hans klipning og vinkel fik de medvirkende fra UFO-Sverige til at fremstå som en flok underlige typer, man kun kunne grine af. Og det var slet ikke det billede Kerstin og Michael ønskede at tegne af de entusiastiske mennesker, der gennem så mange år har viet en meget stor del af deres fritid til arbejdet med foreningen, rapportoptagerkurser og folks ufo-oplevelser.

Så det var nødvendigt at ansætte en anden klipper, hvis arbejde de så bestemt var glade og tilfredse med.

Men som det også blev bemærket under spisningen, vinder filmen ingen præmier.

Det er den simpelthen ikke konfronterende og spekulativ nok til.


Ghost Rockets sendes nu i dansk tv

DR havde oprindeligt planlagt at sende dokumentaren Ghost Rockets, der handler om mystiske missiler, der fløj over Sverige, men forsvandt sporløst igen, mandag den 23. november som det første land i Skandinavien. Filmens fokus er dog mest på en gruppe dedikerede mennesker i UFO Sverige, hvis livsmission er at undersøge fænomener, der ikke kan forklares.

Sidste:
Tilsyneladende er filmen p.t. taget af programmet.
Vi beder derfor interesserede læsere selv gennemgå programoversigterne i den kommende tid.

Filmen sendes i DR i en lidt forkortet version i forhold til den oprindeligt producerede.

Se traileren til filmen: https://www.youtube.com/watch?v=ZcIjThb_fc0.

Clas Svahns blog: http://csblogg.ufo.se/csblogg3/?p=36513

Tidligere omtale af film og projekt samt den observation, der ligger til grund for ekspeditionerne til det nordlige Sverige, hvor der ledes efter en nedstyrtet spøgelsesraket: http://www.sufoi.dk/ufo-mails/um-2012/um12-149.php#02.Ildkugle observeret fra Danmark

3480 Fredensborg - 31. oktober 2015

Jeg var næsten hjemme, da jeg i horisonten så en stor grøn lyskugle efterfulgt af en grøn „hale“, som var næsten dobbelt bredde af lyskuglen.
Så den i sydlig retning, men den forsvandt mere lodret ned end vandret.
Jeg aner intet om rummet, men har dog set stjerneskud flere gange, og dette var MEGET større end hvad jeg plejer at se...

Indberetning af ildkugleobservation til www.ufo.dk

Bortset fra den anførte tidspunkt er observatørens beskrivelse af lysfænomenet på himlen helt i overensstemmelse med de af danske ildkuglekameraers registreringer.
Billedet er fra kameraet i København. Ildkuglen ses nederst tv. i billedet (i SØ).
På adressen http://stjerneskud.info/ klik på billedet for at se videooptagelsen.

Observationer af ildkugler på himlen, kan indberettes via http://www.ildkugle.dk/.

Lolland-Falsters Folketidende omtaler 2. november 2015, at der lørdag den 31. oktober af et par på hundeluftertur var observeret en nødraket ved Nakskov Havn. Søværnets Operative Kommando mente dog ikke, at der efter beskrivelsen kunne være tale om en nødraket.
Lolland-Falsters Brandvæsen modtog yderligere en melding fra en anden person om nødraketten, der var set „lande“. Brandvæsenet satte for en sikkerheds skyld en båd i havnen uden dog at finde nogen i nød.
Ole Henningsen, SUFOI, gjorde i Folketidende den 3. november opmærksom på, at der sandsynligvis var tale om en meteor.

SUFOI's tyske ufo-ven Hansjürgen Köhler fra CENAP har samlet en lang række flotte optagelser af ildkuglen fra Tyskland og Polen fra den 31. oktober: http://ufo-meldestelle.blog.de/2015/11/02/bolide-deutschland-polen-beobachtet-20774391/.Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2015. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted