logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2007 > UFO-Mail nr. 86

UFO-Mail nr. 86
2. maj 2007


Sidste Nyt:

Det britiske Forsvarsministerium åbner sine ufo-arkiver!

Det britiske Forsvarsministerium har netop besluttet at åbne sit arkiv med 7.000 UFO-rapporter, dækkende en periode på 30 år.

 
Dr. David Clarke fra Sheffield Hallam University
 

Oplysningen om, at Det britiske Forsvarsministerium (MoD) nu vil offentliggøre sine ufo-arkiver, kommer fra David Clarke, der har skrevet i alt syv bøger.

Han er ph.d. i folkloristik, underviser på Sheffield Hallam University i journalistik, og er i øjeblikket ved at opbygge hjemmesiden www.drdavidclarke.co.uk.

Dr. David Clarke fortæller om Det britiske Forsvarsministeriums beslutning om frigivelse af det store arkivmateriale om ufoer:

„Beslutningen er en direkte følge af mine og mine kollegers forsøg på at overtale Forsvarsministeriet (MoD) til at følge det nylige franske eksempel og åbne arkiverne for offentligheden.“

(Se UFO-Mail nr. 80)


 

Asbest ingen hindring

Et ekstra problem for MoD var, at 24 kartoteker, som var blevet undersøgt af Efterretningstjenesten og DI55 - Defence Intelligence Analysis Staff - Analyseafdelingen i Forsvarets Efterretningstjeneste fra midt-halvfjerdserne op til 2002, var blevet permanent lukket sammen med 63.000 andre dokumenter p.g.a. asbest i kælderen i »The Old War Office« i London.

Det var frygtet at disse arkiver var blevet destrueret, men efter 18 måneders arbejde og en regning til skatteyderne på 3 mill. Pund, er hele arkivet blevet reddet. Der arbejdes nu på at indskanne og gennemgå udvalgte kartoteker til frigivelse til dels The National Archives og dels Forsvarsministeriets »Freedom Of Information Act«s website.

DI55-UFO-arkivet er blevet udvalgt til øjeblikkelig frigivelse p.g.a. særlig stor offentlig interesse.

I Forsvarsministeriets skrivelse dateret 26. marts 2007 til David Clarke, anfører man bl.a.:

„Det er for nylig besluttet, at 24 kartoteker fra DI55-UFO-arkivet skal reddes/genskabes fra det forurenede område og skannes til disk. Hvert dokument (genskabt om nødvendigt) vil derfor blive blive gjort tilgængeligt for offentligheden via MoDs FOI-website. Det vil vare nogle uger, inden vi ved hvornår dokumenterne vil blive lagt på publikationsplanen.“


7.000 ufo-rapporter

Dr. David Clarke fortæller videre:

„Da de 24 kartoteker indeholder små 7.000 rapporter plus analyse og korrespondancer, tror jeg, at det vil tage en del tid, før hele arkivet er on line.

Efter at have fået smugkigget på indholdet af et af årene (1979), kan jeg forsikre om, at ventetiden vil være det hele værd. Materialet, som er klar til frigivelse, indeholder et antal rapporter fra piloter og andre besætningsmedlemmer, der f.eks. aldrig er blevet set af Forsvarsministeriets offentlige »UFO Desk«.

Arkivet indeholder også alle 3.000 rapporter modtaget af Forsvarsministeriet mellem 1987 og 1997.

Beslutningen om at åbne disse kartoteker for offentligheden er et kæmpe gennembrud for både Britisk Ufologi og i den videre kampagne for »Freedom of Information Act« i Storbritannien.

Det markerer også slutningen på min personlige 10-årige kampagne, om at få MoD til at frigive alle deres UFO rapporter“, siger David Clarke og fortsætter:

„Min første succes var i 2001 (Rendlesham). Efterfulgt af den ene succes efter den anden gennem vedholdenhed og hjælp fra, i særdeleshed Gary Anthony, Joe McGonagle, Chris Fowler, Andy Roberts og venner i medieverden, især James Randerson, Guardians videnskabskorrespondent.

Tak til alle der har hjulpet os.

Så snart jeg hører mere om planerne for MoDs offentliggørelse, vil I blive opdateret“, slutter dr. David Clarke sin meddelelse om offentliggørelsen af de britiske ufo-arkiver.


Opdagede hemmelig rapport

I januar 2005 opdagede David Clarke henvisninger til en undersøgelse eller en rapport med kodenavnet CONDIGN, og i september var han og hans kollega Gary Anthony kommet så vidt i deres fælles undersøgelser, at de hver for sig og med forskellige begrundelser kunne indgive hver deres begæring om frigivelse af denne specifikke rapport med henvisning til den britiske lovgivning om offentlighed i forvaltningen - Freedom of Information Act.

De engelske myndigheder valgte derefter under stor mediebevågenhed at offentliggøre den hidtil hemmeligholdte rapport om ufo-fænomener i foråret 2006.


Hvad med Danmark?

Det danske dagblad »Nyhedsavisen« kunne den 17. april i overskriften meddele, at „Danmark er et land uden X-filer“.

Nyhedsavisens medarbejder, journalist Per Thiemann, havde talt med flere myndigheder om sagen, men de benægtede alle kendskab til, at der i Danmark skulle eksistere sådanne ufo-arkiver.

At der findes ufo-rapporter i de danske militære arkiver, er ufo-mails redaktion ikke i tvivl om, da vi har mindst en af disse rapporter liggende i kopi i vore egne arkiver.

Men det har de interviewede myndighedspersoner formentlig ikke selv været klar over.

Oversættelse: Flemming Jensen
Ny pilotobservation

En pilot med 20 års erfaring og tusinder af flyvninger bag sig beretter til BBC om observationen: „Det her er ikke noget man ser hver dag. Jeg har aldrig set noget lignende. Og ærligt talt, jeg vil helst ikke se det igen.“

Og det, han udtalte sig om, var hans og passagerernes observation af to kæmpe objekter nær kanaløen Guernsey forrige mandag.

Kaptajn Ray Bowyer, en pilot med 20 års erfaring og tusinder af flyvninger bag sig, berettede til BBC om den spændende observation, der skete mandag den 23. april 2007:

„Det her er ikke noget man ser hver dag. Jeg har aldrig set noget lignende. Og ærligt talt, jeg vil helst ikke se det igen.

Det var temmelig rystende. Jeg troede først at det var solens reflektioner i nogle drivhuse i Guernsey“.

 
Kaptajn Ray Bowyer fortæller i en nyhedsudsendelse om ufo-observationen.
 

Flyet var i rute fra Southampton til Alderney, da piloten så de stationære objekter i sin kikkert.

„Objekterne var klare som solen men skar ikke i øjnene“.

Piloten beskriver objektet som aflangt og tyndt med spidse ender og med et mørkt område i midten. Den ene ende var meget skarp gul den anden ende var meget gylden gul. De to stationære objekter blev også observeret fra et andet fly der var i rute fra Isle of Man til Guernsey.

Radaren i Jersey havde også aktivitet på skærmen men udtaler, at det ikke kan tages som bevis for UFO tilstedeværelse.

Først anslog piloten objekternes størrelse til at være som to Boeing 737. Efter at have plottet objekterne ind på et kort og vurderet afstanden til omkring 40 til 50 miles har han måttet ændre sin opfattelse af størrelsen som han nu angiver til: „Mindst en mile i længden“.

Nick Pope som tidligere har været ansat og undersøgt UFO sager for Det Britiske Forsvarsministerium siger i sin kommentar til denne nye pilotobservation:

 
Piloten i færd med at illustrere sin spændende observation.
 

„Ingen vidner er ufejlbarlige, men piloter er trænede observatører og vil næppe fejltolke ganske ordinære fænomener“.

Nick Pope er en af foredragsholderne ved SUFOIs 50 års jubilæumsarrangement til efteråret.

Denne nye pilotobservation har først og fremmest fået stor omtale på internettet. Men også andre medier i udlandet har bragt oplysninger om sagen.

I øjeblikket bombarederes piloten yderligere med henvendelser fra medier verden over, men observationen fortjener at blive undersøgt til bunds af seriøse forskere, som man må håbe får mulighed for at gå nærmere i detaljer.

ufo-mails læsere kan se et interview med Kaptajn Ray Bowyer på adressen: http://www.youtube.com/watch?v=PQLNblZNDEA
Synes du, at ufo-mail er spændende oplysninger og interessant læsning, så send denne ufo-mail videre til din familie, dine venner og bekendte.

Så har de også muligheden for at modtage ufo-mail gratis og uforpligtende, når der sker noget nyt:

Danske og udenlandske observationer eller fotografier, aktuelle himmelfænomener og spændende tilbud på ufo-materialer.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted