logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2002 > UFO-Mail nr. 9

UFO-Mail nr. 9
16. september 2002


  Ringen i græsplænen  
 
Den tydelige, skarpt aftegnede ring i græsplænen er 3,60 m i diameter og ringen 5 cm i bredden.
 

Mystik i græsplænen
stadig uopklaret

I UFO-mail nr. 8 skrev vi om en mystisk cirkelformet aftegning, der en lørdag eftermiddag i august måned pludselig dukkede op i en græsplæne hos et ægtepar i Ballerup.

Ballerup Bladet bragte den 10. september et foto af græsplænen med den mystiske aftegning. Samtidig bad redaktionen af Ballerup Bladet læserne om at kontakte Skandinavisk UFO Information eller om at henvende sig direkte til Ballerup Bladet, hvis man skulle have kommentarer eller mulige løsninger på mysteriet.

Nærbillede af ringen  
Siden den første offentliggørelse i UFO-mail nr. 8 har Skandinavisk UFO Information henvendt sig med billederne af den mystiske aftegning til forskellige institutioner, der måske kunne have et godt bud på oprindelsen. Foreløbig dog uden resultat.

Ægteparret undrer sig stadig og mener, at der må være en naturlig forklaring på cirkelaftegningen, der dukkede op i den lidt afsides beliggende have.

Skulle UFO-mails læsere have kommentarer eller løsningsforslag, så vil Skandinavisk UFO Information - SUFOI gerne bede om henvendelser.

Nærfoto af den 5 cm brede ring, hvor græsset indtil videre af ukendte årsager er gået ud.
Øvelsen DANEX 2002

Søværnet afvikler i perioden 9.-20. september en stor øvelse i farvandene omkring Danmark samt i Østersøen. Øvelsen går under navnet DANEX 2002 og har deltagelse af en række skibe fra Danmark, Tyskland og Norge samt fly fra Danmark, Tyskland, Frankrig og USA.

T-17 F-16

Udover, at Flyvevåbnet selv deltager med fly af typerne F-16 og T-17, vil amerikanske og franske havovervågningsfly også komme til at operere fra de danske flyvestationer. Kontrol og Luftforsvarsgruppens overvågning af luftrummet indgår også som en del af øvelsen.

Der er mere information om DANEX 2002 på www.sok.dk/danex02
Lufttankning over Midtjylland

Lufttankning  
Onsdag den 11. september øvede danske F-16 fly lufttankning over det midtjyske område i samarbejde med et amerikansk tankfly, som fløj direkte fra sin hjembase i England.

Lufttankning er en integreret del af uddannelsen af moderne kamppiloter og gennemføres jævnligt for danske piloter, så de kan vedligeholde deres erfaring. Blandt andet i forbindelse med Kosovo-konflikten i 1999 viste dette sit værd, når der skulle flyves meget langvarige missioner, som ofte kunne vare op til både 6 og 8 timer.

Selv med ekstra brændstoftanke monteret under vingerne har de færreste kampfly kapacitet til at flyve så længe, så her spiller lufttankning en afgørende rolle, for at man kan gennemføre opgaven.

Lufttankning af fly kan tage sig spektakulært ud set nedefra, men gav ikke anledning til indrapportering af ufo-fænomener til Skandinavisk UFO Information.
Seneste rapporter

De seneste ufo-indberetninger til Skandinavisk UFO Information er fra starten af september måned.
De indrapporterede iagttagelser kan ses på adressen: Oversigt over ufo-observationer.
Den seneste refererede beretning er fra Virum i Nordsjælland:

2830 Virum, 11. august 2002
Jeg bemærkede en sort „ting“, som jeg først troede var en fugl. Dog blev jeg klar over, at det ikke kunne være dette, eftersom der ikke var tale om vingeslag eller lignende. Størrelsen har ved observationsstart været som hullet i en femkrone holdt i udstrakt arm. Det bevægede sig langsomt fra højre mod venstre hele tiden ca. 30 grader over horisonten. Endvidere så det ud som om, det kunne være en ballon (lettere pæreformet med den tykke ende opad). Men formen skiftede, så den til tider var formet som en banan, og den måde, som formen ændrede sig på, kunne antyde, at der var tale om en rotation. Min hustru så også objektet og ligeledes ændringen i formen.

Efter ca. 1½ minut virkede det som om, at objektet standsede - men jeg tror nu nærmere, at der var tale om en retningsændring, fordi størrelsen aftog, indtil vi ikke længere kunne se det (højden over horisonten var for mig at se konstant). Højden og afstanden til objektet var ret vanskeligt at fastslå - men der er et højt tyndt skydække, og objektet holdt sig under dette.

Hvis du har set noget mystisk på himlen, hvad enten det er for nylig eller før i tiden, så vil Skandinavisk UFO Information gerne høre om det. Brug formularen på denne side: Observationsskema.
  Michael Linden-Vørnle
 
Michael Linden-Vørnle,

Ny måne er en raket

Et nyopdaget objekt, der kredser om Jorden, har vist sig ikke at være en ny måne, men formentlig et udbrændt rakettrin fra månerejsernes tid. Dette skriver astrofysiker Michael Linden-Vørnle på Tycho Brahe Planetariums hjemmeside.

Tredje trin fra Apollo 7  
Jordens nye måne er formentlig tredje trin fra en af måneraketterne. Billedet her viser tredje trin fra Apollo 7 missionen.
Foto: NASA
 
Tirsdag den 3. september opdagede den amerikanske amatørastronom Bill Yeung et himmellegeme, der har vist sig at kredse om Jorden med en omløbstid på 50 døgn. I de seneste dage er det blevet diskuteret, om objektet, kaldet J002E3, er en nyopdaget måne omkring Jorden eller menneskeskabt rumaffald. Forskere fra NASA har set nærmere på sagen og konkluderer, at der efter alt at dømme er tale om et udbrændt rakettrin fra månelandingernes tid. Helt specifikt formoder NASA, at J002E3 er tredje trin fra den Saturn V raket, der i november 1969 sendte Apollo 12 til Månen.

I årene siden opsendelsen har rakettrinnet været i kredsløb omkring Solen, men i april i år er rakettrinnet blevet indfanget af Jordens tyngdekraft. Nu befinder rakettrinnet sig således i en bane om Jorden.

Banen er dog ikke en pæn, regulær cirkelbane og beregningerne har vist, at der er en 20% chance for, at J002E3 kolliderer med Månen i 2003. Tilsvarende er der en 3% risiko for at J002E3 inden for de næste ti år kolliderer med Jorden. Et sådant sammenstød vil dog være ganske ufarligt, idet rakettrinnet vil brænde helt op i atmosfæren.
  Apollo 11s logo

Astronaut
med slagkraftige
argumenter

Tirsdag aften den 10. september tog den tidligere Apollo-astronaut Ewin „Buzz“ Aldrin sagen i egen hånd og gik til angreb på filmmanden Bart Sibrel uden for et hotel i Beverly Hills i Californien, fortæller internationale nyhedstelegrammer.

Aldrin på Månen

Den 72-årige astronaut Aldrin, der sammen med Neil Armstrong landede på Månen den 20. juli 1969, satte ifølge politiets undersøgelser Sibrel skakmat med en kraftig uppercut.

Bart Sibrel antastede med et japansk tv-hold astronauten og opfordrede ham til med hånden på Biblen at sværge på, at han virkelig havde gået på Månen. Aldrin vægrede sig og slog til, da filmmanden overøste ham med bebrejdelser og beskyldninger.

Den 37-årige Bart Sibrel er fuldt og helt overbevist om, at USA forfalskede samtlige månelandinger i et forsøg på at vinde over Sovjetunionen i rumkapløbet.

Sibrel påstår blandt andet ved undersøgelser hos den amerikanske rumadministration NASA at have opdaget filmoptagelser, der understøtter hans påstande om svindel med månelandingerne.

Vil man læse mere om nogle af de vilde påstande, der er i omløb om Apollo-flyvningerne og månelandingerne, så læs astrofysikeren Michael Linden-Vørnles artikel herom på SUFOIs hjemmeside: Månen tur-retur.

På videoen »What happened on the Moon?« kan man se de såkaldte beviser for månelandingssvindelnummeret.
  Aldrin fotograferet af Armstrong


Jorden set fra Månen
Synes du, at ufo-mail er spændende oplysninger og interessant læsning, så send denne ufo-mail videre til din familie, dine venner og bekendte.

Så har de også muligheden for at modtage ufo-mail gratis og uforpligtende, når der sker noget nyt:

Danske og udenlandske observationer eller fotografier, aktuelle himmelfænomener og spændende tilbud på ufo-materialer.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted