logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2014 > UFO-Mail nr. 188

UFO-Mail nr. 188
30. november 2014


Julemand med drøn på

 

Tror du, at julemanden findes? Hvis han gør, så har han meget travlt. Hver juleaften skal han besøge mange millioner hjem over hele verden. Lad os antage, at julemanden er fantastisk hurtig. Han bruger kun et sekund i hvert hjem. Alligevel vil det tage ham tre år at stille sækken med julegaver inden for døren i 100 millioner hjem.

Selv om hans rensdyr rejser med lysets hastighed, vil dette sæsonjob vare tre år, og altså ikke blot nogle timer juleaften. Men måske kan julemanden rejse hurtigere end lyset? Og måske hjælper det også lidt på det, at han kun skal besøge de artige børn!

SUFOI ønsker alle besøgende på ufo.dk en rigtig glædelig jul – og på gensyn i 2015!

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds i 2015 – og vælg en bog.Liv i universet på Gandhi DR's P3

 
SUFOI's formand Kim Møller Hansen deltog mandag den 24. nov. pr. telefon på DR's P3 i udsendelsen Gandhi (9:04- 12:00).

Kim Møller Hansen „var på“ to gange med musik i mellem. Første gang ca. 10:15.

Emnet var oprindeligt planlagt som „liv i rummet“, som astrofysiker Tina Ibsen, Tycho Brahe Planetariet, tidligere i programmet også blev interviewet om. Med programværterne David Mandel og Christian Fuhlendorff kom man langt omkring.

Udsendelsen kan høres på: http://www.dr.dk/radio/ondemand/p3/-gandhi-136#!/


Er Jorden almindelig, men livet unikt?

 

Vi ved fra de seneste års forskning i exoplaneter (planeter omkring andre stjerner end Solen), at der alene i Mælkevejen er ca. 10 mia. stjerner med planeter, der minder om Jorden i både størrelse og temperatur. Hvis livet var opstået på bare en brøkdel af dem, og der bare i enkelte tilfælde udviklede sig intelligente væsener med en teknisk civilisation, må vi forvente, at de vil rejse til de nærmeste planeter, ligesom vi selv vil gøre i fremtiden.

Så hvorfor har rumvæsner fra en af disse planeter ikke besøgt Jorden? Er universet fyldt med planeter, hvor livet aldrig opstår? Eller bombarderes andre Jordkloder konstant med ødelæggende asteroider? Eller hvorfor vi tilsyneladende er så alene i universet?

Se det spændende videoforedrag af Uffe Gråe Jørgensen, astrofysiker, Niels Bohr Institutet, på Københavns Universitets videoportal:
http://video.ku.dk/video/8929986/er-jorden-almindelig-men-livet-unikt


Fra Big Bang til liv i universet

 
Foredragsrække: Temadag for gymnasie- og folkeskolelærere
Foredrag 4: Lars Buchhave (Postdoc, astrofysiker, exoplaneter)
Formørkende exoplaneter

Er Jorden unik eller blot en af mange beboelige planeter? Kan vi finde tegn på eksistensen af liv andetsteds?

Disse eksistentielle spørgsmål har optaget menneskeheden gennem århundreder, men det er blot femten år siden, den første planet omkring en sollignende stjerne udenfor vores eget solsystem blev opdaget.

Hvordan bekræfter og karakteriserer man formørkende exoplaneter fra tre af verdens førende eftersøgnings-programmer.

Det vigtigste er NASAs nye rummission Kepler, hvis enestående nøjagtige målinger tillader at finde planeter så små som Jorden.

Også denne video, produceret af The Compound for Niels Bohr Institutet, 2010, er at finde på Københavns Universitets videoportal:
http://video.ku.dk/video/4486569/fra-big-bang-til-liv-iSUFOI Årsrapport 2014/15

 
Medlemmer af SUFOI's Støttekreds samt æresmedlemmer af foreningen har netop modtaget et print af „SUFOI Årsrapport 2014/15“.

„SUFOI Årsrapport 2014/15“ er på 30 sider. Indholdet har tidligere været offentliggjort i UFO-Mail og repræsenterer blot et lille udvalg af de mange artikler, som er offentliggjort i årets løb.

Du kan læse SUFOI Årsrapport 2014/15 på ufo.dk i menuen SUFOI Støttekreds.Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2014. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted