logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2003 > UFO-Mail nr. 18

UFO-Mail nr. 18
10. april 2003


Første danske bog
om konspirationsteorier
udkommer 10. april 2003

Det markeres ved et foredrag samme dag i Vanløse Medborgerhus, hvor bogens forfatter, Lars Bugge, fortæller om det 21. århundredes populære myter: konspirationsteorierne.

Skal man tro de mange konspirationsteorier, så ser verden helt anderledes ud, end vi tror: Sandheden om 9-11 angrebet er mørklagt. AIDS er et biologisk våben opfundet af videnskabsfolk. Elvis lever. Estonia blev sænket af en bombe. Aliens lever blandt os. Diana blev myrdet af MI6. Månelandingen var fup. Kræftkuren findes.

  Lars Bugge

Bogens forside  
Bogen om konspirationsteorier udgives af Skandinavisk UFO Information og sætter fokus på de 20 mest berømte og populære konspirationsteorier.

På bogens hjemmeside www.ufo.dk kan man læse om mange andre og mindre kendte teorier.

Foredraget om konspirationsteorierne finder sted torsdag den 10. april klokken 19.00 i Vanløse Medborgerhus, Lindersvold, Jyllingevej 77, 2720 Vanløse.

Entré: 20 kr.
Der er begrænset plads til foredraget, så kom i god tid.
Nærmere oplysninger om arrangementet fås hos Susanne Skovlund på tlf. 48 18 94 49Ufoer og korncirkler på museum

  Ole Henningsen ved udstillingen

Der er netop åbnet en ny udstilling om ufoer og korncirkler på Lolland-Falsters Stiftsmuseum i Maribo. Den lille udstilling vises på museet i Samlernes eget Rum, hvor lokale samlere af forskellige effekter får mulighed for at vise deres samlinger frem. Den nye udstilling afløser en udstilling om krigslegetøj.


Kan man samle på ufoer og korncirkler?
Udstilleren er Ole Henningsen, Søllested, der i sagens natur ikke samler på ufoer eller korncirkler, men på beretninger om ufoer og undersøgelser af lokale korncirkler. Det er nogle af de hændelser, han lokalt gennem årene har været involveret i, der er temaet i Samlernes eget rum på Lolland-Falsters Stiftsmuseum, Banegårdspladsen, Maribo, frem til den 1. maj.

Ole Henningsen er til daglig investeringsrådgiver i Sparekassen Lolland i Maribo. Hans interesse for ufoer blev vakt i midten af 1950'erne, men en bestemt begivenhed i 1959 var årsag til, at Ole Henningsen blev aktivt medlem af foreningen SUFOI, Skandinavisk UFO Information:

 

To unge studerende tog på Amager billeder af en såkaldt „flyvende tallerken“. Dagen efter måtte de dog indrømme, at det var en model hængt op og fotograferet. Ole Henningsen kontaktede en officer i Flyvevåbnet, der havde udtalt sig til pressen om sagen.

Han var samtidig formand for SUFOI og svarede på henvendelsen via en kriminalassistent, der var lokal repræsentant for foreningen.

Ole Henningsen fæstede i starten i høj grad lid til, hvad sådanne autoriteter mente om tingene. Og for dem var der ingen tvivl om, at de mange ufo-rapporter skyldtes besøg af rumskibe fra andre planeter i universet.

Gennem årene har Ole Henningsen indsamlet og foretaget undersøgelser af lokale rapporter om ufo-fænomener. Desuden har han efterforsket visse kendte udenlandske observationer af ufoer. En levende interesse for rumfart, astronomi og andre videnskabelige discipliner medførte, at han tidligt måtte droppe rumskibene som forklaring på de mange ufo-rapporter:

Rumforskningen med vore egne rumsonder meldte utvetydigt om det umulige i liv, som vi kender det, på vore naboplaneter.

De mange års undersøgelser viser for Ole Henningsen, at ufo-rapporter som regel har en naturlig forklaring, som fx fly, balloner, laserlys, satellitter og astronomiske objekter på nattehimlen. Han fascineres stadig af emnet og indsamler rapporter om ufo-fænomener, men prøver altid at undersøge tingene for at finde en forklaring, for som han siger: Jeg tror ikke på alt, men på at alt bør undersøges!

 

Hvorfor så beskæftige sig med korncirkler?
Korncirkler har optrådt i medierne i mere end 20 år i nyhedsprogrammer og efterhånden hele tv-udsendelser. De fleste har derfor set de mystiske aftegninger, men kun få har haft lejlighed til selv at stifte nærmere bekendtskab med korncirkler.

Den første aftegning i en kornmark på Lolland dukkede op i august 1995, og Ole Henningsen blev straks kontaktet af medierne for en kommentar til aftegningen - åbenbart ud fra opfattelsen:

Hvis en korncirkel pludselig dukker op midt i en kornmark, uden at man tilsyneladende kan forklare, hvordan det er gået til, så må den være frembragt af noget „oppefra“ - altså må vi have fat i en ufo-mand!

 

Tre år i træk dukkede korncirkler op i Holeby-området samt en enkelt aftegning i nærheden af Maribo - i alt 6 aftegninger blev det til i lollandske kornmarker. Alle aftegninger er blevet fotograferet og registreret af Ole Henningsen, der fandt det både spændende og fascinerende at få muligheden for på første hånd at undersøge de lokale korncirkler og indsamle facts. Efter undersøgelserne er han ikke er i tvivl om, at alle 6 lollandske korncirkler uden problemer kan være frembragt af mennesker. Absolut intet i undersøgelserne tyder på, at korncirklerne ikke skulle have en naturlig oprindelse. Det er Ole Henningsens opfattelse, at de nemt kan eftergøres, og at alle de lollandske korncirkler er frembragt af fugle - nemlig lokale spøgefugle! Han vil dog stadig gerne vide, hvem det var!

I England er der ligefrem adskillige grupper af kunstnere og andre, der ser det som en hel sport eller happening at mystificere omgivelserne med natlige produktioner af utroligt flotte korncirkler.

Som eksperiment har Ole Henningsen og en tidligere kollega produceret en korncirkel til Søren Kragh-Jacobsens dogmefilm »Mifunes sidste sang« og efterfølgende en aftegning til DR's program 19direkte. De anvendte remedier ses som en del af udstillingen.

Ole Henningsen vil dog ikke selv påtage sig uden videre at eftergøre store og flotte korncirkler. Han peger dog på den kendsgerning, at selv beskeden eftersøgning i alment tilgængelige kilder viser, at tilsyneladende utroligt komplicerede og fantastisk store og spændende mønstre i kornmarker gang på gang er frembragt med enkle midler på få timer om natten af 4-5 mennesker.

Skulle der være andre forklaringer på de mystiske korncirkler, som i høj grad har haft en forkærlighed for engelske kornmarker, må den grundige dokumentation for tingene lægges frem - for som Ole Henningsen plejer at sige det: „Husk nu, at ekstraordinære påstande altid kræver ekstraordinære beviser!“

Museet har åbent hver dag fra 12 til 16 med undtagelse af mandag - frem til 1. maj.
 

Jubilæum i rummet

Hvis en astronaut havde opholdt sig om bord på Den internationale Rumstation ISS siden opsendelsen, ville han om få dage have oplevet i alt 25.000 solopgange. Så mange gange har de første dele af rumstationen kredset om Jorden siden opsendelsen den 20. november 1998 fra Baikonur kosmodromen i Kazakhstan. På et døgn flyver ISS mellem 15 og 16 gange rundt om Jorden.

Rumstastionen ISS  

Fra venstre ses de amerikanske astronauter Don Pettit, Commander Ken Bowersox og den russiske cosmonaut Nikolai Budarin.

Rumstationen er i øjeblikket bemandet med to amerikanske og en russisk astronaut. På grund af ulykken med rumfærgen Columbia er deres ophold blevet forlænget i omkring to måneder. De afløses om en måneds tid af en ny besætning, men kan uden problemer klare sig med de forsyninger, de modtog med et ubemandet Progress rumskib den 2. februar.

Rumstationen kan i denne tid ses på himlen hver aften. Som en klar lysende stjerne vil man kunne se stationen flyve fra vest hen over den sydlige himmel og forsvinde i sydøst. Nøjagtig hvor rumstationen kommer til syne, hvor langt den kommer op på den sydlige himmel, og hvor den forsvinder, afhænger af tidspunktet for dens passage af vor del af verden. Nogle aftener kan den ses to gange.

Tidspunkterne kan ses i skemaet.

Dato Lys-
styrke
ISS kommer til syne Max. højde på himlen ISS slukkes på himlen
Tids-
punkt
Højde Ret-
ning
Tids-
punkt
Højde Ret-
ning
Tids-
punkt
Højde. Ret-
ning
7. april
0.9
20:55:26
10
V
20:58:11
27
SSV
21:00:57
10
8. april
1.9
21:35:41
10
VSV
21:37:21
13
SV
21:39:12
10
S
9. april
1.5
20:38:35
10
VSV
20:41:00
20
SSV
20:43:25
10
SSØ

Vær dog opmærksom på, at tiderne kan variere en lille smule, så gå hellere ud og kig i god tid. Man kan ikke „spole tilbage“ og efterfølgende se ISS i „slow motion eller replay“!

Som eksempel ses her rumstationens bane over jordoverfladen under kredsløbet den 4. april, hvor den fra vest passerer lodret hen over det sydlige England og Midttyskland for at forsvinde i øst-syd-øst.

Set fra Danmark vil ISS kunne ses i mindst 10 graders højde over horisonten på den vest-, syd- og østlige himmel under hele den del af passagen, der ligger inden for den røde cirkel.

Observeres ISS, lige når den dukker op over horisonten, vil den være godt 2.200 km borte. Når den i øst-syd-østlig retning træder ind i Jordens skygge, er den næsten 1.500 km borte igen.

 

 
Tættest på - og klarest - er ISS denne aften kl. 20.35, når den flyver hen over Midttyskland og vil være i en afstand af godt 500 km fra en observatør i det sydlige Danmark.

Når ISS er højest på himlen kl. 20.35, vil den være 46 grader oppe og passere de store planeter Saturn og Jupiter på sydhimlen.

Rumstationens bane hen over himlen er på stjernekortet markeret med en linje neden under planeterne.

Den internationale Rumstation kredser om Jorden i en højde, der varierer fra 383 til 395 km. Således kunne udsigten til overgangen mellem dag og nat på Jorden tage sig ud for rumstationens besætning, hvis rumstationen kredsede i en højere bane om Jorden. 

Flot IFO-foto

Danske F-16 udsender flares - lyskugler - for at markere deres tilstedeværelse i luftrummet.
 Synes du, at ufo-mail er spændende oplysninger og interessant læsning, så send denne ufo-mail videre til din familie, dine venner og bekendte.

Så har de også muligheden for at modtage ufo-mail gratis og uforpligtende, når der sker noget nyt:

Danske og udenlandske observationer eller fotografier, aktuelle himmelfænomener og spændende tilbud på ufo-materialer.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted