logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2004 > UFO-Mail nr. 47

UFO-Mail nr. 47
8. november 2004


Møder i Lokalgruppen »Storkøbenhavn«

Har du lyst til at mødes med ligesindede i en lokal gruppe af Skandinavisk UFO Information i København, spørger Susanne Skovlund, der er mødeleder for en lille flok mennesker, som i vinterhalvåret mødes en gang om måneden til foredrag, snak, hygge og diverse oplevelser om nogle af de emner, som de finder spændende.

Det kan være ufoer, korncirkler, stjernehimlen, konspirationsteorier, kryptozoologi, ja sågar spøgelser har vi hørt om, oplyser Susanne Skovlund videre til ufo-mail.


 
UFOer på radar

Næste møde i Lokalgruppen »Storkøbenhavn« finder sted

torsdag den 11. november kl. 19

i Vanløse Medborgerhus, Lindersvold, Jyllingevej 77, 2720 Vanløse.

Denne aftens spændende diskussionsemne er Radarobservationer af ufoer, og aftenens indlæg holdes af SUFOIs tidligere næstformand, astrofysiker Michael Linden-Vørnle, Tycho Brahe Planetarium.

 
 

Der er adgang for alle interesserede.
Til dækning af lokalgruppens udgifter, administration, porto, kaffe, te, småkager med videre, betales 35 kr. pr. person.

Har du lyst til at deltage i lokalgruppens møder, så følg med efterhånden som gruppens program opdateres på adressen www.ufo.dk - Aktiviteter - Arrangementer - Medlemsmøder i København.
Du er også velkommen til at foreslå nye emner eller arrangementer.

Du kan også sende din email-adresse til Bjarne Hilmar Hansen

Medlemmerne af lokalgruppen »Storkøbenhavn« glæder sig til at se dig!


Ufoer på radar

Hvis man vil læse mere om tidligere årtiers rapporter om ufo-fænomener på radar, så har UFO-Nyts medarbejder Ole Henningsen genoptrykt et mindre oplag af den spændende rapport, UFOer på radar, som SUFOI udgav i 1974.

Rapporten indeholder en samling af de mest omtalte ufo-fænomener (frem til 1974) observeret på militære og civile radarskærme.
Professor i atmosfærisk fysik, James E. McDonald, beskæftiger sig i rapportens centrale afsnit indgående med tre specielle hændelser, hvor ukendte fænomener er registreret på radar. Der er desuden et afsnit om NATO's radarsystem NADGE og dets daværende funktion.
UFOer på radar er på 60 sider og koster kr. 29,00.

En opsigtsvækkende radar-visuel observation blev foretaget fra en Boeing 747 fra Japan Air Lines den 16. november 1986.
Flyet var lettet fra Reykjavik for at flyve til Tokyo over Grønland og Alaska. Læs selv den japanske luftkaptajns beretning om sit møde med ufo-fænomener.
Den kendte amerikanske ufoforsker Bruce S. Maccabee har undersøgt sagen og har udarbejdet en beretning (på engelsk), som den blev fortalt til Federal Aviation Administration.
Bogen er udsolgt.




Måne- og Mars-planerne fremmes måske af USA-valget

Rumfartseksperter mener, at genvalget af George W. Bush vil fremme hans nye ambitiøse planer for bemandede rejser til Månen og Mars. Specielt forventes der at komme gang i bygning af de nye bemandede fartøjer til rejserne.B-38

 
De nye Måne- og Marsplaner kan nu for alvor sættes i gang efter Bushs genvalg.
Grafik: NASA
 

Det skriver Thomas A. E. Andersen i Nyhedsbrev fra Ingeniøren 06.11.04 og fortæller videre, at flere rumfartseksperter er enige om, at de planer som Bush fremlagde i staren af år 2004 nu vil blive udmøntet i seriøse kontrakter. NASA har nu indtil 2008 til at få sat så meget skub i Måne- og Mars-planerne, at de vil være så langt fremme, at en ny præsident ikke vil kunne smide hele projektet væk.

Det er bl.a. Howard McCurdy, professor ved American University i Washington, som mener at grunden er lagt for at sætte de nye visioner i gang. Han mener, at næsten alt som har været i gang i fire år er svært at skrotte på grund af de store investeringer som følger med. De nye Måne- og Marsplaner kan nu for alvor sættes i gang efter Bushs genvalg.

Bush præsenterede i januar sin nye vision for NASA. Den omfatter en afslutning af involveringen i Den Internationale Rumstation og pension af rumfærgerne omkring 2010. Samtidig skal der udvikles et nyt fartøj, kaldet »Crew Exploration Vehicle« (CEV), der kan bruges til transport til og fra rummet.

Flere oplysninger kan findes i Thomas A. E. Andersens artikel hos Ingeniøren.dk på adressen: http://www.ing.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=200441105015&NL=1#




 
 
Europas nye månesonde SMART-1.
Grafik: ESA

Europas rumsonde
tæt på Månen

Natten mellem 15. og 16. november når det europæiske rumsamarbejde ESAs SMART-1 månesonde sin første tætte kontakt med Månen efter en 13 måneder lang rumrejse.

Herefter begynder rumsonden at ændre sin bane om Månen som forberedelse til den videnskabelige udforskning af måneoverfladen, der efter planerne vil starte i januar 2005.

Det er en spiralbane, der har bragt SMART-1 ud til det punkt, hvor den indfanges af Månens tiltrækningskraft. Og på denne første del af sin færd gennem rummet har sonden nået alle de teknologiske målsætninger, der på forhånd var opstillet.

Den europæiske månesonde SMART-1 blev opsendt den 27. september 2003 fra den europæiske rumbase i Kourou i Fransk Guiana, og alle instrumenter har hidtil fungeret efter planerne.

Den lange rejse i rummet er bl.a. anvendt til at afprøve sondens ion-motor, der giver en ganske let, men til gengæld langvarig fremdrift i rummet.

 
I kredsløb om Månen vil SMART-1 blandt flere videnskabelige opgaver kortlægge Månens overflade med optagelser i det synlige og nær-infrarøde spektrum for at fremskaffe endnu mere viden om Måne-overfladens kemiske sammensætning og geologiske historie.

SMART-1 er en forkortelse for „Small Missions for Advanced Research in Technology“, og sonden er led i ESAs udvikling af mindre og billigere rumsonder, hvor man bl.a. kan teste udstyr til eventuelle senere større projekter.

Undervejs har den europæiske rumsonde SMART-1 sendt billeder tilbage til kontrolcentret på Jorden.

Denne type optagelser vil senere blive anvendt til sammenligning med de geofysiske processer, der skal registreres på Månen, fortæller Bernard Foing, der videnskabelig projektmedarbejder ved ESA.

Det er første gang, Europa sender en sonde mod Månen, hvor SMART-1 efter planerne forventes at være i kredsløb i 6 måneder.

Kilde: ESA

På dette første foto af Jorden, taget af SMART-1 den 21. maj 2004 på en afstand af 70.000 km., ses Skandinavien øverst i billedet.
Foto: ESA
 




Synes du, at ufo-mail er spændende oplysninger og interessant læsning, så send denne ufo-mail videre til din familie, dine venner og bekendte.

Så har de også muligheden for at modtage ufo-mail gratis og uforpligtende, når der sker noget nyt:

Danske og udenlandske observationer eller fotografier, aktuelle himmelfænomener og spændende tilbud på ufo-materialer.

Tilmelding kan ske ved at klikke ind på: www.ufo.dk

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted