logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2004 > UFO-Mail nr. 41

UFO-Mail nr. 41
14. juni 2004


Brændende fænomen
- observeret af andre?

En 21-årig studerende og 5 andre vidner fortæller om en observation, der fandt sted den 5. juni 2004 kl. 23.45.

Observationen blev foretaget fra Allerød i Nordsjælland og opgives til at vare ca. 2 min.

Kompasretning tilsynekomst: N (NV)
Kompasretning forsvinden: S (SØ)
Højde over horisonten ved forsvinden: 70 grader
Farve: gul/orange

Om observationen forklarer 21-årige S.:

Den virkede ikke til at være særlig langt over jorden, man kunne tydeligt se at den brændte (at der var ild).

Jeg tror ikke det var en UFO, men vil meget gerne vide hvad det var, hvis I skulle finde ud af det.

Den steg opad - det så ud som om, den var sendt op i luften ikke alt for langt herfra - lidt à la en raket (fyrværkeri), men det var det helt sikkert ikke.

Den var også ret stor. Vi var først bange for det var et fly der var ved at styrte ned, men da det var lige over os, kunne vi se at det var det ikke.

Så var det vi tænkte meteor, men jeg mener bare den var for stor og ‚for tæt’ på til at være det + den steg opad, mente vi.. (Jeg troede ikke en meteor var så stor og kunne være så tæt på, som vi følte).

Jeg håber I har mulighed for at give en forklaring, hvis I finder ud af noget eller har hørt fra andre.. Jeg synes det er lidt spændende!

For resten ligger der en lille flyveplads i nærheden af Allerød -måske noget kunne være sendt op derfra i et forsøg, men det ved jeg ikke helt om jeg tror på.

Sådan slutter S. sin henvendelse til SUFOI.

Vi har endnu ikke fået indberettet andre observationer, der umiddelbart kan kædes sammen med denne iagttagelse.

Beretningen er p.t. videresendt til Astronomisk Selskabs Meteorsektion for at høre, om man har registreret andre observationer fra det pågældende tidspunkt.

Vi vil gerne høre fra læsere af ufo-mail, der måtte have observeret noget, via www.ufo.dk
Luftkrigen raser over Danmark

I perioden den 14.-25. juni 2004 afvikles NATO-øvelsen Clean Hunter 2004 i Nord- og Centraleuropa, herunder også på danske flyvestationer og i dele af dansk luftrum. Øvelsen har til formål at træne deltagerne i moderne luftkrig.

Der deltager flere flytyper, der ikke ses så ofte over Danmark. Men de vil fortrinsvis være koncentreret omkring det jyske område.

Omkring 200 fly og helikoptere fra Belgien, Tjekkiet, Tyskland, USA, Grækenland, Polen, Canada, Portugal, Holland, Frankrig, England, Norge og Danmark deltager i øvelsen. Heraf vil 22 fly fra henholdsvis U.S. Navy Reserve og U.S. Marine Corps være stationeret på flyvestationerne i Aalborg og Karup, hvorfra de dagligt vil deltage i missioner.

Flyene EA-6B Prowlers, der anvendes til elektronisk krigsførelse, deltager i øvelsen Clean Hunter.
Foto: US Navy

U.S. Marine Corps indtager Flyvestation Karup med atten F-18-jagerfly og to KC-130-tankfly. Fra Flyvestation Aalborg opererer to EA-6B Prowlers fra US Navy Reserve - fly konstrueret til elektronisk krigsførelse.

Danmarks egne F-16-fly opererer fra Flyvestation Skrydstrup koordineret med NATO's evaluering af de danske reaktionsstyrker, der løber af stablen sideløbende med Clean Hunter.

Den forøgede flyveaktivitet i forbindelse med Clean Hunter 2004 vil være koncentreret omkring Flyvestation Skrydstrup og Flyvestation Karup. Der kan dog forekomme lavtflyvninger i højder ned til 150 meter over store dele af Jylland.

For at begrænse støjgenerne mest muligt er minimumsflyvehøjden for jagerfly fastsat til 650 meter. Der flyves ikke i weekenden den 19.-20. juni.
Synes du, at ufo-mail er spændende oplysninger og interessant læsning, så send denne ufo-mail videre til din familie, dine venner og bekendte.

Så har de også muligheden for at modtage ufo-mail gratis og uforpligtende, når der sker noget nyt:

Danske og udenlandske observationer eller fotografier, aktuelle himmelfænomener og spændende tilbud på ufo-materialer.

Tilmelding kan ske ved at klikke ind på: www.ufo.dk

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted