logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2006 > UFO-Mail nr. 76

UFO-Mail nr. 76
2. november 2006


Nyt møde i Lokalgruppen »Storkøbenhavn«

 

Har du lyst til at mødes med ligesindede i en lokal gruppe af Skandinavisk UFO Information i København, spørger Susanne Skovlund, der er mødeleder for en lille flok mennesker, som i vinterhalvåret mødes en gang om måneden til foredrag, snak, hygge og diverse oplevelser om nogle af de emner, som de finder spændende.

Det kan være ufoer, korncirkler, stjernehimlen, konspirationsteorier, kryptozoologi, ja sågar spøgelser har vi hørt om, oplyser Susanne Skovlund videre til ufo-mail.


 
 
Aftenens foredragsholder er astrofysiker Michael Linden-Vørnle, Tycho Brahe Planetarium, der her ses med en alternativ udgave af fremtidens løfteraket for rumfærgen ved et tidligere arrangement for Lokalgruppen Storkøbenhavn.
Foto: Ole Henningsen
Planeter eller ej?

Næste møde i Lokalgruppen finder sted torsdag den 9. november kl. 19. i Vanløse Kulturhus, Tårn, Frode Jakobsens Plads 4, 2720 Vanløse. Metroen kører lige til døren.


Aftenens emne - Planeter eller ej?

Astronomerne har for nylig vedtaget en ny definition på, hvad en planet egentlig er. Det har betydet, at Pluto efter 76 år nu er blevet „degraderet“ til dværgplanet.

I foredraget vil Michael fortælle om vores nye syn på Solsystemet. Hvad er situationen nu, og hvad kan vi forvente i fremtiden?

Vi skal også høre om planeter, der kredser om andre stjerner end Solen - de såkaldte exoplaneter. Dem kender vi nu godt 200 af, men vi har endnu ikke fundet Jordens tvilling.

Med nye rum missioner lige om hjørnet kan denne situation dog snart ændre sig!

Om disse spændende emner fortæller SUFOIs tidligere næstformand Michael Linden-Vørnle.

Der er adgang for alle interesserede. Forhåndstilmelding er ikke nødvendig.

Til dækning af lokalgruppens udgifter, administration, porto, kaffe, te, småkager med videre, betales 35 kr. pr. person.
UFO-nostalgi i Tidsmaskinen

 
 
Nuværende planetarieleder Ole J. Knudsen, Steno Museet i Århus, interviewet som 15-årig og medlem af Svendborg UFO Forening.

DR2- spurgte i søndags, om der findes ufoer andre steder end i hovederne på dem, der ser dem. Svarene findes i arkiverne, skrev man videre hos DR2 i foromtalen af programmet Tidsmaskinen.

Og der var virkelig tale om et dyk langt ned i ufo-arkiverne i Danmarks Radio.

„Verden ændrer sig hele tiden, men den gør det i så små ryk at vi ikke altid opdager det. Vi har konstrueret en tidsmaskine, der vil føre os tilbage i tiden, så vi kan sætte fingeren på de forandringer der sker.“

Sådan starter DR´s nye arkivprogram »Tidsmaskinen«. Ved hjælp af ord og billeder fra DR´s omfattende arkiv kan seerne med deres egne øjne følge, hvordan holdninger i Danmark skifter igennem årene.


Holdninger skifter

Som redaktør Thomas Houkjær siger: „»Tidsmaskinen« er nedslag i tiden, ligesom i »Husker du...«, men den er også noget helt andet: »Tidsmaskinen« handler i al sin enkelhed om udviklingen, for eksempel i danskernes syn på rygning eller på hvordan vi opdrager vores børn. Vi kan ved hjælp af ord og billeder dokumentere, hvordan vores holdninger skifter i samspil med udviklingen i det omgivende samfund“.

Og således også på ufo-fronten.

For ældre ufo-interesserede var det i søndags et nostalgisk gensyn med arkivklip fra tresserne og frem.

 
Den amerikanske kontaktperson George Adamski i Kastrup Lufthavn 1963 ledsaget af SUFOIs senere formand Erling Jensen. George Adamski blev senere interviewet til TV-Avisen.

 
Danmarks mest berømte ufo-tildragelse fra august 1970 var også med i Tidsmaskinen i form af et indslag med politibetjent Evald Hansen Maarup, der fortalte og illustrerede sin usædvanlige beretning.

 
Jyllands-Postens kendte redaktør Orla Johansen, »Handy«, berettede om sin oplevelse af en lysende kugle i luften over Århus Væddeløbsbane.
 
SUFOIs tidligere formand, nuværende medlem af SUFOIs repræsentantskab, Per Andersen, fortalte om Projekt UFO-Data.

Og der var mange andre indslag.

Så har man lyst til at se de gamle arkivklip om ufo-fænomener eller flyvende tallerkener, som fænomenerne ofte blev kaldt i hine tider, så kan TV-udsendelsen Tidsmaskinen genses fredag, den 3. november kl. 20.00 på DR2.


Dagens Danmark

Er man til „nyere optagelser“, så kan man prøve at kigge med på udsendelsen Dagens Danmark, der udsendes direkte fra Århus-studiet efter TV-Avisen på DR1, mandag den 6. november kl. 19.

Efter de nuværende planer, vil et af udsendelsens indslag beskæftige sig med ufoer.
Den forsinkede rumfærge

Som vi beskrev i forrige udgave af UFO-Mail i artiklen »Atlantis og ISS« landede rumfærgen Atlantis landede perfekt på Kennedy Space Center i USA den 21. september, da den endelig fik landingstilladelse efter nogle nervepirrende dage i rummet.

På en ellers meget vellykket mission til ISS, Den internationale Rumstation, der er i kredsløb om Jorden, havde astronauterne foretaget 3 rumvandringer og foretaget vigtige montagearbejder.

Det havde dog givet anledning til nogen undren og bekymring, at astronauterne flere gange havde rapporteret om forskellige små objekter, der svævede rundt i nærheden af Atlantis.

En af ufo-mails udenlandske læsere, Lars Kierulff, Portugal, har gjort os opmærksom på, at man rent faktisk kan se en videooptagelse fra rummet af et af de små objekter på adressen: http://berlingske.xstream.dk/index.php?id=3160

På videoklippet fortæller en NASA-talsmand endvidere om problemerne i rummet inden landingen.

 
Atlantis landede perfekt trods forudgående usikkerhed.
Foto: NASA
 
Stillbillede fra videooptagelse.
Midt i den lysende cirkel ses et af de små objekter, der har givet anledning til en vis bekymring hos de amerikanske rumfartsmyndigheder.
Foto: NASA
Synes du, at ufo-mail er spændende oplysninger og interessant læsning, så send denne ufo-mail videre til din familie, dine venner og bekendte.

Så har de også muligheden for at modtage ufo-mail gratis og uforpligtende, når der sker noget nyt:

Danske og udenlandske observationer eller fotografier, aktuelle himmelfænomener og spændende tilbud på ufo-materialer.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted